Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    válasz Retro DJ #10151 üzenetére

    1. Nincs kotelezo javitasi hatarido! Tehat, ha valaki 3 honapig javit egy keszuleket, akkor harom honapig.

    Ezt lehet, de a masfeledik honapban en mar siman tullennek egy tertis levelen, hogy elalltam a szerzodestol.

    2. Mindig az a kotelezett ahova leadod a keszuleket, ha a szervizbe akkor az, ha az uzletbe akkor az. Ha a keszulek a szervizben van es te az uzletben pampogsz, nincs kotelezettseguk intezkedni. Ha elhozod a keszuleket a szervizbol es atadod a kereskedonek, na az mar mas tema!

    1959. évi IV. törvény
    a Polgári Törvénykönyvről
    (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok)
    A jótállás

    248. §

    (3) Fogyasztói szerződés esetében a jótállási nyilatkozatnak tartalmaznia kell a jótállás kötelezettjének nevét és címét, a jótállás tartalmát, időtartamát, területi hatályát és a belőle eredő jogok érvényesítésének módját; utalnia kell továbbá arra, hogy a jótállás a fogyasztónak a törvényből eredő jogait nem érinti. A jótállási nyilatkozatot a fogyasztó kérésére írásban vagy más maradandó eszközzel rögzíteni kell, és a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. Jótállást kötelezően előíró jogszabály a jótállási nyilatkozatra vonatkozóan további követelményeket állapíthat meg. Az e bekezdésben meghatározott feltételek nemteljesülése nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.

    Az donti el, mi van a jotallasira irva. Ha azt irjak, hogy a Philips mo. kft. akkor igazsagod lehet (teny, sosem lattam Philipses garjegyet :) ).

    3. "Jelentos kellemetlenseg nelkul", te is erzed, hogy ez elegge gumi megfogalmazas, mert van olyan user akinek 10 perc is kellemetlen a keszuleke nelkul, van aki akar egy honapig is el van nelkule.

    Nyilvan jogilag alatamaszhatonak kell lennie annaka kenyelmetlensegnek.

Új hozzászólás Aktív témák