- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mobil flották
- Apple iPhone 11 - népalma
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gmajor
kezdő
válasz DonRazzino #21547 üzenetére
DonRazzino, amit csináltál vele, még jobb lett, még ha az sem pont olyan, mint az eredeti.
...Na mindegy, nem vacakolok vele tovább. Vennem kell majd egy olyan gépet ami tudja a CC-t. Valamikor. -
Gondwana
addikt
válasz tozso76 #21548 üzenetére
Ha pedig a méret is szàmìt a fìcsörlista mellett, akkor az i40-et viszem magammal.
Màs: EF-X8 teljesen rapszòdikusan néha hajlandò elvillanni, de inkàbb nem. Ha markolaton bekapcsolom a boostot, gyakrabban hajlandó villanni, ha bekapcsolt gépre teszem rà, akkor pedig soha. Màsnak hasonlò tapasznyalata esetleg?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
DonRazzino
senior tag
válasz Gmajor #21551 üzenetére
Hamarosan 100 alá esik a X-T10 ára, annyiért igen csak jó vétel.
Tegnap bizonyítania kellett, mert ketten kellettünk egy melóhoz (utolsó pillanatban szóltak) és havernak a kezébe nyomtam az 50-140-el és igen jó találati aránnyal kaptam meg a képeket, pedig elég sötét volt az erdőben. A telés képek mind vele készültek. -
butsi
csendes tag
Sziasztok! A hétvégi felvétésről kicsit bővebben: X-T2-nel megfigyelhető egy olyan jelenség, hogy exponálás utan "elfehéredik" a képernyő egy pillanatra. Megkérdeztem egy T2 tulaj ismerőst, neki is előjött. Tág rekesznél, kinti környezet, megfelelő fényviszonyoknál. Tapasztalt valaki ilyet? Van erre megoldás? Köszönöm előre is.
-
Zsolesz12345
csendes tag
Skacok!
Használ valaki valami speed boostert, lens turbót? Ha igen, melyiket? Mik a tapasztalatok?
Ebay-en néztem, van no-name 19.000.-ért, és zhongy 35-ért. Nincs nagy választék fujira. Vagy metabones, de azt nem is nézem mert megfizethetetlen.
Van egy pár manuális lencsém kipróbálnám milyen ha teljes képet rajzol.
+ ma vadásztam egy AX bajonettes fujica 50mm f1,2 objektívet, ami kívánná a teljes képkockát. -
Matska
senior tag
válasz Zsolesz12345 #21560 üzenetére
Többen is használunk Camdiox meg Mitakon gyártmányt.
Röviden: hozzák a várt eredményt, javul a minőség + a fényerő. Minél drágább, annál élesebb a sarkokban, de tájképelni nem kell vele. Portréra, effektezni tökéletes.
A bázistávolságokra nagyon figyelj!
Egy korábbi hozzászólásom a témában:
https://m.prohardver.hu/tema/manualis_objektivek_dslr-en/hsz_12140-12140.htmlTelefonról nem tudok linkelni, bocs.
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
Muerte68
addikt
válasz Zsolesz12345 #21560 üzenetére
Én camdiox ot használok teljesen jó de a lensturbó jobb,most pixco néven fut a camdiox
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
g_g_g
őstag
Eglobal-on akció van.
150 EUR felett 5 EUR kedvezmény
350 EUR felett 15 EUR kedvezmény
600 EUR felett 25 EUR kedvezményKupon : DISCOUNT
(Teszteltem, működik)Azt hiszem ezzel a kedvezménnyel megveszem az XT-10, 18-55 kombót.
-
DonRazzino
senior tag
Te Shertatan! Hová lett a 4 irányú pad? Ez nem zavaró? Hát ez annyira street-retro-rangefinder, hogy a usereket zavarja még 4 FN gomb és/vagy kényelmes navigáció a menüben?
Az AF-C tracking viszont biztató! Ha ilyen fejlesztést kapunk a T2-re novemberben, márpedig gondolom az új algoritmus rákerül, akkor nagyon boldog leszek.
-
madgie
titán
válasz DonRazzino #21564 üzenetére
A pöcökkel navigálok most is a menüben, a négy Fn gomb meg a képernyő suhuntása, négy irányban.
-
HÁZIGAZDA
szerintem jó irány ez, hogy kipucolták és elrendezték a hátáról a millió gombot, viszont kapott egy joysticket és touch screent. nyilván én semmit sem használom a gépet hozzátok képest, de például némi variálás után végül nálam is az af pont állítás van a négyirányú gombokon -- akkor meg már jobb lenne a joy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
törölt tag
Oda, ahova való: a kukába
De tényleg, fogdostam T20-at, és nekem nagyon zavaró rajta, hogy a pici vázon nincs rendes fogás, mert akárhol próbálod rátenni az ujjad, ott egy gomb lesz biztosan. A T20-at egy kézzel kb lehetetlen normálisan megfogni/használni, ennél sokkal jobb az elrendezés.
És ugye ott az érintőképernyő négy irányú gesztus vezérlése a D-pad kiváltására. De szerintem az igazi az lenne, ha a joystick állítható lenne, hogy vagy AF pontot mozgat, vagy 8(!) irányú funkciógomb lehetne. Én például mindig a középső AF pontot használom, mert sokkal gyorsabban megy nálam úgy a komponálás, hogy középre fókuszálni, utána kompozícióhoz mozdítani a képet, és katt. Egy portrésnak vagy tájképesnek persze jó az AF pontok váltogatása, mert ráérnek, de ha gyorsan kell kattogtatni, akkor az úgyse opció.De amúgy is Q menüben ott van minden lényeges dolog. Meg az AF-L és AE-L gombokra is ki lehet tenni funkciót. Szerintem nem hiányzik a D-pad
-
madgie
titán
válasz #16820480 #21568 üzenetére
És az X-E3-ban az érintőképernyő használható az AF mező gyors kiválasztására is
Igazából ez hiányzik a legjobban az MFT érából, ott nagyon gyorsan tudtam így AF potot választani, most a Fujinál előre kell gondolkodni, hogy amire fotóznék, nagyjából meglegyen a fejben a kompozíció és oda váltsam a kis négyzetet, ahová kell.
-
törölt tag
válasz taranis #21573 üzenetére
Gyors próbálgatás után a véleményem, hogy a kijelző tapizás lassabb és pontatlanabb a joynál. Mármint evf használata esetén. Ha LCD-n komponálsz, és oda böködsz, ahova fókuszálni akarsz, akkor persze nem rossz az érintős megoldás.
más: Amúgy jövőhéten egy italozós fórumtalálkozó valamikor?
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz Freddy76 #21576 üzenetére
Tapinál is komponálsz , de nem mozdítol akkorát mint a hsz-ben említett középső fokuszpont esetén. És ott a pinpoint AF is.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
Ó, hurrá, a hétvégi képeken is rajta van, a franc se nézte utómunka alatt a jobb felső sarkot
-
-
Gondwana
addikt
válasz madgie #21594 üzenetére
És ha becsukod mindkét szemed, te se látsz semmit?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
madgie
titán
válasz Mr.Csizmás #21597 üzenetére
Meg is ölte a topikot
Fotó-paradicsomnak írtam, küldjem fel a kamerát, megnézik. Hát, még ki kell találni, mikor merjem ezt megtenni, nevetségesnek tűnik, de kell a két gép. Most hétvégén is három fotózásom lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sweet.tv - internetes TV
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest