Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Peterhappy

    őstag

    válasz Agony #58654 üzenetére

    Az "az a vonat már elment" részről nekem mindig a 73(?) éves bácsika jut eszembe, akinek a videóját anno linkeltétek, amint épp 3:33-as maratont fut.
    Lehet, hogy 28 évesen, de legalább elkezdted. Egyébként pedig itt sokan, sokkal idősebben vágtunk bele - azt pedig csak a magam nevében teszem hozzá, én pl. messze nem is teszek bele annyi munkát, mint Te.

    Oké, Olimpiára már talán tényleg nem jutsz el, de kb. minden másra van még esélyed azzal a mentalitással, hozzáállással, amivel rendelkezel. Ha a sebességet már nem tudod fokozni, fokozd a távot. Ott aztán tényleg határ a csillagos ég!

    "Ha gyerek koromba több eszem lett volna és hallgatok a szüleimre, többet sportolok, rendesen megtanulok futni, stb.." - Akkor most lehet, hogy rég nem futnál, mert utálnád az egészet :) Olyan közegből jövök, ahol rengeteg sportoló vett körül és magam is elég tehetséges voltam ebben-abban. Egyikük nevét sem láttam viszont közülük soha életemben sem a futópályákon, sem a sakktornákon, sem a medencékben, sem a labdarúgó/kézilabda/röplabda pályákon (jegyzett bajnokságokban).
    Ha pedig ~20-30 éve "rendesen" tanulsz meg futni, akkor talán már járni is alig tudnál :K Legalábbis abból kiindulva, nekem miként tanították a futást (~'97-'04 - általános felső + középiskola).
    Te pedig még mindig eladhatod ügyesebben a sportot a Gyermekeidnek, mint a Te szüleid tették :) Bár nem tudom a szüleid mennyit sportoltak, de úgy hiszem, esetedben sokkal könnyebb dolgod lesz/lehet, mert a gyerkőcök látni fogják, hogy Apa nem csak beszél a sportról, de élete szerves része a mozgás).
    Az enyémek most 10, 8 és 6 évesek, mindig érdekelte őket a sport, de azóta állati motiváltak, mióta nem csak eltekerek bringával munkába és haza, hanem elmegyek futni, görgőzök, és a Feleségem naponta-kétnaponta pilatesezik. Könnyebben elhiszik, hogy ez nekik jó, ha nem csak szajkózzuk, hanem rajtunk is látják és sokat beszélünk róla.
    De elég csak pl. Vertigo sárkányfiókáira gondolni (na nekik nem lesznek a miénkhez hasonló problémáik kamaszkorukban :D) vagy pl. LanyUS-ékra, ahol a Srácok gyakorlatilag pár hetes koruk óta járnak "futni" :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák