Új hozzászólás Aktív témák
-
keehl-m
tag
Dell 130W Watt FA130PE1-00 19.5v 6.7A 130W táp jó lehet ennek a kiváltására szerintetek:
HP Compaq DC7900 ultra-slim-hez való: HP 19.5V 6.9A 135W
?
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Rendelkezem egy e6420-al MX-4 pasztáztam megvétele után de akkor is 72°C ha csak megy magának az eszköz. Mi lehet a probléma vagy ennyire sok lenne a 35W fogyasztás ebbben a házban?
-
-
4264adam
veterán
válasz somasz #50253 üzenetére
windows update mehet a háttérben azt mindjárt le lövöm. Most vettem 1 hete 72˘C volt nagyon gyorsan bekapcsolást követően SSD van benne. Most 62-72°C sajnos nem tudok screen shotot löni nem találom a német kiosztáson
Szerintem nincs fent az összes driver (lan,vga,wifi), kicsit kacifántos a honlap. Egyébként a ventillátort nem vettem le a lamellákról mert ugye a ragasztós csík is tartja.
Hő pad a helyén CPU-n elegendő a paszta teljesen szét kentem rajta kis kanállal ahogyan kell
[ Szerkesztve ]
-
somasz
Topikgazda
válasz 4264adam #50254 üzenetére
Nem kacifántos az oldal, teljesen egyértelmű.
Ha egyszerűen akarod csinálni, akkor dell command update-tel csináld! így
Quadro van benne?
Amíg nem lesz fent az összes driver rendesen, meg nem települ fel az összes frissítés, addig fölöslegesen pörög valami a háttérben, persze, hogy meleg lesz a géped...
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
4264adam
veterán
válasz somasz #50255 üzenetére
Köszönöm szépen megtaláltam mindent.
Elsőnek is feltelepítettem a maradék frissítést a windows update-ban.
Majd a Dell programmal 3-at jelölt meg
Ujraindítás után BIOS-t is frissített A 06-ról A08-ra.
Windows belépés után touchpad és Intel rapid driver volt fent.
Illetve a HDD Sentinel SSD értékei 80/96-ról 100/96-ra állt be.Másodjára is indítottam a Dell frissítőt és 1 dolgot telepített ujraindítás következett és ismét a BIOS frissült A22-re. Windows Update-t letiltottam és most van, hogy le áll a ventillátor, most, hogy írom ezt a hsz-t is le állt a ventillátor. Szóval teljesen bevált a telepítést
AIDA-val nézve a hőfokokat jelen pillanatban ventillátor mozgás nélkül 56˘C a proci a ventillátor 65˘C körül kapcsolhat vissza, de most meg sem mozdul a hőmérséklet.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Sziasztok.
A lentebbi kérdésemre esetleg tudna valaki reagálni? Erre. Nagyon kellene egy ötletKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok,
érdemes akkumulátor optimalizáló programokat használni, ha igen, mit? Nektek mennyit bír az akkumulátor egy töltéssel?
[ Szerkesztve ]
-
-
Wiesn
csendes tag
válasz Csereszne #50264 üzenetére
Tedd vissza a windows 7-et. Nálam E6220, E6430s, E6440-esnél is minden baja volt windows 10 alatt, pedig több w10 telepítőt kipróbáltam, hol kikapcsolni nem lehetett őket, hol lefagytak, hol csak a start gomb nem működött, hol nem indultak el programok, restart után meg szokott javulni. W7-nél pedig mindegyik a fentiek közül stabil.
Dell und Motorola sind meine Favoriten
-
volvoguy
addikt
Üdv! megjött a Dell E6430-am, rajta egy Ubuntu-val. Úgy döntöttem, a Windows 8.1-et kihagyom, a 10-et még nem teszem fel, maradok a 7-esnél, amit személy szerint nagy megelégedéssel használtam ezidáig asztali gépen.
Viszont, nekem Win7 Ultimate verzióm van. Ezzel megbirkózik a noti? Vagy érdemesemm egy könnyitett Win7-et feltelepítenem, Home Premium esetleg Professional?
Ti mivel használjátok?Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
volvoguy
addikt
válasz somasz #50268 üzenetére
Több energiaforrást igényel az Ultimate, mint a többi kiadás, például a Home Premium? Úgy értve, hogy helyet nyilván többet foglal a merevlemezen, de az akksit jobban zabálja az extra funkciók miatt?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
mghltm
addikt
válasz volvoguy #50269 üzenetére
otthonra boven eleg a home premium vagy a professional, az ultimate / enterprise joval tobb ( es felesleges ) szolgaltatast tartalmaz es futtat, ami csak az eroforrasokat zabalja ( ram / cpu / tarhely )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
volvoguy
addikt
Üdv! 6430-amhoz feltételezem, csak úgy mint az asztali gépek esetén, a Dell honlapjáról le kell tölteni a különböző drivereket, mint a chipset, audio, usb stb, ugyebár?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
keehl-m
tag
esetleg valaki elmondhatná hol lenne érdemes feltenni a kérdést, a dell hp tápkompatibilitás ügyben ...
-
Márkito
tag
Sziasztok
Van egy Dell Inspiron N5110 gépem, a hibajelenség amit produkál hogy magától kikapcsol. Mégpedig akkor amikor a balkezem ráteszem a burkolatra. Első körben arra gondoltam hogy túlmelegedés vagy ilyesmi, ezért teljesen kitakaritottam. Hiba azonban nem szűnt meg, legváratlanabb pillanatokban csinálja ezt. Esetleg valami tipp? Lehet hogy az alaplap deformálodott és elrepedhetett ?
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv Márk
-
volvoguy
addikt
Érdeklődnék a következők után. Milyen virusrtót és tüzfalat, illetve akinek angol nyelvü, milyen billentyüzetmatricát használ, amin keresztül világitanak a gombok, és jol is áll az E6430-hoz?
-
volvoguy
addikt
-
PNP
őstag
Üdv,
E6430-ban bővítenék ramot, most egy 4 gigás Hynix HMT451S6AFR8A-PB van benne. Mennyire fontos, hogy a másik modul is ugyanilyen legyen? Használtban időnként van, de lehet, hogy egyszerűbb boltban venni pl. Kingstont, de ez csak akkor érdekel, ha semmi hátránya nincs annak, hogy különbözőek. Ebben az esetben melyik típus áll a legközelebb a Hynix-hez?
Köszönöm!
-
legenda
szia,
igen, illetve jobb esetben a késleltetésnek is, mert a szűkebb keresztmetszet fog érvényesülni.
a gyakorlati próba nem árthat, mert szélsőséges esetben előfordulhat, hogy bizonyos eltérő modulok nem mennek együtt (megfelelően).Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Dell Inspiron 5737-en rettentően lassú a wifi. Sajnos még a youtube videók is megizzasztják. Valaki tapasztalt már hasonló tüneteket? Windows 10 64bit és mindenből a legfrissebb driver-t használom. Tipp esetleg? Válaszokat előre is köszönöm!
-
-
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Dell E6430-ast gyártottak USB 3.0 nélkül?
Mert szeretnék venni egyet használtan, de azon a képek alapján csak fekete csatik vannak, a 3.0 meg kék szokott lenni...
Jelenleg Linux van a gépen, így nem is tudja az eladó megnézni...Köszi!
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Márkito
tag
válasz Márkito #50278 üzenetére
Sziasztok
Bár választ nem kaptam, gondoltam megpróbálom kideriteni mi lehet a baj.
Fogtam a gépet teljesen szétszedtem, kiforditottam az alaplapot és megtaláltam a hiba forrását.
Egy a memória műanyag fedelet tartó fémpöcök leesett a helyére és szépen lecsorgott az alaplap alá ahol is befeszülve elhelyezkedett a merevlemez mellé, amikor is rátettem a kezem a gépre akkor szépen összenyomodott minden alatta és a fémpöcök rövidre zárhatott egy alkatrészt.
Hibát sikerült reprodukálni szétszedés közben úgy hogy biztos hogy ez volt a probléma, azóta ketyeg szépen!Üdv Márk
-
PNP
őstag
E6430-nál van most olyan, hogy HDMI-re kötött TV-vel nem megy a klónozás (notebook képaránya kb 4:3 lesz, TV-n nincs jel), csak a kiterjesztés. Ha jól vettem észre, ilyenkor a notebook képét az intek vga adja, a TV-re pedig az nvidia dolgozik. A problémám egyrészt, hogy duplikálni szeretném a képet, másrészt ha már ez nem megy, a kiterjesztettnél az lenne jó, ha a notebook lenne az elsődleges kijelző, de rendre a TV-re rakja, és nem tudom hol kellene átállítani.
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
E6540-hez van valami program, amivel lehet állítani a venti vezérlést? Ki-be kapcsolgatja, idegesítő.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
4264adam
veterán
válasz DoItYourself #50294 üzenetére
Szerintem csináld azt amit én tettem:
Feltelepítettem az összes Windows 7 frissítést.
Feltelepítettem a Dell driver ellenőrzőt:
-frissíti magától a bios-t
-újra pasztáztam MX-4-el (figyel erre mert ez 8W/mK más termékek alig érik el a 2W/mK)
-Kitakarítottam a ventillátornálEzek a laptopok azt csinálják 65°C-nál bekapcsol a ventillátor majd vissza hűlve 50°C-ra ki kapcsol. De a fentiekkel olyan 56-57°C-on meg áll állandóan még ha "Altium/Youtube" megy akkor is.
-
4264adam
veterán
válasz DoItYourself #50296 üzenetére
Edigital-nál szoktam vásárolni 2.500ft kicsit drága de 40 pasztázásra elég, ne felejtsd el kis kanállal majd szét kenni az egész processzor felületen.
Jártam már a 3470-el az egyik sarkot ki hagytam és 100°C-ig ment a hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Sierra Wireless DW5570 WWAN modemem most éppen ezzel szórakoztat .
A Skylight "Eszköz biztonsági mód" -ot ír, a Windows 10 pedig Mobil "Kikapcsolva" .
Mi lehet a hiba ?
Hogyan javítható ez a helyzet ?
Üdv.
Astra
-
keehl-m
tag
válasz seniman #50276 üzenetére
ja nem láttalak bocs
Ok, értem, az stimmel, az le lett mérve, viszont olyanokat olvasgattam máshol, hogy esetleg egyik típus máshogy vezérel valamit meg ilyenek, nem tudom már hol olvastam, meg nem emlékszem pontosan hogy írta, de valami ilyen, hogy a táp meg a gép máshogy kommunikál egymással, asszem ezt a szót használta.
Nem pont a dell és hp volt a téma, de ilyeneket írtak.
Plusz a centerpinről és az egész csatlakozásról is olyanokat írtak, hogy ha egyezik is az átmérő és bele lehet dugni, de akkor se biztos hogy jó, mert valamilyen belső méretei nem pont olyanok mégse esetleg, és így tönkre is teszek lehet vele valamit ...
szóval nem tudom ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- Lenovo P52 WorkStation/15.6"FHD IPS/Core i7-8850H(6mag)/32GB/512GB SSD/Nvidia Quadro P1000 4GB
- 10 db laptop töltő a legtöbb új (9db gyári, 1db utángyártott)
- ASUS VivoBook X556UQ (i5-7200U, MX940, 8GB DDR4, 256gb SSD)
- Acer Aspire akkumulátor
- Thinkpad L13 G4 13.3" FHD+ Core i5 1335U 16GB RAM 512GB NVME SSD HUN Bill. Lenovo Gar.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest