-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
barabasb
tag
Pár hete érezhetően lassult a net, wifin legalábbis. Az ONT egy Huawei HG8247H, rákötve egy TP-LINK Deco M4 mesh AP üzemmódban (3 darabos). Gondoltam rá, hogy bridge mód, majd TP-Link AX55 router, de semmit nem változtattam a konfigon, sem az ONT-n, sem a Deco-n, több cucc sem csatlakozik rá. Szóval nem hiszem, hogy a hw lenne a gond. Nem használhatatlanul lassú, de érezhető (Pest megye). Mit tanácsoltok? Klasszikus kihúz-visszadug? Vagy más van itt?
ui. Használt ONT-t szerelt be az ember egy éve, de nem hiszem, hogy ez szempont lenne.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz tutitibi #107696 üzenetére
Azért annyira nem. Nekem egy D-Link DIR-842 van, használtan vettem 4000 Ft-ért. 5 GHz-en kb. 300 Mbit/s-et tudja. De vannak már 12 ezer körül AC1900-as routerek is. Ez pont egy olyan dolog amiből nem feltétlen kell újat venni, mert jó a használt is.
Nyilván ha WiFi-n is ki akarod mérni a gigabitet oda tényleg rá kell áldozni pár tízezret, na de minek? Ahova kell a gyors net, a vezetékes a legjobb és legmegbízhatóbb.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
hunluigi
senior tag
Sziasztok!
Friss bekötésen vagyok túl. Az összefoglalóban leírt user/user és user/digi kombináció viszont nálam nem működik az ont-nál. admin/admin is próbálva Egy HG8147X6 Huawei ont a delikvens. Van valami ötlet mire lehet állítva a belépés?
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
gabro0
őstag
válasz 4Grider #107702 üzenetére
Korábban írta valaki ebben a fórumban, hogy az IPv6 okozhat galibát. Érdekes amit írsz, hogy csak Blink motoros böngészőkkel gond, majd figyelem a FF mit csinál ilyenkor.
Havernál egyébként egy játék is szakadozott, miközben volt net.
Van ötletetek, hogyan lehetne diagnosztizálni? Elég bosszantó és évek óta visszatérő probléma, úgy tűnik másoknál is.
-
superecneB
őstag
Sziasztok,
A mai nap kötöttek Diginet1000-et, Huawei HG8147X6-tal.
Vezetékes (CAT5E) net viszont 100 Mbiten kóvályog. A WiFi egész jó.
Kábelre gyanakodtam de mind 3 kábellel (amim van CAT5 ill. CAT5E) 100 Mbitet ír ki a windows is.Be akartam nézni a router menüjébe, de meglepődve fogadtam hogy a hátoldalán lévő felh. és jelszó nem enged be.
Nyomtam egy resetet hátha... de sajnos nem. Pedig higyjétek el nem elütöm ami oda van írva. Notepadba kimásoltam tuti jól van írva a jelszó.Van esetleg valami ötletetek?
- Az összefoglaló alapján már egy "hibabejelentés" megtörtént.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz superecneB #107715 üzenetére
Ha 2 utp port van rajta akkor próbáld a másikbsn.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Borisz76
veterán
válasz superecneB #107715 üzenetére
Volt már net is tőlük előtte ?Mondjuk koax-on ?
Mert akkor ma éjszaka fognak átpakolni 100-s csomagból 1000 be.Tehát várni kell holnapig.
Reggel nem árt majd egy restart a készüléknek.Ha a reset nem megy vagy nem enged be a név/jelszó párossal a menübe , akkor nagy eséllyel az ONT hibás.
Korábban már írtam a kálváriámról : [link]
A hsz-ban említett HG8121H megy a mai napig hibátlanul.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
hiddenroth
csendes tag
Nos minden helyreállt és meg kell cáfoljak pár állítást, amit lentebb a napokban írtatok páran.
Mi volt a helyzet?
Kaptam egy ZTE F6600R routert, AX-es, WIFI6, 4 db antenna, 4 db Gigabit port, USB port, kellemes testreszabhatósággal. A Wifi sebességem rögtön a 10x-re ugrott (kb 300-400 Mbit), de a kábel is javult (kb 900 Mbit).
Mi volt a probléma?
Nem tudtam belelépni az eszközbe, mert nem engedett be a szokásos felhasználónév jelszó párossal.
Mi volt a megoldás?
Egész egyszerűen többször kellett resetelnem az eszközt, szám szerint háromszor! Alapból ugye nem engedett be, történt egy reset semmi. Másodiknál már beengedett, de nem ment az internet hiába vártam. Utána még egy reset és minden működött. LOL. Természetesen indítsd újra az eszközt, mindegyik után. Próbáljátok ti is, működnie kell. Az account a szokásos: user/digi.Mik a tévhitek?
Nem lehet módosítani az accountot: de, át lehet írni a belépési adatokat, azaz csak a jelszót tudod módosítani, a user marad. Hülyeség, hogy nem működik utána. Adtam egy 16 karakteres bonyolult jelszót és mindig beenged azóta is.
Nem lehet belépni (bizonyos) eszközökbe már, mert a DIGI tiltja: Mind a DIGI központ, a helyi DIGI szerelő is megerősítette, hogy be lehet lépni az eszközbe, hogy menedzselhesd. Nincs ilyen korlátozás általánosan és nem is terveznek ilyet! Szóval ez is urban legend kategória.
Szóval összességében nagyon örülök, mert már router vásárlás szélén táncoltam. Aztán jött ez a történet szerintem egy nagyon jó eszközzel. Hasonló tudású TP-Link vagy 40k lett volna. Sokan fikázzák a ZTE konstrukciót, de talán ez a széria már más lesz.
[ Szerkesztve ]
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
Dragon3000
veterán
válasz hiddenroth #107720 üzenetére
Pl az újabb fiberhome esetében, ha megváltoztatod a jelszót, utána már nem enged be és még resetelni sem lehet, mert a gombok nem működnek rajtuk, lehet a többi márkánál is előfordul. Ilyen esetben nem egyszer volt, hogy az ügyintéző bridge mód használatát és saját routert ajánlott, vagy nem akart vele foglalkozni vagy amúgy is túl terheltek voltak a szerelők. Azért vicces, hogy a bontatlan eszközt is többször kell resetelni, hogy használható legyen. Az is tény, hogy ha használt eszközt kapsz, amin lett változtatva jelszó, akkor simán előfordulhat, hogy a reset nem megy és nem fogsz tudni belépni. Ez mellett ha nem alap beállításokkal használod, akkor a digi által bármikor visszakerülhet alapra az eszköz, így mindent lehet újra beállítani, ilyenre is volt már itt példa.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz superecneB #107717 üzenetére
A PC-d mit ír csatlakozási sebességnek? Milyen a géped? Gigabites hálókártya van benne? Driverek rendben vannak?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
superecneB
őstag
válasz sfdrakex #107722 üzenetére
A Windows 100 Mbit-et ír, Mintha korlátozná valami. A Speed & Duplex érték: Auto Negotiation-ön van. Próbáltam átállítani-újraindítani-visszaállítani-újraindítani.
Egy Asrock z77 Extreme4-m lap van. 1 hete költöztem ide, a korábbi lakásban nem volt ezzel probléma. Tehát hardware és driver oldalon szerintem rendben vagyunk.
-
Borisz76
veterán
válasz superecneB #107723 üzenetére
Azt írtad tegnap, hogy 3 kábelt is kipróbáltál....
Ha a PC-ben csak 1 db LAN csati van , akkor marad az ONT.
Ott próbáld meg váltogatni a portokat....talán.
Nem tudom az ONT-od tipusát de a Digi korábban adott olyan eszközt a felhasználóknak amin csak 1 db Gigabites ( 10/100/1000 ) port volt...a maradék 3 pedig csak Fast Ethernet ( 10/100 )
Ráadásul ezek egymástól el is voltak szeparálva...Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
4Grider
nagyúr
válasz superecneB #107725 üzenetére
Az egy jobb ont gigabites portokkal. Marad a kábel vagy a saját hálókártyád.
-
superecneB
őstag
válasz 4Grider #107726 üzenetére
#107720 hiddenroth fórumtárs kálváriája alapján néhány újra resetelés az egyik problémát megoldotta.
Be tudok lépni az menübe.
Itt is látszik, a System Informatino/Eth Port alatt, hogy Mód: Full-duplex Speed 100 Mbit/s.
A Home Page/Network connection status: Normal ábra alatt is a vezetékes kapcsolatoknál 100 MBit-et ír.Tehát a dolog leszűkült oda, hogy:
1. ONT
2. PC hálókártyája (erre nincs nagy esély, hisz néhány napja egy másik lakásban ugyan ez a kábel gond nélkül tudott többet)
3. Kábel (erre szintén nincs nagy esély, hisz ugyan ez a konfiguráció tudott pár nappal ezelőtt többet)Ebből a PC-t és a kábelt megpróbálom egy másik géppel letesztelni, ha ott is xar, akkor ONT marad. Esetleg van valami más gyanusított?
-
Stylerr
addikt
válasz hiddenroth #107720 üzenetére
Na lehet én is többször leresetelem a routert, hátha megoldja a problémát.
-
4Grider
nagyúr
válasz superecneB #107727 üzenetére
Két aktív eszköz között történik meg a sebesség egyeztetés. A két eszköz jelen esetben az ont egyik portja és a te hálókártyád, ha nem iktattál közéjük egy másik aktív eszközt (pl. switch). És a kettő között pedig legalább egy kábel van...
-
JackeL
tag
Nekem is volt hasonló, mármint volt amikor kiírta, hogy 100mbites a kapcsolat... Néztem, vakartam a fejem, előtte pedig mindig jó volt, volt gépresi, hálókártya letiltás, feloldás, kábel ki-be, semmi nem oldotta meg a problémát. Következő nap meg minden is jó volt, úgyhogy elmentem vettem egy másik kábelt, azóta nem fordult még elő... Szóval én a helyedben azzal kezdenék. (feleslegesen ne vegyél cat7est mint én bár 3000 sem volt a kábel).
-
Borisz76
veterán
Esetleg a Digi honlapjára bejelentkezve meg tudod nézni az aktuális csomagot.
Bár az is igaz,hogy akármilyen netsebességed is van attól még a kapcsolati sebességnek gigabitesnek kellene lennie az ONT és a PC között.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Dragon3000
veterán
Nézd meg a pc-n a hálózati csatlakozót, hogy nincs e benne valami szösz, jártam már úgy, hogy gép szerelés miatt minden ki volt húzva és, amikor visszadugtam mindent a lan kábellel valami szösz került a csatlakozóba, így csak 100Mbps-kel ment, illetve azt is megnézheted, hogy nem sérült e az alaplapi csatlakozó, mert furcsa, hogy az ont minden portáján csak 100as kapcsolat létesül, miközben azon az eszközön elviekben minden port gigabites.
-
superecneB
őstag
válasz JackeL #107730 üzenetére
Az ideális kábelhossz miatt, valószínű venni fogok másikat így is, úgy is. Egy 2-3m-es kábelre van szükségem. Ha anyagilag nem csinálok belőle problémát akkor mit javasolnátok? Ha abból indulok ki, hogy a mostani CAT5E kábelem valahonnan a kétezres évek elejéről vannak, akkor szívesen "beruházok" a legújabb, legjobb kábelre, akkor is ha most nem használnám ki.
#107731 Borisz76: Sajna még nem kaptam számlát, így nem tudom hozzáadni az accountomhoz a szerződés számomat. Erre egy picit várnom kell
#107732 Dragon3000: Mindenképp megnézem, köszi![ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz superecneB #107733 üzenetére
2,5-5Gbps esetén is elég a cat5e, de ha nem sokkal drágább a cat6, vehetsz azt is, ártani nem fog.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
+1 a CAT6 kábelre.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
cof
veterán
Ha abból indulok ki, hogy a mostani CAT5E kábelem valahonnan a kétezres évek elejéről vannak...
Ha ezzel kezded tegnap, szerintem már előrébb vagy. Én emlékeim szerint akkoriban teljesen más színsorrendet használtam mint manapság. Ugye még nem volt elterjedve kb. semennyire az otthoni gigabites hálózat, így az se volt feltétel, hogy tudja a kábel.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Borisz76
veterán
Van nekem is 20+ éves cat5e kábelem amit egy ismerős csinált .....köszöni szépen, megy a mai napig mind a 30 méteren
Pedig pár költözésen, kábel csatornában húzgáláson már túl van....[ Szerkesztve ]
-
hiddenroth
csendes tag
válasz Dragon3000 #107721 üzenetére
Azt olvastam, hogy a fiberhome eszközök problémás(abbak). Ezeket az eszközöket ki gyártja pontosan, mármint a belső részét? Ők, vagy csak veszik valaki mástól és eladják ezen a néven?
Nekem Huawei és ZTE eszközzel van tapasztalatom, ezzel több is, mert az ősöknek is az van. Mindegyikbe bele lehet lépni és lehet menedzselni őket. A Huawei-ben még hatókört is lehetett állítani, ebben a ZTE-ben nem. Meg amit hiányolok belőle az a vendég wifi jelszó. Az még néha jól jönne, de használja majd mindenki a mobil netét oszt csókolom! De amúgy sem gyakori, hogy az emberek wifi jelszót kérnek, én például akárhova megyek sosem kérek ilyesmit, nekem ez így olyan kellemetlen érzést okozna.
Ha meg visszakerülne az eszköz esetleg a default beállításokra sem gond, mert lementettem a config fájlt és azonnal visszatölteném. Bár ez nekem olyan fura, hogy egy szolgáltató ilyet akarna és csinálna rendszeresen az ügyfelek routereiben. Még hozzá azért, mert gondold el mennyi telefonhívást, e-mailt akármit eredményezne ez az ügyfélszolgálatuk felé, hogy most mi is történt.
Na és, hogy az eszköz használt volt-e? Nem tudom, előttem vette ki a dobozból, de azt nem tudom megmondani, hogy csak simán vissza volt zárva, vagy teljesen új volt. Azt mindenesetre láttam, hogy a tápegység be volt csomagolva rendesen, szóval érdekes.
[ Szerkesztve ]
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek quake-erek!
-
Gyurka6
őstag
Hali!
Másik topikba nagyjából ki lett tárgyalva, hogy (majdnem minden esetben) akkor megfelelő a bekötés ha a tele színű a saját csíkos (fehér/teleszínű) párjára az 1-2, 3-5, 4-6, 7-8- as érintkezőre van csatlakozva, mindegy melyik oldalról kezdve a számozást.
Itt a majdnem minden esetet kiemelném, mert mindig előfordulnak kivételek.Gyurka
-
Dragon3000
veterán
válasz hiddenroth #107739 üzenetére
Jó kérdés, nem tudom, nekem Huawei van, bekötés után pár perccel már bridge módban volt, mert volt normális routerem és fttb-n is gigabites csomagom volt.
-
nagyúr
Sziasztok,
mi most az általános sebesség Budapest 16. kerületben 1000-es nettel? Nekem most nem nagyon akar 500-540Mbps fölött teljesíteni, a feltöltés is 320 körüli vagy alatta, ookla és digis helyen mérve is, AX routerek vannak mesh-be kapcsolva, vadonásúj win11 telepítve minden driver friss. PPPoE van jó ideje beállítva.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MODERÁTOR
-
jonhy86
csendes tag
Székesfehérvár vezetéken mért Letöltés: 917.8, Feltöltés: 326.3
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dragon3000 #107748 üzenetére
Akkor azzal semmi.
Intruder:
Wifin is ennyi.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest