- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilchi
őstag
válasz Lomha 8V #10850 üzenetére
Igen,mély hangja van .Akkor majd ez is cseréltetve lesz.Köszönöm mindenkinek a segítséget .
Talán nem túl hülye kérdés,de gondolom ezzel a cserével nem szabad túl sokat várni.Tehát ha mondjuk jövő csütörtökre kapnék időpontot,addig ne nagyon hajtsam a kocsit?Vagy azért módjával lehet?
molnarpeter : Hmmm...pedig jobb oldalon hallom a zajt,anyósülésen ülő is onnan hallotta.
[ Szerkesztve ]
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
ReFleXx
addikt
válasz Pardise #10841 üzenetére
nah, orulok neki, nem szabad hagyni eltunyulni 😀
ha en akkor valtanek amikor a muszeregyseg mutatja, mar kettostomegut kellett volna csereljek. sztem erdemes kikapcsolni a funkciot , lehet erezni holl erzi jol magat a motor. foloslegesen alacsony fordulaton akarja tartani a motort, ha meg megkell indulni gazadasra fullad a kocsi..[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Klemens
őstag
válasz bajnokpityu #10825 üzenetére
Őszintén szólva egyelőre nem tudom, mivel amikor vezérlés lett cserélve, nem volt a szelepfedéltömítés is vele együtt. Most meg elég jól veri kifele az olajat. Szóval azt előbb ki kell cserélnem és majd utána derül ki.
westcoastog: De ez egy 9 éves motor.
xeon.Szabi: Hidd el, élőben sem halk, fordulaton egy kicsit jobb, de alapjáraton nagyon hangosan csattog.
Goose-T: Nem volt rendőrautó, sem taxi, semmi ilyen. Főleg azért, mert 3 ajtós, de fehérnek sem fehér, metál fekete.
DZs: Nem, átnézték alulról meg ilyenek. A hangra kapásból azt mondták, hogy dugattyúbillegés.
Aránylag híres az Ess Motor, gondolom nem basztak át."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Because
őstag
Sziasztok!
Hol tudnék szerezni egy 98-as (MK4) Fiestához zárszerkezeteket? Ha tudtok Komárom-Esztergom megyében bontót, telepet azt is megköszönöm!
-
Because
őstag
-
lama_lamm
aktív tag
válasz Pardise #10841 üzenetére
Nyugodtan mehetsz 1500as fordulaton, ha egyenesvonalú egyenletes mozgást végzel az autóval. Feleslegesen nem kell pörgetni, ha nem kell neki erő. Csak válts vissza, ha nagyobbat kell gyorsítani.
A váltásindikátor meg csak egy segítség, nem kell figyelembe venni, ha nem akarod. -
Goose-T
veterán
Nézegettem a hahun, hogy mennyit érhet most a kocsim (szinte semmit nem esett az ára egy év alatt), és szembejött ez egy 2011-es Mondeo hirdetésében:
Ilyet hogy lehet? Az enyémben is Convers+ van, rá lehet ilyesmit hegeszteni?
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
-
SzlobiG
félisten
válasz Goose-T #10861 üzenetére
Ha érdekel privibe megadom a számát. Tudja frissíteni a legutolsó convers verzióra ami hibajavításokat+funkciókat takar és még mellé magyar is lesz a menü. Szvsz sokkal jobb lesz az egész rendszer mintha egy új oprendszert tennél rá.
(#10862) Real_Necro Ugyanúgy kijelez mindent mint előtte, csak a Ford logó helyett ezt, vagy akármilyen képet be lehet rakni.
-
Real_Necro
veterán
válasz SzlobiG #10863 üzenetére
Ja ertem, azt hittem vezetes kozben van ez...
Nekem nincs bajom a Ford logoval, a menu meg mar magyaritva es frissitve volt mikor vettem tavaly a kocsit. Egyebkent lassan 1 eve hasznalom.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Most lesz 1 éves a Focus 1.0 gépkocsink (kevesebb mint 3 ezer km-rel). Azon gondolkodtunk, hogy nem visszük el szakszervízbe hanem vagy szerelőhöz elvisszük hogy legalább valami pecsét legyen vagy otthon lecserélnénk az olajat. Milyen olajat ajánlanátok ehhez a motorhoz? 5W20 mindenképpen de melyik szabványt kell nézni? Két félét is találtam ebből:
WSS-M2C948-B
wss-m2c925-bCastrol Prof vagy Mobil 3000?
-
kcsa
veterán
válasz Pardise #10867 üzenetére
"Az Európai Bizottság rendelete alapján 2010.06.01. napjától az új autók kötelező szervizelését, olajcseréjét és karbantartása bármely független autószervizben is érvényesíthető, ez már nem a gyári garancia feltétele. Viszont a garanciális javításokat az autógyártó megszabhatja, hogy csak márkaszervize végezhesse, mivel annak költségét az autógyártó fizeti."
Pedig neked sincs olyan jó tapasztalatod a márkaszervizzel...
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
senior tag
Áh, értem
Nem az, hogy nincsenek jó tapasztalataim, hanem ezzel az indulási gonddal nem tudtak mit kezdeni (diag. semmit nem mutatott), de mint kiderült, én voltam a béna, így helyre is jött a dolog. A máskaszervíz minden mást nagyon szépen és jól megcsinált. Az 1500 km-es olajcsere és átvizsgálás is teljesen rendben volt, valamint az első kötelező szervíz is. Ezekről anno írtam is ide részletes beszámolót.
Your car, your life ;)
-
pet007
aktív tag
Szerintetek egy 2007es mk4 mondeot erdemes ford szervizbe vinni a 150k merfoldes szervizre? Vagy ilyen oreg autokkal mar nem foglalkoznak?
-
ReFleXx
addikt
válasz Pardise #10869 üzenetére
mondjuk beb*szna hogy ha egy markaszerviz nem birna megcsinalni egy olajcseret
(#10870) pet007
miert ne foglalkoznanak vele, a kerdes az hogy neked a markaszerviz kell vagy jo barmilyen altalnos szerviz
sima olajcsere meg ilyenekre en mar nem vinnem amugy ha sokkal dragabb[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
-
ReFleXx
addikt
válasz molnarpeter #10876 üzenetére
azert nem mind1 neki, illik evente cserelni, asszem arra is az előírás 20e km vagy 1ev
szerencsere a ford nem koveti ezt a 30e km plusz meg 2ev plusz csere intervallum divatot2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
SPeti1984
senior tag
Egyszerű a válasz. 2014-ben vettünk egy Focus 1.0-t amibe bő 2 év alatt 81 ezer km-t tettünk. Ekkor elég jó áron eltudtuk adni és úgy döntöttünk veszünk egy újat. Ekkor azonban vettünk mellé egy Renault Megane II 1.4-et is futkosónak (600 ezer ft-ért) . Ez az oka hogy a Focusban még csak 2.800km van, mert lényegében nem is igen használjuk. Tudom butaság az ilyen de olyan szép a Focus kár lenne megint 3 év múlva eladni.
Amúgy 1 év vagy 20 ezer a szervízciklus. De ez jó kérdés hogy akkor ha sima szakihoz viszem és pecsétel akkor is él-e a garancia, ami amúgy 3+2 év. Tehát 5 évig kellene szakszervízbe hordani. Előzőt rendszeresen oda vittük, sőt nem évente hanem 11 ezer km-enként vittük olajcserére, szóval jól járt aki megvette.
A fix árak azért nem olcsók ezért gondolkodtunk el rajta hogy nem szakszervízbe vinnénk
1 év vagy 20.000 km 45 900 Ft
2 év vagy 40.000 km 56 900 Ft
3 év vagy 60.000 km 67 900 Ft
4 év vagy 80.000 km 56 900 Ft
5 év vagy 100.000 km 45 900 FtÖsszesen: 273.500 Ft
-
szilchi
őstag
válasz szilchi #10851 üzenetére
Na ma vittem volna be a kocsit szervizbe megnézetni a kerékcsapágyakat,de csak a szüleim házáig jutottam.Már mikor indultam hallottam valami nyöszörgést mikor benyomtam a kuplungot.De elindultam és el is hallgatott.Aztán 10-12 km után a szüleim házától nem messze meg megint elkezdte majd hirtelen lent maradt a kuplungpedál.Szülőkhöz elgurultam kettesben aztán leállítottam az autót.Konzultáltam a szervizzel,és szerintük (meg én is erre tippeltem),szétment a kuplung.Füves részen álltam le így nem is tudtam alá nézni esetleges olajfoltok miatt.A kuplung pedált kézzel fel-le tudom mozgatni,de semmi.Majd jön az autómentő érte és viszi a szervizbe .De még nem tudják,mikor tudnának nekiállni,mert annyi munkájuk van.Lehet 2 hétig is várnom kell .Na meg persze kuplung-szett + munkadíj lesz vagy 110-120 körül .Meg akkor persze a váltóolajat is kicseréltetem.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
szilchi
őstag
válasz DeFranco #10883 üzenetére
Köszi.Már nyáron ki akartam cseréltetni,mert éreztem nem az igazi.De akkor mondták a szervizben,hogy várjak vele.Lehet még kibír vagy 20-25 ezret.Hát lett belőle olyan 3500 km.Sajnos ebben a szervizben is kevés szerelő van,így bizonytalan mire lesz meg.
-
DeFranco
nagyúr
válasz szilchi #10884 üzenetére
nekem fél nap alatt megcsinálták. egyezz meg velük, milyen alkatrészt raknak bele, nekem belefért a 110-be a luk, szintén csináltattam váltóolaj cserét is.
volt akkor már egy féltengely csapágy csere is, ami miatt vissza is kellett vinnem jó igényesen mert a szimeringet nem cserélték így eresztett a váltóolaj.
ezt csak megemlítem, de akkor már megnézettem a gyertyákat és a gyújtáskábelt is, és a gyertya repedtve a gyújtáskábel galyra menve volt, cserélték azt is, gyújtótrafót hazavágta volna, ha nem volt mostanában cserélve gyertya, nézess rá.
-
szilchi
őstag
válasz DeFranco #10885 üzenetére
Februárban vettem az autót,első szerviznél cseréltettem a gyertyákat is.Viszont a trafó csere felmerült nálam is.Ránézésre nem mostanában lett cserélve.
-
szilchi
őstag
válasz DeFranco #10887 üzenetére
Nem,nincs gond vele.Nem rángat az autó.Igaz mostanában nem indul egyszerre az autó,többet forog mire beindulna.De az lehet mástól is.
Bárdinál néztem egy LUK kuplung szett kinyomócsapággyal 85.000.Az én szervizem a Unix-nál rendel,gondolom ott is ennyiért lehet.
-
SPeti1984
senior tag
Végül mégis akkor a ford szervíz lesz.
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy egy 2015 év eleji facelift előtti 1.6 Ti-VCT 125le benzines Focusba szerintetek 5w20 vagy 5w30 való? Melyik a jobb választás. Ford nem tudom melyiket tette eddig bele.
-
Goose-T
veterán
Kicsit unalmas már, hogy megint a Continental nyert az ADAC téligumi-teszten...
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
kcsa
veterán
válasz bajnokpityu #10895 üzenetére
Azonos méret és gyártási hét esetén eltérő a véleményed? Sajnos rengeteg a szubjektív szempont, és olyan változó, amit viszont nem tudsz befolyásolni. Kb. lottózással egyenértékű hogy mit kapsz, viszont tendenciákra szépen rávilágít.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
ReFleXx
addikt
szerintetek dobjam fel mar most hetvegen a telipapucsokat, vagy 1 honap mulva? Ez a ket leehtoseg van a kettő idopont kozott nem jarok arra amerre tarolom a gumikat.
-
nagyúr
válasz Goose-T #10894 üzenetére
Egyszer volt a kamionon, pontosan a pótkocsin Conti gumi... El is durrant mint az atom alattam.. 🤣
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest