- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenergie84
addikt
válasz
GLOCK34 #83629 üzenetére
Nekünk Whirlpool szárítónk van, pontos típust nem tudok most írni. Teljesen meg vagyunk vele elégedve, A+, és van a hátulján vízelvezető cső, tehát be lehet kötni. A szűrők teljesen hozzáférhetők, van egy a dob térben, oda gyűjti a ruhák szöszeit, és van egy másik is melyet egy fiókon keresztül érhető el.
Azért vettük ezt a márkát, mert a szerelőnk azt mondta, hogy ebben jó a gyártó, nyugodtan vehetjük. Általában köpködik, de pl. ismerősi körben más márkák vannak szárítóból, és mindegyikkel volt már valami, a mienkkel meg semmi így másfél év távlatában. -
atike
nagyúr
válasz
GLOCK34 #83623 üzenetére
Nem láttam még olyan szárítógépet amiből nem lett volna két mozdulat kivenni a szűrőket... Mint ahogy olyat sem amelyiknek ki lenne vezetve a vize víztartály helyett.
Mi kb fél éve használjuk és konkrétan azon csodálkozunk, hogy miért nem vettünk korábban, akkora királyság (társasházi lakásunk van).
-
bobace
addikt
válasz
GLOCK34 #83436 üzenetére
Még a firstphone is ilyeneket árul, legalábbis Samsungból biztosan.
-
Sebestyen01
őstag
válasz
GLOCK34 #82305 üzenetére
Nekunk az 180cm magas LG hutonket fekve szallitottak ki anno, nem kicsit kerekedett a szemem, mikor a transporterbol huztak kifele.... bekapcsolt nem az, csak ugye azt nem ildomos ugy szallitani... jott a valasz, nem egyet vittek mar ki igy, mert nincs nagyobb auto... cseppet sem nyugtatott meg ez a fajta hozzaallas, de lekopogom azota is teszi a dolgat
Azt hozzateszem nem a royal szallitotta ki! -
arpeen2
senior tag
válasz
GLOCK34 #82301 üzenetére
Decemberben mindig ez van, több a csomag mint a futár, a cégek nem állítanak be annyi plusz embert, mint amennyit kellene. Több futár srác is mondja, hogy napi 100-120 címük is van, reggel 6-kor kezdenek a depóban és este 7-8 ig tolják, mégsem érnek a végére a napi feladatnak. El kell osztani a csomagszámot a "munkaidővel" és megkapod, miért nem érnek oda. Ugyanez van a nagygépeknél is, arányosan kissebb csomagszámmal. Aki decemberben vár csomagot, az majdnem mindig várni fog, ez régen is így volt és ezután is így lesz....sajnos.
-
Zola007
veterán
válasz
GLOCK34 #82301 üzenetére
annyiban megnyugtathatlak, hogy az a gép, se tegnap, se ma meg sem mozdult, csak simán szrnk bele magasról a választott időpontodba.
Könyörgöm, a fuvarlevél első sorában ott a kért kiszállítás dátuma 08.03-ra (hétfő), de valamelyik lúzer csak beleírta a pénteket
A dolog szépsége, hogy mivel ezt megelőzte már 2 affér, ezért 4x le lett egyeztetve előtte
1x az edigitial Debreceni üzletében mikor leadtam a rendelés
1x az online diszpécserrel
1x a Royal diszpécserrel
és mivel tudtam, hogy dilettánsok dolgoznak ott, a biztonság kedvéért még 1x egy másik Royal diszpécserrel.Nem kicsit voltam ideges, mikor ezek után odaállítanak egy 2 méteres hűtővel 3 nappal korábban.
-
Zola007
veterán
válasz
GLOCK34 #82296 üzenetére
Hova gondolsz.
Majd holnap, nagy gépeket általában kedden és csütörtökön szállítanak.
Szerdára kérted ugyan, de majd holnap 10-11 körül majd szólnak, hogy negyed óra múlva ott vannak.Én 3 hűtővel is így jártam, hogy nem azon a napon, nem abban a napszakban hívott a futár, hogy negyed óra múlva ott van a cuccal. A legutolsónál már t.k.m tele volt velük, közöltem a sráccal, hogy egyedül egy 70 kilós kaukázusi lesz otthon, vele egyeztethet majd személyesen.
-
Zola007
veterán
válasz
GLOCK34 #57498 üzenetére
Rápróbálni úgy se fogod tudni
Nézegess fórumokon képeket az autótípusodról és onnan puskázd amelyik felni szimpatikusHijoin felniket ajánlom, olcsóak, de erősek.
Annyi a hátrány, hogy a forgalmazó nem túl vevő centrikus, mert nem szeret, csak garnitúrában szállítani
Így ha később sérül, akkor problémás lehet 1db beszerzése
Mondjuk ahhoz ezt a felnit nagyon oda kell vágni, hogy szerkezeti hiba vagy törés legyen belőle és akkor valószínűleg nem a felni lesz a legnagyobb gond... -
mghltm
addikt
-
Shokkolo
addikt
-
Shokkolo
addikt
válasz
GLOCK34 #53763 üzenetére
nekem van egy "saját" H-Astra coupe -m eladó
1,4 -es csodamasina, én magam hoztam németbőlKereskedésbe van adva "bizományba", de mint tudjuk ki is lehet onnan hozni
és mivel ez a reklám helye, van egy E46 coupe -m is eladó (saját használat, jódarab
) meg faterom C5 -öse is eladó
-
mackosajt
addikt
válasz
GLOCK34 #41591 üzenetére
Nekem alap szempont volt a fűtés felújításánál, hogy radiátorból 1 db-ot sem akarok venni, a régieket akarom használni (ALURAD + 1 db 2009 őszén vásárol DÉG, akkor bővítettem 1 szobányit), sőt, az egyiket, amit utólag, még szegény megboldogult fázós nagyanyám miatt szereltek be (sima szimpla radi), ki is hajítottam a rendszerből.
További szempont volt, hogy minden radiátor független legyen, külön körön, hogy a későbbiekben elektromos zónaszelepekkel és vezérlővel minden helyiség külön hőmérsékleti igényeknek megfelelően fűthető legyen.Így vettem gyárilag zónaszelephez előkészített osztó-gyűjtőket, 150 méter 16-os csövet, meg rá szigetelést.
Kidobtam a 2", 6/4", 5/4" csőhálózatot, mert a zárt rendszerű fűtést nem bírták a 40-50 éves kötések, és elkezdett szivárogni. Ráadásul a fele a padlóban ment, így ázott a fal. Az új csövek is a padlóban mennek, egy darabon a régiek helyén.
osztókról 16-os megy minden helyiségbe.
Korábban eltelt 5-10 perc, mire langyosodtak a radiátorok, hisz a rendszerben volt kb. 120 liter víz, amit fel kellett fűteni. Most kazán bekapcsolása után 2 perc, és mindegyik radiátor melegszik, 5 perc múlva már le is kapcsol a fűtés, a keringetés még megy, és ha kell, ráfűt.
Olyan 100e-be fájt, cserébe havi 10-15e a keményebb hónapokban, átlag 5e spórolás fűtési szezonban.
No de nagyon elkanyarodtam/tunk Gazsitól.
Dugulás/teljesítmény lesz a megoldás, nem levegő probléma. Szerintem. Emlékeim szerint a másik kettő is lassan fűtődik fel. Mintha írta volna.
-
mackosajt
addikt
válasz
GLOCK34 #41526 üzenetére
Már bocsánat, de szerintem, ha hagyjuk járatni a keringetőt, és a kazánnál előtte fel lett töltve a ZÁRT rendszerű, kombicirkós fűtésünk, ami ugye a melegvizet is előállítja hidegvízből! akkor az a csövekből ki fogja vinni a levegőt, ha radiátoronként megyünk végig a rendszeren.
Nem tudom te hol dolgozol, de én még manapság sem sok olyan radiátort látok felszerelve, ahogy járok a városban, munkahelyen újonnan felrakottak, ami keresztbe lenne bekötve, és mégis Teljes felületen melegek! Nem csak a teteje. A radiátor akkor adja le a legjobban a teljesítményét, ha teljes felületen dolgozik. Egyébként nem érne semmit az elméleti teljesítményük.
Az alsó szelepek pedig a torló szelepek, amik nem golyóscsapként szolgálnak manapság, hanem arra valók, hogy a víz tartózkodási idejét növelhessük a radiátorokban úgy, hogy csökkentjük a kilépő keresztmetszetet, így nem tud egyoldalú bekötés esetén sem túl nagy áramlási sebesség esetén gyorsan, a radiátor felét, harmadát használva áramlani a víz.
A felső szelepek meg ha nem termosztatikusak, nem arra szolgálnak, hogy sokat tekergessék őket. Inkább vagy teljesen nyitva vannak és egy osztó-gyűjtő végzi a nyitás-zárást, vagy ha kell, némileg lehet velük is szabályozni, De mivel könnyen hozzáférhetőek, ezt a szabályzást nehéz lefixálni, mert eltekergetik.
A legvalószínűbbnek én is a dugulást tartom Gazsinál, de nem a torlóknál, és nem a felső szelepeknél, hanem abban a kis szűrőben a kazán alatt (nem rendes iszapleválasztó van, csak ilyen kis szűrő).
Vagy a kazán van alacsony teljesítményre véve, nehogy a bérlő nagyon be tudjon fűteni, és otthagyja a magas gázszámlát...
@mezis: Régi, kényszer áramlásos rendszerekben, ahol 2", 6/4", 5/4" stb. csöveket használtak a vegyestüzelésű kazánhoz, a kazán tetejétől elindultak felfelé, majd egészen a kiegyenlítő tartály csatlakozási pontjáig emelkedett a cső, onnan elindult lejtéssel lefelé, és a radiátorokhoz a felső csatlakozáson csatlakozott, az alsó meg az elmenő volt, ami a kazán aljába ment.
Így a tűz által melegedő víz elindult a kazánban felfelé, a fizikának nem ellenkezve, majd azzal a lendülettel ment a felfelé tartó csőbe, így beindítva a kényszer áramlást, ami után már a meleg víz eljutott a radiátorokig is, azoktól meg folyamatosan a hidegebb víz megy vissza a kazán aljába. -
mezis
félisten
válasz
GLOCK34 #41515 üzenetére
Bocsánat ! Most hogy beindult a kazánom, megnéztem és az összes radiátoromba felülről érkezik a forró, alól meg jön vissza a langyos. De miért jobb ez így ? A levegő melegítése miatt előnyös ha felülről meleg a radiátor ?
Gazsi00: az új, bizonyára még jól működő kazánom digitális kijelzője 60 C-Fok-ot mutat és csak rövid ideig tudom a fém részeken tartani a kezem. -
mezis
félisten
válasz
GLOCK34 #41515 üzenetére
"Erre élő példa az alsó elosztással szerelt panellakások,akár egy akár kétcsöves rendszert nézve."
Ezek a rendszerek más okból nem váltak be. Egyik ilyen ok, hogy lakásonként nem volt lehetőség szabályozásra. Van akinek a 21 C-Fok is sok és van akinek a 26 C-Fok is kevés. Ki gondolta volna ? De akkor a politika nem tűrte csak az egyenlősdit. A másik ok a kivitelezői színvonal. Egy ilyen alsó elosztású, egycsöves fűtési rendszer méretező programjának "Fortranosításánál" találkoztam az "Ekvitag" jelzővel. Kérdeztem a tervező mérnököt, hogy ez mit jelent. Azt mondta, hogy inkább úgy méretezi a fűtési rendszerét, hogy az első és a legfelső szint kivételével valamennyi szintre azonos tagszámú radiátor kerüljön. Mert ennyi még megkövetelhető a kivitelezőtől, de az már nem, hogy majd szintenként, lakásonként nézze a dokumentációt, hová milyet kell szerelnie.
Aztán ha nagy nehezen beszabályoztak egy ilyen nagy rendszert, úgyis akadt olyan személy, akit nem lehetett nem beengedni az alagsori elosztó rendszerhez, aztán ő állított magának a rendszeren... -
rayoliviero
veterán
-
mezis
félisten
válasz
GLOCK34 #41491 üzenetére
(I)"Mi alapból még a 600 radikat is keresztbe kötjük."(/I)
Én el tudom képzelni, hogy még a mai szerelési anyagok mellett is van olyan eset, amikor kézenfekvőbb az "egyenes" kötés. Ilyenkor természetesen nagyobb hőleadású radiátort kell betenni.
Amit még nem tudtam kitalálni, az az, hogy mi indokolhatja a "felső elosztást" vagyis a meleg víz természetes gravitációs áramlása ellenében járatni a keringető szivattyút.
Ennek még további hátránya az eltömődésre való erősebb hajlam. -
mghltm
addikt
-
-
Nazara
őstag
válasz
GLOCK34 #28717 üzenetére
Én egyébként nem használnám fel a biztositást még, gondolom azt csak egyszer lehet. Használnod kéne igy, megnézni, hogy keletkezik-e újabb hiba, mert oké, hogy rendbe hozzák, de mi a garancia, hogy nem sérül meg újra? Bekapcsolt kijelzőnél annyira nem látszanak a karcok szvsz., max. raksz rá később egy fóliát, és ha el tudod igy viselni, akkor majd mondjuk pl. 2 hónappal a biztositás lejárta előtt megjavittatod.
ps: Szép kutyusok
-
törölt tag
-
diablo1984
veterán
válasz
GLOCK34 #28630 üzenetére
apropó van egy 120literes ariston villanybojlerem eladó, garanciális, téves vásárlás volt(azt hittem, hogy a hajdúm kukás, mikor le akartam venni találtam meg a hibája okát, a biztonsági szelepe eresztett, azt cseréltem így marad a hajdú)! szóval akit érdekel, jelezze 25 magyar mátyásért vihető, takarékos(bár nálam nem volt használva), a mai kor igényeinek megfelel!
-
lorcsi
veterán
válasz
GLOCK34 #28615 üzenetére
Legrosszabb eset: Konvektoros lakások (régi 30 év körüli készülékekkel) . Általában az ilyen lakásokban van 2-4 konvektor,1 fali fűtőkészülék(általában kéményes) 1 átfolyós bojler 1 tűzhely egy mérőhely. Itt már a felülvizsgálati díj is jóval magasabb,nem beszélve az esetleges készülékcserékről.
az alkotmány utca környékén vannak iylen házak,d e itt 90%-ban nyugdíjas nénikék laknak ...kíváncsi vagyok náluk is megy e majd az iylen mértékű sáp szedés..
szerintem pár nénike inkább bevesz egy marék gyúgyszert mint hogy 50-100 ezreket fizessen a semmire
nem normálisak ezek..már nem tudják honnan szedjék be az ellopnivalót.. -
arpeen2
senior tag
válasz
GLOCK34 #28588 üzenetére
"Ha fokozott légzárású a nyílászáró akkor a levegő utánpótlásról is gondoskodni kell."
Ez egy olyan gumi jogszabály, ami mögé bármit lehet érteni, ahogy a hazai jogszabályok 90%-a van. Az alap hogy hülyének néz minden embert a jogszabály és meg akarja mondani, nekem mi a jó a saját lakásomban. Mindegy hogy mennyit szellőztetsz, vagy hogyan éltek ott és hányan.
Én már túl vagyok rajta, nekem végülis mindegy, csak másoknak akarok segíten, mert sajnos a jóhiszemű embereket leveszik mint a sz@ros gatyát.
-
belinho
senior tag
válasz
GLOCK34 #28049 üzenetére
Jó nagyot estél, ha úgy összetört az a bringa, bár 15 az nem is valami nagy tempo!
Azért a biciklisek is száguldoznak néha és sok ott is a hibás, azért azt ne felejtsük el!
A multkor itt nálunk jövök ki a lottózóból, kis 15-16éves takony, napszemcsi az feltéve, fékez, de nekem jött, jól tarkón küldtem, meg mondtam neki egy két szép szót! -
dvdbackuper
őstag
válasz
GLOCK34 #28052 üzenetére
az fasza
engem egyszer oldaról megküldött egy kocsi vagy 40-50-nel, totálkáros lett a bringa
azóta én sem szeretek autóúton bringázni
és megcsináltattam a bringát, de nem lett ugyanolyan már, mint régen, nem is használom már
esetleg pár dolgot lehet átvennék, ha megbontod a bringát -
Zola007
veterán
válasz
GLOCK34 #28041 üzenetére
Az a lényeg, hogy neked nem lett nagyobb bajod !!!
A kutyát is sajnálom mert nem tehet róla
A bringával pedig ne foglalkozz, az csak egy tárgy!Egyébként én még azt iktatnám törvénybe, hogy 1 ember 1 kutyánál többet NE sétáltathasson
Jönnek néha idős nénik vagy tizenéves kiscsajok 2-3-4 közepes vagy nagytestű kutyával. Könyörgöm, én nem mernék az én 1db kutyámért garanciát vállalni hogy meg tudom fogni, ha ugrani/futni van kedve, pedig bő 90 kiló vagyok és nem a csontosabbik fajtából.(#28043) stranger28: nem csúnya
Kiskorában féltem, hogy a Roti-ra fog ütni, mert szgénykém elég csúnyácska volt, de szerencsére kikupálódott és inkább németjuhász / berni pásztor szerű, full fekete hosszú szőrű lett belőle.
-
stranger28
addikt
válasz
GLOCK34 #28041 üzenetére
Utána meg, ha felrúgod a kutyát vagy a gazdát, még tényleg beperel. Mondjuk pont nem érdekelne, ha már elborult a gyerek.
(#28042) Zola007: Jaja, itt is 500-at kért pluszba, azért nem fogok szenvedni meg küzdeni vele, mert ott a többi kutya.
Hehe, szép lehet. Ez még csak kölyök, fajtatiszta, de elég nagy lesz, mert már most 40 körül mozog, pedig nincs elhízva. Mondjuk a fater is elég benga volt.
-
Zola007
veterán
válasz
GLOCK34 #28033 üzenetére
ne javítgasd
egyrészt sose lesz már az igazi, másrészt mindig emlékeztetni fog rá.
Beszéljétek meg hogy veszel egy újat a te géped jelenkori értékében és ő meg viszi a roncsot. Így a tiszta.Az a legnagyobb baj, hogy az emberek 90%-a úgy tart kutyát, hogy "de szép aranyos, megvettük, etetjük, majd felnő" alapon.
Semmi nevelés, oktatás, pedig az internet tele van kiváló írásokkal, oktatóvideókkal, INGYÉR !!
Alapvető dolgokra egy 2-4 hónapos kölyköt heti pár óra ráfordítással gyönyörűen meg lehet tanítani.
Nekünk is falun van házunk, naponta többször nyílik a kapu autó ki / be miatt, de a kutya max a kapu vonaláig megy, egy centit se tovább. Az első kutyámat 7 évesen kaptam, persze semmi nevelés, szökős is volt. A mostanira már nem lép ki az udvarról, pedig mindössze pár órába telt anno rászoktatni.Én most nem is vállalnék itt Debrecenben állatot, mert nincs rá időm, elhanyagolni meg nem szeretném.
-
copass
veterán
válasz
GLOCK34 #28022 üzenetére
feljelentés, látlelet, stbstb. a kutyás miatt estél el, az ő felelőssége.
az apám is egy hasonló kutya-kiszaladás miatt esett el és lett értelmi fogyatékos,blöki kiszaladt a kerítésen, amin volt egy lyuk, az útra pont a motor kereke alá,árokba be, fejsérülés, kóma,stbstb. a kutyatulajdonos elismerte hogy ő felelős,de egy 80 éves nénikén mit pereljünk? csórikám így is belebetegedett teljesen.
de a kutyás pattog...hihetetlen ami megy, valamelyik nap egy idióta szabadon sétáltatta a kutyáját a bethlenen a fagyizónál! egy bullterriert b+! mondom neki ez nem kutyafuttató? elkezd ott keménykedni, mutatom neki hogy integess a térfigyelő kamerának! a fagyizó környéke ugyanis rendesen bevan kamerázva!
nem lehet sehol a kutyát közterületen póráz, ha nagyobb testű a kutya akkor szájkosár is kell rá. -
stranger28
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh - Újabb tapasztalatok - fogyasztás és hatótáv
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Óra topik
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Hp 15,6",AMD A10(4X2,9Ghz),8 GB RAM, Jó állapot
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év gari
- Macbook Pro Retina 2017 94%-os akku, nagyon szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest