Új hozzászólás Aktív témák
-
mouzrr
őstag
Visszavittem a wifis gond miatt a szervizbe, és rendelnek nekem egy új wifi adaptert. Ugyan az a fajtájú lesz, remélem már nem fog "rosszalkodni".
-
üszök
őstag
Üdv urak.
Olvastam már itt a topikban,hogy lehet Dell gépekre garancia hosszabbítást venni a rendes lejárta előtt. Ez érdekelne,hogyan működik a dolog,és nagyjából mennyibe kerül. Áprilisban lesz 3 éves a gép, egy Inspiron 3521 abból is a leggyengébb Celeronos változat."Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Cola111
aktív tag
válasz somasz #50150 üzenetére
Szia,
A BIOS A17.
A videókártya driver: Intel HD, HD 4200/4400/4600/5000/5100/5200/5300/5500 Graphics Driver Version 10.18.15.4281,A02 (legújabb, Dell oldalán lévő)
A hangkártya driver: Realtek High-Definition Audio Driver Version 6.0.1.6070,A00 (legújabb, Dell oldalán lévő)Az energiagazdálkodás nálam úgy van, hogy töltő esetén teljesítménycentrikus, míg akkumulátor esetén energiatakarékos (takarékos üzemmóddal). Mindkét esetben előjön a hiba. Sőt, most egy vlc futtatás, meg egy 4 tabos böngősző futtatás mellett (Firefox 43.0.4) a gép lefagyott.
Itt pontosan mit nézzek, melyik értéket? Egyébként az Fn + bekapcs. gomb során a teszt is hibátlanul lefut.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv!
Olyan kérdésem lenne,hogy a Dell E7440 full HD IPS kijelzője PWM mentes-e?Egyértelmű adatot nem találtam,pár fórum hsz-t találtam csak.
Van erre valami oldal,ahol össze vannak gyűjtve az ilyen adatok? -
félisten
-
félisten
-
Cola111
aktív tag
válasz szabonagyur #50158 üzenetére
Akkor? Nekem ez nem mond semmit. Ez azt jelenti, nem hardveres, hanem szoftveres a gond?
-
félisten
-
Cola111
aktív tag
válasz szabonagyur #50160 üzenetére
Nekem eredeti Windows 10 Pro van, minden frissítéssel, és Firefox 43.0.4-et használok. De ez a probléma megvan Chrome-ba is, illetve Vlc-nél is.
-
Szandilaptop
újonc
Sziasztok! A régi hp laptopom többszöri próbálkozás után indul csak el, azt mondták a géphez jobban értő emberék, hogy az alaplap, azon belül a videokártya ment tönkre és nem éri meg megcsináltatni. Dell laptopot szeretnék venni és max 150 körül szánnék rá. Játszani nem szoktam a géppel. Mit tudnátok ajánlani? És milyen jellemzőket nézzek, pl. i3 vagy i5? Előre is köszönök minden segítséget.
-
cocus007
tag
Karácsony előtt ajánlották itt a fórumon a Dell 5558at, meg is rendeltem laptopszalonnál.
Karácsony után hoztam csak ki németbe,mer itt lesz használva, és sajnos az őrületbe kerget a gép!
Állandóan ledob a wifi, majdnem semmit nem tudok csinálni,mert mire betölti az oldalt megint kampec.
Próbáltam illesztőprogi frissitést de ugy tűnik az se segít.
Azt olvastam ez valószínű tipushiba az antennánál.De ha valakinek van más véleménye vagy orvoslási javaslata örömmel hallgatom
Mivel messze vagyok az őshazától, a visszavitel is kicsit nehézkes lenne,mert most ritkábban járok haza, tehát jobb lenne ha valahogy meg lehet oldalni. Ráadásul nem tudom mennyire befolyásolja a garanciát de a DVD helyére berakattam az SSD-t, meg win8 került rá....
-
Sordoran
addikt
válasz Szandilaptop #50162 üzenetére
Dell 5558 van ilyen áron ajánlott laptop. Az hogy i3 vagy i5, már rajtad áll, melyikkel fér bele a keretbe, mivel nem tudjuk mennyire kell processzor erő neked, alap dolgokra elég az i3 is.
cocus007: SSD-t nem a DVD meghajtó helyére kellene rakni, hanem a HDD helyére, és a HDD-t rakni a DVD meghajtó helyére. A DVD meghajtók jellemzően csak sata2-es porttal csatlakoznak, szóval majdnem felét elveszted az SSD-d sebességének így. WiFi hibához annyit, hogy ez más hálózattal is előfordul? Lehet valami router beállítás nem fekszik neki.
[ Szerkesztve ]
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
cocus007
tag
válasz cocus007 #50165 üzenetére
Az a baj hogy kb minden ismerősömnél gyenge a net, kipróbálni meg nem akarok beülni mondjuk a mekibe.
Max kénytelen leszek bevinni munkába a reptérre, ott ingyen van szintén a wifi
Laptopszalonba most azt ajánlotta az emberke chaten,hogy honosítsam a garanciát,aztán nézzék meg itt a Dell-nél.
A DellSystem Detect gyorstesztelő persze nem talált semmi hibát.
És most mióta panaszkodok összeszedte magát a gép[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz cocus007 #50169 üzenetére
Hát, megmarad a Linuxod, de például amikor a Hiren's Boot CD Mini XP-n keresztül sikeresen lefrissítettem a BIOS-t (Dell Inspiron 5748), azután néha megmagyarázhatatlan hülyeségeket csinált az operációs rendszer (Ubuntu alapú Linux Mint), emiatt újra kellett telepítenem a Linuxot.
[ Szerkesztve ]
-
Tails111
aktív tag
válasz cocus007 #50163 üzenetére
Lehet kapni USB wifi sticket. Nem is drágák és ki tudod váltani a gép kártyáját. Fél éve behalt a wifi kártyám a gépben vettem hozzá egy USB sticket. Én is kint dolgozom nem tudtam hirtelen mit csináljak így oldottam meg.
Azon se csodálkoznék ha nem a gép lenne a ludas Németbe csodaszar netekkel találkoztam már. -
törölt tag
válasz somasz #50121 üzenetére
Nálunk több 3521-es gép van oktatásban, ezekből most 4db van chs szervizben ezekkel a tünetekkel.
Random csíkozódik, akár akkuról, akár telepről.
W7/8.1/10 alatt egyaránt (jogtiszta)
Drivereket cserélgettem, nem volt hatása. AC-ről mintha kevesebb esetben jött volna, de statisztikát nem tudnék róla.
Semmi munka rajta, csíkozódás, telefon előkap, hogy fotót készítsek, addig helyreáll.Aztán van, hogy csak reset segített.
Most várjuk mire jutnak velük. -
Worm40000
csendes tag
Sziasztok!
Dell 3537, HD8850M (vagy R9 M265X, vagy M200X series, mikor hogy), Win10 Education 3 napja telepítve, mivel az előző (8.1-ről frissített) verzió nagyon szétesett.
Egyrészt: nem reprodukálható módon, de azért néhány óra használat után ha lehajtom a feldelet, nem tud elaludni. kikapcsolja pl. az egeret, eltűnik három visszajelző LED, csak a bekapcsolás marad úgy. Kijelző fekete, ventilátorok alapjáraton mennek, az egyetlen kiút a 4mp kikapcsolás gomb. Ezt csak újratelepítés óta csinálja. Én már tényleg nem értem ezt a gépet
Másrészt: amikor épp felkel, akkor jó eséllyel 200+ óra akkuidőt ír, de korrekten skálázódik. Ez Windows vagy Dell?
Harmadrészt: A 8850M elvileg PCI-E 3.0 x16, gyakorlatilag GPU-Z szerint PCI-E 2.0 x16 @ x4 (1.1). terhelés alatt se szeretne felmászni x16-ra, de legalább a Dell honlapjáról nem tudom előkaparni, hogy milyen tényleges busz van a gépben. Szóval mi lenne a helyes?
Fun fact: feltelepítettem a 16.1-es catalystot, R9 lett, majd a windows gondolt egyet és telepített egy szerinte frissebb drivert, amitől ismét 8850M lett. Erre a radeon beállítások feldobott két frissebb drivert is (151204 WHQL és 151113 beta). Ezek ketten a végtelenségig elpingpongoznának?
Szerk: Jut eszembe, lehet már HDD caddyt használni ebben, vagy még mindig folyamatosan interruptol egy processzormagot/szálat?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Worm40000 #50175 üzenetére
1. Drivereket fel kéne tenni a Dell oldaláról rendesen.
2. Néha csinál ilyet más gépnél is az akksira.
3. X4 is bőven sok a gépnek.
4. Ezek a VGA-k ua. AMD nevezgeti össze vissza őket, drivert meg minek telepítesz ha jó az egyik?
5. Caddyből nálam megy az ebay, néha újraindításkor elfelejti, kell neki még egy. -
PNP
őstag
Üdv!
Létezik Dell-hez (W10 alá) hasonló utility, mint a Lenovo-nál a Power Manager Utility, amivel be lehet állítani a az akkutöltés határait százalékosan?
-
426os
őstag
Ez engem is érdekelne (e6430, Win 8.1). Találtam egy Dell Power Manager nevű programot, de az nem kompatibilis a gépemmel.
Érdekelne még, hogy az ujjlenyomat olvasót hogyan tudom életre kelteni? Driver fent van, de az eszközkezelőben felkiáltójeles még mindig. Valami olyasmit ír a win, hogy az adott eszköz energiaállapota nem támogatja a használatot (most nem tudom szó szerint idézni, mert nincs előttem a gép). Az vezérlőpult energiagazdálkodási lehetőségeinél körülnéztem, de nem találtam olyan beállítást, ami szerintem befolyással lehetne rá (USB szelektív felfüggesztést letiltottam, nem történt változás).
Harmadik kérdésem: Van a gépben Free Fall Sensor. Ez csak az első Sata porton kapcsolja ki a hdd-t vagy a másodikon is (ahol az odd volt eredetileg) ha szituáció van? Mondjuk nem szoktam dobálni a gépet, de ha már van ilyen védelem, akkor kihasználnám..
-
Worm40000
csendes tag
válasz szabonagyur #50176 üzenetére
A VGA-n kívül minden Dell oldalról van, kivéve amikre kidobja, hogy már frissebb van a gépen. Gondolom sokra nem mennék a régebbivel, mert a win update az első adandó alkalommal frissítené ezeket arra, ami most van...
-
félisten
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Elolvastam egy jó pár hozzászólást ezzel kapcsolatban, de nem jutok dűlőre.
Ti honnan tudjátok biztosan, hogy a FHD-s DELL Inspiron 5558-as IPS panellel van szerelve. A DELL oldalán nem találtam erre való utalást!
A webáruházak egy része IPS panellel hirdeti, egy része pedig TN-el.
pl edigital nem tér ki rá, az ügyfélszolgálat nem tudja:
http://www.edigital.hu/notebook/dell-inspiron-5558-179395-notebook-keszulek-+-linux-operacios-rendszer-fenyes-fekete-p488094.html
Ugyanez a gép a laptopszalonnál IPS-es.
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_5558_Intel_Core_i5_5200U_8GB_1TB_NVIDIA_Linux_Ezust_DLL_Q2_32_SL_179393_17541.html
Tudtok segíteni?
+ a fényerő probléma csak kinti használat során okoz problémát?
-
Worm40000
csendes tag
válasz szabonagyur #50180 üzenetére
Én ezután a legfrissebb catalyst után a WU visszarak egy régebbit dolog után már semmin nem lepődök meg Mindenesetre leszedek mindent és felrakom dell oldaláról, aztán meglátjuk...
A caddyhez: milyen HDD járt eredetileg a tiedhez? Még anno amikor ezzel szívtam olvastam több helyen is hogy valamelyiket nem szereti. Nekem (Toshiba MQ01ADB100) konkrétan látta rendesen, csak az egyik szálat 100%-ban lefoglalta interruptokkal, a folyamatos 25% terhelést pedig az többek közt az akkuidő se szerette. Jelenleg külső USB3-as házban van, de annyira borzalmas a csatlakozója, hogy a folyamatos kapcsolatvesztésekkel már a HDD-t féltem.
-
félisten
-
Pyrandus
tag
Üdv mindenkinek.
Igaz, hogy a Vostro utolsó változata (Vostro 5480) után megállt, és nem lesz más?
Viszont kellene/lehetne egy önálló Latitude topik, Latitude 6440 érdekelne, apróhirdetésben nyoma sincs.
(Minden drék Dell-est üdvözlök.)A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
félisten
-
Pyrandus
tag
válasz szabonagyur #50185 üzenetére
Lat 6440 az Oktogon boltban 315ezer: nekem sok, várnék, de nem sokat.
A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
félisten
-
somnia
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy ezt hol tudnám NBD garival megvenni?...esetleg azt is, hogy mekkora költséggel jár?
-
Szalac73
újonc
válasz gatesz #50181 üzenetére
Pár napja vásároltam egy 5558-as full HD-s gépet... A kijelzője vagy gyengébb minőségű IPS, vagy valami más technológia, de az biztos hogy nem TN!
Igazából sokkal jobb a képminősége mint a hagyományos gépeknek, de nem éri el az általam elvárt szintet ( 200 000 Ft kategória). Betekintési szögek vízszintesen és függőlegesen is kitűnőek, viszont a színei elég furcsák... nagyon sárgászöld... sokat kell korrigálni rajta hogy valami értelmes fehérje legyen.
A fényereje elég gyenge, sötét képnél a sarkoknál bevilágít a háttérvilágítás...
Összességében nem bántam meg hogy ezt vettem! A TN szinte használhatatlan számomra... -
kromatika
veterán
sziasztok latitude e7440 -em van jelenleg.felraktam a dell oldaláról a drivereket win.8.1 hez.de az eszközkezelőben,sárga felkiáltó jel van az sm busz vezérlőnél.a command update sem rakja fel.mit kellene telepítenem még?
-
Szalac73
újonc
Üdv!
5558-am van... Olyan gondom van vele hogy nem kezel normálisan 2 kijelzőt. Egy tv van csatlakoztatva HDMI kábellel. Hiába kapcsolom át mindig "csak a második képernyőre", alvásból ébresztés után állandóan újra kell állítani... Általában megkettőzésre ébred... A lapost lecsukva használom...
Másnál is előfordul ez, vagy egyedi hiba? Esetleg valami megoldás létezik rá?
A másik meg hogy miért nem ébred a fedél nyitásakor egyből, miért kell még a főkapcsolót is megnyomni???
Eddig Asus laposom volt, azzal nem volt sose ilyen gond...
Köszi! -
somasz
Topikgazda
válasz kromatika #50191 üzenetére
A command update arra való, hogy leszedje automatikusan a drivereket, telepítse őket. Így sosem marad kérdőjeles eszköz. (ehhez első indításánál a check alatti szövegben található linkre kell kattintani). Utána lehet a check gombot használni, a driverek frissen tartásához.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
somasz
Topikgazda
válasz kromatika #50195 üzenetére
Sokkal egyszerűbb, mint látod, nem kell szopni külön mindennel, aztán keresni, hogy mit hagytál ki. Miután fölrakott mindent, egy kör frissítést kell vele nyomni, meg ha dvgás a gép, akkor annak külön a programját (pl. catalyst) felrakni. Eddig 6230-nál volt egyszer olyan, hogy az usb3.0-ás drivert kellett külön felraknom, mert nem tudta annak a sebességét egyből.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
veterán
Sziasztok!
Van már olyan kicsi 1tb-os vagy 750gb-os vinyó ami befér egy E7440-be? Most 500 van benne de jól jönne egy nagyobb, viszont anno még nem volt nagyobb ami nem lógott volna ki.
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest