- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbendre
őstag
válasz Dare2Live #118050 üzenetére
Klasszikusan nincs ISO és záridő a pixeleknél... Ez itt nem ismert fogalmak
Sok alulexponált képből állítja őssze a végleges képeket:
https://blog.research.google/2021/04/hdr-with-bracketing-on-pixel-phones.html?m=1Ebben rejlik az ereje
A színek pedig azért erőssek mert Marc tudta, hogy az emberi szem több árnyalatot lát a zöld színből mint a többiből: https://www.quora.com/Why-does-the-human-eye-see-more-shades-of-green-than-any-other-colour ez volt a Gcam kiindulási alapja!
Valamint nagyon fontos volt akkor, hogy a jó JPEG tömörítéshez kell a képet elkészíteni.
https://en.wikipedia.org/wiki/JPEG
A megfelelő csúcsszínek kerültek a kép megfelelő helyeire, hogy a JPEG algoritmus szép képeket mutasson, de ezt már nem értettem mert sok volt benne a matek meg a mátrixok.Az volt mögötte az elmélet, hogy a képeket senkisem nézi 1:1ben hanem a kijelzőn amin nézed szeretnéd megnézni az egész képet. Elvileg a kijelző Pixelszáma kevesebb mint a kép felbontása, szóval valamilyen módszerrel a kép át lesz méretezve. Ehhez alkottak egy közel jó megoldást és ennek a hiánya miatt panaszkodnak most sokan, hogy nem jók a Pixel jpeg képei viszont jók a RAW-ok ...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
bbendre
őstag
válasz bbendre #118051 üzenetére
Közben kaptam egy kedves kritikát privátban. Pár dologban tévedtem valamit már nem up-to-date a tudásomban. Ezúton is köszönöm. Mindig jó tanulni
”
Nem "Marc tudta", hogy az emberi szem a zöldre a legérzékenyebb, hanem Bryce Bayer, aki feltalálta ezt a színszűrőt. Ez nem a GCam alapja, az összes digitális kamera így működik.Záridő és iso is létező fogalmak attól még, hogy alexpós* képekből lő sorozatot, Pixel 8-ban és moddolt GCam-okban tudod is állítani. Annyi, hogy az exifben írt értéket nem érdemes más módszerrel lőtt képekkel összevetni, de attól még az egyes frame-ek nem mindegy milyen záridővel készülnek.
*Pixel 5 óta ez sem igaz, a linkelt cikked is arról szól, hogy már többféle expót bracketingelnek, a beillesztett kép még a régi módszert mutatja.A jpg tömörítés és a downsampling (amit amúgy sem a kamera app végez kijelzőméreten való visszanézéskor) meg 2 külön fogalom, de nem ezek, hanem a post-processing az oka annak, hogy panaszkodnak a Pixelek gyári jpg-ire. Ami egyébként semmivel nem lett rosszabb, mint volt évekkel ezelőtt, csak sajnos érdemileg jobb sem, míg sok másik (főleg kínai) gyártóké meg igen.
De egy jól configolt GCam-mal jpg-ben sincs semmi gond, pedig semmilyen más technológiát nem használ, csak ízkésesebben van utómunkázva.”[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
addikt
válasz bbendre #118052 üzenetére
Pixeleknél még kevésbé számít a szenzor milyensége egy adott mérettől főleg.
Nagyon rá mentek az AI mesterséges képfeldolgozásra, de szerencsére jó értelembe.
Mondjuk a jobb ultraszéles és fényerősebb zoom miatt még itt is tetten érhető minimális javulás, de egymás mellett lehetne megmondani.
De kár azt gondolni, hogy tökéles lenne, most így este próbálgatva az xperia van hogy jobb tud lenni, pont a kevésbé feldolgozott kép és fejlettebb szenzor miatt gondolom.
Egy szó mint 100, a pixel az androidosok iphone-ja, ha fotózásról van szó, szinte minden helyzetben tud egy nagyon jó szintet produkálni.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
Van 50mp-es mód pixelen is.
Érdemes letöltve összehasonlítani, elég durva a különbség.
5-8mb a 12mp es kép, és átlagba 15-20mb az 50mp-es kép.
Nincs színbéli különbség a 12mp-es képhez képest és itt a hdr is megmarad ugyan olyannak, úgy néz ki.
Képet tovább menti, majd megnézem gyengefényben vagy mozgó szituációban ugyan úgy elbukik e mint a samu.Szerk: Most látom még az ultraszéles és zoom kamera is tud 50mp-es módot.
Google Pixel 8 ProRealme GT 6T Eladó..!!!
-
Ixion77
addikt
válasz Elit3Zotya #118054 üzenetére
Kár hogy már a Pixel is túlélesít. Amiatt jobbak az 50Mpx-esek, mert azokon nincs rajta az a túltolt microdetails/microcontrast/sharpening effekt.
Pixelen lehet ezen állítani? Újabb Samsungoknál úgy tudom van valami app amivel lejjebb
lehet venni ennek a mértékét.Kicsit túlszaturáltak is (egyértelműen nem élethűek), de így látványosabbak, ezért az nem igazán probléma.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
addikt
válasz Ixion77 #118055 üzenetére
Igen van rajta élesítés, egy xiaomi jobb ebből a szempontból, de így is kevesebb mint a letöbb gyártónál és a színek élethűek a hdr nagyon jó.
Itt nem találtam ennek az állítására lehetőséget, de igen samun lehet állítani a lágy mód.
De én mikor teszteltem nem éreztem semmi áttörést sajnos, inkább xiaomikon van pro módban textura állítási lehetőség, na az tényleg hatásos, de ott meg megszűnik a hdr ebben az esetben.Szerintem jó a 12 is, de az 50mp-es mód nagyon ott van így jó fényben.
Kicsit túlszaturáltak is (egyértelműen nem élethűek), de így látványosabbak, ezért az nem igazán probléma.
Ezt nem jól látod, nagyon élethűek a színek, én ezen lepődtem meg a legjobban, még a Sony-nál is sokszor jobban eltalálja a színeket.
Inkább a kontraszt van rajta kicsit több.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
ljoe82
csendes tag
-
Roland8622
aktív tag
válasz Viiktor1989 #118033 üzenetére
De jó Dobó tér és a Kis-Dobó tér.Ma is mászkáltam arra ill. van is nem kevés képem itt ott fotózva.
[url=https://postimg.cc/WdVCrxZK][img]https://i.postimg.cc/WdVCrxZK/IMG-20230923-213331.jpg[/img][/url]
Jó hogy előkerült a topikban ez a mobil, mert pont ezt nézegettem, hogy lecserélném majd a Huawei P5O Pro-t erre. Leginkább a Google sz@rakodásai illetve a gspace baromsága akasztott ki valamelyik nap. Maga készülékkel ill. fotós képességével semmi bajom.
Vissza kerestem a itt a feltöltött képeket és arra a következtetésre jutottam, hogy nem biztos, hogy nagyon nagy előrelépés lenne.
De szívesen meghallgatok más véleményt is, főleg, hogy nem egy embernél megfordult már ez a készülék[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
addikt
Az új csoda videoboost, ami veri az iphone-okat is videóminőségben. [link]
Remélem én rontok el valamit, mert ez így lementve konkrétan rosszabb mintha simán vennék fel egy 4k videót.
Telefonon visszanézve tényleg tudja azt a minőséget amit reklámoznak, de
a gond az, hogy erre a videóra vártam kb 2 órát hogy végezzen.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
MC Pite
veterán
válasz Elit3Zotya #118037 üzenetére
Ritka mikor egybevág az ízlésünk
Ezzel nem igazán teszképeztem, felesleges volt a korábbiakhoz képest, de pl ahogy megérkezett, mentünk vele kirándulni.
Plusz a hdr-es részt nehéz megmutatni (végre a fehér bringa, ragyogó fehér bukósisak meg csak világos szürke).Jut eszembe, videónál kikapcsoktam a hdr-t, mert nem támogatott helyen okádékul néz ki. Ha tudsz rá sdr konverziót, érdekelne.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz ShadowLac #118062 üzenetére
Ha helyenként még kicsit korrekciózik, kompenzálok, akkor főleg korrekt; de ide a sooc képeket raktam (igen, fujj, gphotos albumban). Meg az ultra hdr nagyon sokat dob rajta, kárt hogy nem mindenen így látszik.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
osonte
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, Samsung S23+ főkamera "banán" effekt kérdésében: [link] .
Kicsit van benne homály, ha jól látom, de nem talán nem vészes. Szerintetek sem érdemes visszaküldeni, mivel ettől csak rosszabbat kaphatok valószínűleg vagy ugyanilyet?
Bal oldalon középen van egy kis árnyék, mert onnan fényképeztem, mivel lámpafénynél készült a kép.
Előre is köszönöm a választ. (A többi kamera rendbe van, még a szelfi is)
Honor 200 Pro
-
osonte
őstag
válasz migabi24 #118066 üzenetére
Nekem kilépve a fiókomból a laptopon a Chrome és és az Edge is megnyitja, illetve szintén kilépve két telefon is megnyitja. Nem tudom miért nem megy Nálad. A második link (Xiaomi 13) ugyanúgy linkelve, mint az első: [link] .
- Freeimage, elvileg nem támad.
Honor 200 Pro
-
novinyul
veterán
Végre sok idő után lehet" fehér" karácsony(még ha csak pár óráig) Pixel 4a 5G
[link]Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
Ixion77
addikt
válasz osonte #118064 üzenetére
Lőttem neked egy hasonlót S20 FE-vel. Nem nyomtattam ki, csak monitorról készült. Nézegesd, aztán döntsd el hogy ehhez képest az S23+ kamerája milyen és mit teszel vele.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
félisten
-
osonte
őstag
válasz Ixion77 #118074 üzenetére
Köszönöm, átjön monitoron is, ez durván jó!
#118075 Plazmacucci: Ettől félek én is, hogy sokkal rosszabbakat is láttam a neten, kicserélik és rosszabb lesz... Persze lehet jobb is, de elég nagy macera visszaküldeni és bizonytalan az eredmény. Te visszaküldenéd a helyemben? Nagyon fog látszani a kinti képeken vagy csak ha keresem a hibát? A telefon meg tetszik, szóval ha teljesen nem rontja el a kinti képeket és a többi is 50%-ban ilyen, akkor talán nem vagyok hülye ha nem küldöm vissza!?
#118076 migabi24: Gondolom viccből írtad, nem azért, mert ettől rosszabbakat láttál (bár az megnyugtatóbb lenne ).
Honor 200 Pro
-
osonte
őstag
válasz migabi24 #118082 üzenetére
Akkor ezzel most megnyugtattál, köszi az infót! Tudtam a jelenségről az S23-aknál és így megnyugodtam, hogy akkor nem nálam "ég legjobban a ház".
#118081 natë: Nem zavar szerencsére, de azért majd a szabadban lövök pár fotót. Csak olvastam a jelenségről és meg akartam nyugodni, hogy nem hozzám került a legrosszabb példány. Amúgy a Xiaomik-nál is látok homályt ilyen szöveg fotózásnál, de ott egyenletesebb és emyhébb, nem ilyen koncentrált/foltszerű, ott a kép szélén van inkább. Azt a szintet már nem várom el egyiktől sem, mint amilyen az iPhone 14 PM volt, az kegyetlenül jól fotózta a szöveget mindenhol.
Honor 200 Pro
-
tag
sziasztok! nemrég váltottam iphonera videozás céljából . szuper videokat csinál de olyan gondom van hogy az airdropon és az icloudon keresztüli video lementésénél csökken a video minősége. konkrétan csináltam egy 1 perc 12 sec-es videot 4k/60fps-el , a telefont kábellel rádugva windows pc-re a fájl mérete 1,96GB , 221 Mb/sec a bitráta . ugyanez a video airdroppal áthuzva macbookra , vagy icloudbol letöltve 913MB 106Mb/sec. Értem hogy akkor huzzam át kábellel de akkor nem sok értelmét látom az icloud mentésnek ha ott roszabb minőségű a video van valami beállítás hogy az icloud modosítalanul mentse a videokat és ne konvertálja át ?
-
irgum
addikt
válasz dynax #118088 üzenetére
Meg kell nézni, hogy a két különböző bitrátájú video azonos kódolású, vagy sem. A kisebb bitrátájú is lehet ugyanolyan jó minőségű, mint a másik, ha H.264 helyett H.265 formátumú. A jobb kompatibilitás miatt Windows PC-re valószínűleg a régebbi, H.264-ben töltődik le. Nincs a közelemben Windows PC, szerintem ez lehet a logikus magyarázat. Ha nem látsz különbséget a video minőségben, akkor szinte biztos, hogy nem kell foglalkozni vele.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Innen is egybkis hó, meg uktra hdr-re szép példa [link]
Nejem P6a-ján sem így látszik, majd megnézem gépen. Kár, nagyon adja, töknmáshogy néz ki uhdr-el.Övén 'lapos', a szokásos ki me égjen jpg, és a fényes rész nem fényes, hanem sárga. Enyémen meg átragyog a fény a havon.
És ez nem eyecandy, csak olyan mint valójában volt.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #118090 üzenetére
Rákerestem, teszteltem: csóri P6a is tud uhdr képet menteni (nyilván a szenzorban nincs annyi tarcsi, de a jpg bőven jobb) - de ha jól látom minimum P7 kijelzője kell, hogy ezt lássuk is (enyémre átküldve látszik hogy működik).
-
MC Pite
veterán
MKBHD vakteszt volt már?
Az év végi videóból úgy látom (standard)P7a, (low light) i15Pro és (portrait) P8 Pro lett első. Valamikor végignyálazom.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
tag
válasz irgum #118089 üzenetére
elkészült egy video , ez van most is a telefonon mint fájl 1,96GB , 221Mb/s , ha rádugom a kábelt ezt a videot látom , én ezt a fájlt szeretném letölteni de ha átdobom airdropon , vagy lemásolom az icloudbol akkor egy 913MB-os , 106Mb/s -es videot huzok le , tehát a telefonon ott van a nagy és azt szeretném , nem akarom hogy ujrakodolja , viszont biztos ezt teszi mert az airdropban már a kisebb jön le és az icloudba is a kisebb ment fel és szemmel láthatóan gyengébb , világosabb , zajosabb , ujra van kodolva , ezt nem szeretném , egy ujrakodoláskor mindig veszik el informácio . gondolom nem egyedi eset szoval ha bárki megnézni a telefonján lévő fájl méretét az nagyobb lesz mint az airdropon vagy icloudon lehuzott fájl , kizárt dolog hogy egy ujrakodolás jót tegyen egy videonak
a chat gpt szerint : "Az iCloud és az AirDrop alkalmazások a fájlok kompresszióját és optimalizálását alkalmazzák a tárhely és a sebesség optimalizálása érdekében." tehát valos , hogy ujra kodoloja hacsak nem kamuzik megint a gpt csak reméltem lesz itt valaki akit ez szintén zavart és van rá kész megoldása
-
-
Zoona
aktív tag
Sziasztok!
iOS-re (Iphone 15 pro) van-e/megéri-e letölteni egy kamera alkalmazást ami jobb képeket készít mint a gyári? Nem vagyok nagy fotós, állítgatni nemtudnék mert nem értek hozzá - de valahogy mindig abba bukkan az ember, hogy az alap app nem hozza ki a kamera tulajdonságait - van-e olyan app, amit ha használok az alap helyett azért szebb képeket csinál? (gondolom az alap beállítások mások).Próbáltam keresni itt a témában de sokra nem jutottam :S
Diablo 3 Battletag - Jessa#2832
-
Aryon87
félisten
Boldog Karácsonyt!
Mate50Pro, rekesz mód F.4[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?