- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz Freddy76 #22200 üzenetére
Most? Gyakorolni. Amúgy élesben majd építészeti projektekhez, tehát rendesen, engedéllyel.
Amúgy a szomszéd kertjébe át se nézek, most hétvégén csak pár száz métert repültem, mert kíváncsi voltam, napnyugta után mit lát. Nem az erőssége, de a szomszéd templomról lőttem egy éjszakai hangulatképet, amit meg is kaptak és nagyon örülnek neki
De amúgy ilyesmiket lövök “hobbiból”, gyakorlás közben, nem hiszem, hogy ezeknél annyira sérülne bárki személyiségi joga
Szerk: egyébként baromi hangos egy ilyen zümmögő, fél kilométerről hallom reggel, ezzel aztán nem kémkedhet senki egy kisvárosban
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #22202 üzenetére
Te lehet nagyobbat használsz, mint szomszédgyerek
szerk.: Záridőt, látószöget menet közben wifin vezérled, vagy előtte fixen beállít, időzített expó, aztán ha lejött látod mi sikerült?Freddy76: Remélem szomszéddal konstruktív asszertíven kommunikáltál és rögtön javasoltad neki a környező helyeket
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
válasz madgie #22202 üzenetére
Konkrétan ezt szeretném most megtanulni, megcélzom majd mondjuk a távhő kéményét és ott tapasztalom ki, hogy érdemes.
Freddy: itt már leírtam régebben, egy épületfotossal fogunk sokat dolgozni együtt, oda nagyon kell a drón (is). De pont miatta videózom is, idén time-lapse projektünk is volt, jövőre olyan épületátadás is van tervben, ahol ő repül, én videózom, a felesége meg fotózni fog.
Merci: mindent élőben lehet vezérelni, a telefont kell belerakni a távvezérlőjébe, DJI progi elindít, minden kézben tartható. Ha mégsem (ma elment a videojel a rossz idő miatt), hazaindul a felszállás GPS koordinátája alapján a gép, az ott megadott repülési magasságon (Kisvárdán 50 méter általában elég, de mindig figyel az első szenzora, nem menne neki a templomnak).
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
csak az eseti légtér azonosítóját kellett volna megkérdezni
azonban a pilóta nélküli légijárművek üzemeltetéséhez szükséges eseti légteret a HM Állami Légügyi Főosztály, mint katonai légügyi hatóság
jelöli ki."Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
törölt tag
Szerintem tök jópofa dolog, én is vennék, ha nem lenn ilyen drága minden használható drón Elég messzire el tudnak repülni, és olyan szögből tudsz dolgokat fotózni, amire sima fényképező nem alkalmas.
Mondjuk valószínűleg én sem a szomszéd kertje felett repkednék vele, de ha nincs alacsonyan, akkor kb nem érdekelne a dolog. A legtöbb ilyen cuccon nincs zoom, szóval csak ha berepül az arcodba, akkor lehet vele olyan fotókat csinálni, amin felismerhető egy ember például.Szabályozás mondjuk úgy tudom elég fura az ilyesmire. Egyrészt a telked feletti légtér ne ma te tulajdonod, tehát az nem birtokháborítás, ha feletted repkednek, csak kérdés, hogy ez milyen magasságtól számít közterületnek (nem találtam erre infót). A drónokat meg itthon elég szigorúan szabályozzák elviekben, kb mintha helikopter lenne, előzetes útvonaltervet kel leadni és repülési engedély kell, nem repülhetsz emberek fölé, stb stb.
Majd ki fog alakulni valamikor ennek is a kultúrája. Kicsit olyannak tartom, mint a streetfotót, kell a kompromisszum mindkét oldalról. Ha valaki szól, hogy nem akarja, hogy kép készüljön róla, azt a fotós (drónos) illik, hogy tudomásul vegye. De azt sem tartom kimondottan jónak, akik csak azért is ellenszegülnek és fenyegetőznek. Sok jóra nem vezet, csak veszekedés, idegeskedés, elhúzódó és semmire nem vezető rendőrségi/jogi ügy lehet belőle. -
|AP|
veterán
a MediaMarktnál sem az alaposság a fő szempont...
Náluk vettem az X-E2s/18-55 kitet, a garancialevélre csak a váz gyári számát sikerült felírni, az obiról semmit.
Megreklamáltam, postán küldtek egy új garancialevelet, amin a következő szerepel: "X-E2S+XF 18-55mm ezüst kit", viszont erre már egyik gyári számot sem sikerült felírni...Gondolom ezzel továbbra sem vagyok beljebb, ugyanúgy elhajtanának a szervizből, ha gondom lenne...
-
addikt
Ha valaki most akarna itthon MILC-et venni:
-
Freddy76
addikt
válasz #16820480 #22208 üzenetére
Birtoksértés minden, ami a birtokost a dolog birtoklásában alapos ok nélkól zavarja. Ha a szomszédom éjszaka a saját lakásában bömbölteti a zenét, az birtoksértés. Az is az, ha egy drón ott repked a kert felett, az erkélyem magasságában, attól pár méterre.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
vihartigris
őstag
válasz madgie #22215 üzenetére
Fordulj a jegyzőhöz mint hatósághoz. (3000 Ft az illeték, pontosan megfogalmazod a problémád, nem baj, ha videót is készítesz.)
Korábban 6 hónapnál nem régebbi problémákkal lehetett oda fordulni, most talán 12 hónap, azon időn túl bíróság. (Ha azt írod, hogy kb. 5 hónapja zavar akkor biztosan az ő hatásköre, gyorsabb a bíróságnál)
[ Szerkesztve ]
bármi reciproka a semmi
-
madgie
titán
válasz vihartigris #22216 üzenetére
Nem hiszem, hogy bármilyen szankció követné ezt, aladár mutatná a szomszédból, hogy az én oldalamról van meghajolva a kerítés. Ami amúgy igaz is, mert odaugrik az én kutyám is, ha a szomszéd kutya már szedne szét a kerítésen át. És az ugye egy kb. hatkilós korcs (ami amúgy míg tudott szökni, addig a kisiskolásokat is megtámadta), az én kutyám meg 25 kiló.
Meg amúgy is, hülye állatutálónak lennék beállítva, pedig itt sem a kutya az alap probléma, hanem a gazdái, akik le se szarták soha. Azert ugat, mert senki nem foglalkozik vele és látja, hogy mi játsszunk a kutyával, kapáljuk a kertet, barátokkal beszélgetnenk, próbálunk normálisan szocializált életet élni.
Igazából már másfél éve füllhallgatóval nyírok füvet, de onnan lesz érdekes, amint megjon a kicsi tavasszal és a fűben, kertben lenne a kiccsalád a jó időben. Zsenialis lesz, ahogy órákon át csaholni fog.
-
Clemi
veterán
válasz DonRazzino #22193 üzenetére
A Tone Curve beállításból arra következtetek, hogy One1-et használsz és nem LR-t. Vagy tévedek? Amúgy én tömeg előhívásra a LR-t használom és ha kell átlépek a PS-re, majd onnan vissza LR-be és onnan exportálok.
Viszont én a görbéhez hozzá se szoktam nyúlni, inkább a presetek közül válogatok és azt finomítom a képhez.A zajról csak annyit, hogy én is úgy érzem eddig, hogy a NR marad nullán (egyébként többnyire RAW-ban fotózok így amiről most beszélünk az pont nem érinti azokat a képeket) sőt kipróbáltam hogy az Acros G szűrővel most még NR -2-vel és megbolondítva egy kis Grain Weak effekttel mit tud portrézásnál. Csak annyit, hogy és mindezt ma reggel megfejeltem egy ISO 12800-as expóval és az állam az asztalon koppant.
A DR-t fix 100-on használod, vagy kihasználod a DR400 lehetőségeit ISO800-on? Csak ezen az érzékenységen gyakorlatilag még nincs zaj állítják a cikkekben (még nem volt időm kipróbálni). Csak azért kérdezem, hogy mire a képek kontraszttalanítása, mikor a DR emeléssel is ugyanaz a végeredmény.
De itt van az a bizonyos ISO12800-as kép ahogy a vázból kiesett.
-
Mercutio_
félisten
válasz taranis #22221 üzenetére
Detto
Clemi: Nem az a kérdés vállalható-e, hanem, hogy hány hét ajtócsapkodás lesz a következménye, amikor meglátja és nem tetszik neki
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Clemi
veterán
-
Muerte68
addikt
válasz DonRazzino #22226 üzenetére
Még 60-ért is jó vétel volna nemrég még 90-100-körül adták őket,az XE2-XT10-áresés nyomta lejjeb.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
mokasirs
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetek kérem!
Jelenleg egy Fuji X-T10-es gépem van ami most volt két éves.
Nagyon jól és hibátlanul működik.
A kérdésem az, hogy szerintetek érdemes lecserélni az X-T20-ra?
Hoz annyit pluszban a 20-as, hogy megérje?
A videózás nálam nem szempont, nem használom. -
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Mi mostanság Fujihoz a legjobb zajszűrő (lehetőleg Lightroom-ba pluginelhető)?
Köszi!Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
jmakk
őstag
válasz Alabástrom #22237 üzenetére
ISO200. Bocs, magas labda vóóót.
-
mokasirs
csendes tag
válasz Alabástrom #22236 üzenetére
Semmi extra.
Amatőr fotós vagyok, szeretek az utcán fotózni azt fotózom le ami tetszik.
Ezen kívül kirándulás, család. -
mokasirs
csendes tag
válasz Alabástrom #22243 üzenetére
Nem, egyáltalán nem érzem lassúnak a gépet .
Követő fókusz ebben is van. -
taranis
addikt
-
Clemi
veterán
Mekkora királyság ez az USB porton töltés Kipróbáltam, rácsatoltam a powerbankom sima micro usb 2.0 kábellel és pöpec módon és szerintem elég gyorsan fel is töltötte. Többé no para, ha esetleg time laps készítésre adom a fejem
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest