Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • slfln

    senior tag

    Írok egy pár sort az ECCI PR401-ről, hogyan látom 2 nap után.
    Hátha érdekel valakit.
    A füles felépítése példás, azok közül ami eddig megfordult a kezem között azt kell mondanom, hogy a legjobb. Stabil, full aluminium ház, jól megerősítve.
    A madzagja amellett, hogy érdekesen néz ki (lapos) más előnnyel nem kecsegtet. Rengeteg zajt szállít, ruhacsipesz nélkül rendkívül idegesítő és szeret összecsavarodni magával.
    A doboza, szép és kellő méretű, nem kell nyomorognia benne. Rengeteg gumiharang is van, lehet bőven válogatni (szivacs, dupla stb.).
    A ház nagyon lapos és széles, a cső pedig elég rövid, ezért nehéz bedugni mélyre még dupla, tripla haranggal is. Ennek -és a hátsó lyukacska- ellenére a szigetelés meglepően jó.

    A karakterét leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy olyan mint a winampban a rock eq.
    A 'slightly v-shaped' szerintem sokkal inkább 'v-shaped'-nek felel meg.
    A basszus jó dinamikával és mélységgel jelentkezik (-pont elég, néhol majdnem sok), de kevés részletet szállít magával.
    A vokál és az ének rendkívül háttérbe szorul. A DBA után hallgatva rögtön feltűnik, hogy a lábdob a cinek, csörgők, harangjátékokok túlságosan erősek, élesek, -harsányak. A DBA-ban is rengeteg magas van, de ott mindvégig a megfelelő helyről, de főleg hihetetlen részletekkel jelentkezik. Itt ez nem mondható el, csak az, hogy túl sok van belőle.
    Pár felvételnél problémát okozott az, hogyha a hangszer abban a sávban játszik ahol a közép tartomány vége van, (itt a színezés elkezd drasztikusan emelkedni) akkor az úgy tűnik, hogy a térben elkezd előre hátra mozogni köszönhetően annak, hogy kissé más hangerővel jelentkezik.
    A színpad számomra zavaros, a mély hangok mindig hátulról jönnek de a magasakat előrébb hallom. Ha a vokál több szólamban énekel, az énekesek hangjai hajlamosak összemosódni kissé. A mélységét, szélességét átlagosnak találtam... semmi extra, ami említést érdemel.
    Jó élményt nyújt instrumentális rock zenével és pop, hip-hop, nem túl gyors elektronikus zenékkel.

    //Én speciel nagyon élvezem vele a Radioheadet, mert az ECCIvel kevesebbet kapok Thom Yorke hangjából (amit nem szeretek annyira :U).//

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák