Új hozzászólás Aktív témák
-
Reni07
csendes tag
Sziasztok!
Van egy négyéves Dell Inspiron 7380 gépem, amit el szeretnék adni.
Milyen ár lenne reális érte?
256GB SSD, 8GB RAM, i5-8265 CPU. Kifogástalanul működik, néha picikét melegszik, az akksija viszont elég gyenge, csak pár percet bír már -- ez a legfőbb oka annak, hogy lecserélem. -
félisten
Üdv!
Latitude 5490-esen nem működik a touchpad, pedig a legújabb drivert telepítettem W10 alá. Stick működik rendesen, és a gombjai is, csak a pad nem.
Mi lehet a gond? És a megoldás?#74254 Tsebacsi
Linux-ot nem próbáltam.
Egyébként korábban működött, de legtöbbször vezetékmentes egérrel van használva, így nem tűnt fel, hogy mióta nem működik.
Lehet egy W10 frissítés az oka?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
SzlobiG
félisten
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Adott egy Dell Alienware Area 51m gamer laptop.
Úgy került hozzám, hogy lekapcsolgat random mód, azaz hibás.Szétszedtem újra pasztáztam, nem melegedési gond van vele, pláne hogy többnyire "hidegen" csinálja, ha bemelegszik akár fél órát is megy a stress teszt, de még biosba is lekapcsolgat, ha olyan kedve van. Kipróbáltam a komponenseket külön-külön minden jó, kivéve a VGA(RTX 2080), mert arra nincs lehetőségem máshol. Így én arra jutottam, hogy alaplap probléma áll fenn, és mivel nem garanciális, így a csere necces, azaz csak külföldről lehetne szerezni azt is amcsiból.
Próbálkoztam ebayon, de nem válaszolt egyik eladó sem a kompatibilitást illetően.
Szerintetek mit kéne tenni? Bontsam szét és adjuk el a komponenseket, pl a 9900k elég sokat ér még mindig.
Vagy tudtok esetleg EU-n belül alaplapot hozzá, vagy merre induljak el?
-
pohár
félisten
válasz SzlobiG #74261 üzenetére
hali!
ha dobsz egy Service Tag-et (vagy akár alaplap PPID-t, a kis QR kódos részt), akkor nézek neked holnap hozzá alaplapot szívesen, meglátjuk mennyit mer érte kérni a DELL
így, hogy nincs rá integrálva se a CPU, se a VGA, talán nem lesz csillagászati összeg...
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz somasz #74263 üzenetére
jóvanna, láttam már csodákat a DELL-nél, reménykedni csak szabad
uh, partspeople-ön is 800$ az egyik verzió, a másik meg 850$... na most már tényleg kíváncsi vagyok
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
válasz SzlobiG #74265 üzenetére
ez lesz az szerintem, holnap ránézek, vagy ha nem látom náluk rakin, rákérdezek a DELL-nél, hogy mizu
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy L6420 i5 procival, meg egy M4600 i7 procival. Ez utobbit serult hazzal, meg hianyos billentyuzettel, de mukodokepes allapotban kukaztam a cegnel. A kerdesem az lenne, hogy az i7-et at lehet-e tenni az L6420-ba, hogy egy kis sebesseget nyerjek vele. Egyaltalan van-e ertelme a szerelgetesnek.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Packersbay
tag
Sziasztok! Hozzámkerült egy Dell Precision 7730 laptop ami kékhalálozott, mint kiderült az ssd hibásodott meg. Az új ssd már megjött, kérdés van ebben a gépben fő ssd hely ahova azt az ssd rakhatom amire a windows-t akarom telepíteni, vagy válasszam valamelyiket a 4 hely közül? A dell honlapja és a gép leírásában nem találtam ilyet.
Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!
-
nagyúr
válasz Packersbay #74268 üzenetére
Szia, ezt nézd át! [link]
Valóban 4 hely is van SSD-nek , a Fő hely elviekben az, ahova a HDD is menne, de a többi 3 is teljesen megfelelő rendszer SSD-nek.[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-
pohár
félisten
-
RosszQtya
csendes tag
Sziasztok!
még mindig G3 3779
már olyan szépen széttúrtam, hogy a ház meg az alaplap csak a gyári
de ha már így van, akkor meg is pucolnám kissé... szeretném megpasztázni, meg kicserélni a thermokat rajta... sanszos, hogy a garizásból kifelejtették...
milyen pasztát és padod ajánlotok? meg mintha a ventiken lenne valami fekete szövetszigszalag légterelő gyanánt...
ha minden kész, akkor jövök a végeredménnyel
köszönöm-=[beü]=-
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy Dell 7400-ás notiba lehet kapni 400nit-es kijelzőt? Tök szeretem ezt a gépet, de kertben ülve sajnos nagyon gyenge a fényereje a kijelzőnek.
Köszi a tippeket! -
pohár
félisten
válasz Mr. Teddy #74275 üzenetére
látok hozzá EDP1.2 és EDP1.3-as kijelzőt, de nem írja a DELL, hogy a fényerősségében különböznének... szóval nem tudom mivel másabb
-
plömplöm
őstag
válasz Mr. Teddy #74275 üzenetére
ha ez egy latitude 7400, abba gyárilag 300nits a max:
- 14-in. HD AG (WXGA 1366x768), 220 nits, non-touch display
- 14-in. FHD AG (1920 x 1080), 300 nits, non-touch display
- 14-in. FHD AG (1920 x 1080), 300 nits, non-touch display with Dynamic Privacy Dell SafeScreen
- 14-in. FHD AG (1920 x 1080), 255 nits, touch displayAll systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Schafranek
tag
Üdvözlök mindenkit!
Vettem a nyáron egy új gépet, amit szerettem volna honosítani. A gyártó honlapján kitöltöttem és elküldtem az erre a célra szolgáló nyomtatványt. Eredmény nulla.
Azóta írtam és telefonáltam emiatt, szintén sikertelenül. Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz 2023-ban ezt megoldani.Mi lehet a gond?
Van más módja is honosításnak?Úgy érzem, hogy addig voltam fontos, amig megvettem a terméket...
Akinek van ötlete, kérem ossza meg.
[ Szerkesztve ]
Otium est pulvinar diaboli.
-
nagyúr
válasz Schafranek #74279 üzenetére
Érdekes, kinek telefonáltál milyen számra? Ki vette fel és mit mondott? Ennek így mennie kellett volna de hétfőn utána tudok nézni hátha.
-
Schafranek
tag
válasz Tsebacsi #74280 üzenetére
Dell ügyfélszolgálat. Ott simán lerázott a hölgy azzal, hogy hívjam fel egy Delles cég számát, ahol visszairányítottak az ügyfélszolgálathoz. Pingpongoztak velem és bezárult a kör.
Ezután következett az e-mail, de semmire nem jutottam, leráztak, mint kutya a vizet.
Úgy gondolom, hogy ennek nem igy kellett volna történnie, főleg nem egy globális cég esetében.
Egy honosítás miért ekkora feladat a gyártónak 2023-ban?
Ha nem hajlandóak honosítani, akkor az a minimum, hogy közlik, de még eddig sem jutottam.Ha utána tudsz nézni, nagyon megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
Otium est pulvinar diaboli.
-
nagyúr
válasz Schafranek #74281 üzenetére
Ez jelenleg tipikus eljárás az ügyfélszolgálat részéről. Borzasztó amit rendeznek, nincsenek tisztában a szabályokkal és feladatokkal. Egy szerviz ilyet nem tud megcsinálni max a disztribútor talán. Hétfő reggel megkérdezem neked merre indulj de szerintem ismét az ügyfélszolgálat jön de kötnöd kell az ebet a karóhoz hogy márpedig ebben az ügyben ők fognak neked segíteni és intézkedni. Rendes számla vagy adásvételi szerződés kell legyen nálad amivel bizonyítod hogy tiéd a készülék.
Csak egy infó: Lenovo esetén pl. nincs migráció, ami még nem akkora gond, csak akkor, ha plusz garanciát akarnál venni...
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz Tsebacsi #74283 üzenetére
Vásároltam már külföldi Thinkpadra és Legion-ra is itthonról garanciát nem egyszer, egyszerű volt mint a faék. Rakattam át premiumból depo gariba gépet és fordítva szintén, egy levélváltás, és pár óra alatt megvolt.
Régebben Dell honosítással én is így jártam mint a kolléga. Én speciel feladtam a dolgot. -
zsolti75
senior tag
válasz Tsebacsi #74287 üzenetére
Több úton is lehet. A legegyszerűbb, de drágább, a Lenovo oldalán, a garancia hosszabbításra kattintani, és sima netes vásárlásként meg lehet vásárolni. Lenovo fiók kell hozzá, mikor kéri hogy írja be a szállítási címet, akkor a gép lokalizációjának megfelelő címet kell beírni. Mivel postázás nem fog történni, ezért nincs jelentősége a cím valódiságának.
-
pohár
félisten
válasz Schafranek #74290 üzenetére
a garkiterjesztéshez viszont kell a honosítás...
de az más sokkal egyszerűbb folyamat: ST-re ad a DELL egy qoute-ot a disztrin keresztül, amit vagy elfogadsz, vagy nem
-
tylerddd
veterán
Üdv! Adott egy Latitude 7490. Létezik-e valahol arra vonatkozó adat, hogy fizikai méretet, elsősorban magasságot illetően mekkora M.2 SSD fér el benne? Szeretnék majd SSD upgrade-t csinálni és nézegetem az eleve heatsinkkel szerelt darabokat vagy külön rászerelhető lehetőségeket és ugye ezek jóval "vastagabbak", nagyobb helyet igényelnek. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
nagyúr
válasz tylerddd #74294 üzenetére
Magasság nincs megadva tudtommal, érdemes óvatosan kezelni, esetleg valamilyen nem vezető, gyurma szerű anyaggal le tudod tesztelni hogy a burkolat fölötte mennyi helyet hagy. A hosszúságról a manual ad infót.
-
tylerddd
veterán
válasz Tsebacsi #74295 üzenetére
Egyébként több videóban láttam (egyes modelleknél, a 7490 esetében is), hogy van ilyen és ehhez hasonló elem az SSD-n, ami alatt van hőelvezető szalag is. Nekem ilyen nincs rajta. Mennyire lehet érdemes ilyet venni hozzá? Ugye ez 100%, hogy belefér.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
pohár
félisten
válasz SzlobiG #74293 üzenetére
nem sajnos, rohadt lassúak a DELL ezen szekciójánál, farkas koma is tudna mesélni valószínűleg...
Új hozzászólás Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs