-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
tudi13
aktív tag
válasz Dragon3000 #106402 üzenetére
Valóban, bocsánat, azon átsiklottam.
-
Dragon3000
veterán
-
Fisha
őstag
válasz tudi13 #106401 üzenetére
Egy ideig magában használtam, majd saját routerrel. Mindkettővel gond volt/van. Természetesen kábelen lógok, szóval wifi se zavarhat be. Mikor együtt játszunk haverokkal, akkor gyakori, hogy a digiseknek van bajuk az ország bármely tájáról, míg a többieknek nincs, így a server oldali problémát is kizárnám. De érdekes módon azért a digiseknek se mindig teljesen együtt van bajuk, előfordul, hogy egyikünknél rossz a másiknál jó. Szóval azt gyanítom hogy vannak valahogy rosszabb útvonalak a kiszolgálásnál. Esetleg ha valakinek lenne abban tapasztalata, hogy ez megállapítható-e ip-ből?
Dragon3000: hát sajna ilyen szintű, konkrét játékban tapasztalható problémával soha nem fognak szerintem foglalkozni. 1millió Manyikának jól megy közben a netflix. Problem?
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Fisha #106405 üzenetére
Nem konkrétan a játék a lényeg, de a legtöbb játéknál a szerverek külföldön vannak, míg az itthoni szolgáltatók mind itthonra garantálják a netet, pingre meg még csak garancia sincs. Másik szolgáltató is csak azért foglalkozott, amikor ping miatt jelentettem be hibát, mert 1000ms pingem volt minden játékban és a böngészés is akadozott, illetve folyamatosan basztattam őket. Persze nem egyből foglalkoztak velem, de mivel kiderült, hogy az épületbe bejövő kábel sérült végül pár hónap ingyenességet kaptam. Apex és warzone esetében ritkán szokott gondom lenni a kapcsolattal, de ez kb 30 lobbyból egyszer, de olyankor a haveroknak is szar a ping. Ha jól emlékszem valamelyik ászf változtatásnál belekerült ping is, 100ms alatt nem foglalkoznak vele, packet loss is lehet került bele %-san.
-
iMaverick
addikt
Most jutottam hozzá, hogy írjak...
Tehát múlt hét pénteken bementem a Digi Pontra. Mondom a hölgynek, hogy lassan lejár a hűségem... Erre közli, hogy már lejárt... WTF? Hát már december végén lejárt... Mi?
Lendüljünk túl... Most akkor egy Digi Nekem 2022? Yes. Azt tudom, hogy drágább lesz? Tudom... Jól elbeszélgettünk...
Lényeg: kaptam egy szerződés kiegészítést a korábbi szerződéshez (1 lap). Ugye így 7400Ft, de ha e-pack, akkor 500Ft kedvezmény, így jön ki 6900-ra.
A korábbi lejárathoz érdekesség: a szerződésre úgy volt írva, hogy az 1 év hűség lejár: 2021.december 26... Na bazd+ Gondolom nem volt átjavítva az előttem szerződő ügyfél dolga, így ez ott maradt... Mondjuk voltak ott érdekességek, pl. hogy jogsival azonosítottam magamat... Soha nem használtam a jogsimat ilyesmire...
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
ddsteel
aktív tag
válasz Dragon3000 #106411 üzenetére
Ja, az fura, valóban érdekes...
-
lj510126
tag
válasz Laccoss #106398 üzenetére
Az UTP kábel bejön a lakásba, ezt egy sima Y elosztóval kétfelé osztottam.
Az egyiket bevezettem a számítógépbe, működik.
A másikat rákötöttem egy vezetékes telefonra. A kifelé indított hívások működnek is, de a kintről erre a számra érkezők még csak ki sem csörögnek.
Ezért keresek egy routert, amelynek a TEL kimenetére csatlakoztatnám a vezetékes telefont, talán ez fogadná a bejövő hívásokat is. -
garga01
őstag
válasz lj510126 #106413 üzenetére
Ilyenre nem fogsz találni routert, mert gyakorlatileg az ethernet kábel 1 dórtpárján a telefon jön be.
Vagyis van ilyen router, Fritzbox-ok között van ami tud fogadni analóg vezetékes vonalat (általában ami DSL modemmel egybeépítettm pl. 7390), de a hibát szerintem az is produkálni fogja. Viszont a splitter ehhez is kellene, mert külön porton fogdja a telefont (DSL/TEL) és külön a net-et (WAN/LAN1)
Itt inkább a Digi oldalán lehet a hiba. Vagy a telefon esetleg nincs lenémítva/halkítva?[ Szerkesztve ]
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
lj510126
tag
válasz garga01 #106414 üzenetére
A halkított, lehalkított telefont kihúzhatod a listáról!
A másik lakásomban is Digi szolgáltatás van, ahová optikai kábelen érkezik a jel. Ehhez adtak egy Huawei routert, amely szétosztja az optikai kábel jeleit koax, TEL, LAN kimenetekre. Tökéletesen működik....[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz lj510126 #106415 üzenetére
ahol optikai kábel jön be, ott az ont csinál internetet, és azon megy a voip telefon. ahol az utp jön be, ott ugyanez történik, csak a lépcsőházban, az már csak egy szimpla félgányolás, hogy hogy az utp nem használt ereire ráteszik a telefon két vezetékét, hogy ne kelljen két kábelt kihúzni hozzád. tehát ha ez a cucc jól van bekötve, akkor iránytól függetlenül működnie kell. ha a hívás nem jön be, akkor vagy a készülékeddel van baj, vagy a szolgáltató oldalán.
technikailag meg lehetne csinálni, voipképes routerrel az internetkapcsolatodon menjen a telefon, de ehhez a digi nem fogja megadni azadatokat (kivéve ha 21-es számod van). ezt a fizikai megoldást routerrel nem tudod megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
Dragon3000
veterán
-
veterán
válasz Dragon3000 #106419 üzenetére
Köszi a tájékoztatást!
Láttam, ma pár embernek megjelent a januári, sőt a februári számla is, de nekem még mindig nem. Akkor továbbra sem vagyok egyedül.
Várok, ha megjelenik, fizetem. -
veterán
válasz garga01 #106420 üzenetére
az az egy verzió még nagyontalánesetleg lehet, ha a telefon nem kap elég áramot a vonal felől, akkor nem tud csengeni, de a kimenő hívások működnek, de ez szerintem legutóbb a régi tekerős telefonokkal lehetett probléma (amivel viszont tárcsázni nem tudna - persze ezt is ki lehet kerülni)
hanyas vagy, te disznó?
-
CNCVelMart
újonc
válasz DonMaster #65269 üzenetére
Erőlteted az optikát, de a digi b@szik bevinni a lakásokhoz. 2018 nyarán X. ker Köb. város központjától gyalog 2 percre áthúzták az optikai vezetéket a másik lakótömb tetejéről a 7. emeletről eljöttek vele a 3. szintre majd mint eb a sz@rát, otthagyták. Azóta is csak "húzák"... Na, nem a vezetéket, hanem az időt, nem érdekli őket a lakásokba nem viszik be. És azóta ugye már 4.5 év eltelt. Na ezért van költve más féle saját eszközökre, sok tízenezer Ft-ok, mert a digi kakil rája, hogy bekösse az optikát.
Havernál ők családi házban laknak Bp. Budai oldal, Etele tér környéke, a digi max. a betárcsázós netet adná nekik... azt is drágán... XXI. században... Az meg kell a bánatnak... -
Dragon3000
veterán
válasz CNCVelMart #106423 üzenetére
Nem optikát erőltetett, hanem a több mint 4 éves kérdésre reagált, hogy az optikát kérné a házba (ha már ott megoldotta a digi) és nem wifivel vagy powerline-nal oldaná meg a dolgot. Ez miben kapcsolódik ahhoz, hogy nálad 4,5 éve nem sikerült végeznie a diginek az optikai bekötéssel?
[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
válasz CNCVelMart #106423 üzenetére
Azért regisztráltál, hogy válaszolhass egy 2018-as hozzászólásra?
Kemény vagy.Elfogadom a sütiket.
-
Inhouse
őstag
válasz lj510126 #106413 üzenetére
Eddig sem működött, vagy ez friss bekötés? A telefon készülék biztosan jó? Másik vonalon le tudod próbálni, csörög? Biztosan jó számot hívtok? Amikor hívod, attól függetlenül, hogy nem csörög, felveszed, mi történik?
Erre nem köthetsz semmilyen routert már, azon már túl vagy...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
pooty
tag
2 napja nekem is megjelent a számla az ügyfélkapun, de email nem jött róla (E-számla "NEM" volt). Ma megjött az email erről a számláról és ma már E-számla "IGEN" van rá beállítva.
-
garga01
őstag
válasz Gymbeam #106428 üzenetére
Csere, hibás az eszköz valószínűleg, vagy a második táp amit kaptál az is hibás. Nem meglelő, eléggé alul vannak ezek méretezve sajnos. Ha van esetleg ugyanolyan poliritású és feszültségű tápod mint a gyári, és tud legalább annyi ampert, próbáld meg esetleg. De nagyon figyelj a polraitásra és feszültségre, mert ha rosszat dugsz rá, ki is tudod nyírni vele teljesen!! Csak saját felelősségre próbálj rá!
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
balintdavid
tag
Na, megjött a januári számla (szarul)
kazuár
-
veterán
válasz Dragon3000 #106435 üzenetére
Nekem még ma sem.
-
tothjozsi96
addikt
És, elégedett vagy az árral?
-
Lacccca87
addikt
Decemberben a januari szamla kiallitasa utan allitottam be az epack es huseg kedvezmenyt. Ma jött a - 1000ft os szamla hogy jovairtak az egyenlegen. Nem szamitottam ra, de akkor aki december vegeig beallitotta az megkapja.
-
Bubaaa
aktív tag
Nekem is ma jött a számla. 5999. Annyi mint évek óta mindig.
-
Dragon3000
veterán
válasz tothjozsi96 #106437 üzenetére
Fel van tüntetve benne a net listaára, a hűség miatti kedvezmény és az epack kedvezmény, plusz a 4 sim kártya díja, így 10100Ft, ami 4900Ft netet takarja plusz a 4x1300Ft a 4 sim díja. De nem is aggódtam az ár miatt, én már novemberben megkötöttem a hűséget, amiről emailben meg is kaptam a szerződés módosítást, amiben szépen szerepeltek a kedvezmények is.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Na a januári megjött nekem is. Stimmel az összeg, nem emelkedett és fizettem is.
-
a.gabriel
tag
Volna néhány kérdésem hozzá értőkhőz:
- szolgáltatói Huawei OptiXstar HG8147X6 router ONT-be csatlakozó optikai csatlakozónak mi a pontos típusa és fajtája
- az optikai csatlakozó MM vagy SM módú
- hogyan lehet kihúzni, vagy másnéven bontani a routerből a kábelt, hogy később is vissza lehetsen dugni, mindenféle károsodás nélkül. Nem szeretnék várni szerelőreEzekre sajnos sehol sem találtam infót, ezért várom expertek válaszát, amit előre is köszönök!
A minőség az nem véletlen!
-
Phobion
őstag
válasz tothjozsi96 #106441 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest