Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • hunnylander

    őstag

    válasz zetecR #45659 üzenetére

    Kevered az Univerrel, nem? :P

    Az Unilever* egy brit-holland multinacionális fogyasztási cikk konglomerátum, világszerte temérdek termékmárka bekebelezője, futtatója. Az Unilever cég színei a kék és a fehér.

    Az Univer meg egy szerencsére még magyar élelmiszer cég, magyaros termékpalettával. Olyan piacvezető és kedvelt termékekkel, mint a Piros Arany, Erős Pista, Mustár és Ketchup. A cég színei piros-fehér-zöld.

    *Többek között az Unilevernek tejel például a Rama, Flora, Delma margarinmárkák, a Globus (korábbi magyar márka, ételízesítők, szószok, Csehországban gyártva, a Globus konzerv-vonalat meg bekebelezte a Cseh Hamé cég), a Delikát, a Knorr, a Lipton, az Algida, az Amodent, a Signal, az Axe, a Brut, a Rexona, a Baba (1997 óta az Unileveré), a Dove, a Clear, a Flóraszept, a Domestos, a Coccolino, a Cif stb. És a márkák jelentős része nem tőlük ered, hanem felvásárolták, mint pl. a német Knorrt 2000-ben vagy a Sir Thomas Lipton alapította skót Liptont 1972-re bekebelezve (1937-ben kezdve). A cégnek több, mint 400 termékmárkája van világszerte. Haszonszőrű konglomerátumok a Nestlé (6100 márkával, a világ legnagyobb élelmiszer-mamutja; többek között eteti velünk a csodálatos és 'magyar' Szerencsi és Boci termékeket, csokoládékat Csehországban és Romániában gyártva) vagy az amerikai Kraft Foods (szintén temérdek márkával 170 országban, aki pl. adja nekünk a jó 'magyar' Sport szeletet és Piros Mogyoróst Szlovákiában gyártva). Egyik céget jobban 'szeretem', mint a másikat. :)

    www.HunnyF1.com

Aktív témák