- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Magyar Discord Szerver
Új hozzászólás Aktív témák
-
S e t h
nagyúr
válasz cikasz #19247 üzenetére
A zemberek a hibásak.
Sose nem a cégek.
Vagy mit is akartál kihozni belőle?Szerinted a gamerek hány százaléka vesz meg egy játékot, miután lewarezolta vhonnan?
Alapvetően egyetértek veled az előrendelést illetően, egy olyan dologért fizetünk amiről nagyjából semmit sem tudunk, ez a játék most erre a legjobb példa, de így sem hiszem, hogy a jövőbeli előrendelések számát illetően ez kedvezőtlen hatást gyakorolna a cégek ázsiójára.
Mondjuk a cdpr alaposan tökön rúgta magát, vélhetően ennyi előrendelésük ebben a dimenzióban már nem lesz.[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
bunfi
őstag
válasz brumi1024 #19246 üzenetére
Nincs elnézve, de ez már semmi egyéb, mint a csőcselék kiment az utcára és mindent válogatás nélkül szétver. Pereljük őket szét, vegyük el a pénzüket, mert akkor biztos lesz esélyük rendbetenni a dolgokat, nemde?
Ha nem itt van a helye a játék szapulásának, akkor nagyon egyszerű a megoldás.
Háromszor halasztották el és halálos fenyegetéseket kaptak közben. Én úgy látom, hogy kimaxolták azt, amit a stakeholder nyomás ellen meg lehett tenni.
Nulla tapasztalatuk volt a hype kezelésében, számtalan hibát elkövettek és a végtermékkel kapcsolatban is rengeteg a jogos kritika. DE nem süllyesztették el (Anthem), nem tagadták meg a pénzvisszafizetést és még varrtak a nyakamba egy előfizetést, ha nem akarok beleőrülni a mikromanagementbe (F76) és nem egy újabb minden évben/kétévben ugyanaz, csak más csomagolásban (AC, FC).
A kritikában jobbító szándék van, ami most a médiában megy az inkább lincselés. És már unalmas sokak számára. Nem beszélve arról, hogy nem rajtuk kell leverni a játékipar minden mocsadékságát, lévén a csődeljárás alatt nehezen lehet eleget tenni az újonnan tett ígéreteknek.
#19250 hajbel
Hát, elég szar választás kedvenc játéknak, lévén hogy nálam is az a kedvenc. Mostoha sorsa van annak is, jogos kritikák és kiváló ötletek libikókáján. Aprópó: erről hallottál már? Lassan megjelenik végre.[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
jonnyjoker01
veterán
"Nulla tapasztalatuk volt a hype kezelésében, számtalan hibát elkövettek és a végtermékkel kapcsolatban is rengeteg a jogos kritika. DE nem süllyesztették el (Anthem), nem tagadták meg a pénzvisszafizetést és még varrtak a nyakamba egy előfizetést, ha nem akarok beleőrülni a mikromanagementbe (F76) és nem egy újabb minden évben/kétévben ugyanaz, csak más csomagolásban (AC, FC)."
Ez az ami a legtöbb ember egyik fülén ki, másikon be, mert nem egyezik a narratívával. Szerintem a legfontosabb az egy ilyen release esetén, hogy egy cég egy ilyen lépés után hogyan kezeli azt aminek a legfontosabbnak kéne lennie, a játékos által perkált pénzt. De mindenkinek megadták a lehetőséget, hogy játékidőtől függetlenül kérjenek visszatérítést.
Egyébként meg el fog múlni ez, csak idő kell neki (covid miatt valószínűleg kicsit több idő, most több ideje van az embereknek keyboard warriort játszani). Jelenleg ez a menő, ez hozza a klikkeket a youtubereknek és "újságíróknak", ez hozza a likeokat twitteren, facebookon, youtubeon, az upvote-okat redditen. Egy csomó kisebb tartalomgyártó százezrek számban kap interakciót, üzleti szempontból hülyék lennének nem kihasználni ezt (a nagyobbak meg millió számban, ue.) Tudják, hogy részesei a problémának, de nagyon jól tudják azt is hogy ez el fog múlni, addig kell kihasználni a lehetőséget, amíg lehet.
Üdv. Johnny
-
törölt tag
Soha nem állitottam, hogy szakmabeli vagyok. De azért az én kezemben 1981-ben volt ZX 81, sőt, egy egész hétvégére kölcsönkaptam - mekkora élmény volt... Majd szinte az összes Commodore és Amiga volt nekem az évek során, végül jött az első PC-m 95-ben, egy 486-os DX4-es gép. Szóval a videojátékok története a szemem előtt zajlik immár négy évtizede. Nem szakmai alapon nyilvánitok tehát véleményt, hanem szubjektive, az eltelt évtizedekben látottak, tapasztaltak alapján. Remélem ez nem probléma? Biztos, hogy mindent csak számokkal lehet mérni?
-
shotika
őstag
válasz #69523456 #19263 üzenetére
Nem sértésből, pusztán jó szándékból: akkora hülyeségeket írtál a legutolsó pár hozzászólásodban, hogy én is fogtam a fejem.
Könyörgöm, egy techdemot tényleg ne hasonlítsunk már össze egy komplett videojátékkal - persze elhiszem, hogy neked nem tetszik a CP77 látványvilága, de akkor ne ilyen nevetséges érvekkel támaszd már alá, hogy miért nem jó.Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
LK
addikt
Hát, szétröhögöm magam, hogyha ekkora blama, elnézést kérés, egyéb nyilatkozatok, hate cunami után 20 millára nőtt volna a refundok ellenére a szám. Akkor mégiscsak tetszik a játék az embereknek?
Akkor büszkén vallom, hogy egy vagyok a 20 millából És ugyancsak nevetni tudok csak azokon, akik nap mint nap billentyűzetet nem kímélve akarnak lebeszélni a játékról.Gyerekek: DLC-re már lehet előrendelni? Ha igen, hol?
[ Szerkesztve ]
"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG
-
csababarca
őstag
válasz juliensorel #19266 üzenetére
ez melyik küldi? átvették a blade runnerből? iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
juliensorel
senior tag
válasz csababarca #19267 üzenetére
Csak egy easter egg/tisztelgés. Semmi küldi egy lifttel fel lehet menni erre a tetőre, youtube-on is megtalálod. [ Szerkesztve ]
-
Maelephant
aktív tag
válasz juliensorel #19269 üzenetére
A
Mistysírja ott a temetőben (Roy Batty), Milyen szomorú, hogy most már a színész is eltűnt az időben . Éveken keresztül ezt és a TwinPeaks OST-t hallgattam naponta, lefekvéshez, tanuláshoz stb.kinézete meg a társnő replikánsa, Pris (iránti tiszteletadás). [ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
találtam egy Witcher easter egget->[link]
doppler Life, Uh, Finds A Way
-
törölt tag
válasz shotika #19264 üzenetére
Hogy te mit értesz techdemón az egy dolog. A Crysis első része valójában egy komplett techdemo volt, márpedig az teljes játék. Egyértelműen a Cry engine népszerűsitését szolgálta. Annyira azért nem jött be a számitásuk, mivel olyan sokan azért nem licenszelték. Valószinüleg azért, mert a pazar látvány olyan hardvert követelt meg ami alig létezett akkor. A CP-vel sem a látvánnyal vagyok elégedetlen( szövegértésből nem állsz valami jól ), a probléma az, hogy maximális részletességgel ( 4K 60 fps ) gyakorlatilag senki nem tudja játszani... A hardver és a szoftver nincs összhangban. Vagy a jövő számára csináltak játékot? Öt év múlva nem ezzel fognak játszani. Persze, lehet alacsonyabb felbontásban, kisebb részletességgel játszani, ahogy én is, csak zavar, hogy lehetne ez ennél még szebb is. Én mindössze annyit bátorkodtam állitani, hogy nincs megfelelően optimalizálva a játék...
A következő két patch után okosabbak leszünk: ha jelentősen nő az fps, akkor nekem volt igazam. -
RetepNyaraB
veterán
válasz juliensorel #19266 üzenetére
Gecó ez mennyire gyönyörű! Térkép helyet be tudnál linkelni?
Őrület mit bele bírtak tenni (a questek fele legalább úgyis valami multikulturális utalás), de ez nettó pénzégetés, csak a l'art pour l'art. Nagy respect érte.Teljesen offban erről az jut eszembe, mikor restaurálták valamelyik francia nagy gótikus templom tetőzetét és volt egy hely, ahol a boltív felfelé néző oldalára faragott a mester egy vízköpőt, amelyik felfelé néz. Senki nem látta ott évszázadokig, csak az Úr. Nem volt semmi gyakorlati haszna, vagy értelme, csak a tisztelgés
dribli@ ezt a Crysis dolgot többen hoztátok már, de ott is csak annyi igaz, hogy meghaladta korát technikailag. Cső fps létére igen jól kifundált történettel rendelkezett, nem értem sosem az ezirányú fanyalgást. Ja, kb 12fps-sel futott az utolsó jelenet a gépemen, de az úgy is epik élmény volt. Ha nem jött át, nem a készítővel van baj. Ugyanez a CP is. Uncsi a jajgatás. Get off.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
melega
őstag
Srácok olyan gondom van hogy már csak Johnny Silverhand ruhája hiányzik a trófeáért.
Ez a 3. végigjátszásom, de se Mr Hand se, Takemaru nem akar visszahívni, így pedig nem tudok Altal beszélni, se Takemarunak segíteni.
Be bugolt volna a játékom?
Eredeti verzió és nem akarom előröl kezdeni 4. ére.
Valami ötlet esetleg?Pcn is tele van bugokkal!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #69523456 #19272 üzenetére
Nekem csak egy észrevételem lenne ezzel kapcsolatban, és ezt már sokszor kiveséztük. "Vagy a jövő számára csináltak játékot? Öt év múlva nem ezzel fognak játszani." - De. Fognak ezzel is. Ahogy a cs 1.6-al, a fornite-val, és nagyon sok játékot felsorolhatnék még, amivel 5-10 éve játszanak az emberek. Ezzel is fognak játszani 10 év múlva is, mégha nem is lesz ilyen népszerű, mint most, de fognak vele játszani, mind idősebbek, mind a mostani 8 évesek.
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
lo_jo
senior tag
Te hoztad fel az UE5 tech demot ("Az Unreal engine 5 valóban be lett nézve részemről, ugyanakkor az ezzel készült demo az én szememben nagyságrendekkel jobb és szebb grafikát mutat, mint a Red Engine"), mi pedig a tech demot értjük tech demo alatt, nem a pongyola újságírás által felcímkézet Crysist, ami egy teljes értékű játék, player interakciókkal és magas gépigénnyel. Nézd meg, hogy az UE4 tech demo mit mutatott és nézz megy egy random átlag UE4 játékot. Vajon miért nincsenek az UE4 játékok a "játszható" párizsi apartman szintjén? Vagy fordítsuk meg a kérdést. Miért nem lehet semmivel interakcióba lépni a párizsi apartmanban? Igen, vannak elemek, amiben az UE4 is már tud szebbet mutatni, mint a RedEngine, csak vegyük figyelembe, hogy milyen körülmények között. Hány nagy sikerű open world játék alatt duruzsol UE4?
-
juliensorel
senior tag
válasz Maelephant #19270 üzenetére
-
jonnyjoker01
veterán
Ez nem igaz, Crysis nem techdemo volt, mindig is fullos játéknak tervezték. Amire ez igaz lenne az talán a Far Cry, eleinte techdemónak készült az nvidiának, aztán nvidia látott benne potenciált és rendes játéknak megcsinálták, de itt is elvérezne az érvelésed mert végül teljes értékű játék lett belőle. A techdemo az techdemo, a játék az játék, nincs köztes út.
Nem, eddig azt hajtogattad hogy a gépigény nincs összhangban a kinézettel (ami butaság), nem azt hogy nem lehet vele 4k60fps-ben játszani. Más mostanában megjelent játékokkal sem lehetséges, RTX 3090 ugyanúgy nem bírja se az AC: Valhallát, sem a Watchdog Legionst (ezeket a mostanában megjelent open world játékokat találtam csak példaként).
"Öt év múlva nem ezzel fognak játszani": igen, ezért játszanak most konzisztensen többen a Witcher 3-mal, mint 5 éve
Optimalizálni 100% hogy fognak továbbra is (mint az összes valaha eddig megjelent játékban, ha eddig nem vetted volna észre) nem értem miért támasztaná ez alá az abszolút bugyutaságokat amiket írtál
[ Szerkesztve ]
Üdv. Johnny
-
Bep
őstag
válasz jonnyjoker01 #19281 üzenetére
Természetesen, mindegyikkel játszanak még.
-
veterán
Sztem még a quake 2-vel is játszanak, ha utána keresnék, pedig az nem most volt
[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
proci985
MODERÁTOR
válasz jonnyjoker01 #19261 üzenetére
ja. a kedvencem az volt, amikor valamelyik honapok ota inaktiv youtuber visszaugrott a bandwagonra egy cashgrabert szo szerint visszabofogni a pl steam forumokon meno alloflamet, safe playt jatszva besztofot csinalva masok contentje alapjan. reakcio: omg xy is visszatert, nezd meg a videot, az az IGAZSAG, a CDPR most megkapja.
vagy amikor a 4chanon valaki sikeresen otvozte a vilagmeretu szabadkomuves-gyikember osszeeskuvest a cyberpunk2077el, es atvettek az online feluletek, mert abbol volt a click. a mocskos management vs szegeny programozok azert megiscsak az egyik legszurrealisabb atoltoztetese volt az osztalyharcos narrativanak.
persze, volt erre pelda korabban is, pl Borderlands3, Far Cry 5, Rage2 vagy Just Cause 4 megjelenesnel ugyanez ment, de azert nem ennyire durvan.
mas kerdes persze, hogy az egesznek pszichologiai okai vannak. en is utalom, hogy honapok ota itthon ulok es meg honapokig fogok, en is utalom a bizonytalansagot. ettol fuggetlenul egyszeruen nem igy kene levezetni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Vesa
Topikgazda
válasz brumi1024 #19246 üzenetére
Visszafizették a pénzt annak, aki kérte. GOG-on 15 nap, konzolokon gyakorlatilag példa nélküli módon. Számos más, sokkal problémásabb játék esetén ez fel sem merült. Innentől nem értem, mi a problémája bárkinek azon túl, hogy az IRL élethelyzetből adódó feszültséget le kell vezetni valahol? Ez csak egy játék. Pénzt pedig nem bukott az, aki időben visszakérte.
Az már más lapra tartozik (és ezzel van a gond), amikor 100 órákat beletesz valaki, de még mindig ott tart, hogy "bezzeg GTA", és kidobott pénz volt. Ez nem kritikia, és nincs semmi értelme.
A tudomány a valóság költészete!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz melega #19275 üzenetére
kell nekik par ingame nap, csinalj mast vagy csak gyorsitsd az idot
dribli: ez egy szakmai IT forum, ha megprobalod ujradefinialni a szakzsargont, akkor itt nem fognak ra bologatni.
[kép] tenyleg, mutass olyan jatekot, ami ennel szebb, vagy megbirja ilyen minosegben egyszerre az eloteret (nezd az oszlopon a texturat es V szoknyajan a reszleteket) mikozben a hatterben elbir a felhokarcolokkal.
Vesa: van az extrem verzio is, aki kitolta GoGon, belerakott 100+ orat, sikeresen refundolta, majd jott sirni, hogy mennyire szornyu volt. Steamen is van hasonlora pelda, avagy 20 oranal ir egy negativ reviewet, aztan meg a biztonsag kedveert belerak 80at, mert szornyu, bugos, befejezetlen, jatszhatatlan.
egyebkent ha nagyon alfa verziot akarnak latni, hogy az hogy nez ki, hasonlo stilusban (bar toredek budgetbol) pl ott a Postal4 early accessben, marmint igy perspektivaba helyezni, hogy mit jelent az ures palya, a bugok, meg a felkesz.
[ Szerkesztve ]
-
shotika
őstag
És ki beszélt itt a Crysisról? Mielőtt mást ekézel szövegértési problémák miatt, előbb a saját eddig leírt gondolataidat rendezd el.
Az engine licenszelés meg megint másik téma, nem mennék bele mélyebben, de pl az Unreal Engine azért (is) tudott elterjedni jobban, mert más konstrukcióban árulták a stúdióknak és fejlesztőknek.
"a probléma az, hogy maximális részletességgel ( 4K 60 fps ) gyakorlatilag senki nem tudja játszani... A hardver és a szoftver nincs összhangban." - 4k 60fps-t jelenleg egyetlen jelenkori openworld játék sem képes elfuttatni maximális beállítások mellett, persze meg lehetne oldani, de akkor meg azon hisztiznél, hogy a látvány nem felel meg a jelen generációnak. És akkor az RTX implantációról még szó sem esett.
Hozzáteszem, hogy, amit a Cyberpunk ma prezentál grafikai színvonalon, az a holnap játéka és talán 2-3 év mire lesznek olyan hardverek, amik képesek lesznek arra, hogy úgy menjen, ahogy kell 4k-ban. És még az is lehet, hogy a technológia teljesen más irányba fog menni - lásd Crysis első része, ahol nem a több magos rendszerekre építették a játékot. Sőt tovább megyek, játékkonzolokon OW jellegben ezt a szintet, amit PC-én prezentál a játék, talán a következő generáció fogja hozni."Öt év múlva nem ezzel fognak játszani." - Ha életben tartják a játékot, akkor miért ne? Vagy a jövőbe látsz?
A többit pedig a 19277 és 19279-es hsz-ben pedig megválaszolták.
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
proci985
MODERÁTOR
válasz shotika #19287 üzenetére
plusz UE volt a legegyszerubben licenszelheto egy idoben pl egyetemeken es indie fejlesztoknel, aztan ahogy en lattam az Unity kezdte atvenni a szerepet.
Cryenginet pl szornyu volt licenszelni amennyit lattam meg amit ismerosokkel beszeltem, de azt az enginet konkretan hadaszati kikepzesi celokra is hasznaltak egy idoben. sved katonasagnal is nezegettek, de tul "hollywoodi volt", de ha jol emlekszem a nemet katonasag hasznalta. a Crysisnel egyebkent eleg egyertelmu volt, mai napig nem nagyon emlekszem mas jatekra, ahol a tank konkretan nekiallta lerombolni a fedezekeket hazastul-mindenestul ha arra volt szukseg.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz juliensorel #19278 üzenetére
A Crysis valóban teljes értékű játék, de a célja egyértelműen a Cry engine képességeinek a reklámozása volt. Ami pedig az UE4-et illeti: vagy a fejlesztők nem tudták kihozni belőle a maximumot, vagy a demója tényleg csak parasztvakitás volt... A többiben egyetértünk.
-
veterán
Pár napja frissült az Nvidia driver , azóta állandóan kidobál "a CBP 2077 letérdelt" hibaüzenettel random pár perc után a játék . VGA-t visszaraktam alapórajelre ,steamen ellenőriztettem a játék fileokat,de semmi eredmény. Csak nálam romlott el valami vagy nálatok is ?
-
törölt tag
válasz jonnyjoker01 #19279 üzenetére
Techdemo ügyben nem fogunk dűlőre jutni: csak a Crytek vezetői tudnák megmondani mi az igazság.
Gépigény+4k 60fps+AC:Valhalla = optimalizálatlanság.
Witcher 3 állitásodat jó lenne, ha hiteles adatokkal alátámasztanád. Tehát nem azt mondtam, hogy hülyeségeket beszélsz.
Ez a különbség kettőnk között. -
törölt tag
Talán más megvilágitásba helyezi a viszonyomat a CP 2077-el, ha elárulom hogy hajnali ötig játszottam vele... Tehát a játék nagyon bejön, de a kritikámat ettől még megfogalmazhatom, amit ezennel le is zárok.
-
shotika
őstag
válasz #69523456 #19294 üzenetére
Nem, a techdemo teljesen mást jelent, és az, hogy te beleerőszakolod pl a Crysisba, attól még nem lesz az. Persze ettől még kedvet kaphat más cég, hogy megvásárolja az engine-t, de ennyi erővel minden új játék, ami új vagy újabb változatú enginet-t használ, az simán lehetne techdemo. De nem az, mert erre vannak a techdemok. Érted már?
Shotiii#2629 Gainward GTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
lo_jo
senior tag
válasz #69523456 #19294 üzenetére
Mégis mire vagy kíváncsi a W3-mal kapcsolatban? Decemberben csak steamen 42783 volt a csúcs. Nézzük meg a szintén 2015-ös top játékokat: Fallout 4 23305, Rise of the Tomb Raider 3897, MGS 3183, Batman Arkham Knight 1770. A techdemo ügyében pedig ne kérdezz meg senkit, mert nem fognak semmit mondani. A Crysis egy játszható, teljes értékű, engine-ben pedig a korán bőven túlmutató játék volt. Viszont azt elfelejted, hogy nem ezzel mutatkozott be a cryengine, hanem a Far Cry első részével, de még az sem volt techdemo. A techdemo az itt érhető el, jobb oldalon a download unreal paris desktop & vr-ra kattintva: [link]
Hasonlítsd össze egy Crysis játékmenettel. -
Vesa
Topikgazda
válasz abridabri #19292 üzenetére
Nálam a 460.89 driverrel atom stabil, nincs CTD, nincs laassulás vagy lag. 461.09 esetén volt pár micro lag, így azt leszedtem. Lehetnek gondok a driverekkel. Tedd vissza a régebbit, ha azzal jó, akkor problem solved.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
Új hozzászólás Aktív témák
Hivatalos oldal:
Cyberpunk.net
Hivatalos fórum:
forums.cdprojektred.com
Hivatalos Twitter fiók:
@CyberpunkGame
Hivatalos Youtube csatorna:
@CyberpunkGame
Összefoglaló a világról és a háttérről: