- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz Exodius #79652 üzenetére
Sima 60/40-es ón/ólom forrasztóónt keress. Az ilyen rossz (RoHS) minősítésű ólommentes szarokat inkább hanyagold! Nem szeretik a hőhatásokat, és idővel berepedeznek vagy el is törnek. Nagyon sok elektronika ezért megy tönkre, a fene nagy környezetvédelem miatt. Ha nagyon hardcore akarsz lenni, lehet venni 1-5% ezüsttartalmú forraszanyagokat (esetleg még olyan is akad, amiben arany is van), de azokkal másként kell bánni. Nagyobb hő kell nekik, és nehezebb velük dolgozni.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
alton1978
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok ebben a DAC+AMP témában, s egyenlőre nem is igen költenék csilliárdokat erre, de a "jó minőségű" hallgatni való számomra is fontos.
Valaki tudna tanácsot adni, hogy a Sanskrit 10th-hoz Topping A30 vagy Loxije P20 lenne a jobb választás?
Esetleg valami más? Például Topping A50?A fejes jelenleg egy Superlux HD-660, de ha érdemes, akkor azt is cserélném.
Tippek? Tapasztalatok?
Köszi előre is!
Üdv!
Megjártam a Hadak Útját, miközben a Fiastyúkot kerestem!
-
Exodius
őstag
Árakat figyeljétek srácok!
https://www.coreaudio.eu/termekek/coreaudio-termekek/daido-audio-pc/ -
Sinesol
veterán
válasz Exodius #79655 üzenetére
Referenciakészüléket néztem, vagy 2-3 szor emlitik, hogy milyen egyedi tervezésű, szuper alkatrészekkel teli a táp, meg egyedi tervezésű trafók vannak benne a komponensekhez, viszont nagyban mernék rá fogadni, hogy közelébe sem érnek egy modern Seasonic Platinum/Titanium tápnak.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Exodius #79655 üzenetére
Ezek sem tudják, mit merjenek hazudni, csak hogy lefejjék a népet... 2,5M Ft-ért szerintem különb hedt-et lehet összerakni, max nem ilyen szép a doboza. Ja, de!...
Meg ennyiért, ha már pc-s zenehallgatás, akkor inkább ~1M-s laptop vagy MacBook és valami szuper DAC mellé. Mi a fenének kéne egy ilyen monstrum, még csak nem is esztétikus!...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
-Skylake-
addikt
Az a baj ezekkel a garázsmárkákkal amúgy, hogy nem hihető, hogy ennyire jók. Azért kerülnek ezek a cuccok ilyen vállalhatatlan (ezt szó szerint értem , vállalhatatlan) összegekbe , mert a teljes fejlesztés árát abból a 9 eszközből kell visszahozni amit majd arra a 9 majomra rá lehet sózni, aki valamiért megveszi. Nagy márkák ilyen minőséget olcsóbban tudnak adni , mert lényegesen többet adnak el , így teljesen más a KF. Egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy a webshopjukban árult "The Grand Masteer Evolution SC-SP" hangfalkábel szerény 17.125.950 forintért (igen , nem írtam el) tud valamit , amit egy Odin 2 ref vagy egy Dragon nem tud majdnem fele ennyiért. Egyszerűen nem reális az, hogy egy olyan cég akikkel ezen a linken találkozunk először , mert sehol nem látjuk , sehol nem árulják , semmi , az jobbat gyártson mint azok az extrém high-end gyártók akik tízezer éve semmit nem csinálnak , csak high end audio kábelt gyártanak és adnak el feltehetően több tízezres mennyiségben , ha nem több. Tulajdonképp ha végigpörgeted a webshopot , minden kábeltípusból árulnak olyat , ami gyakorlatilag minden egyébként létező high end ref kábelnél drágább. Csak épp a világon sehol nem találkozol velük... Nagyon logikus.
"Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "
-
-Skylake-
addikt
válasz Ear001 #79661 üzenetére
És neked az, hogy 600 dolcsi a 300W-os hd plex lineáris táp , 500 dolcsi a Nikola lineáris tápja , 400 usd a booster lineáris tápja ? De igazad van , a core audio (akinek 2 , azaz kettő mérnöke van a teljes 4 fős csapatukból) , biztos csinált valami olyat ami felér minőségben 10 hdplex táphoz. Merthogy 10et tudsz venni az árán és akkor még jófej voltam , mert a gép többi alkatrészére (ami egy alaplap mondjuk 16gb memóriával meg valami intel T procival) , arra 2500 eurót (!!!!!) számoltam. Értjük szerintem mind, hogy miből áll ez a gép , csak az ára köszönőviszonyban sincs a valósággal.
[ Szerkesztve ]
"Homie, I get up I run my shit, Really, I don't give a fuck "
-
s4tch
veterán
válasz -Skylake- #79662 üzenetére
Fogalmam sincs, mire képes egy ilyen cucc, akkor sem fizetnék 17 millát egy nyomorult kábelért, ha megengedhetném magamnak, sosem leszek a vásárlójuk. Viszont ha megtalálják a vásárlóközönségüket, akkor miért ne áraznának a keresletnek megfelelően? A luxustermékek piaca sosem az ár-érték arányról szólt. Szerintem értelmetlen ilyesmin kiakadni. Ez olyan, mint egy kínai, orosz és arab piacokra szánt, arannyal futtatott, 20 ezer dollárért árult iPhone árán hőbörögni. Ha valakinek kell, hát vegye. Téged ez semmilyen szinten nem érint.
-
Frogged
aktív tag
Én nem igazán értem mi ez a zsigeri gyülölet mindig amikor valaki pár havonta belinkel ide egy Core Audio terméket.
Sosem vettem tőlük semmit mert nem az én pénztárcámnak vannak tervezve de attól még nem utálom őket azért mert
a külföldi piacra gyártanak elsősorban.A kinti árakból nem igazán lógki pl az emlitett pc-ik mint pl egy Pink Faun pc és hasonló márkák termékei.
Arra pedig azért nagy összegben nem fogadnék hogy bármilyen töredék áras történettel simán lenyomják a termékekiket mások.
Attól hogy valaki milliókat szán egy készülékre még nem feltétlen hülye jó eséllyel többet hallgatozik mint az átlag.Pár hónapja volt avx-en egy kolega aki honapokig oltogatta öket az ittenihez hasonló szöveggel hogy hülyéknek adják el drágán a kamut mert ő szakmabeli ő tudja.
Aztán mikor elrángaták egy meghallgatásra az egyik nyílt napra pislogot, haza vitte a cuccot tesztelni, hogy majd az A-B teszt meg mutatja hogy csak képzelődik aztán megint volt meglepi.
De utána férfiként beválalta és le írta hogy, ez van nem kellet volna előre ítélkeznem.Szerintem az itteni szidalmazok is elöbb elnézhetnének egy ilyen nyílt napra, és azután kéne véleményt formálni szvsz
[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Frogged #79664 üzenetére
Igazad van .
Egyszerűen csak nem a csóró magyar átlagember az általuk megcélzott célközönség. Nem tudom ezzel mi a baj. Miért kéne mindenkinek a belefeccolt idejét, tudását, magyar, kínai, indiai bérekkel felszámolnia. Külföldi hifikiállításokon is részt szoktak venni és azokon is bizonyítani szoktak az elektronikáik. Tavalyelőtt pl. az itthoni hifishown az ő cuccaik voltak a nagy sikert aratott Harbeth-ek előtt is.
Amúgy tök normálisak, rendesek, kedvesek; egyáltalán nem beképzeltek. Én csóróként nem leszek vásárlójuk, mégis egy csomó idejüket rámszánták, amikor egyszer beugrottam hozzájuk. Megmutattak, elmagyaráztak egy csomó dolgot meg jópár kedvenc zeneszámomat is megfülelhettem náluk. Az is tetszett hogy volt több dolog amit hasonlóan látunk. Én emelem kalapomat előttük
Amúgy nekem nagyon bejön az is, hogy ilyen polírozott meg szálcsiszolt cnc-zett többkilós aluöntvényeket használnak. Van nekem régi Linn elektronikám ami nem volt olcsóbb anakidején mint most az ő termékeik (~8000$/1998). Annak pl. a vacak vékony lemezháza csak úgy rezeg a zene minden ütemére.(#79659) -Skylake-
Taralabs amúgymeg meg de, egy ismert jónevű kábelgyártó. És természetesen vannak megfizethető kábeleik is.[ Szerkesztve ]
-
MPeter87
őstag
Ha mar temanal vagyunk..
Tudtok olyan kabelt ajanlani, ami mondjuk 1-2ezer Ft/m aron kaphato, eleg hajlekony es erdemes lenne atkabelezni vele az erosito belsejet? (LittleDot MKIII lesz az alany) -
bkercso
nagyúr
-
binatone
tag
válasz MPeter87 #79675 üzenetére
Én [ezt] használom. IC kábelnek is nagyon jó, de ha nincs elég hely akkor valami mást nézz.
Viszont ha jelentős javulást szeretnél akkor [ezt] próbáld meg beépíteni a tápegységbe a második 180 Ohmos ellenállás helyére. A fetet hűteni nem szükséges az erősítő rajzát nézve ott 60-100 mA-nál több nem folyik, de jól szigeteld el mindentől. Persze mindezt csak akkor javaslom ha van valamennyi rutinod benne a nagyfeszültség nem játék! -
niof
addikt
válasz Frogged #79664 üzenetére
Ebben semmi gyűlölet nincs, nem jól látod. Egyszerűen annyi, hogy a PC alapú zenehallgatásban nincs ennyi, teljesen mindegy, hogy milyen piacon nézzük. Biztos, hogy remek hangja van, de egyszerűen nonszensz az, amit gondolják, hogy ér. Persze, adják csak el, pörögjön a biznisz, engem nem zavar. Csak szerintem egy megfelelő HEDT platformból is ki lehet hozni olyat, amitől a legtöbb zeneszerető ember kb. maga alá csinál a gyönyörtől, mondjuk fele ennyiért (sem). És ugyanez igaz egy top kategóriás laptoppal is, egy megfelelő DAC, erősítő és hangfal párosítása mellett. Csak én mindig úgy voltam az egész Hi-Fi témával, hogy van egy ésszerű határ, ami fölött csak felesleges költekezés az egész, illetve, hogy bizonyos szint felett nagyon kicsiket tudsz már csak előrelépni, nagyon nagy összegekért. Az sem zavar, hogy valaki áldoz erre, az ő dolga. De ha egy ilyen publikus fórumba valaki bedob egy ilyet, hadd mondjuk már el a véleményünket róla mi is, akik szerint nincs értelme ilyet venni.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Frogged
aktív tag
Én úgy gondolom hallatlanban ítélkezni és sárt dobálni egy gyártóra ami olyan árakkal dolgozik amit mi már sokallunk nem túl korrekt.
És ez lehetne akár melyik hasonlóan külföldi pénztárcára gyártó magyar cég pl az Etalon, a Pillartech, a Heed vagy a Human audio.Az hogy kinek mi a sok és a nem reális azt totál egyéni , a többség ugyan olyan hülyének nézi azt aki nem 10 hanem 100kért vesz egy fejest mint aki 1 millioért.
Ez inkább arról szól hogy én meg húzom a határt amit én gondolok és aki többet költ az hülye és persze jól át vágták, de én okos vagyok és fele annyiból is jobb a rendszerem.
Se kutyám se macskám egyik magyar gyártó sem de elégé szomorú egy hifi forumon ezt a tipikus magyar rosszindulatú hőbörgést kell olvasni mindig ha valaki feldobja hogy X termék milyen drága.
És már megy is a sárdobálás úgy hogy ránézésre meg mondjuk hogy ez gagyin szól .
A piac majd úgy is ítélkezik, de nekem úgy tűnik hogy az utóbbi években ezek a cégek nem vissza fele hanem előre lépkedtek anyagi szempontból is. -
Sinesol
veterán
válasz Frogged #79684 üzenetére
Szerintem meg az a gond, ha a légváraknak adunk hitelt a tudomannyal szemben. Manapság az internet korában rengeteg infohoz hozzaferni, amik alapjan behatarolhato rengeteg dolog letjogosultsaga még “látatlanban” is. Jogos a hőbörges is, mert kb az emberek atvagasabol el sok ilyen ceg, nem lehet elegszer lehordani őket.
Az, hogy ezek a cegek jol mennek, az utobbi időben elharapodzo arrogans tudomanyellenessegnek is köszönhető, egyesek inkabb hisznek önjelölt audioguruk színes marketingjének, mint a tényeknek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azon gondolkodom, hogy saját lábán álló leányzó 12milliós karórával a karján, 10milliós gyémánttal az ujján, a kastély 3. emeleti 27-edik szobájában illegetve magát a velencei tükör előtt vajon hülyének tartja-e azt, aki 2,5milliót költ egy audiofil forráskészülékre zenehallgatás céljából.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
"a webshopjukban árult "The Grand Masteer Evolution SC-SP" hangfalkábel szerény 17.125.950 forintért (igen , nem írtam el) tud valamit , amit egy Odin 2 ref vagy egy Dragon nem tud majdnem fele ennyiért. Egyszerűen nem reális az, hogy egy olyan cég akikkel ezen a linken találkozunk először , mert sehol nem látjuk , sehol nem árulják , semmi , az jobbat gyártson mint azok az extrém high-end gyártók akik tízezer éve semmit nem csinálnak , csak high end audio kábelt gyártanak és adnak el feltehetően több tízezres mennyiségben"
Ahogy fehér_ember is jelzi, az illető kábel nem a Core Audio, hanem a TARA Labs kábele, akik tízezer éve semmi mást nem csinálnak, csak hifitől high-endig kábelt gyártanak többtízezres mennyiségben a hasonlított Nordosthoz és Audioquesthez(?) hasonlatosan.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz Frogged #79687 üzenetére
Hát, ez olyan, hogy inkabb hagyatkozom az elérhető tudasanyagra, minthogy a saját időmet vesztegessem. Pl. rengeteg idő es forras elpazarlasaval lemerhetem a fenysebesseget is, vagy bebizonyithatom, hogy a Föld többe kevesbe gömbölyü, de ugyis csak ugyanarra jutok majd, ami latatlanban is tudhato. Persze van akinek a Föld igy is lapos marad, mert ők jobban tudják...
Na mindegy, ne offoljunk tovabb.
[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Sinesol #79685 üzenetére
"Jogos a hőbörges is, mert kb az emberek atvagasabol el sok ilyen ceg, nem lehet elegszer lehordani őket."
Teljesen helytálló gondolat ha lakáshitelt nyújtó bankok intézkedéseire vonatkozik (például).
Na de itt hol az átvágás?
Az árak ott vannak, nem titok. Ki lehet próbálni őket, nem kamu cuccok.
Nem kötelez rá a törvény, hogy minden háztartásban lennie kell valamelyik terméküknek.Aki ezeket az árakat meg tudja fizetni, annak elég sok pénze van, igencsak jómódú, és az ilyenek nem arról ismertek, hogy csöpögő nyálú retardáltak lennének, akiket könnyű átvágni, hogy elszedd tőlük a pénzüket.
Ismerek ilyen jómódú embereket.
Ha neki megtetszik egy ilyen koncepció, termék, nem fogja érdekelni, hogy mondjuk a Nordost ezt olcsóbban tudja, neki akkor is ez fog kelleni.Én sem vennék magamnak sosem 17 milláért audió kábelt, de attól ez még nem lesz átverés.
Az átveréshez sokkal közelebb áll, hogy egy 100 dolláros dac mindere is jó, mert Amír frankón bemérte a "zajait". -
IO.sys
őstag
Apropó 100 dolláros dac. Sanskrit 10th MK1-ről merre tovább? Nézegetem az iDAC2 dacampot, de ritka, mint a fehér olló, meg a csöves is tetszik még egyelőre.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Zoliee
senior tag
válasz fericske #79689 üzenetére
"Én sem vennék magamnak sosem 17 milláért audió kábelt, de attól ez még nem lesz átverés.
Az átveréshez sokkal közelebb áll, hogy egy 100 dolláros dac mindere is jó, mert Amír frankón bemérte a "zajait"."Álljunk hozzá pozitívan, hiszen az a kábelgyártó önkontrollt gyakorolt, mikor beárazta termékét.
Kérhetett volna 100 millát is érte hasracsapásszerűen (ami szerintem is indokolt lett vona) , de mégsem tette, pedig jobban nézett volna ki csúcstermékként.
Annak a 100 dolcsis dac-nak meg legalább nincs mért zaja...
Végülis mi, végfelhasználok csak nyertünk. Egyre több termék vásárolható "normális" áron, és aki igényli az meg csilliókért.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz Zoliee #79692 üzenetére
Azért pl. ha ilyen hangfalaid volnának, meg hozzájuk monoblokkok. Akkor azért esélyes hogy te sem 2000Ft/m-es hangfalkábellel kötnéd őket össze.
Amúgy ezeket a legutóbbi (tavaly október végi) hifishown hallottam és azóta is a hatásuk alatt vagyok. Egyszerűen hihetetlen jó hang volt .Hogy egy kicsit témánál is legyünk. Sajnos a dragonfly cobalt azóta sem akart a Huawei Mate 20 Pro telómmal működni.
Most vagy szerzek egy másik telót vagy elengedem ezt a vezetékes dac-kábel dolgot és veszek egy bluetooth dac-ot helyette (pl. egy Astell&Kern XB10-est, Earstudio ES100-ast, Audiolab M-DAC nano-t, Hiby W3-at ... stb.)
Valakinek esetleg van tapasztalata valamelyikkel, vagy hogy milyenek az említettek (vagy esetleg nem említettek ) az XB10-eshez képest?
Én csak az Astell@Kern-et ismerem (s4tch-nek köszönhetően). Simán jobb mint a telefonom belső dacja; Mondjuk a mélytartomány lehetne kicsit jobb felbontású és picit kevésbé "dünnyögős"; de amúgy egyáltalán nem olyan vészes a helyzet mint ahogy hangzik ; el tudnék lenni vele így is , a többi tartomány meg rendben van számomra.[ Szerkesztve ]
-
p76
senior tag
válasz fericske #79689 üzenetére
"For me, I am happy to strongly recommend the Topping D90 DAC.
"
"I am happy to recommend the SMSL M400"
Na ez az átverés azon a mérőoldalon.
Ha olyan lelkiismeretesen vigyázna a pénztárcánkra mint a Sinesol fórumtárs akkor azt írta volna hogy:
Ácsi! 100 dollárért is megkapod ezt a minőséget meg ne vedd ezt a túlárazott szélhámosságot!
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #79693 üzenetére
Az ES100 hangban hasonló nívó, mint az XB10, viszont van hozzá szoftver és elég jól hangolható, mind az eq, mind a teljesítmény. (Meg lehet adni a füles impedanciáját, az ES100 annak megfelelően fogja hajtani.) Az ES100 elvileg tud usb-dac módban is üzemelni, úgyhogy ha nem tudna dróttal kapcsolódni, akkor is használhatnád bt-n. Arra emlékszem, hogy tulaj panaszkodott az ldac stabilitásra; aptx hd módban stabil volt, viszont így nem feltétlenül éri meg az árkülönbözet az XB10-hez képest.
Itteni érett fülek egybehangzó véleménye szerint a BTR5 jobb hang, mint a fentiek; ha nem lenne XB10, most látatlanban azt venném. A head-fi vélemények alapján W3 szerintem nem ajánlott, minőségbiztosítási problémák vannak a gyártónál. Az M-DAC nanóról semmit nem tudok.
-
fehér_ember
addikt
Köszi az infókat. Nem érdekel a személyre szabás meg játszadozás eq-val. illetve csak fülhallgatóhoz lenne.
A fiio-tól az eléggé elvette a kedvem mikor az egyik tesztben az olvastam, hogy bluetooth kapcsolaton keresztül visszhangosodást tapasztaltak a magastartományban.
Meglátom majd mi lesz. Sajna mivel hűségszerződéses a telóm, el sem tudom adni; + nem is látok semmi értelmeset helyette (a legtöbb rosszabb lenne számomra, ha ettől az usb-s hülyeségétől eltekintek).
Lehet inkább túladok bukóval (sajna biztos nem kevéssel) a cobalton és én is xb10-ezek.
Tépőzár szövetrésze a teló tokjának hátára felragasztva, a karmos műanyagos meg az Astell&Kern-re, és kézben tartott telóval olyan lesz mintha beépített lenne
Ugyanígy M-DAC nanót meg talán még tölteni is tudnám közben; bár lehet ahoz közvetlen érintkezni kellene a teló hátlapjával.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #79696 üzenetére
Végülis a visszatöltés biztos nemcsak QI-vel megy, hanem vezetékkel is. Szóval az xb10-nél sem kellene attól tartanom hogy épp rosszkor merül le.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest