Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96241664

    törölt tag

    válasz Elit3Zotya #104668 üzenetére

    Mondjuk nem tudom milyen hardveres fejlődést vársz ennyire. Ami még fizikailag megoldható, az nem sok előrelépést jelentene, ez milliószor bebizonyosodott már a minden telefonon nagyjából azonos szintre konfigurálható GCam-tól kezdve a Pixel 6 és i13 széria példájáig bezárólag.

    A telókban megszokott méretű szenzorok között ennyi különbség van nyersen: [link]
    Auto jpg-ben ehhez hozzájön a telefonról telefonra eltérő elven működő többelemes képrögzítés és erős post-processing, ami után meg nem mondod a képek alapján, hogy két készülék közül melyiknek van papíron jobb kamera hardvere, még márkán belül sem (Samsungok között jó példákat lehet találni erre).

    1"-nél meg már a lencse a probléma, ezt az Xperia Pro-I és Aquos R6 mutatta meg. Vagy nem tudja kihasználni a szenzor teljes területét, vagy nagyon széles látószögűnek kell lennie.
    Telénél ugyanez, eleve hosszabbak, kisebb érzékelővel férnek csak be. Fektetve, periszkópos rendszerben meg az élére van állítva a szenzor, ott amiatt nem tudod a végtelenségig növelni.

    Semmi baj nincs se az X5 Pro, se az SS2 Ultra hardverével, minden adott lenne hozzá, hogy egy Mate 30 Pro-verő képminőséget nyújtsanak. A képfeldolgozó szoftvereket kéne már inkább normálisan megírni és nem közösségi médiás megosztásokhoz optimalizálni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák