- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiro76
tag
válasz tibor23 #14900 üzenetére
Hát ez gáz. Most akkor a független eszköz nem független.
Azért jövő héten rákérdezek a Huawei-nél, de nem vagyok nagyon bizakodó.
Egyszer már voltam a budapesti Huawei Experience Store Hillside-ban a MOM-nál telefon ügyben. Akkor nagyon segítőkészek és rendesek voltak. Hátha most is tudnak segíteni vagy tanácsot adni. -
the.odzsy
aktív tag
-
trec12
addikt
válasz Brandynew #14894 üzenetére
Mintha a vezetékes netet linkelted volna be. Itt a mobil, gondolom ezt akartad:
DIGI MOBIL OPTIM[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
Azt nem hiszem, hogy fizetne, még a tesztelés-ért se.
De jó úton halad, és fogja tudni tartani az árazást, a károgok nagy bánatára,
persze nem 3-5euro-os csomagok lesznek, de br. 10-15euro-s csomagokat eltudok képzelni Magyarországon Digi-nél, mint csomag árak.(#14904) Lajosnagy17
nem csak ők, más is, ott van a telekom is nálunk aki jövő év közepe végétől várhatunk 5G-re, a telenor és vodafone-nál nem tudom, de persze ez nagyban változhat ha a Digi előbb lép országunkban, még ha készülék ritka is lenne mint a fehér holló hozzá most még, jövő évtől már az okostelefonok többsége ami megjelenik fogja tudni az 5G-t. kb 2022-töl már mindegyik okostelefon felső alsó kategóriás is. Freki-ket meg 7-9-15-évekre adnak ha minden igaz, de legkésőbb szeptember végén kiderül , hogy mit szerez a Digi- aztán majd mond valamit, mit fog indítani csinálni vele , és mikor.[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
DonMaster
addikt
válasz Brandynew #14908 üzenetére
szerintem nem lesz az 2-3 év,
inkább úgy fogalmaznák, addig nem lesz minden csomag korlátlan amíg a Digi nem országos vagy legalább 90%-os lefedettséggel nem rendelkező 4G-n. és megszűnik a helyhez kötött előfizető lehetsz korlát,utána vagy maximum azt megelőzően 1hónappal várható a másik 3-nál a minden net korlátlan .
-
trec12
addikt
Szerintem ilyesmik:
DIGI MOBIL OPTIM -
DonMaster
addikt
2-5euro a Digi Romániában.
a 10-15 euro- szerintem egy reális Magyarországi csomag ár, korlátlan net+ hálózaton belüli korlátlan hívás,
5FT minden egyéb
ebbe a 700FT +5%+27% is bele tartozik.
nyilván a 15euros-s full korlátlan lenne belföldön hívás és net is, max sms fizetős+-ba. Persze itt akár egy 20euros- csomagot is eltudok képzelni bruttó, 700Ft+5%+27%-al 20euro . annál többet nem hiszem, hogy a Digi fog kérni a legnagyobb mobil csomagjáért országunkban, és már ezek is 2-3x többe kerülő csomagok mint Romániában ahol se 27% Áfa se 700Ft bónusz adó hívásra nincs.#14913) ish4d0w
mások az elvárások?
Romániában ugyan úgy vagy még jobban nyomják a mobilnet témát a használok torrent meg minden másra,
Persze mások az igények, nálunk igény van a minden korlátlanra, ott meg kapsz 1000p-et és korlátlan netet meg x db /korlátlan sms-t csomagok vannak 5-10 euro-k ért, bár nem mintha nálunk a 1000p nem lenne elég a többségnek , hogy kielégítse igényeit.
a Probléma ott van, hogy nem értitek se a Digi üzlet politikáját, csak a Fizika és itt a 27% áfa és 700ft mantra van. Kábelesnél ugyan az ment végbe, ami a RCS-RDS-nél bejött az lett a Digi-nél is, 1-2hónapon belül.
Digi mobilnál a vakis látja hogy ugyan ez lesz , már most látható R.Digi-nél korlátlan lett a net lekerült a 3G korlát, lásd a Magyar Digi oké teszt nél is lekerült a korlát. milyen érdekes, de úgy-e szerinted továbbra sincsen kapcsolat a kettő között, csak én gondolom így .[ Szerkesztve ]
-
kiro76
tag
válasz #72445440 #14913 üzenetére
Jaja, igazad van. Én fogalmaztam rosszul. Független, de másik szolgáltatóval nem használható.
Egyébként Telenoros fw van rajta én pedig sima gyári nem szolgáltatói fw-t szeretnék.
Ez akkor most a Telenor sara vagy a Huawei-é?
Pont az a szándékom, hogy vegytiszta gyári fw kerüljön rá, ami minden szolgáltatóval használható lenne és nem kell "buherálni".
Az oké hogy fizetősbe oldaná meg valaki, csak legyen "tiszta ügy". -
DonMaster
addikt
Persze mert igy sac/kb-ra ez várható a Digi-töl
gyors számolással a Digi romániai5Euro-s árat számolva Digi fejjel amiben 500perc országon belül 100sms és korlátlan net van.
kb 4euro net 1euro hivás
4*1,05+1*1,27=5,47euro ezt átváltom 350Ft-os euro árral 1915 Ft, amihez hozzájön még 700Ft*1,27 adó
2800Ft át számolva, Magyar Áfa ás adó-val a Digi romániai csomagja ami ott a legnagyobb. ezt mondanám nálunk árban legkisebbnek, persze kevesebb lebeszélhetöséggel, hogy legyen különbség a csomagok között mondjuk 50-100p . én ilyen csomagokra számitok digitöl amit fent leírtam, és mint írtam ami a kábelesen is megy az össze hasonlítás, tehát nagy meglepi lesz azoknak akik nem hisznek benne hogy mobilnál is meglépne ilyet a Digi.
De jelenleg várjuk meg a szeptemberi freki pályázat eredményét.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Brandynew
őstag
válasz DonMaster #14919 üzenetére
Az a 2800 Ft max. akkor lesz, ha semmi másra nem fizetsz elő. Csomagban biztosan olcsóbb lesz.
Amúgy nem az elvárások mások, hanem az van, amit itt időről-időre a fórumban is lehet tapasztalni: kishitűek az emberek, és azt hiszik, hogy értenek a gazdasághoz, üzletpolitikához. Így jönnek ki az olyan marhaságok, hogy nem lesz a Diginél 5G 2 év múlva, meg nem lesz belépőszinten 5G okostelefon 2 év múlva, meg elég az 50 GB internet stb.
Érdekes visszaolvasni a digi netes fórumban, hogy hogyan fejtegették sokan, hogy itt az életben nem lesz 20-50-100 GBps-nél gyorsabb net, mert a fizika törvényszerűségei nem teszik lehetővé Aztán bumm, 3 év múlva Gigabit havi 3 rongyért.
Ja meg a másik kedvenc témám több, mint egy évtizede, hogy a Digi bármikor csődbe mehet
[ Szerkesztve ]
-
DonMaster
addikt
válasz Brandynew #14920 üzenetére
azt mondanám, hogy 2800Ft a nagyon minimál ár, ez lehet hogy lesz a többi kábeles nélkül, is, de lehet hogy csak azokkal lesz ennyi, nah mindegy ez még a jövő frekipályázat eredményekor kiderül.
mondjuk a mostani kb fél-év-ig vagy tovább tartó 0Ft-os ár és az 5Ft eu-ba és országon belüli árhoz képest sok.
de ezt tartom reálisnak mint már írtam 5-15euro-s csomagokra lehet szerintem számítani, max kevesebb ha full pakba minden vezetékes +mobil is.[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz DonMaster #14923 üzenetére
A frekipályázat eredményét is csak mi várjuk, a szolgáltatók ezt már rég lezsírozták egymás között, máskülönben a Digi nem fejlesztene gőzerővel, és a többi szolgáltató sem tudná előre tervezni a fejlesztéseit. A Digi éppen elegendő frekihez fog hozzájutni, nem kell félni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #14922 üzenetére
2 év múlva 5G? A 4G lefedettség se lesz 90% felett. Ahol van 4G beltéren még ott is gáz sok helyen, rengeteg munka lesz még vele. Azt kívánom neked legyen igazad, de nem lesz. Többieknél elkezdődhet az 5G kiépítése 2 év múlva. 50 giga kevés. Írtad 4Kn nézni filmet mobilon. Ha már nagyok az igények ne 6 colon nézzünk már filmet 4Kba. 😃 Meg mobilon vágunk filmet? Lehet, de azért gondolom te is tudod, hogy nem ez a legkényelmesebb, és főleg nem átlag felhasználás.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
-
Brandynew
őstag
válasz sfdrakex #14925 üzenetére
A kijelzőgyártók dollármilliárdokat ölnek abba, hogy ~4000x2000 pixelt tudjanak megjeleníteni 6-7 colon is. Ha nem jó valakinek a szeme, belépőszintű mobiltelefont vásárolt, vagy egy gagyi, ezer Ft-os fóliával takarja el a kijelzőt, akkor nem fogja látni a különbséget, neki nem való a 4K, számára tényleg felesleges.
Ha viszont valaki célzottan azért vásárol jó minőségű 4K AMOLED kijelzővel ellátott mobilt, mert tudja, hogy annak sokkal jobbak a képmegjelenítési tulajdonságai, akkor ő miért nézne rajta 4K-nál alacsonyabb felbontásban filmet (itt most érts akár csak egy YT videót)? Nem azért adott rá ki akár százezreket is.
Miért ne lehetne mobilon filmet vágni? Tudnád, hogy hányszor kellett már útközben megvágnom egy-egy konferencia-előadást mobilon, hogy ki lehessen tolni Videotoriumra
2 év múlva a 4G lefedettség 90% felett lesz, és akkor fogja lerakni a Digi az első 5G mobiltornyait. Ezt a hozzászólást majd vissza lehet keresni.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz sfdrakex #14925 üzenetére
na ja... az ilyen adatfelhasznalas akkor jon ki ha az egesz eletet az ember mobilon eli... nem mondom azt hogy ne nezzen videot az ember meg hasonlok de nem a legjobb valasztas erre egy mobil az 5" helyett... foleg nem 4k-val. Es akkor mar egy wifi is van otthon.. Nekem 65" van es ha 2m korul vagyok tavolsagra ami 65"hoz kepest eleg keves mar akkor alig latni mivel tobb a 4k.. szoval.. plusz, 4k akkor "tud" valamit ha nem 10-20mbit hanem egy film mondjuk 50GB. ilyet meg maximum otthon NAS-rol streamelnek.
-
Brandynew
őstag
válasz sfdrakex #14935 üzenetére
Én meg nem veszek traktort, mert nem a földeken dolgozom. Ha te nem vagy olyan helyzetben, hogy mobilon kelljen vizuális tartalmat fogyasztanod, akkor nyilván nem te vagy a célközönség. Én sokat utazok, nem autóval, így számomra nagyon kényelmes, hogy nem kell magammal vigyek egy 65 colos tévét ahhoz, hogy videókat nézzek útközben.
Egyébként itt miért a filmekre asszociálsz? A YouTube-on elsősorban nem filmek vannak. Mobilon én sem nézek mozifilmeket.
[ Szerkesztve ]
-
tibor23
senior tag
válasz DonMaster #14916 üzenetére
Figyi, 11€ most a korlátlan Telenoros flotta, publikus IP-vel, routerbe rakhatóan, 70/30Mbps átlagos sebességgel, és gyakorlatilag egész Mo-on mindenhol megy, az erdő közepén bárhol. Na most ezek után egy Digis 10-15€-s ár szánalmas lenne, de ha neked megfelel hajrá.
Én speciel nem akarok otthonról mobiltelefonálni, sem mobilnetezni, máshol itt a környéken, a város meg Balatonpart egyes részein kívül nem megy. Legjobb esetben is 3 év amíg ebből egy valamirevaló lefedettség legyen, addig meg nem ugrálhatnak árakban - szerintem.[ Szerkesztve ]
-
-
dethroner
veterán
válasz Brandynew #14928 üzenetére
Elkezdted már megint a mindennapi ámokfutásod?
~4000x2000 pixelt tudjanak megjeleníteni 6-7 colon is. Ha nem jó valakinek a szeme, belépőszintű mobiltelefont vásárolt, vagy egy gagyi, ezer Ft-os fóliával takarja el a kijelzőt, akkor nem fogja látni a különbséget, neki nem való a 4K, számára tényleg felesleges.Most miattad megnéztem egy UHD (nem 4K) kijelzős telefon (Sony Xperia XZ2 Premium) képernyő adatait.
5,8" méret és 2160X3840 pixel a felbontás, vagyis minden inch-re 577 pixel jut. Ha olyan hiperszuper a szemed, számold már meg mind az 577 képpontot 2,54 cm-n, vagyis 23 világító pontot milliméterenként, mert ha nem megy, akkor nem jó a szemed és takard el gagyi fólióval a kijelzőt, vagy vegyél belépőszintű telefont! Néha gondolkodhatnál is, mielőtt ömleszteni kezded magadból az idiótaságot![ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Brandynew #14937 üzenetére
Értem én, hogy mindenki máshogy használja, te nem érted. Te írtad, hogy az átlag százgigákat, terrákat netezik, csak azért mert te ennyit elhasználsz. Legtöbb ismerősöm el van havi párgigával. Igaz nem youtubozunk, csak navi, mail, fb, messenger, képek, videók küldözgetése stb megy. Fiatalok persze máshogy nyomják, de száz gigával a többség el van.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
DonMaster
addikt
válasz tibor23 #14938 üzenetére
miért lenne szánalmas?
flotátt amúgy is lassan megszűnnek pont az új árpolitikák miatt,
11euro-ért mennyi perc hívásod van? 0perc? nah ugye
én teljes mobil csomagot írtam nem only internetet. és nem flottárol beszélünk,de akkor nézzük 5-15euro a publikus digi csomag,
"mennyi lesz a digi flottás csomag? 2-5euro jah várj a többi most is több hát igen ez van". De ezt a flottás olcsóbb meg izéket hagyjuk már ez a Digi topic.
-
tibor23
senior tag
válasz Cs1csó #14942 üzenetére
Értem én, hogy flotta, de bármikor be-ki léphetek, szóval nekem kötetlenebb, mint bármilyen előfizu. Ugyanettől a kezelőtől már 10-15€-ért most is olyan net+telefonálós csomagot veszek, ami 150%-ban kiszolgál.
Én a jelenlegi Digi szolgáltatást olyan 1000Ft/hó+telefonálás díja értékelem. Elfogadom, hogy néhányaknak ez megér akár 2-3-szor ennyit, de sokan nem lesznek. -
DonMaster
addikt
válasz tibor23 #14948 üzenetére
élőfizu nem egyenlő hűséggel, tehát ott is ki-be lépkedhetsz.
lényegében a flotta pont ugyan olyan mint az élőfizu mivel havi x ezer ért kapsz x szolgáltatást,
a feltöltő kártyás nah az kötetlen. de remélem olyan nem lesz a Digi-nél mivel a várható árakkal semmi értelme, csak félévente lenne sok nyűg velük a Digi-nek , ön szívatás lenne feltöltő kártyás csomag/kártya a Digi-nél.persze mert nem reális az 1000ft-os ár.
föleg korlátlan beszéddel és nettel,
telefonhívásnál 27% áfa van netnél 5% áfa, és telefonhívásnál külön adó ként havi maximum 700ft-is.
igy korlátlanként nem reális az 1000Ft-os bruttó ár. a 2800Ft-os sokkal reálisabb persze az se korlátlan hívással, az inkább 5e Ft-ba abban is sokan használnák.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest