-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz DonRazzino #21500 üzenetére
Ebben két vevő van, de elég nekem egy is, nem akarok annyi vakut egyszerre használni.
Van amúgy nekik is vakujuk, ami nem túl nagy, nem is túl vényes, de legalább relatív hordozható. Bár úgy meg már 100$ felett járunk ennél a szettnél is. Mivel úgyis teljesen manuális, vakun kell állítani a dolgokat, lehet, hogy elég lenne valami olcsó régi vaku is. -
Gondwana
addikt
válasz #16820480 #21499 üzenetére
Akkor teljes mondattal: az X-E3 (mert itt ugye, nem Oly E3?) mellé gondolom, a T1/2-höz hasonlò vaku jàr, ami ezekkel a triggerekkel jòpofa lenne, de nem működne. Vagy csak megint összekevertem valamit?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gepi85
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Fényképezőgép vásárlása előtt vagyok és nem tudom eldönteni, hogy számomra melyik lenne az ideálisabb választás. A két gép amin gondolkodtam: X100F; X-E3 18-55 obival. Amire használnám, utazások során fényképek készitése, ritkábban gyermek fotó beltérben. Szempont a kis méret, illetve súly is. -
-
törölt tag
válasz Gondwana #21502 üzenetére
Igen, X-E3-ról van szó, és úgy tudom ugyanazt a vakut kapja, mint a T1/T2, csak valamiért úgy emlékeztem, hogy abban is van elem, de utána néztem, hogy nincs sajna. Szóval ha akarok ilyen triggert, akkor ahhoz kell valami más vakut nézni még pluszban, amik persze jóval méretesebbek szoktak lenni.
-
madgie
titán
Csak szólok, tegnap frissült a Lightroom, Lightroom CC Classic néven kell keresni a mostani utódját (a sima CC cloudos, mobiltelefon-app szintű leegyszerűsített izé lett), és ez a Classic bizony sokat gyorsult, jóval pattogósabb gyengébb gépeken is az utómunka.
-
madgie
titán
válasz madgie #21506 üzenetére
Ui: ha a Classic frissítésekor az advanced optinos résznél kiveszitek a pipát a remove old versions elől, akkor megmarad a régi 6.12 is vészhelyzet esetére.
És csak egy kis katalógust engedjetek először a Classicra, mert ha update-eli az adott katalógust, az már nem fog működni a régebbi LR változatokkal.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz taranis #21510 üzenetére
Nem smafu, másképp élesít alapból. Erősebben. És igen, azt mondják sokan, hogy a LR nem tud olyan penge képet kihozni, nekem meg az Iridienten zavaró volt, hogy a homogén részeken is felhozta például a sávosodást.
De engem maximálisan hidegen hagy most a pixel-peep, ha nagyon érdekelne, tuti nem Fujit használnék, hanem mondjuk A7R II-t.
[ Szerkesztve ]
-
kobox
tag
válasz taranis #21512 üzenetére
Pixel peepelni meg bárhol lehet, ahhoz nem kell Sony.
Persze, telefonos képeknél is lehet . De itt nem inkább arról van szó, hogy ha valaki pixel peep mániás és aszerint - annak eredményétől függően - választ gépet, akkor Sony?
Bocs hogy beleugattam . MAD majd elmondja, mire gondolt a költő[ Szerkesztve ]
-
hp1950
tag
Nincs valakinek Veszprém környékén fuji 10-24 egy gyors próba erejéig?
-
mondomén
őstag
Oviban kell kölyköket fotóznom. Témák előre meglesznek adva. Gondolom az egész napjukat végig kell kísérnem, szóval a napi rutint kell megörökítenem. Reggelizés, játék, pelenkázás meg mittudom én még mik vannak, később küldik a témákat. Tananyaghoz, illusztráció gyanánt! Valami tanács, hogy mire figyeljek? Nagyjából tudom mire számítsak, van két öcsém, akiket sokat fotóztam, de mégis, ha eszetekbe jut valami, mondjátok.
-
Zsolesz12345
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg valaki a jövőben X-E1 lecserélését tervezi, vagy csak porosodik otthon a polcon szóljon! -
taranis
addikt
Jó látni, hogy más is van itt Veszprémből
colorizer.net
-
Tua
tag
Sziasztok!
A jövőhéten úgy néz ki egy XE2-vel én is belépek a Fuji tulajok táborába.
Első körben még csak manuál obikkal fogom használni, de még idén tervezek hozzá venni egy Fuji fixet. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.. itthon szokott a Fuji akciózni karácsony környékén? Érdemes várni?
-
alba-regia
aktív tag
Melyiket ajánlanátok a két zoom objektív közül: XF 16-55 mm F / 2,8 WR vagy XF 18-135 mm F/2.8?
A nagyobb átfogású az olcsóbb, de nem ez alapján szeretnék dönteni.
-
hegyimorc
senior tag
válasz alba-regia #21528 üzenetére
Létezik XF 18-135 mm F/2.8 ?
Mert ha nem akkor a másikat
[ Szerkesztve ]
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
alba-regia
aktív tag
válasz alba-regia #21528 üzenetére
Gyanús volt a 18-135 ára... Elírták, nem f/2.8
Így gyakorlatilag nincs kérdés, köszönöm! Marad a 16-55 2.8[ Szerkesztve ]
-
DonRazzino
senior tag
válasz alba-regia #21530 üzenetére
Mi nem tetszett az XF16-ban?
Mellesleg nézegettem az eglobalon a zoomot, de sajna elég drága. Csak 30k-val olcsóbb mint itthon.
-
cousin333
addikt
válasz alba-regia #21530 üzenetére
Kérdés, mire használnád. A 16-55-ben pl. nincs optikai képstabilizátor, tehát a fényerő-előnye nem érvényesül minden esetben.
"We spared no expense"
-
papaya
senior tag
válasz cousin333 #21532 üzenetére
Viszont amit rajzol, amilyen mikrokontrasztja van az valami elképesztő. Követek pár tájképfotóst akik fujit használnak és már az exif megnézése előtt látom hogy milyen obit használtak. 10-24, 18-55, vagy 16-55 közül szerintem utóbbi viszi a prímet ha csak a képminőségét nézzük.
-
alba-regia
aktív tag
válasz DonRazzino #21531 üzenetére
Igazából nem sokat használtam az XF16-ot, csak kipróbáltam. Nem mindenáron akarom eladni, de a 16-55 mellett nagyon ritkán használnám. Rendeltem egy 23 f/2-t is, mert nálam az ekv. 35 van a legtöbbször a vázakon.
-
butsi
csendes tag
Sziasztok! T2-nel megfigyelhető egy olyan jelenség, hogy exponalas utan "elfehéredik" a képernyő egy pillanatra. Ez mitől lehet? Köszönöm előre is.
-
tacto
aktív tag
Sziasztok, egy baratommal ez tortent. Egy, a gyari zsinorral tortent fotozas utan kitekeres kozben egyszeruen szetesett az XT-2 expogombja. Rendszeresen hasznalta pl. XE-1- el korabban, minden problema nelkul.
Hasonlo tortent esetleg valakivel? Termeszetesen, ebayes, angliai, gyanitom szurkeimportos vasarlas...[ Szerkesztve ]
-
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok! Godox TT350F -en megtudná valaki nézni hogy, mennyi idő alatt tölt vissza akkurol egy 1/2, 1/4, 1/8 villanás után? Találtam egy tesztet, abban 4-6s időt írnak, de nem tudom milyen teljesítményen.
-
tozso76
aktív tag
válasz DonRazzino #21542 üzenetére
Értem, köszi. Lineárisan változik a teljesítmény csökkentéssel? 1/2 1,5s~2s, 1/4 1s lesz?
-
Gondwana
addikt
válasz tozso76 #21543 üzenetére
... és a 350-nél is (ahogy báris nálam az Oly FL36R-nél is) közrejátszik, hogy hogy is állnak az akkuk, mert fele alatt elkezd megnyúlni a visszatöltési idő - szintén fehér eneloopokkal. Én a 685-öt jobban szeretem (itt van mindkettő a táskában), mert nem sokkal drágább, nem annyival nagyobb, hogy _engem_ zavarjon. Szoftveres panaszom is csak annyi van, hogy kitekert állásban elokoskodja, hova kellene a zoomot tekerni, szóval ilyenkor mindig manuálisra kell tenni (amit kikapcs-bekapcs után renszerint elfelejt) és a kompenzációt nem állíthatom be úgy, hogy rögtön lehessen tekerni, mindig kell előtte is egy gombnyomás, akár gépen, akár a vakun állítanám (ja, és ezt is sokszor elfelejti kikapcs-bekapcs után, amik főleg 580EX2 és 600EX-RT-n történő szocializálódás után zavar)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gmajor
kezdő
Csak egy kísérlet. Szerintetek rá lehet fogni valamennyire hogy "classic chrome" szerű? (A képek egyéb hibáitól eltekintve) Természetesem nem CC, mivel XPro1-el készült, amiben nincs meg ez a film simulation. Az eredeti kép az Velvia jpeg, és abból lett photoshoppal összekontárkodva.
Raw-ot nem használok, mivel nekem nincs sem LR, sem egyéb raw editorom.[ Szerkesztve ]
-
-
taranis
addikt
válasz DonRazzino #21549 üzenetére
Ja, CC-re konvertálás esetén ha az eredmény még valamilyen szinten hasonlít a valóságra, akkor nem vagy kész
colorizer.net
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest