- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz bkercso #79195 üzenetére
Akkor nem csak nekem tűnt nagyon halandzsának a szöveg, de a cikket olvasva az előző rész is ilyen: "These capacitors are translator capacitors, as they convert the electronic signal into a form that an electromechanical converter needs." Bedob technikainak hangzó szavakat egymás után hányva, de a mondatnak értelme az nincs. Vagy hogy bármit is megmagyarázzon.
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Rendelt még valaki mostanság hifi express-ről, már megjött? Nekem DPD-vel küldték, viszont a követési szám nem létezik. 17 track szerint pedig kézbesítve van a csomag
-
Zoliee
senior tag
Úgy látom "gyomlálás" volt a fórumon.
Már az elején éreztem a kérdései alapján.[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz vtomi2 #79212 üzenetére
Próbáld meg pl. UPS-nél megnézni, hogy oda jó-e a postai szám. Én monduk nem Hifi-expresszről rendeltem, de Aliexpressről is kb. 2 hét volt a posta, és a 17truck ott se jelezte.
[link] fórumtárs is aggódott, emlékezetem szerint nála is hasonló problémák voltak pont az elmúlt hetekben. Ott happy end lett.
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
válasz binatone #79215 üzenetére
Én 11.-én rendeltem, és még se híre se hamva, kezdek aggódni. Support se ír semmit.. "We reply immediately" na persze
(#79217) Gzula[HUN] : megnéztem minden hazai csomagszállítót, de semmi találat. Csak a 17track írja, hogy kézbesítve lett
-
s4tch
veterán
válasz Exodius #79224 üzenetére
Azt könnyű lenne kicselezni. Illetve a szolgáltatók időnként mindenképp új IP-t adnak mindenkinek. IP-t tiltani értelmetlen.
Telefonos regisztráció lehetne a megoldás: annyi telefonszám a világon nincs, ahány e-mail címet egy-egy troll képes elfogyasztani. Ez viszont pénzbe kerül.
-
Sinesol
veterán
válasz Exodius #79224 üzenetére
Hat, fogalmam sincs, bar ha jol tudom az atlagembernek nem fix az ip-je.
Külön azert is erdekes, mivel vagy 5-6 eve elvesztettem mail cimemet, regeltem masik accot atmenetileg hogy elintezzem a mailvaltoztatast es kb aznap kaptam erdeklodo levelet, hogy miert is van több accountom.
bkercso: Ja, ő lehetett az sokadik accal. Amugy az egy dolog, hogy csalo, de hogy miert erzi szükseget, hogy folyamat kommenteljen, az rejtély.
[ Szerkesztve ]
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz vtomi2 #79220 üzenetére
Engem annyiben érint, hogy Kvardlipot április 17-én már aggódott a Hifi expressz miatt. Mivel 3 hét után még mindig nem írt, hogy megjött neki a cucc, ezért én nem mertem onnan rendelni, hanem inkább Aliról 7 dollárral drágábban. Május 13-án ért hozzá. Szóval 1 hónap is lehet onnan a szállítás. Ott is volt kavarc a trucking számokkal, de végül megérkezett hozzá a rendelt áru.
[ Szerkesztve ]
-
Ulf
tag
válasz vtomi2 #79212 üzenetére
Nekem is kallódik egy rendelésem valahol. 5 nap volt mire kaptam trackinget, elvileg Atpost. Nekem több csomagkövető is megtalálja, de mindegyik mást mutat Mindezek ellenére én nem aggódok. Kíváncsi leszek mit kapok, mert ráadásul én az eredetileg rendelt Sabaj D4-et menetközben becseréltem egy Sanskrith 10th MKII-re.
-
Bodz
nagyúr
válasz Gzula[HUN] #79227 üzenetére
7 dollárral többet tettél a zsebükbe, mert igazából ugyanonnan rendeltél. Hifiexpress, Alis SMSL/Sabaj/Loxjie Official Store ugyanaz a brigád.
[ Szerkesztve ]
-
-
Linux-1
csendes tag
Sziasztok!
Van egy frissen érkezett Pro-Ject Pre Box S2 Digital DAC-om.
A Samsung U32C4000WXXH TV, optikai kimenetével nem szól a DAC, csak a "Hangteszt" elindítása során.
A régi DAC-om (AK4118), hibátlanul kezeli a TV optikai kimenetét.
Mi okozhatja ezt a hibát? Próbáltam kábelcserét is. -
p76
senior tag
RME ADI - már minden DAC-jából van femto FS verzió.
Én most megígérem hogy ha megjelenik a yocto YS verzió azt megveszem. Akármennyibe kerül. -
Bodz
nagyúr
Találtam egy újabb elfogadható hangú, olcsó type-c dac-ot. iNassen (iWassen?).
ALC4050 alapú. Androiddal rendben, Win 10 alá nem kell driver (nincs is), Linux, macOS sem gond. TX-384KHz Hifi Type_C Audio néven települ. Egész normálisan össze van rakva, ennyiért nem lehet belekötni. Nem egy erőmű nyilván, de a fülhallgatóimmal (Audiofly AF160, AF1120, Final E3000, Nuforce HEM Dynamic, Meizu Live, Shozy Form 1.1, Hiby Seeds II) nagyon szépen boldogul. Hasonló megközelítésű a produkciója, mint a Sharkoonnak. Egész kiegyenlített, picit felfelé húz, de egyáltalán nem fáj hallgatni. Fejlődnek azért ezek a picike kütyük is rendesen. Most is meglepett, hogy ennyiért vállalható hangot kapunk. Szokás szerint helyén kezelve, nem ezzel kell neki menni pl. a DT880-nak, HD650-nek...[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz OPiiPO #79236 üzenetére
Ezért működnek ezek a topic-ok. Ha jól megnézed, akkor a világon igen kevés (szerintem százas nagyságrendű, területenként néhány tíz) ilyen ember van. Idejüket, pénzüket nem sajnálva, önzetlenül segítenek a többieknek. Meg is kell becsülni az ilyen embereket.
Míg ki nem égnek. Pl. az egérajánlós topic-ból már legalább 6 ilyen ember szállt ki az évek során. Pedig komoly mértékű tapasztalatot és tudásbázist halmoztak fel, ami szép lassan megy a levesbe, mert nem tartják karban. A topic pedig szép lassan elszabadul, széthullik.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
bkercso
nagyúr
Okél, hogy fs-nyi a jittere, de milyen tartományok közt integrálva? Ha ezt nem írják (márpedig szinte sosem), akkor semmitmondó az adat. Mert sokszor 12MHz-től közlik az adatlapok, nem 0,1Hz-től, mint audióban kellene.
Amúgy egy kis jitterű oszcillátor $1,5. Szóval nem ezen múlik, hanem a fejlesztők hallásán, hogy tényleg jó órát választanak-e. További érdekesség, hogy két jó audio órával is el lehet cseszni a hangot, hogy az USB-vevő processzorának órajele nem kis jitterű.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
törölt tag
válasz vtomi2 #79220 üzenetére
Szerintem hívd fel a hazai DHL ügyfélszolgálatot, hogy nézzenek utána.
Nekem március elején jött csomagom angliából (másik futárszolgálat mondjuk) és ha nem kérdezek rá visszaküldték volna, mert állítólag a futár nem talált ide...
A srác aki másnap kihozta mondta, hogy sajnos vannak náluk ilyen kollégák, akik ha nincs már kedvük dolgozni aznap, leadják a csomagot "nincs ilyen cím" jelszóval...
Postával is jártam már így, úgyhogy nem új keletű a téma. -
Frawly
veterán
válasz Frawly #79155 üzenetére
Na, egyelőre még nem teszteltem végig, de annyit megállapítottam, hogy Androidon az AIMP lejátszó volt az oka a rossz minőségnek. VLC-vel jobb minőségű a lejátszás, feltehetőleg azért, mert azon bekapcsolható direct digital output funkció, míg az AIMP ilyet nem tud.
Amit még észrevettem, DAC-tól függetlenül, régen is, hogy a Spotify rossz minőségű. Eddig azt hittem, hogy azért szól tompán, mert nekem van rossz hangcumóm, de ezen a DAC sem segített. Pedig a fizetős Spotify által támogatott 320kbps Ogg Vorbis tudna CD minőséget, feltehetőleg a Spotify ráereszt vagy valami normalizációs filtert, vagy valami fast preset-tel tömörít, hogy prociidőt takarítson meg a szerverekben, ezért nem jó a minőség.
-
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Egy kis beszámolót szeretnék tartani, ami érdekes lehet azoknak akik 40-45 ezer HUF körül szeretnének Audio eszközt vásárolni. Tegnapi napon volt lehetőségem viszonylag jól tesztelni egy M-Audio AIR 192/6 hangkártyát. Az összeszerelési minősége nagyon jó, kicsit méretre nagyobb mint általában az audio interfészek, ennek megfelelően a potméterek is nagyobbak melyek szépen fordulnak jó érzés hozzájuk érni. A teszthez egy Audio Technica m50x fejhallgatót (36 Ohm) használtam. Összefoglalva, napi használatra (játék, film, zene) nagyon meggyőző a hang minősége, szépek a mélyek, a részletek jól hallhatóak, én jobbnak éreztem a Sennheiser GSX1000-nél. Tudom full más a felhasználási terület, de ez volt összehasonlításnak. A hangerő van bőven, üres járatban feltekert hangerő mellett 80-85% körül megjelent egy nagyon halk susogó alapzaj. Használat közben kb. 70%-ig volt elviselhető a hangerő, fölötte leszakadt volna a fejem. Sajnos a Focusrite Scarlett Solo, most mindenhol hiánycikk, én is két hete várok rá, de hétfőn módosítani fogom a rendelésemet az M-Audio AIR 192/4-re, nincs szükségem annyi be-kimenetre mint ami 192/6-on van, ezért nekem elég lesz a "kisebb" is. Még egy dolog ami nagyon ritka ebben az árkategóriában, van rajta USB - Direct Monitoring mixer, azaz szabályozható rajta, hogy milyen mértékben legyen egyszerre hallható az Output és az Input (zenét hallgatsz amire rágitározol, és mindkettőt hallod fejhallgatóban, beállítható arányban). Gitár sáv felvétel szép és tiszta! Ha már gitár, tesztelve Rocksmith-el az egyik inputot használva (tehát nem Rocksmith kábelt), ezzel a módszerrel tökéletesen működik! Akinek nincs szüksége inputra, érdemes lehet megnézni az M-Audio AIR Hub-ot!
Driver nem rak fel csomó háttérben futó sz@rt, nincs notification ikon (imádom ez miatt), egy egyszerű saját control panelt rak fel ami külön bekerül a windows vezérlőpultba mint Nvidia drivereknél, illetve windows-ban beállítható hang beállítások lesznek bővebbek a driver használtával, de megy nélküle is.Összefoglalva nekem minden téren meggyőző volt!
i9 / 4080 / 32"
-
Frawly
veterán
Azért is írtam, hogy még nem teszteltem végig, ezeket majd most fogom telepíteni kipróbálásra. Egyébként a VLC is megfelelne, de annak a felülete nem tetszik, mármint az Audio résznél. A videólejátszója jó, csak zenehallgatásra kényelmetlen.
Az AIMP-ot csak azért használtam, mert annak bejött ez a közvetlen mappakezelős nézete, meg a Winamp-feelingje, de ha egyszer ilyen ótvarul szól, nem használom.
-
Tim82
félisten
válasz Frawly #79243 üzenetére
A Spotify appban ki tudod kapcsolni a normalizálást (hangerőnél van az opció) + ajánlott "rendkívüli"-re állítani mind a stream, mind a letöltés esetén a zeneminőséget.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Frawly
veterán
Igen, ez megvolt, normalizálás és EQ teljesen kikapcsolva, a stream és letöltés minősége meg Very High Quality-ra van állítva, Premium Spotify-ról van szó. Mégis rosszul szól, de ezt már a DAC előtt is észrevettem, több eszközön, de akkor azt hittem, hogy az én készülékeimben van a hiba.
Mondom, ez, amire Spotify-nál gyanakszok, hogy vagy fast presettel tömörítenek, vagy oggenc --managed kapcsolóval, ami lerongálja a hangminőséget, vagy már konvertálás előtt is rányomnak valami normalizációs filtert, amit nem tudsz kikapcsolni már sehogy, amit az appjukban kapcsolgatsz, az csak egy extra kör normalizáció.
Mondom, aki nem hiszi el, Spotify-ról töltsön le egy olyan albumot, ami megvan neki CD-n is. A CD-n lévőt grabbelje le WAV/FLAC-be, tömörítse be legújabb oggenc-kel -q9 (vagy -b320) kapcsolóval (mindkettő ~320kbps-ot fog eredményezni), és meg fogja látni, hogy jól hallható minőségbeli eltérés van a kettő között, ugyanazon az eszközön és hangfelszerelésen lejátszva. A Spotify mókol valamit, amit nem fognak bevallani.
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
USB dac cserén gondolkozom, a Topping E30-at néztem ki.
Egy Taga Harmony HTA-25B távirányító nélküli csöves erősítőhöz csatlakozna, amihez nincsen távirányító.
Olvasom a review-kban hogy dac módban nem lehet állítani az eszköz hangerejét.
Célom az lenne (mivel nincs az erősítőhöz távirányító) hogy a DAC távirányítójával lehessen a hangerőt állítani.
Van olyan fórumtárs aminek ilyen DAC-ja van? Tényleg nem működik a hangerőszabályzás ebben a módban? Köszi előre is a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest