- Poco X6 Pro - ötös alá
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
BandiHUN
veterán
nem olyan rossz 4megabiten...nekem nem szokott gond lenni
[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
addig,amig csak itt mernek az emberek panaszkodni,és nem a Hirközlési Főfelügyeletnél,Fogyasztóvédelemnél,nem kell csodát várni.amig az ő területükön marad a probléma,addig senki nem bánthatja a dolgot,a cég magánügye.szedjétek össze a panaszaitokat,persze igazoló papirok,mérési eredmények mellett,ha szerelőt hivtok,kérjetek aláirt jegyzőkönyvet,és ne engedjétek el a szerelőt hosszabbtávú probléma(negyedóránkénti behalás,stb),ha el akarna menni,természetesen nézzétek meg,az ő hibaleirása ugyanaz-e,amivel ti hivtátok,és irassátok alá vele,hogy nem akarja a hibát kijavitani.néhány telefonbeszélgetés rögzitése is hatásos fegyvertény lehet.de ide nem fognak feljönni elolvasni ezt,és megcsinálni a rendszert...max ha idetéved valaki,jót röhögnek...
[ Szerkesztve ]
Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
egyébként szerintem a fő problémájuk,hogy ugyan a belföldi sebesége meglenne a hálónak,ezért is produkál sokunknak remek pinget a speedtest Budapestre...de már a közeli országokban meg lehet nézni,mit kap az ember,a lentebbi csoda adataim nekem is trágyává változnak,ha külföldöt nézem.egyszerűen a Fibernetnek nincs megfelelő nemzetközi sávszélessége,ezért haldoklik minden gém,aminek nincs magyar szervere.persze erre jön a nagyobb városokban a szakadozó jel,ami nekem nincs,mert 500m a központ ide,közepes városban.de külföldi szerverre én se nagyon járok,csak olyankor,amikor nem remélek sokat a dologtól,remek tud lenni,amikor az embert lelövik,mielőtt bármit is látott volna,és cumizva távozik az élők sorából minden párharcból...este11 után ez el szokott múlni nekem is...dehát ha reggelente melózik az ember...
-
BandiHUN
veterán
nekem valahogy gyanúsak ezek a sebességmérők is...sokat beszélnek arról,mennyire nyomonkövethető a nettevékenység.namármost nem lepne meg,ha egyszerűen prioritás lenne adva a népszerűbb benchmark oldalaknak.én legalábbis tuti úgy csinálnám... a pingre meg érdekes módon megfigyeltem én is,hogy pl.ha azember jó gyorsan szalad pl.fps-ben hosszabb ideig,felmegy az adatsebessége fel/l,olyan gyönyörűen lehet még fél másodpercet szaladni,ha felugrik a ping..és pislognak az ellenfelek,mit csinál ez a marha(cod4),este ez sincs,lehet cikázni,mint a villám
-
BandiHUN
veterán
1.nem panaszkodsz-ne várj csodát.ezt csak te meg a fiber tudja.neked nincs róla bizonyitékod,a Fiber letörli,összetépi,ha van papir.bár fogadjunk telefonáltál....ennyi.azt csinálnak,amit akarnak,a panaszod külső ember számára nem létezik,a jóindulatuktól függesz.
2.nálunk amikor idekerült a cég,3xosára emelték a dijakat,azt mondták fejlesztés.haver a szerelő,korábban is a régi tv hálóját épitette,mondta,szinte semmit nem csináltak,mert jó volt a hálózat.amikor lett net,csak a dobozkák kellettek a lakásba,mert amig a városé volt a kábel,ráköltöttek.tehát 1 éve fizetünk a 0 fejlesztésért a nethez szükséges elosztón kivül.azt már nem is emlitem,hogy kezdésnek 2,5hónapot gomboltak le rólam,mert fura metódus,de a Fibernetnek a többitől eltérően ELŐRE kell fizetni a hónapot.cseles...ls az ingyen 2 hónap,mint kiderül,az utolsó 2 lesz,hát nagyon oda fogok jövőre figyelni,mert könnyen csinálnak ezzel a metódussal +1 hónapot,mivel +1el kezdtem...ez sem szerepelt a reklámban egyébkéntSteam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
azért hogy ne csak mindenki panasza legyen:nekem 2 évig volt 4 megás netem,nem volt semmi extra gond,tavasszal volt 3-4 nap pinggond,de akkor az volt országosan,ma jöttek az új 10/1-es netet beüzemelni,mert átmentem a legnagyobb KIT csomagba(azé' nem mindegy,az eddigim helyett +2500ért van telefon pluszban,HBO és a papiron 2,5/5x olyan gyors net....),és az alábbi eredmény volt ma egyenletesen:
ahhoz képest nem is rossz az upload,ha igy marad,már megérte a dolog különösen,256k utánSteam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
jaja...pedig 10/1 papiron.mondjuk igyis örülhetek,mert eleve külön netként a fele uppal lenne csak 10 megabites,nem papiron meg harmaddal mondjuk a korábbi 4megabitem is volt 4.5ös,viszont az up sosem volt full 256k,megállt 228-229 között,a pinggel eddig sem volt baj.mai mérés:
-
BandiHUN
veterán
én lekopogom,de nekem még mindig hozza a 10/1-es netem,amit kell(sőt az up nem kicsivel magasabb ),vidéken,Szolnok mellett lakom,itt nem nagyon van terhelés semmikor szerintem,a ping is mindig jó,sokat játszok onlinemondjuk az upot sehogy nem tudom ennél feljebb tornászni még cfosspeeddel se(a korábbi 4 megabitemből simán kihozott 4,5 felett),de ott egye meg a fene...
[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
üdv,látom másnak is sz@r...én Szolnoktól 16km,Martfű,a Steam megy,pár játék,ami európai szervert használ,az is,de a Steam vásárlós része nem jön be,böngészőről sem,a Cod:modern warfare2 szinkronizál,de játékot már nem talál,Microsoft oldal sincs,Pocket PC-n az USA-t használó időjáráselőrejelzés és QuickGPS nem megy...mobilnettel jó minden gratula a Fibernek...negyedik éve használom,eddig nem volt igazán semmi baj,de ez új.ja,az MSN-em is összefosta magát géprestartkor,nem csatlakozott újra,úgy begajfult,hogy újra kellett regisztráltatni a winnel a dll-jeit,utána nagynehezen visszakapaszkodott a netre...remélem hamar megcsinálják,nem volt jó egész délután,2 után,ami nem ment...
egyébként a speedtest oldal se jön be...de egyébként a sebességek megvannak,mint mindig,a torrent is működött,stb...[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
másnak is trágya a fiber?fél órája azzal cumizok,hogy másodpercekre leáll a rohadt net,amikor meg megy,akkor minden működik rendesen,pár mp-ekre full 10 megabit,stb,utána meg másodperces szünetek...összevissza akadozik az egész.de most kezdődött,nem változtat semmin a modem restart,csak cserébe még várhattam arra is 5 percet,mire reconnectelt...nagyon szép lesz a karácsony,ha az első napon a melót befejezve ennyi terhelést sem bir... pedig érdekes dolog,itt,ahol lakom,mindig stabil net van,15-ös ping,stb,és most is full jó minden...amikor épp jön anyag a kábelen,a szünetekben meg kopp,épp egy jó periódusban megmértem a speedtesten,minden ok,de előtte épp egy szünetes fázisban maga az oldal se jött be...a cfosspeed szépen mutatja,hogy csomagokban jön csak a szufla Martfű egyébként
[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
válasz sfdrakex #8745 üzenetére
semmi hasonló.egyébként sem járok ilyen cuccok beszerzőhelyeire,ráadásul védelem is van bőven nem tudom,mi tört a netre errefelé,sima héten szombaton szokott gond lenni,ha melózok,és délután hazamegyek,van,hogy fél órát is várok mire csatlakozik a modem(én akkor tartom bekapcsolva,ha a gép is megy...),de arra megoldás,hogy reggel melóba menet már bekapcsolom,és akkor semmi gond viszont ez a netakadozás egy új dolog,kábé 1 órája van ez... nem tudom,pampoghatnak-e a nagy forgalomért esetleg,mert már 10 gigányi letöltésnél tartok(neem warez és torrent,Szeam webáruház,VÁSÁROLT játékok...),eddig ment rendben,igaz már 3 felé kezdett ingadozni a sebesség,mostanra fajult addig,hogy a Steam már alig tud felmenni 50-60kilobájtra,olyan rövidek a netcsomagok,közte másodperces szünetek is akár...
ez van most,épp elkaptam,hogy a mérésben csak 2 kisebb szakadás volt de talán mintha kezdene javulni,már fel-felmegy a steam letöltés 200k körülire is...kopogjuk le,hátha szépen elvonul a sok ember vacsizni,és lesz jó net....[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
válasz sfdrakex #8748 üzenetére
mint irtam,hogy ez csak szombat...akkoris délután 3 körül.most aránylag lassan jön be,olyan 5 perc,normál napokon mire feláll a router,addigra már van net,kábé 20mp a csatlakozás.tehát nem modem hiba.egyébként azt is irtam,hogy a net maga jó,amikor jön csomag,akkor fullos,amikor nem,akkor 0-ra nincs semmi...de kezd használható lenni,gondolom mindenki épp enni megy lassan/esti marhaságok a tv-ben.lehet,hogy épp most ez a körzet cumizik,amúgy meg hányszor olvasom,hogy máshol kaka,itt meg semmi gond
-
BandiHUN
veterán
egyébként szerintem lassan mára tárgytalan is,mostmár 350-400k körül kezd a folyamatos sebesség stabilizálódni,egyre kevesebb a szakadozás,és azok is tizedmásodpercesek.remélhetőleg 8után ha játszom,már ez sem lesz majd.
-
BandiHUN
veterán
válasz killer1203 #8752 üzenetére
lehet helyi/időgond...most nyomtam rá egy zombi mapra,és 5megabit steam mellett is jön 280kilóbájttal...vagyis kábé mint haverodnak.
-
BandiHUN
veterán
válasz sfdrakex #8751 üzenetére
lehet valami útválasztó kapacitása véges,arra gondoltam,ezértis van az,hogy hol 0,hol meg fullosan jön...mivel a ping is és a sebesség is rendben,csak az marad,hogy sok a netező,sok apró lekérés,és nem tud egyszerre ennyi számú kapcsolatot kiszolgálni.Martfű kicsi város,még Szolnok se nagy szám,könnyen lehet,hogy gyenge ilyen téren a helyi elosztás valahol.
-
BandiHUN
veterán
válasz killer1203 #8761 üzenetére
háát ezzel nemigen dicsekedhet a fiber,hogy neked ilyen...szerencsére nekem mostanra helyreállt a rend,még a ping is igencsak tetszetősre alakult,be is fejeztem mára minden letöltésem semmi perc alatt...
mostmár abban bizok csak,hogy holnap nem ez kezdődik elölről...csúcs időszakában a hülyülésnek még a netoldalak sem jöttek be,úgy kellett lesnem a cfosspeedet,mikor van épp net,és akkr frissiteni/hsz-t irniSteam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
szerintem az összes fiber ilyen kellene hogy legyen...egyszerűen hol dög lassúak a magyar oldalak,hol minden ok,hol meg be se jön semmi...tegnap éjfélig 2x is volt net leállás,simán kell,hogy tudjanak róla,szerintem újrainditással próbálkoztak...az a fura,hogy külföld mindig megy,de ha áll a magyar,a speedtest még a pinget se tudja megmérni,error,ha budapest-et választom,külföld akkoris ok...már eleve látszik,hogy amikor nem megy,akkor ki se irja az oldalt,hanem csak csatlakozás:ip látszik...
korábban meg a külföld volt a vacak...de nem értem,ha elfelé megy tőlük mindenki,ahogy itt olvasom,és aki teheti,elvileg javulnia kéne...most nemrég voltak leállások hálózatbővités,stb miatt...igaz én olyan helyen lakom,vidéken,ahol a fel/letöltés és a ping is teljesen ugyanakkora szinte mindig,talán a ping,ami éjszaka lemegy 10ms alá,de nappal se lépi túl sose a 25-öt,sosincs gond,pedig neten játszok sokat...de az ilyen nagy nyavaják kijönnek ugye ittis,,,mégcsak a terhelésben se hiszem,hogy extrém lenne most,mert akkor nagyon felejtsük már el most a hétvégi netezést...Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz napoleon2323 #9587 üzenetére
próbáld meg külföldi szerverrel is!most épp Magyarország sz..akodik,a külföld remek.pl.most se tudom,hogy ez a hsz elmegy-e....
még jó hogy ctrl-cztem...mert 10 percig semmilyen net nem volt...
-
BandiHUN
veterán
válasz Randomizum #9676 üzenetére
ez önmagában jó is lenne...ha nem ingadozna,a másik,amit megfigyeltem,hogy eleve sokkal kisebb érték van 1-2 másodpercig,főleg a feltöltésnél van ilyen 0.2 megabit,aztán hirtelen "észhez tér"...szerintem ez a kedves fiber beüzemelt valamit,ami ilyenkor is prioritást ad a speedtest felé,legalábbis úgy tűnik,mert ezt a sebességet sem a netezés,sem a külföldi szervereken való játék,sem a letöltés nem támasztja alá.nem az van,hogy nem megy a net,játszhatatlan,egyszerűen instabil az egész,hatalmasakat laggol néha az ember,néha 1 mp egy oldal betöltése,a következő frissités 5-6,utána megint 1 mp...de ez csak ilyenkor,hétvégén jön elő...Martfű,10/1 net.ami máskor "jó" is.ritkán van gondom,de újabban egyre jobban kijön az országos hatás itt is,szerintem úgy próbálnak ellensúlyozni,hogy az eddig jól menő vidékekről "csórnak el" sávszélt,kapacitást,hadd szopjon az is,aki eddig nem...Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
üdv!másnak is jelentkezik ilyensmi?
Németországot már nem is linkelem,520ms...egyszerűen nevetséges,hogy a magyar oldalak fél mp-el jönnek be,sőt olyanokat tapasztalok,hogy oldalak egyszerűen "megmakacsolják" magukat,és látszólag elérhetetlenek,olyankor jön ez főleg,ha egy oldalon több linket is megnyitok egymás után,mintha "besokallna" valami,igaz ez magára a ph-ra is,és ez mellett minden más oldal bejön...eltelik egy perc,és megint működik minden furamód.
És persze ez a délutáni effektus,9után már nincs ilyen.
Egyszerűen kezd szánalmas lenni,3 éve van tőlük a netem,eddig nem volt semmi netgondom,úgy látszik,most jutnak addig,hogy a túlterhelt,panaszkodó körzeteken igy próbálnak meg segiteni,korlátozva,ahol eddig jó volt...nem is bosszantana,ha nem a neten játszanék...lenne inkább a fele a netsebesség,de ez a ping...örülhetek,hogy a Battlefield?BC2 szervereink Londonban vannak,legalább azzal úgy-ahogy lehet játszani
egyébként az is nagy poén,hogy az upload először van vagy 200k pár mp-ig,aztán gondolom kapcsol a fiber,és felugrik másfél megára...ilyen sincs,ha jó minden,egy alap magyar oldalra simán várok 2-3 mp-et,aztán pukk beugrik az oldal ezerrel.[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
kérdés:
Lehetséges-e,hogy a speedtest szinte mindig 500ms feletti pinget mérjen Fiberrel?Ennyire vacak lenne a helyzet,vagy a Speedtest kergült meg?Érdekes,hogy a közeli országok ilyenek,500-600ms ping,deAnglia pl.60-90ms,Amerika 200 körüli.
Ezt meg egy másik sebességmérővel csináltam:
3 napja be lett jelentve,hogy gáz van,de a helyi Fiberes srác a haverom,hivott is,hogy kiadták neki,de gyorsan kiegyeztünk,hogy felesleges kijönnie is,továbbitotta az IT osztályra,ahonnan természetesen semmi reakció nem jött... Sajna alternativa nem sok,Externet van ADSL még többért,mnt a Fiber,és mindenféle nyavaják vannak vele,vackok a telefonkábelek mindenhol szinte,stbstb..Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz BluEyes #10510 üzenetére
új jelenség,hogy jelenleg Martfűn is okádék a dolog...a ping kicsi,de a speedtestben látszik,hogy elmegy 2-3 csomag,2mp szünet,megint elmegy ennyi,stb...pingtestet rá se eresztem.
10 megabites csomag hasit a gprs sebességével,vagy még annyi sem átlagban,szintén "darabos a petró" módon,up persze megvan...más kérdés,hogy mivel nem torrentezek,enek nem örülhetek...de annak se,hogy egy ph' oldal 15mp alatt TALÁN méltóztatik megnyilni.
Még ma szabin vagyok,igazából amúgy nem érdekel a hétköznap délelőtt,de AJÁNLOM,hogy du ne ez legyen.Sajnos itt csak vackabb,drágább alternativák vannak,vidéken minden net nyűgös és drága,nem előrelépés pl.egy Externet pl,haverom a számtechboltos,ahol lehet kötni,nem tudok bemenni hozzá 10 percre,hogy valaki ne telefonáljon vagy menjen be a net miatt asztalt csapkodni,pedig az adsl.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz Spirit #10512 üzenetére
jaja,nézni szoktam néha,most még kimaradt... mértem egy pingtestet,alig 150ms a jitter,de az még egész jó,ahoz képest,hogy a speedtest-mérésnél a gprs-sebességű letöltést kb.4mp alatt inditotta el...
De bezzeg az upom még a névleges másfél mega felett is van de szerintem ennek azért sokan nem örülnek most.Lehet rá kéne szokni a torrentre,hogy valami hasznom is legyen az ilyen "szürke" időszakokból?
Váltani sajna évvégéig amúgyse tudnék,de éljen a monopólium,szerintem akkoris maradni fog ez.
Bár fogjam be a szám,mert azért itt 98%-ban jó a net,amikor mások irják itt,hogy baj van.Igaz a múltkor csúnyán belefutottam az 1 hetes 500feletti pingbe,de némi fiberes morcogás megtette a hatását,megoldották a gondokat.Mondjuk vicces volt akkor,hogy Mo.500as ping,Anglia meg 60-80Szerk.eindult a BIX!
Rögtön ez lett:
na azé'...[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
válasz mephi666 #10515 üzenetére
Tapasztalat alapján itt a nagy gond a "fentiekkel" és a központi netsupporttal van,viszont a szerelőkre és az user-jellegű hibákra,bekötésre soha nem lehetett egy szavam se,modemhiba esetén beballagtam,rögtön!!! helyszini próba,polcról új levesz,10 perc alatt megvoltam mindennel,stbstb...
Csakhát az ilyen nagy hibákkal egy az egyben tisztában vannak,azért is kezelik úgy,mint aki nem akar tudni semmiről,meg esetleg küld ki szerelőt(hiába nem megy valami országosan akár,csak NÁLAD lehet a hiba...),amivel persze a kijövő srác is tisztában lesz,de parancsba kapja...hogy aztán közösen vállvonogassatok egyet,és várjátok a csodát,hogy a központban valami történjen.
Szerintem a legtöbb pingprobléma is azért van hol itt,hol ott,mert nem bővitenek sávszélt,stb,hanem csak "tologatják" a hibát,mert egyszerűen központilag kicsi a kapacitás,és mikor kinek jut a szopóág,bevárnak pár hibabejelentést,aztán más rovására "megcsinálják",utána sokáig jó,mire megint oda kerül a sor.A lényeg,hogy ha kiárulják a sávszélt többszörösen,és a kliensszám is több,mint amit birnak,tuti cumizik valaki mindig.
Nagyvárost meg ne is mondjak,ahol adott esetben az aktuális gerincvonalon MÁR megvalósul mindez...Én örülhetek,mert 150m-re van a helyi központ,és ráadásul a szál,amin vagyok,alig terhelt,kevés lakás van eleve rajta,annó szerencsésen épitették ki a hálózatot,mielőtt a Fiber megvetteSteam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz Spirit #10518 üzenetére
miért ne maradhatna? bevásároltak,amikor taccson volt a sok helyi kábeltv az önkormányzatok pénztelensége miatt(nálunk is pl.),és most minimális gárdával próbálják fenntartani az egészet,nem bővitenek hálózatot,stb,ha nem muszáj.
Sok helyen nincs nyomás,mert nincs alternativájuk olcsó,jó nálunk sem,talán a Digi,de arra is van épp elég panasz,és rengeteg embernek,nekem sem fekszik az,hogy a jelenlegi 3 tv-mhez vegyek/béreljek 3 set top boxot...és ebben még benne sincs,hogy akkor ha valamit fel akarok venni,akkor melyik STB legyen épp arra,kötözgetés,stb...nem vonz igazán ez a külső dobozkás dolog,HD cuccom csak monitor van,de arra nem a tv-ből megy HD anyag
És sokan vannak igy,hogy nem vonzza őket a HD,ha ezzel jár,ha meg nincs ilyen cuccuk,akkor kábé ugyanaz van,mint amikor a régi analóg műholdas kütyüt váltották le kábelre,hogy mindenki a családban azt nézzen annyi tv-n,amit akar,ilyenek.
Nem tudom,a diginek mennyi kábeles szolgáltatása van már,de amig itt esetleg nem veszik meg a Fibert,tuti nem lesz ilyesmi,tehát ennyi.És még akkor ott a telefon is...Azt is kéne átköttetni T-Comra,drága,stbstb,a fiber meg ingyen adja a csomagom mellé,csak a hálón kivüli hivás dijas,és az is elég olcsó.[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
válasz Spirit #10520 üzenetére
no igen,de ezekhez(optika,LAN) nagy lakótelepek kellenek...és ez még vidéken a közepes városokban sincs meg.
Nomeg itt egyszerűen nem éri meg fejleszteni sem a sávszélt,amikor részben az iskolázottság,részben az ár miatt nem igényelnek az emberek pl.2mbit feletti letöltést,rengetegen örülnek,ha bejön egy weboldal és kész,és ezért fizetnek havi 2-3ezret max,hogy pl.a napi bulvárt Józsika Néni elolvassa.
Meghát a vidéki jellemzően biorobot-munkakörben,szalagon dolgozó vagy földet művelő embernek nem is kell több,elég,ha csak pl.arra gondolok,hogy még Szolnokon is 5-10éves telefonokkal mászkálnak,és irtó nagy igény van az 50ezres fullminimál pc-kre,komolyabb hardvert max rendelésre hoznak,az internetezők kábé 1%-a vidéken az,aki akar többet kihozni a gépéből és a netéből.
Itt a büdös életben nem lesz 50/50 net.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
jaja,szép halál megint...eszerint országos,legalább megnyugodtam,hirtelen feltűnt,hogy miért jön 20k-val egy vacak youtube videó,aztán kiderült,hogy ez a topic meg 30mp múlva nyilik meg,a speedtest meg örül,hogy magát be tudja nagy nehezen tölteni,nemméghogy a mérés...
Tipikus dolog,leshetjük a BIXet,mikorra veszik észre magukat.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
okádék a sebesség,sok oldal nem jön be,tesztre meg:
A(z) sppedtest.net helyen lévő kiszolgáló túl hosszú ideig nem válaszol.
* A webhely ideiglenesen nem érhető el vagy túlterhelt. Próbálja újra pár
perc múlva.
Gratula,hogy hétvégén kell ezzel is pöcsölni.Tegnap este is 4x volt modem leállás,igaz 10 után hellyel-közzel még játszani is lehetett,vagy csak szerencsém volt a MOH szerverrel...Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
Na bejött végre...az a fura,hogy ezt az értéket SEMMI nem támasztja alá,1 perc egy oldal betöltődése,kimaradnak képek,stb,külföldi oldal sokszor be sem jön,ráadásul hullámzik a teszt alatt a sebesség és a ping szélsőségesen,csak a teszt ugye ezt nem mutatja,de a cfosspeed gyönyörűen monitorozza.Játék közben olyan laggokat okoz,mintha az embernek gyenge lenne a processzora,hol leesik az fps,akad,hol meg szép minden,hol olyan fejest lősz,hogy pislogsz,hol meg közelről egy golyó sem talál.de ez is csak tegnap óta,csütörtökön még jó volt minden.
Erre jön még,hogy ki is vág a szerver játék közben,vagy ami a kedvencem volt,a következő kör nem jön be,mintha a szerver lenne rossz,de reconnect után ott figyel mindenki fent,akivel játszottál.Borderlands dettó,fut az ember,ugrik,rögtön reakció,stb,és a legfrankóbb,amikor épp egy szakadék mellett gondolja a játék a ping miatt,hogy öngyilkossági szándékod van,kis kihagyás és respawn..Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
a prohardver lassúságát a tetű lengyel bannerek okozzák,mint a hu.adocean.pl és a hu.hit gemius.pl nem futja már magyar bannerre,vagy a PH nem is magyar?
-
BandiHUN
veterán
Nem sikerült a weboldal betöltése (ismeretlen hiba).-118
Nem sikerült a weboldal betöltése (ismeretlen hiba).
No ez a Steam főoldala,ha a játékokra átlépek,pillanatok alatt betölti a háttérképeket,frissitéseket,stb.
az EA download manager,amivel lehetne MoH-t játszani,mert ott vettem meg,az be se enged a jelszavammal,mintha hibás lenne...remek!Remélem megint jön a szokásos,hogy külföldi net kaka,stb,most néztem egy speedtestet,rendben van "elvileg" minden.Weboldalak közül is az vacak,ahol van külföldi banner,stb,magyarokkal nincs gond.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
engem nem vigasztal,hogy hellyel-közzel van net,egyelőre úgy tűnik,ponthogy játszani nem leht,sem az Electronic arts-hoz,sem a Win Live ID-mehz nem tudok bejelentkezni,mert ez a tetű nem csatlakozik...a Steam fele nem megy,a Borderlands játékokból jó,ha minden 10.beenged,de ott meg nincs 30-40nél több futó játék,és ez egy kalandgame,nem mindegy,hova csatlakozna az ember,itt a ph-n a tetves külföldi bannerek miatt 1-2 perc egy oldalbetöltés,stbstb...
gratulálok,hogy sikerült a hétvégét elqrni,gürizik az ember egész héten,kikapcsolódna,erre péntek este óta sz@r az egész.
És most mit linkeljek hibabejelentőnek,a speedtest megy,gondolom ERRE külön szerver figyel,hogy ha trágya az egész,és a web is percenként frissit,az prioritással működjön...
Az,hogy semmi online játék,stb,az nem számit.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
Martfűn kb.10 perce elindult végre...nem volt normális tv2 és rtl-klub se,mondjuk ezekért nem kár...erről most kivételesen nem a fiber tehet,lehet a szentesiek beleejtettek 1 csavarhúzót valami fontosabb dobozkába Vagy csak nembirta az antenna a jeget-havat.
-
BandiHUN
veterán
válasz Tadi02 #11412 üzenetére
én is hasonlót tapasztalok...sebesség megvan,mégis 0 terheléssel is olyan van,hogy oldalakat nem tölt be a böngésző időtúllépéssel.DE ha nyomok egy refresh-t,már be is jön az oldal,egyszerűen mintha néha a semmibe menne a kérés.Lehet a szentesi problémát antennahiba okozta és nincs beállitva jól.
-
BandiHUN
veterán
ugyanolyan sz@r azóta is másnak is?rohadtul unom már,hogy egy csomó oldalt refreshelgetni kell,mert:"A kiszolgáló nem található",aztán meg nyom az ember 2-3 frissitést és láss csodát...
Az a baj,hogy ahol ez előjön,ott inkább nem megy,mint igen,és nagyszerű pl,ha az ember egyik kedvenc fórumát is érinti,hogy a hsz-eket úgy kell irni,hogy kiteszi az ember a vágólapra is,mert minden másodikat benyeli ez a tetű hibaüzi...nem tudom,knek lehetne szólni,tegnap voltam a Fibernél+haver a helyi szervizes,de megmondták,hogy mivel az Antenna Hungária hibája,csak továbbitani tudják...letölteni is csak download managerrel éri meg,mert egyszerűen annyira szakadozik,hogy egy pár megás cucc sem tudna lejönni egyben...cfosspeeden nézem a forgalmat,hát mint egy EKG görbe,remek kis szakadáscsúcsokkal.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz Teaway #11421 üzenetére
[link] ez például halmozottan hátrányos helyzet,szinte mindig refreshelni kell.És más szerint kutya baja,nekem is ment az ominózus tegnapelőtti netkiesés előtt rendesen.
Furamód pingtesztet,stb.csináltam,packet lost nincs,a ping jó,a sebesség megvan...csak ami nem akar bejönni,az nem jön be elsőre,utána meg 2-3 próbára bejön semmi pillanat alatt,esetleg kibir pár linkkattintást az adott oldalon,majd újratábla.Gépen természetesen nemváltozott semmi,ami jó,az ugyanúgy jó...ami még változott,hogy a letöltések lettek hullámzóak,csúcsban eléri a névlegest,de a fele alá is leesik rövid időre a sebesség,és peiodikusan folyamatos letöltés alatt.Szerencsére teljesen nem megy el,neten is játszom sokat,azzal nem volt különösebb problémám,néhány rövidebb beakadást kivéve,de az lehet mástól is.[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
most lekopogom,de mintha jó lenne egy fél órája...most eltűntek a letöltésből a tüskék és a lentebbi linkelt fórum is működik...csinálni nem csináltam se restartot,semmit.
-
BandiHUN
veterán
válasz kisfer #12964 üzenetére
Nekem is volt már ilyen,lényegében nem jelent gondot,amíg nem büntetnek,mert akkor az egyenleged úgyi rendben lesz,de elvileg csak akkor,ha a következőt időben küldöd,hogy ne legyen tartozás.Elvileg egyébként nem nézik úgymond havi szinten+hogy mit küldtek ki,a lényeg az,hogy az egyenleged nullás legyen.Végülis igazuk van,minek izéljenek külön,bár gondolom a tartozásnál jegyzik,mikor keletkezett,volt ismerősöm,aki trükközni próbált,hogy 1 havit görgessen maga előtt,amíg egyenesbe jön,de nem tűnt járhatónak,hiába fizetett utána rendesen,a 3.hónapban jöttek volna kikötni.Szóval ez nem olyan,mint a közüzemi számla,ahol az ember akár élete végéig maradhat adós 1-2 hónappal,mert amúgy végülis fizet,itt 2.hónaptól büntetőkamat,aztán dádápróba.
-
BandiHUN
veterán
Kérdés:azt hol lehet megnézni,hogy az Invitel mit és hová tervez,stb,mik a várható fejlesztések?Nem találtam az oldalon semmit...
Piszokul érdekelne,mikor lesz végre Martfűn is előrelépés,tavaly-tavalyelőtt már túrták fel a központi részt még a fiberesek,mindkétszer kábelt fektettek,akkor beszéltem az itteniekkel az üfsz-ön,és azt mondták,lesz fejlesztés,idén tavasz körül saccolták a dolgot,stb.
Viszont egyelőre még semmi,nem ismerem,máshol milyen,de a központban már ezeréve tökéletes szinte a net,a tv,hihetetlen dolog,hogy egy 7000fős városban,ami közel van a megyeszékhelyhez,már 10 éve MINŐSÉGI rendszerrel van kiépítve kábelileg,nem egy kis odú a központ,még mindig semmi infó arról,mikor lehet majd jobb netet(feltöltés,mondjuk a le is lehetne 10 megánál több...),HD adást venni,pont olyan hely,ami eléggé ótvar helyzetben volt mindigis a földi sugárzás szempontjából,ha tv,ha rádió,akármi szempontjából,mert Szolnokról nem sugároztak sosem semmi közszolgálatit,tv-torony is hiába van,ha katonai forgalom+digitális van rajta,semmi földi embernek fogható.Mondjuk ez is vicces ugye,f...ngom sincs,miért tv-torony a neve.
Szentes messze van eléggé,ráadásul az emeletes házak nagy része úgy fekszik,hogy pont háttal van,vagyis az ember még az erkélyre,ablakba se tud tenni normálisabb antennát,mert a saját háza árnyékolja
Látszik is,jó kis épphogy vétellel vagyunk a mindigtv honlapján...Furának tartom,hogy sír a nyugat,el kell jönni ide,ahol még a rádióból is alig jön pár,az is sistergősen,helyi tv,rádió nuku szinte,a szolnoki tv-t még a fejegységen is csak csíkosan tudják fogni és kiküldeni a kábelünkre...
Ráadásul tudtommal itt van a közeli városok elosztója is,állítólag azt csinálták 2 éve,húzták ide az optikát,de ennek érdemi haszna eddig nem volt.
Műholdas megint nem a legjobb,nincs kedvem egy nagy parabolát lesni az erkélyen,ráadásul +1 beltéri tv-nként,és a neten ez még nem javít semmit..Az Invi meg bekaphatja,én nem értem,miért piszkálták meg ennyire a csatornakiosztást,ha ottvan a honlapon,hogy a csatornakiosztás eltérhet,stb,lényegében semmi extra nincs,a legkevesebb csatorna van,ami lehet,HBO van,de HBO2,meg ilyenek semmi...És még a Fiber se,de ők se szállnak be semmilyen szinten se a helyi tv-be,de milyen érdekes,KÖZÉPÜLET(műv.központ,szép nagy,nem kis vidéki kultúrházacska) szép részét foglalják el...amit értelmesebb dolgokra is lehetne használni,az jogos volt,hogy a saját kábel tv odaköltözött,de az nem,hogy egy idegyen cég(már a fiber is) csak úgy belakja a területet.Ráadásul erre kábelverseny sincs,ott a upc,digi mint műholdas szolgáltató,de hát az mindenhol elérhető,kábeles semmi.
ADSL meg kiesik,Externet szolgáltat,boltos haverom,aki forgalmazó,naponta járogat ki bütykölni+veszekedni az Externettel,ha bemegyek hozzá,negyed óra alatt TUTI hívja legalább 1 ember,hogy valami nem megy.És nem user error sokszor...szóval erről ennyit.Ráadásul a telefonhálózatot se építették ki soha rendesen,30 éves csonkok a falakban,már ahol van,itt nem is volt igaán nagy divatja a vezetékesnek,mert mire felkerültünk a térképre,hogy lehet egyszerűen használható telefonszolgáltatás,addigra elindult a mobilkorszak.Jó ha 2-3 vezetékes(nem fiber-invi kábelfon) helyi ismim van,régen se volt több.[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
válasz kabelmania27 #13634 üzenetére
Itt is az a vicces,hogy ismi az üfsz-ös,ismi régen maga a szerelő srác...
És ugye 2 éve hintették az infót,hogy lesz előrelépés,munka volt is,és semmi,1 éve még hitegettek,hogy tavasszal lesz hivatalos bejelentés(izgultam is,hisz januárban van a szerződéshosszabbításom,reméltem,ha jönnek is ki jobb dolgok,vagy lehet váltani,vagy ha mást nem,akkor most január...),de semmi.
Jönni a net pl.Szentesről jön(tv-torony),a Szolnokra továbbított leosztása vagyunk,tehát elvileg semmi akadálya sem a HD-nek,sem a komolyabb netnek,a központban is van egy aránylag kis területen nagy számú panellakás-rész,ilyen méretű városokhoz képest jóval nagyobb,a város legalább fele-2/3-a panelban lakik.
Egyébként nem hinném,hogy mailban küldenének infót...ott a veszélye,hogy ilyen dolgot publikálni is kéne,de eddig semmi reklám,szórólapokon ennyi van,ami eddigis volt,egy szó sem komolyabb netről,tv-ről.
Pedig itt,helyi sajátosság,akciók,stb.miatt a fiberesek nagy többsége szeptember-december között szerződött,ekkor voltak pl.a net-akciók+sávszélemelés,szóval karácsonyig lecseng az "átigazolás"-időszak,nem hinném,hogy később jönne jobb vagy lcsóbb dolog megint egy évig.
Gondolom emiatt is tették szeptember-október hóra az átállást is,3 hónap alatt át is szerződik az Invihez mindenki,ha most nincs semmi,nem is lesz,itt nincs verseny,kábeles szinte mindenki,új előfizetőkre nem sok esély van már.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz kabelmania27 #13677 üzenetére
nekem is ez volt,nekem is ezt mondták,írtam hibajelet a weboldalon,le se vagyok kakilva... tegnap vettem új lan kábelt is...és hozta a napi átlagot,este kemény 0.5 a 2 megabit helyett(up,a le sincs sose 10 mega,de nem is volt,9-9.5,de hullámos),az is ingadozva.Jameg a 10 megabithez kell 23k feltöltés,no ott meg már annyira vacak,hogy 3400ms a ping,mert nem bírja,hiába használok cfosspeedet,de anélkül meg mégrosszabb,fél éve még semmi baj nem volt.
Gigabites LAN a lapon,router nélkül is kaki,a gép mellett van minden,semmi extra kábel,a lakás profi kábellel húzva,tv tökéletes.Más kérdés,hogy azt meg bekapcsolni nincs miért...HBO-t is mondom lefelé,azt is megemelték,1700-ról 2500 lenne,de jóideje már 250et se ér.Főleghogy nem HD...[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
válasz darko75 #13686 üzenetére
nekem ugyan van netem,de egyáltalán nem vagyok elégedett a váltás óta...ez a legjobbak közüli eredmény:
Lehet mondani,hogy kapjam be,de nem a down miatt fizetem a legnagyobb csomagot,és ígyis épp elég pénz,Porsche-t se azért vesznek,hogy úgy gyorsuljon,mint egy Opel Astra...Sajna a mai napig is itt tartunk,hogy ennyi up az abszolúte max,erre kéne gyúrni,már rég elmúlt a torrent hőskora is,de az is vicc,hogy máshol mit dobálnak a 10/2 net áráért....
ráadásul ingadozik is szépen,a letöltés is lemegy 1 megabitekre,a feltöltés meg a teszt végére kúszik fel ennyire,de ugye átlagol,rövid időkre be-beugrik a másfél mega,és a 10k is,valószínűleg a letöltés is ezért ingadozik,mert a 10megához alaphangon kell a kontroll csomagokhoz a 0.3megabit,mert egyszerűen "ilyen" a technológia.DE persze ez az embernek lejön az upjából "free"...Namármost jó poén a 0.5megabites átlag pont emiatt,mert upra nem is marad semmi fél megabitből se,de legalább az lenne stabil.
Csak modemmel se jobb a dolog,routert is most vettem TP-Link 1043ND-t,még mondhatni azzal jobb,mint nélküle,cfosspeed is simít rajta sokat.
Nomeg másik jelenség:a net több kapcsolat esetén "befagy",vagyis nem a ping lesz magas,hanem a hálózat válasza,60-70 szálnál hiába nem használom ki a sávszélt,a böngészőben 2-3mp,mire reagál linkre kattintva,annó 1-2 hónapja még 250 kapcsolatot is simán bírt,hamarabb tudtam a routerem megfektetni,mint a netet.
A másik gond a külföld,főleg este,most még egész jó is...egyszerűen a határt átlépve teljesen vacak lesz minden,és nem is feltétlen a ping,hanem a letöltés és a válaszidő,nehézkesen jönnek be a külföldi oldalak,stb.
Bár nincs is min csodálkozni,1éve még 7ms volt az itthoni ping is,most már a 28-30 amiről indul az ember.És 1 éve még állt,mint a cövek a sebességmérő,nem lassan kúszott fel az up sem,hanem felugrott a névlegesig(sőt,fölé,2 megabit helyett ment a 2.5 is..),és semmi hullámzás.
Visszasírom a fél évvel ezelőtti Fibert,a net és a tv miatt is,Köszönjük Invitel,remek,megvannak az Új Élmények..."ide írnék olyat,amiért kirúgnának..."[ Szerkesztve ]
-
BandiHUN
veterán
válasz darko75 #13690 üzenetére
Na ja,értem én,de a szolgáltatás nem arról szól,hogy pl.én néztem hajnali 2-kor,reggel 5kor,hétvégén-hétköznap és akkor se jobb.Tehát kár odaírni a 2 megabitet.A letöltés ráadásul meg szokott lenni azért,bár akadozva,ping se megy fel.
Ha valami mindig gyenge,akkor nem 2 megabitesnek kell eladni,hanem 10/0.5nek,a garantált sebesség nem azt jelenti,hogy mindig annyin is menjen.És mondom,1 hónapja még semmi baj nem volt,4 éve fiberes vagyok,jó volt a netjük kisebb-nagyobb kihagyásokkal,de ilyen még sose volt,hogy semmikor ne legyen a névleges közelében se.
Azért aki neten játszik,stb,annak eléggé fontos ez...hogy ne késsen a net külföldön se,hogy legyen normális feltöltés...ha lenne 5/2es net,az is elég lenne,nem szoktam töltögetni torrentet,ilyesmi...
Viszont a vacak feltöltés miatt durva,hogy már egy futó teamspeak,ami 7kb feltöltést eszik,már ront a pingen,a játékélményen,stb,azt meg el lehet felejteni,hogy játék mellett valami más is fusson ami netet eszik.Egy sima email lekérdezés is kőkemény szaggatást csinál a multiban.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
BandiHUN
veterán
válasz kigyi_23 #13711 üzenetére
Jó neked...éjfélkor ilyet mérek,amikor már kicsi a terhelés,a feltöltés nudli,és alig ér el ennyit,a pinget sem tartom jónak éjszakára,a letöltésben olyan hullámok vannak,hogy vannak benne 1megabites szakaszok...
Erotikus munka van a cégnél,nem vagyok otthon sokat,de ebből mostmár üfsz lesz...nem ezért fizetem a maxos csomagot.Kenjék a hajukra a 9megás letöltést(bár az is hullámosan),nekem z up és a ping a fontos,elsősorban játszom a neten,már csak alaplapot nem cseréltem meg kábelmodemet.Mondjuk az alaplap is gigabites,és még csak nem is nyár van,hogy valami vihar vagy ilyesmi okozott volna kárt.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest