-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Dragon3000 #107402 üzenetére
ők írták: "A viharos időjárás során fakidőlés okozta az optikai szakadást hálózatunkban."
hanyas vagy, te disznó?
-
Patrec
csendes tag
Nálunk a Rákos úton ebben a pillanatban jött vissza.
-
WaterWave
veterán
Újpesten visszajött az internet, de a vezetékes telefon még nem jó.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
KRoli92
tag
Sziasztok! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy van egy Linksys EA6900 v 1.1 router. Szerettem volna egy resetet csinálni, de azóta sehogy sem tudom beállítani. Reset gombot nyomom kb 20 másodpercig, de a 192.168.1.1 felületen sehogy sem áll vissza az admin jelszóra, nem tudok belépni vele. Digi net, ha a digi felhasználó névvel a Windows alól csatlakozni próbálok, azt írja, hiba: 651. A play áruházban meg amit letöltöttem, Linksys alkalmazást, ott enged jelszót cserélni, be is enged lépni, de ott nincs PPPOE, ahol megadhatnám a felhasználó nevet és a jelszót. Pár éve üzemeltem be, azóta rendben működött , de már nem emlékszem, hogy tudtam működésre bírni. Reset gomb megnyomásáig is működött. Van egy Tp-link TL-WR940N router, azzal is a 651 hibakódot írja ki a Windows, de ott a router beenged az admin jelszóval és ott beírva a felhasználó nevet és jelszót rendesen működik, van net. Valakinek ötlet? Próbáltam 40 másodpercig is nyomni a reset gombot, úgy sem fogadja el az admin jelszót. Amit meg az alkalmazásban cserélek jelszót, azt sem fogadja el a 192.168.1.1 felületen. Már órák óta szórakozok vele, de tanácstalan vagyok....Gondolom mindenképp a 192.168.1.1 felületen kellene belépnem, hogy beírjam a pppoe felhasználó nevet és jelszót,de nem akar visszaállni sehogy sem az admin jelszóra és nem enged be.... Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
codec
senior tag
Üdv!
Digi tanúsítványa lejárt, az outlook folyton figyelmeztet rá, tudok valamit csinálni vele, hogy újra meg legyen hosszabbítva a tanúsítvány érvényessége? Köszi!Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
domedee
senior tag
Hali, találjoztatok már olyan hibával, hogy csak néhány weboldal nem jön be? Facebook, YT, Disney+, amazon.de pl igen, Netflix, prohardver, ebay.de,... nem. Jórészt magyar oldalak nem mennek, de a külföldiek igen. Direkt wifin csatlakozva a digis routerre és saját mesh hálón át is ugyanaz...
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
domedee
senior tag
válasz raziel01 #107410 üzenetére
Felhívtam a digit, ez volt a megoldás, de nem elég a kihúz-bedug, hanem min. 5 perces áramtalanítás kell.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
Laccoss
addikt
válasz KRoli92 #107407 üzenetére
Pontosan mit írsz be? Üresen hagyod a username-t és passwordnak beírod, hogy admin?
651 hibakód általában azt jelenti, hogy a kapcsolat nem építhető fel, legtöbb esetben ez abból következik, hogy az adott kapcsolat még nem szakad meg, vagyis foglalt, ezért nem tudsz rögtön újrakapcsolódni. Ezért kellene lecsatlakozni előtte és csak utána újraindítani, kikapcsolni stb. a routert.
-
Azghal
friss újonc
Sziasztok,
Meg szeretném mérdezni, hogy tudna valaki segíteni?
1000-s csomag digi netem van szokásos fiberhome router-l. A hétvégén volt egy kábelszakadás, ami 1 napi leállást jelentett több kerületben és településen. Azóta újra müködik minden, de bizonyos oldalakatra egyszerűen nem tudok fellépni. Pl playstation 4 nem tud csatlakozni. Olyan mintha állandó dns problémája lenne. Telefonon ugyanez a helyzet, a mobil net mindenhová fel tud menni, de wifi-vel nem működik néhány tök egyszerű oldal. Csak hogy tetézzem pc-n minden bejön. Előre is nagyon köszönöm, amennyiben valakinek van valamilyen ötlete. -
KRoli92
tag
válasz Laccoss #107412 üzenetére
Csak a passwordot kellett beírni, de nem fogadta el az admin jelszót.De mostmár, hogy működik, elfogadja.192.168.1.1 itt csak passwordot kér, usernamet nem. Valamiért laptopon is közvetlen kábelt rádugva digis felhasználónév és jelszó be írása után a 651 hibakódot írta ki, csak a számítógépen nem. Számítógépbe bedugtam egy wifi adaptert pluszba, azon rácsatlakoztam a routerre,de internetelérés nem volt mivel a router belépési felületén ahhoz be kellett írnom a digis felhasználónevet és a jelszót. De mivel mellette volt net a kábelen keresztül amit a gépbe dugtam, így végül be tudtam lépni. Nem tudom, hogy ez miért így működik a Linksys routeren. Tp-link routeren hiába nincs internetelérés, ott beenged lépni a tplinkwifi.net oldalon és digis felhasználónév és jelszó megadása után működik is,egyből van net. De linksysnél valamiért kellett net a gépen kábelen keresztül, plusz a wifi adapter amire rácsatlakoztam a routerrel és csak így engedett belépni a beállításokba.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Azghal #107413 üzenetére
PC-n nem lett már beállítva a hálózati részen más dns szerver? Mert ha igen, akkor azon mehet minden, míg a többi eszköz esetében problémákba ütközhet, ha a digi dns szerverével vannak gondok. Telefonon ilyen esetben chrome böngészőben is megnézhetnéd, a beállítások/adatvédelem és biztonság/biztonságos dns használata részen tudsz megadni más dns szolgáltatót, pl Jim74 ajánlott 8.8.8.8 vagy 1.1.1.1. Ha ez után megy, akkor a digi dns lesz a gond.
-
djrozsomak
tag
Sziasztok,
Van itt olyan aki esetleg ex-invitel területről csatlakozik vdsl-lel? Hozzájuk lenne kérdés, hogy ipv6 műlödik-e (illetve látott e már valaki "rezes" területen működő digi ipv6-ot)
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
Százhalombattán éppen hogy csak van net.
Letöltési sebesség: 4,41 Mbit/s
Feltöltési sebesség: 185,53 Mbit/s -
MODERÁTOR
válasz djrozsomak #107417 üzenetére
Szia!
Ebben a kérdésben talán több sikerrel jársz az Invitel topikban.
-
Roli90
csendes újonc
Sziasztok,
Hiába használok saját routert az emeleten egyre kisebb a sebesség, és este 8 körül kb mindig behol az internet, ha kihívok valakit a Digitől akkor szerintetek mennyi lesz a kiszállás költsége? Konkrétan fentre szeretnék egy másik routert is, hogy le legyen fedve az egész ház, és ehhez meg is van fent a kivezetés, csak ha jól tudom ki kell jönni valaki aki a központtal engedélyezteti ezt meg rak a kábel végére kivezetést. -
válasz Roli90 #107420 üzenetére
Ha saját routered van (és kértél bridge módot), akkor onnantól kezdve nem hiszem, hogy a DIGI foglalkozna vele, hogy viszed tovább. Vannak Mesh routerek csomagban, amik vezeték nélkül egymásra találnak és szórják a netet. Nem olyan gyors, mintha kábelezve lenne, de könnyen telepíthető.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
millk
csendes tag
Sziasztok! Ha jól olvasom sokan Google és Cloudflare DNS-t használnak és nem nagyon találok infót Quad9-ről a fórumban. Nekem szipatikusabb hogy szűrve van, de egyik DNS-sel sincs túl nagy tapasztalatom. Használja esetleg valaki? Külföldi tesztet elolvastam párat, gyakorlati tapasztalat jobban érdekelne.
-
-
Roli90
csendes újonc
válasz E.Kaufmann #107421 üzenetére
Igen, ezen már gondolkoztam, a routeremhez elvileg 3 féle router van amivel tud Mesh módot, akkor azt mondod ez a legegyszerűbb és az emeletre is el fog érni így. Annyi, hogy a lépcsőknél nincs konnektor és kicsit félek hogy fent már nem lesz elég neki ami elér odáig.
-
teaster
csendes tag
Breaking news!
2023.05.01 -tol ujabb aremelesrol pletykalnak. FTTH-s uj full csomag 6900-rol 7900-ra valtozhat. -
senior tag
-
-
szaniszlokar
aktív tag
Nagyon örülök az újabb emelésnek. Nálunk csak a Digi van, semmilyen más vezetékes szolgáltató nincs. 😡
Minden ellenállás hasztalan.
-
Usgyi
aktív tag
válasz szaniszlokar #107435 üzenetére
Sajnos ezért (is) tehetik meg, hogy néhány hónap alatt ekkorát emelnek a díjakon,plusz ők is tudják, ha 1000Ft-ot emelnek a havidíjon, a legtöbben emiatt nem fognak szolgáltatót váltani, akkor sem ha a területükön más szolgáltató is elérhető.
Samsung Galaxy Z Fold 5 & Samsung Galaxy Watch 5 pro
-
válasz szaniszlokar #107435 üzenetére
Ha van a környéken mobil lefedettség, akkor van másik szolgáltató, vannak (vagy legalábbis voltak) helyhez kötött mobilnet előfizetések, körbe kell nézni.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Borisz76
veterán
A bérházi lakásomban optikán szolgáltat a Telekom ( 1000/1000 , Tv , telefon ) 7300 Ft/hó.
A családi házban a Digi jön optikán. 1000/300 , tv , telefon 6900 Ft/hó.
Ha a Digi emel is 1000 Ft-t ,akkor 7900 Ft lenne...
A lényeges különbség , hogy a T az IPTV-s megoldás...tehát alapból 1 db beltéri jár ....azaz 1 db TV-t lehet rákötni.
A Digi eszköze koax-on adja ki a Tv jelet....most is 3 készüléknek van szétosztva.
A Telekommál +2 db beltérit kellene bérelni ....nem tudom pontosan mennyibe kerülne de 1000 Ft biztosan.
Tehát az lenne 8300 Ft.... mondjuk.Minimális a különbség.
A másik fontos eltérés az a szolgáltatók által adott eszközök között van.
Digi olcsó 2.4 GHz-s kütyüje VS Telekom által adott modernebb cucc.
Fej fej mellett haladnak árban.
Van ami miatt a Digi , s van ami miatt a Telekom a jobb.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dragon3000
veterán
válasz Borisz76 #107439 üzenetére
Meg a háromszor gyorsabb feltöltés a netnek, akinek ez is fontos. Illetve akit csak a net érdekel, a digi esetében 4900Ft, Telekom esetében az 1/1-es net mellé kérni kell a telefont és pár száz forinttal lesz csak drágább, ha a digi emel, akkor ebben az esetben drágább lesz a digi.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz Dragon3000 #107440 üzenetére
Nálam 1000/25 ös T net érhető el 7280ft. Ha csak net. Digi 1000/300 5900ft.
[ Szerkesztve ]
-
HF77
őstag
üdv
saját router-re váltanék, de nagyon rég csináltam ilyet, ez az eljárás ugye?:
legelső lépés digi ONT Bridge-be rakni...saját router-t összekötni vele (ont LAN1-router WAN) majd azon beállítani a PPPoE kapcsolatot!
illetve mikor kell illetve érdemes újraindítani az eszközöket?Köszi HF77
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Dragon3000
veterán
-
adika4444
addikt
Itt is 1000/25-ös a Telekom koax, még a 200 Mbps-os up sem ért el ide. Ez a DIGI-vel szemben még úgy is igen gyenge, hogy utóbbinál a külföld elég visszafogott. Mostanság tapasztalható némi javulás, néha mint ha megváltozna több irányba is a trace, ilyenkor csökken a ping, nő a sebesség, de ez az állapot általában nem túl tartós, hamar visszaromlik. Remélem, hogy nem használhatják örökké az RCS-RDS peering-jét és rákényszerülnek a váltásra, lehetőleg valami normálisabb minőségben.
Az áremelés kellemetlen, de amíg 3100, 3900 Forintokért gyenge a külföld azt lenyelem, de azért a mostani havidíjakért el tudnám viselni, ha nem lenne külföld felé a plafon 100 Mbps single connection módban (OVH, Hetzner, netcup, DigitalOcean).
Szóval ha túl optimista is vagyok, de én bízom benne, hogy sikerül az árazással arányosan emelni a szolgáltatás színvonalát.
üdv, adika4444
-
pjen
félisten
válasz Dragon3000 #107443 üzenetére
A röhej az, ha megadom a címem ahol van DIGI és Voda is, ott csak 5K az 1000/25.
-
Lackooo84
nagyúr
Ez az IPTV az egyetlen ami visszatart, ha nem az lenne már régen váltottam volna T-re...
The Truth is out there...
-
szaniszlokar
aktív tag
válasz E.Kaufmann #107437 üzenetére
Van mindhárom mobilcégnek lefedettsége, de csak B20 van. Azzal nem megyek messzire.
Minden ellenállás hasztalan.
-
trec12
addikt
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Digi vezetékes szolgáltatásokkal kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Ha TV-t és internetet is szeretnék, az ONT-ra kérhetek brigde módot, ez nem fogja befolyásolni a TV-t?
2. Ha több TV-s megoldást szeretnék kell valami extra eszköz az ONT-ból jövö koax szétosztására, vagy egy sima splitter megteszi?
3. Smart CAM-ból ragaszkodnak a maximális 2 db-hoz és utána csak box-ot lehet bérelni, vagy van hogy engedélyeznek több smart cam-et?
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Opel topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Kupon kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs