- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
iPhone 5S
-
hito
nagyúr
válasz #31733248 #37050 üzenetére
Hagyjuk már ezt a rövid záridő, meg állvány tabu témát! Miért ne lehetne kihozni a legtöbbet az adott telefon képességeiből? Nem azért van? Komolyan nem értem. Ha meg nincs nálam állvány, akkor letámasztva simán kiszedek belőle 2-4mp-es záridőt is bemozdulás nélkül.
Csak azért tabu a záridő, meg az állvány, mert az S4 nem tud ilyet? Az már az ő baja, ennyi van benne, el kell fogadni. De ha mindenféle segédeszköz nélkül többet tudunk kihozni egy másik géppel, pusztán a szoftveresen adott lehetőségek miatt, akkor miért ne legyük? Mert az S4 nem tudja? Eljárt felette az idő, jóval többet tud már egy csomó telefon, a nagyobb tudás nem diszkvalifikálja a többi készüléket az S4-gyel szemben.Elhiszem, hogy nagyon jó képminősgére is képes az S4 (itt jegyezném meg, hogy nem kiemelkedő), de nagyon nagy korlátai/lemaradásai vannak a többihez képest (nincs záridőállítás, sem rekeszállítás, sem korrekt zoom, sem raw és a többi), ezért is nem olyan népszerű ha a fotós képességek a legfontosabbak. Ezzel együtt nagyon szimpatikus és jó kis gép, korrekt képminőséggel. Még az is lehet, hogy pl. képminőségben S4 Zoom-nál és K Zoom-nál jobb (utóbbinál ez még bőven változhat), de az azokban rejlő szoftveres lehetőségek miatt mégis alulmarad, és akkor az optikai zoom-ot nem említettem.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
törölt tag
"Hagyjuk már ezt a rövid záridő, meg állvány tabu témát!"
Erről nem is beszéltem, csak kíváncsi voltam, hogy hasonló feltételek mellett a különböző készülékek hogyan teljesítenek. Gondolom, neked sem mindegy, hogy gyenge fényviszonyok között egy mozgó témát milyen minőségben sikerül megörökíteni (értelmezhetetlen paca lesz, vagy jó kép). Mivel hozzávetőleges összehasonlításra alkalmas mozgó témánk nincs, ezért a statikus téma hasonló záridejű fotózása árulkodik a készülékek (és az optika) tudásáról.
Az sem véletlen, hogy a fényképezéssel foglalkozó szakoldalak komolyan, nagy terjedelemben vizsgálják a szenzor tudását, például hogy mennyire bírja a magasabb érzékenységet. Tudom, hogy a magasabb ISO használatától a legtöbben itt irtóznak (amint a mobilkamerás szenzorok e téren felmutatott gyenge teljesítménye miatt meg is értek), de azért nem árt azért ezzel sem tisztában lenni.
-
hito
nagyúr
válasz #31733248 #37057 üzenetére
Ok, csak a nagy szakmai boncolgatás közben azért ne feledkezzünk el rápillanatani a szóban forgó képekre. Itt egyértelmű a K Zoom fölénye minden más készülékkel szemben. Más helyzetekben viszont lehet, hogy elvérzik az S4-gyel szemben, a 808 meg (nekem) egy teljesen külön kategória. Ha a 808-ban ugyanazok a szoftveres állítási lehetőségek rejlenének, mint a K Zoom-ban ráadásul optikai zoom-mal párosítva, akkor asszem egy ideig nem lenne miről beszélni itt. De sajnos ez csak álom.
-
siofok
őstag
hát igen,azért az biztos hogy nem ilyen gyors mozgás megörökítésére való a telefon.
OnePlus nord 2t
-
tekoteko
tag
Ez kaja - Csülkös-velős marhapörkölt, dödöllével. Lite verzió, By Teko
Jha, G3 de sztem lényegtelen az íze miatt
[ Szerkesztve ]
ETC.... i6plus 128Gb, galaxy tab S 10.5 .
-
Joker88
őstag
Egypár kép , Alcatel Idol Mini -vel készült fotók.
In loving memory of Garrett Lockhart
-
törölt tag
Fényképezésre a K Zoom a legalkalmasabb eszköz az összes közül. Egy-egy versenyszámban vannak ugyan nála jobbak, de a K Zoom végülis egy teljes értékű kompakt fényképezőgép, mely sokoldalúbban használható a többinél. Az éjszakai fotónál egyértelműen lelépte a többi telefont, nagyon szépen dolgozott.
-
hito
nagyúr
válasz #31733248 #37062 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy most ez van a leginkább közel egy kompakt géphez, és lehet vele kiváltani egy fényképezőt. Úgy ahogy mondod, bizonyos tulajdonságokban vannak tőle jobbak is (képminőségben pl. nem egy, vagy ott a 4k amit ez nem tud) , de ha összképet nézzük, akkor ezzel kell a legkevesebb kompromisszumot kötni, ha a fotózás a legfontosabb a mobiltelefon választásnál.
Nagyon remélem, hogy fognak még csiszolni szoftveresen a képminőségen, mert ez pl. tiszta szégyen:
Tudna szerintem ettől sokkal jobbat, dehát még mindig az első szoftver fut a gépen, mindenféle javítás nélkül.
-
törölt tag
Az a baj, hogy az ember hamar többre vágyik, ha egy jobb gépet vesz a kezébe. Érdemes lenne kipróbálnod beltéren, valamilyen családi, vagy baráti eseményt fotózva, hogy mit tud a K Zoom (erre én is kíváncsi lennék). Nemrég néztem egy korábbi családi karácsonyunk fotóit, amit egy ugyanekkora érzékelővel szerelt 10 megapixeles kompakttal fényképeztem végig. Nem kicsit komolyabb a feladat, mint kültéren épületeket fotózni és talán mondanom sem kell, hogy ilyen esetben nincs esély ISO 100-zal fényképezni... Panel lakásban készült fotók emberekkel, a rekesz tágra nyitva (f2.8), végig vakuval (anélkül reménytelen), jellemzően ISO 400-on, 0,45 sec körüli záridőkkel. A hibák belenagyítás nélkül is jól láthatóan jelen vannak az összes képen, de végülis emléknek jobbak ezek a képek, mintha nem készültek volna el. Ide már egy telefon kevés és a vaku nélkülözhetetlen. Hasonló körülmények között már óriási különbség van egy komolyabb fényképezőgép és a kompaktok között.
Ezt az összehasonlítást csak érdekességként teszem be. A felső két gép csúcskompakt, 1 inches érzékelővel, bal oldalon alul egy APS-C szenzorméretű MILC, mellette az új csúcskompakt a Panától MFT méretű, a kompakt kategóriát magasan felülmúló érzékelővel. Ezeket az összehasonlításokat megnézve lehet sejteni, hogy a fent leírt körülmények között kb. milyen képekre számíthatunk.
-
senior tag
válasz Quasi_modo #37066 üzenetére
+ 1
-
sszemtelen
őstag
-
sixpak
nagyúr
LG G Pro 2
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
törölt tag
Az én preferenciáim alapján is ez lenne a két telefon egymáshoz való viszonya. Az új iPhone olyan erényekkel rendelkezik, amivel a 808 nem (és ez természetesen fordítva is igaz), egyben használhatóbb alternatívát jelent az átlagembernek, mint a 808, vagy a 1020. Nem véletlen ám a sorrend. Meg aztán azt is érdemes lenne megnézned, miben is marad alul a 808: főleg videózásban. E téren igencsak egyértelmű az újabb készülékek fölénye.
-
hito
nagyúr
válasz #31733248 #37064 üzenetére
Igen, ezeknek a mobilkameráknak megvannak a korlátai, amit viszonylag hamar el is lehet érni. Sok víz lefolyik még a Dunán, mire elérik a mobilok a csúcskompakt szintet. Vagy lehet, hogy szánékosan el se fogják érni.
-
migabi24
nagyúr
válasz Quasi_modo #37075 üzenetére
Köszi, a dropbox nem ront a képek minőségén? Eredetibe szebbek
-
törölt tag
válasz sixpak #37069 üzenetére
(#37069) sixpak
Bírom a boxereket, de nálam sajnos nem jöhetett szóba. A pásztorkutyák jobban bírják a hideget és kevésbé igénylik, hogy a gazdi sokat foglalkozzon velük.
(#37073) hito
Az a baj, hogy a nagyobb érzékelőhöz szükségszerűen vastagabb készülék méretek tartoznak, elvégre nagyobb szenzorra kell az objektívnek képet rajzolnia... Az mindenesetre döbbenetes, mennyire jó optikák kerülnek a telefonokba és az is, hogy mindezt milyen külméretek mellett érik el.
A csúcskompaktok mindenesetre megfontolandó alternatívát jelentenek: elég nagy a szenzor, fényerős és saroktól sarokig éles az optika és mindehhez nagyon jó szolgáltatások társulnak. A Pana LX100 legutóbb igencsak magasra tette a lécet ebben a mezőnyben.
(#37074) migabi24
Gyönyörűen dolgozik a gép!
[ Szerkesztve ]
-
migabi24
nagyúr
válasz Quasi_modo #37079 üzenetére
Köszi, úgy lesz, már látom a dropbox nem az eredeti méretbe mutatja, érdemes letölteni a képet, úgy mutatja meg igazán
-
randras_83
addikt
válasz Pipikék #37082 üzenetére
a képekben annyi a lényeg, hogy az új droiddal szebb képeket lő az N4, de ettől ezek még...na igen..nem az a tuti low-light. Mondjuk jobban átjönne, ha lennének régi képek is, bár ez ebben a formában inkább az N4 topic-ba való, nem ide.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/randras83/
-
irgum
addikt
virág makro iPhone 6 Plus
-
tekoteko
tag
ETC.... i6plus 128Gb, galaxy tab S 10.5 .
-
irgum
addikt
válasz legiaap #37087 üzenetére
Bocs! Nem akartam senkit félreinformálni!
hito! Köszi!
Mégegy, de most vakus: havi túlélő készletem - iPhone 6 Plus
-
-
irgum
addikt
napi 30 szál
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Az brutál Felezd le és még úgy is sok lesz! Ha nekem sikerült lejjebb adni, akkor bárkinek megy. Igaz én csak 14-15szálról csökkentettem 8-ra, már 3éve. És nem megy feljebb. 2óránként gyújthatok rá. Eleinte furcsa, de önuralomra tanít, kíméli az egészséged és a pénztárcádat is
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Metal topik
- Politika
- PlayStation 5
- Milyen monitort vegyek?
- Amatőr csillagászat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- IPhone 14 Pro 128GB gyári független megkímélt 12 hónap szavatosság
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest