Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • _Kondor_

    tag

    válasz #48613632 #5105 üzenetére

    TrackIR Elite: Dangrous

    Kb. erről van szó.
    FaceTrackNoIR-t nem próbáltam, mivel van itthon trackir, ami nagyon-nagyon sokat dob a játékélményen. Annyira hozzászoktam, hogy ha nincs rajtam, tekergetem a fejem mint a hülye gyerek :)
    TrackIR-t 2 kiegészitővel kapható:
    -Alapból van hozzá egy baseball sapkára csatolható 3 kis fényvisszaverő felületet tartalmazó kütyü(a videóban is ez van), ami visszaveri a kamera által kibocsájtott IR fényt, és ez alapján pozicionál. Ennek hátránya, hogy bezavarhatja a hátulról jövő napsütés, bár ez paraméterezéssel szerencsés esetben kiküszöbölhető. Illetve néha még azt is észrevenni, hogy az olyan szemüveg amin nincs fényvisszaverődést gátló réteg szintén látszik a kamera képén, bár ez nekem még zavart be.
    -Rendelhető hozzá, vagy egy csomagban megvehető a TrackClipPro nevű kütyü, ami fülesre csatolható 3 IR LED-et tartalmazó tartó. Itt nem a kamera adja az IR fényt (szoftveresen kapcsolható), hanem a LEDek.
    Ez praktikusabb megoldás szerintem. Nekem legalább is, én mindig fülessel játszok.

    A FaceTrackNoIR webkamerával működik, és nem IR fényt dolgoz fel/érzékel, hanem képelemzést csinál az arcodról. A kamerának legalább 60 fps-t kell tudnia. ez alatt álitólag élvezhetetlen a mutatvány(a trackIR-hez 640x480 120fps-es 9 ms válaszidejű kamera van).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák