Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cabala1

    tag

    Sziasztok!

    Tegnap hazaugrottam Neutron Highway-en DW2 Waypoint 4-ről (Clooku EW-Y C3-197), ami kb. 13.000 ly távolságra van szülőhelyemtől, mert kicsit eluntam a felfedezést és őszintén szólva mivel egy pajzs nélküli ASP Explorerrel vagyok, és épp beértem a Waypointba, amikor kilőtt egy kedves kolléga. (Véletlen nem Solo-ban indítottam a játékot és elfelejtettem, hogy mások is vannak ilyen távol...lol) ... 1 hónapja mást se csinálok... szóval kb. 3 óra és ~100 ugrás után otthon is lettem, majd hazahívtam a Corvettemet (~200M Credit minusz, mert a vas Omega Miningen volt), kicsit pofozkodni támadt kedvem meg kereskedni. Ez nem is volt gond, a Sothis Mining még mindig működik, a 40 Misis óránkénti átlagot hozza a hely, így pár óra alatt visszaállítottam 800 Millió körülire a pénzem. Pofozkodásból pedig lassan elérem a Master kurzus végét.

    Felnéztem ide a fórumra és mivel elég sokat tárgyaltatok erről az új bányászati módról, de még úgyse csináltam ilyet - hát gondoltam kipróbálom. Átépítettem egy szabad Pythont és nekivágtam bányász lézerrel... hát persze, hogy semmi nem stimmelt úgy, ahogy gondoltam. Először is nem vittem DSS-t, szóval ugorhattam vissza ringet scannelni. Aztán kiderült, hogy többféleképpen lehet bányászni: felszíni, felszín alatti és robbantásos technikával. Nem baj - gondoltam magamban - mindig tanul az ember. Ezután gyorsan megnéztem 1-2 videot és néztem is ki a fejemből "mi folyik itt???". :)

    Átfitteltem a pythont, de valahogy semmi nem stimmelt, kevés volt a hely:
    - ugyanis mindenképpen kell pajzs, mert ütközés tuti lesz, nem VR-el játszok, tehát előbb-utóbb valamelyik aszteroida véletlen úgyis hozzám fog érni én meg lassú vagyok mint a csiga.
    - kell nagy raktér a limpeteknek, meg utána a bányászott anyaghoz
    - kell refinery, hiszen nem kéne pocsékba veszni hagyni azokat a drága kis szeleteket
    - kellenek a Limpet Controllerek az összeszedéshez (Controller) és az aszteroida szkenneléséhez (Prospect) meg jó lenne Repair is, hogy sokáig kint lehessek.
    - és persze DSS., hogy lássuk a ringben hol van a cucc. Az sajnos nem elég, hogy egyszer megszkenneled , DSS nélkül nem látod a hotspotokat.

    Eddig OK. Namost nézzük a fegyverrendszert:
    - Seismic CL: ebből nem elég 1, mert csak 72 ammo van benne én meg sajnálom bele a szintetizálást és jó lenne minél kevesebbszer hazalátogatni
    - Subsurface DM: van olyan fasza aszteroida, ahol az értékes anyag belül van, ebből se árt 2, mert ebben "csak" 96 ammó van
    - Aberasion: a felszíni cuccot ezzel lehet lerobbantani a legkönnyebben.

    Utility:
    - Pulse Wave analyser

    Végül a választásom a coriolis hajóépítős játszadozás során (ezzel is el lehet tölteni sok órát, amíg az ember csak optimalizálja maga alá a vasakat) a Type-10 Def-re esett. Ebbe minden belefér, sőt! Persze a kompromisszum az a lomhasága, de ezzel együtt az az érzés, amikor végre találsz egy fasza robbantható Asteroidát (10 perc az átlag), utána optimálisan beállítod a töltetek erősségét (bal alul írja a javaslatot), kicsit hátrább mész és jön a robbantás, meg az a hangeffekt - igazi mosoly gyűlik az arcomra :) Szivesen szedegetem össze utána a Void Opalokat :)

    Kb. 3 órám volt erre, 50 VO-t adtam le és találtam is a közelben 1.6M/t-ért vevőt.

    Úgy érzem, ma már okosabban fogom csinálni - és talán vetélkedni fog talán a kereskedős órabérrel.

    o7 Cmdrs - Friendship charge detected

Új hozzászólás Aktív témák