- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz jerry311 #5800 üzenetére
Nem-nem, eccsém kípzeld a hallo3 egy mászkálos lövődözős játték! Én kipróbáltam de ojjan vót mint rígen a diavetítés! Pedig a teszkóba azt mondották níkem hogy ez biza a legjobb,legdikhásabb gíp.
Egy nvidija geforce 4(!!!! nígy vazze! nígy!!) 128megabájj vagy micsuda.
chat.hu-ra fő szoktá járni? ha igen vaggánnygyerek924 a nevem!Csuda jó szöveged van!
ui.: rákegyeki a szived!
várom a választ[ Szerkesztve ]
Oda mentem, ahol vagyok!
-
tomp
félisten
ez amíg lejön
Nem szívok a júpíszível. Bár ennyi $-ért adhatnának gyorsabb netet is -
Integra
titán
megtudja adni valaki a linket, ahol az a formanyomtatvány van fent, amit albérlet esetén a lakás tulajdonosának kell kitöltenie ahhoz, hogy a lakásba be lehessen kötni ezt a szart?
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Szólista
senior tag
-
legenda
válasz Integra #5809 üzenetére
én anno telefonon közöltem az ügyfélszolgálattal a szerződés megkötésekor, hogy nem saját a lakás, és eztán a szerződés mellett küldték a bérelt (..stb) lakásra vonatkozó formanyomtatványt is, amit kitöltve és a tulajdonos által is aláírva 8 napon belül kellett visszaküldeni, és csak ezzel együtt volt teljes érvényű a szerződés...
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Travelos
őstag
5 perc állás boot után, és semmit nem tudok csinálni, már minden felesleges alkalmazást és szolgáltatást leállítottam, csak a windows indul el, meg a net.
Ez azóta van, mióta a chello-t bekötötték. Hogyan lehet azt beállítani, hogy ne induljon el a net a gép indításakor? mert gyanítom, hogy emiatt van ez a beállás induláskor! -
Travelos
őstag
válasz Travelos #5817 üzenetére
igen, gyanúm beigazolódott!
ha letiltom a helyi kapcsoltokat, és úgy bootolok, akkor mint a villám a windows felállása. majd a kapcsolat engedélyezése után is minden rendben!ha viszont úgy bootolok, hogy engedélyezve van a kapcsolat, akkor 5 percig szenved a gép, de nincs közben semmi lemezművelet, tehát nem tudom mit csinál, csak olyan, mintha le lenne fagyva, pedig nem! 5 perc után minden OK.
mitől lehet ez? -
tomp
félisten
válasz Travelos #5818 üzenetére
Nálam is sok időbe tellik ha kihúzom a netet.Az ok: későn kapsz ip-t. addig meg a windows nem akar semmit sem csinálni.
Egy nagyon egyszerű megoldás: megvárod míg betölt a win, majd csak utánna dugod be a modemet.
Vagy:
Start menü\Vezérlőpult\Hálózati kapcsolatok
Helyi kapcsolat ikonon jobb katt majd TCP/IP protokoll, Tulajdonságok gomb
IP-cím: 192.168.2.7
Alhálózati maszk: 255.255.255.0[ Szerkesztve ]
-
Travelos
őstag
senki másnak nincs ilyen beállás boot után?
-
Pimpa29
csendes tag
válasz Travelos #5825 üzenetére
Nálam is van egy ideje hasonló leállás (5 bootból mondjuk egyszer), de én arra gyanakszom, hogy elhasználódott a windows és ideje lenne újratelepíteni. Lehet, hogy nem is ugyanaz a helyzet, mert sosem vártam meg, hogy életre keljen, ha 20-30 másodperc alatt nem talál magára, akkor reset.
-
tomp
félisten
Ja ok sorry.
Nálam olyan van hogy a Smart Security képe percekig ott van az asztalon. Néha hamar elmegy a kép,de ha friss boot akkor várni kell. lassan kap ip-t. -
here
tag
Azért a témát kicsit kihegyezve: A UPC a fizetős illegális letöltéseket támogatja?
Torrent ingyen nem. Fizetős ftp igen?Mindegy csak egy éjszakai gondolat volt.
Here
A google a barátom....az egyetlen....
-
Blackmate
senior tag
válasz Travelos #5825 üzenetére
Szerintem is az automatikus IP cím kiosztásoddal lehet valami gond. 2 esélyes a dolog: vagy sokat totojázik a modem az IP cím adással, vagy a géped nehezen bírja "felvenni" a kiosztott címet.
Tippek:
1. Vezérlőpult -> Hálózati kapcsolatok-nál bal oldalt van olyan, hogy A kapcsolat javítása. Hátha nem csak dísznek rakták oda, és csinál valamit.2. Ha van más fiók is a gépen (ha nincs csinálj egyet ), akkor jelentkezz be azzal. Hogy ott is olyan lassú-e a betöltés.
-
Apollyon
Korrektor
Mért támogatná?
Gondolom arra gondolsz, hogy a torrentezés priorizálva van, az ftp letöltés meg nincs.
Nos azért van ez mert a torrentezés p2p alapon működik. Szal maga a p2p van priorizálva, ami rántja magával a torrentezést.
FTP-n nem csak illegális dolgok vannak. A UPC-nek semmi köze hozzá miket töltesz le. Ha mégis valami durvát, akkor jönnek a hatóságok. Ftp-ről letölteni kábé olyan mintha youtube-os videókat néznél. Az h miket, az a Te dolgod.
Attól függ#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Finwe
őstag
válasz Apollyon #5830 üzenetére
A torrent nem illegális tartalmak megosztására van! Más kérdés, h erre is lehet használni de az FTP is pont ilyen alkalmas erre. Továbbá p2p alapon lehet online játékot játszani, nem pedig ftp-s alapon. Elég idegesítő mikor laggol ezerrel a 10/1-es net....
Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
FefeeX
veterán
Akinek lassú a torrent --> tudok módszert 1,1Mbps le, 70kbps fel folyamatosan
-
jerry311
nagyúr
A torrent valóban legális, azonban a torrentet (és kb. minden p2p fájlcserét) döntő többségében jogvédett tartalmak illegális cserélgetésére használják. Persze nem ezért shapelt, hanem azárt mert a forgalom nagy hányadát ez teszi ki. Ha mindenki FTP-zne, akkor az lenne shapelve.
A p2p játék viszont még véletlen sem azonos a p2p fájlcserével. Nagyon faxa szűrőrendszerek vannak ám a világban, amik ezt a kettőt könnyen és gyorsan megkülönböztetik. (ha jól vannak beállítva)
-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz jerry311 #5835 üzenetére
az tuti hogy én nem töltök le 3 hónap alatt ennyit... adsl-el se tudtam, pedig ott ugye havi 150gb limit van.. meg aztán azt se akarom hogy a villany számlám akkora legyen, mint a teljes lakás egyéb cucca együtt..
amúgy ez mit jelent? hogy kolrátozza? az adott chello központban futo alkalmazások amik nem p2p forgalmat bonyolítanak, kapnak fix sávszélt mindig, aztán a maradék ha van akkor a p2p programoké? letudod et fordítani sebességre?
otthon 4mbit adsl-em, frankón tölt is 400k környékén utorrentben sok esetben, de átlag 220-260k-val...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Kovalek
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy közületek van e valakinek két gép rákötve a chellos netre routerrel? Mert az a gondom hogy szerváltam egy routert és azt akartam hogy mindkét gépen legyen net de csak odáig jutok hogy kéri a felhasználónevet és jelszót amit ráadásul nem fogad el pedig e-mailen elküldettem a jelszavam és jól is írom be. Ez miért van? Lehet hogy még routerrel sem lehet több gépen netezni a chellonál mert ugye csak a professional csomagnál lehet több gépet rákötni nekem meg csak extreme csomagom van? Valakinek ötlet? Választ előre is köszönöm!
-
Jadro
veterán
válasz Kovalek #5841 üzenetére
Az most részletkérdés hogy wifi vagy kábel. Legalábbis ebből a szempontból.
A Mac addresst meg tudod nézni a vezérlőpult hálózati kapcsolatok megnyitásával. Ott az aktív helyi kapcsolat ikonra duplaklikk aztán a támogatás fül és részletek. Ebben a fizikai cím lesz az ami kell. Ezután bemész a routerben a setup részbe és a mac address clonehoz ezt írod be. Így az UPC ugyanazt a fizikai címet fogja látni és ez a cél.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
Finwe
őstag
válasz jerry311 #5833 üzenetére
Sajnos nekem soha nem voltak jók az online játékok...
A saját esetemben gondoltam még arra, hogy a korlát miatt szabályoznak p2p-n, de csupán 80GB a három legdurvább hónapra az átlag, nem hiszem, hogy ez a baj. Esetleg az lehet amire Integra pár hsz-el előbb kérdezett, hogy "az adott chello központban" korlátoznak minden p2p-t. Ebben az esetben nem is én korlátozom magam hanem ugyan ehhez a központhoz tartozó másik személy(ek) aki(k) hatalmas p2p forgalmat termel(nek).Igazából akkor sem értem, hogy miért kell nullára korlátozni a dolgot, lehetne 1/512-re és akkor nekem is jó meg nekik is.
Finwe
[ Szerkesztve ]
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
csellosi
tag
Szerintem mindenkinek van joga tudni, hogy mire kepes egy adott program, ime:
uTorrent elindit, => Options => Preferences es ott bal oldalt kivalaszt => BitTorrent almenut, jobb oldalan az ablaknak az also reszeben Protocol Encryption resznel levo lenyilo menubol ki kell valasztani az Enabled opciot. uTorrent ujraindit es kesz is. Igy maximalis sebesseggel jonnek le a dvdnyi meretu kulonbozu Linux distribution-ok. Vegre, kiprobalhatom mind! I love Linux.
[ Szerkesztve ]
- Miota dolgozol a cegnel? - Miota megfenyegettek, hogy kirugnak.
-
tomp
félisten
Enyhe terhelés figyelhető meg nálunk
torrent nélkül "normál" netnél a ping 14-200közt ingadozik.
torrenttel meg háát... néha a cmd nem is tud pinget mérni.
De azért a sebesség az megvan. 480-590kb/s
az előbb feltöltöttem a mobilt $-el.neten keresztül. (qannon) kb. 15perc kelett hozzá :S
amúgy megvan 1perc alatt. -
csellosi
tag
Igen, ezert kell neha (par havonta) felhozni a temat, - hogy hogy lehet ujra maxon tolteni a torrent klienssel - mert meg mindig mukodik. Mert sokan csak be irjak, hogy a torrent milyen lassu a Deluge meg fagy es hibazik, megoldast meg nem igazan tudnak, kulcsszo hianyaban meg nemtudjak mire is keressenek.
Ide kattintva itt van dchard egy regebbi hozzaszolasa is ami erdekes (portok).
jerry311: Amig mukodik, miert ne hasznalhatna?
MOD: Amikor nagy a ping, akkor is megy max. a savszel felevel.
[ Szerkesztve ]
- Miota dolgozol a cegnel? - Miota megfenyegettek, hogy kirugnak.
Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Linux kezdőknek
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest