Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    Megértekezett pár napja a Bragi The Headphones. #legjobbnévválasztás (Érted, ez egy earphone...)
    Ez a második nekifutásom a vezeték nélküli BT füleseknek. Na ezeknek sincs értelmes neve... Tudom tudom truly wireless.
    Átlépve a nevezéktanokon Jabra Elite Sport után ez a következő próbálkozásom, hogy megoldjam az edzés közbeni zenehallgatást.
    Beszerzés: eBay, refurbished, 80GBP, ebből 30 a szállítás és a vám. Szóval US-ben igazából 65$ környékén beszerezhető lenne. Normál ár: 150$/170€/150£ Még jó hogy német cég és konzekvens az árazás...

    Külső:
    Nagyon puritán az egész. A műanyag tartója rendben van ki be csúsztatós tartó és töltő tok. A tok NEM rendelkezik semmilyen aksival, így csak tartó szerepe van semmi más. Viszont a fülesek mágnessel a helyükre pattannak, és így garantáltan megfelelően érintkezve töltenek. A töltést a fülesek külön-külön jelzik. A bal oldali egységben 50mAh aksi található, ezenkívül semmilyen vezérlés nincs rajta A jobb oldali, ami a vevő egység, 100mAh és ezen található a 3db vezérlőgomb, hangerő fel/le és play/pause/skip(dupla) gombhármas.

    Vezérélés/kezelés/extrák:
    Párosítás egyszerű mint a legtöbb BT, 4 készüléket tud észben tartani, multi connect nincs semmilyen formában. Az alkalmazás telepítése igen egyszerű, mert NINCS. Így az égvilágon semmit nem lehet a hangerőn kívül állítani rajta, nincs ezért se aksi kijelzés se semmi más, SW frissítés, egyensúly állítás, EQ, semmi. Szóval a legfapadossabbb BT, amit el lehet képzelni, csak zene semmi más. Codec támogatás SBC és AAC
    Ami igen nagy probléma, hogy se auto bekapcsolás se kikapcsolás nincs, így minden alkalommal erre figyelni kell, ami sokkal kényelmetlenebb mint a Jabránál.

    Kényelem:
    Kb. keresztbe hosszába lemossa a Jabrát ebből a szempontból, sehol se nyom, nem lóg ki túlságosan, hosszú fülbe nyúló vetőcső miatt pedig igen jól megmarad a fülben, viszont... Illeszték kérdésben ugyan az a rémálom, mint a Jabra. Úgy 10-et próbálgattam végig. Mivel igen mélyen belenyúlik a fülbe, és egy nagyon pici rövid illeszték van rátervezve, így minden normál illesztékkel nagyon eláll a fültől és nem ül bele megfelelően. Az nagyon szembetűnő volt, hogy a hangzást nagyon erősen befolyásolja a különböző illeszték, mély hiányostól erősen mélykiemeltig, szigegősön át, magas hiányosig. Számomra a fülessel adott speciálisan erre tervezett comply illeszték jött be, amivel elég erős V karaktere lett.

    Kapcsolat/üzemidő:
    Nagyon stabil a BT kapcsolat kis távolságon, nagyon ritkán van 1-1 megdöccenés de ennyi, viszont a nagyobb távolságon a Jabra agyonveri, szó szerint legalább 1,5x vagy 2x akkora távolságon is hibátlanul működik, viszont Jabra esetén gyakoribb kis távolságon is a meg-megakadás. Összeségében nem rossz a Bragi kapcsolata, de nem is a legjobb amit használtam. Üzemidőben ténylegesen tudja a ~6órát, viszont mivel nincs app, így üzemidő kijelzésre csak a BatON van, Jabrával ellentétben ami 1%-onként jelzi az üzemidőt, a Bragi csak bizonyos fix szinteket 100-80-50-20.

    Hang:
    Hm milyen a hangja egy 1 BA-s fülesnek? Hát leginkább olyan mint egy 1BA-s fülesnek kivéve, hogy valamiért iszonyatosan erősen a basszusa, ami egy paradoxonnak tűnik de ez egy kifejezetten V-s füles. Elsőre nagyon furcsa, és a hangzás drasztikusan függ attól, hogy mit hallgatunk, de kevésbé komplex, lassú számot igen szépen megjelenít. Minél komplexebb és dinamikusabb egy szám annál jobban kijön a közép hiánya és az erős részlethiányosság. Igazából a gyengébb felvételeket különösen nem szereti, és mivel a mélynek csak az alja van megemelve, így bizonyos számok nagyon furcsán tudnak hatni. Persze ez erősen függ az illesztéktől ahogy feljebb írtam. Összességében sokkal szebb a hangja mint a Jabrának, sokkal jobban élvezhető, nem esik szét annyira és nem sziszeg mint a Jabra, sokkal inkább a helyzet magaslatán tud maradni a legtöbb esetben. valamivel viszont halkabb.

    Nagyon akartam szeretni a Bragi-t, de ez még biztosan nem az a készülék, amire azt mondom, hogy nem kell más, viszont az üzemidő és még pár apróság miatt ez lesz egy időre mindenképp az edző partnerem. Sajnos a nagytestvér (Dash Pro) hiába tudja azokat a dolgokat, amiket hiányolok a kisebből, ahogy a Jabra esetében sok a felesleg, ami csak az aksiidőt csökkenti és méretet növel, AptX-et ugyan úgy nem támogat de 1 helyett dual BA van benne, az ára pedig horror.

Új hozzászólás Aktív témák