Hirdetés

Aktív témák

  • cellmass

    csendes tag

    válasz azigazforest #2828 üzenetére

    Szerintem mindenki a többletprofit reményében fektet be vhova, ami extra profitot termel más megoldásokhoz képest (pl. bank, NYESZ stb.). Tehát a kérdés jogos, aki anno befektetett a Brokernet által preferált termékekbe az el tudja e könyvelni azt az extra profitot. Aki nem tudja elkönyvelni az miért nem tudja elkönyvelni? A kérdésre sztem a következő válaszok felelnek meg:
    1. elhitették vele hogy a konstrukciója "magától" hozni fogja az éves 12-14% átlagprofitot.
    2. elhitették vele hogy az ügynök menedzselni fogja a portfólióját (holott ugye haszna abból már közvetlenül nem származik). Ha menedzseli és ért hozzá, akkor pedig nyereséges befektetést kell zárni mondjuk aktuálisan a mostani 2009-es évben. Kérdés hogy hány tanácsadónak sikerült ezt elérnie az ügyfelei portfóliójával. Amellett hogy ugye beütött a krach, és 2008 októberében gyakorlatilag 60-70%-ot veszítettek a névleges értékükből a részvények. Aki figyelt az ügyfeleire az csökkenthette ezt a negatív szaldót. De a kérdésem hasonló..hány tanácsadó hívta fel az ügyfelei figyelmét erre?
    Hány tanácsadó dolgozik 10 éve egyhuzamban a Brokernetnél? Ez lenne a munka..amire minden ott dolgozó büszke lehetne, nem az hogy igen én bekötöttem a Jóska Pistát is, meg 3000 egységet csináltam egy fél év alatt meg ilyesmi (hogy hogyan meg kiket azt hagyjuk..). Pedig a képzéseken emiatt kell ám tapsolni, hogy ki mennyi egységet kötött. Menedzselésben elért sikerekért még egyszer nem állt kint senki. Ez nem egy gyár ahol napi 10 darab gépet kell elkészíteni, hogy profitáljon a cég, hanem itt családok, emberek jövőjéről van azért szó..

    3. Az ügyfél tisztában volt mindennel, azonban rosszul menedzselték a portfólióját, vagy magának menedzselte rosszul.

    De akkor itt most egy kérdést feltennék, mert ez a leírásaidból sose derült ki számomra forest. Kinek kell menedzselni a konstrukciót? Az ügyfélnek vagy a tanácsadónak? Ez megegyezés kérdése? Akit értelmesnek látsz, annak elmagyarázod az alapokat és az kezeli magának és ha kérdése van megkeres, aki meg nem értelmes annak meg kezeled inkább te? Vagy hogy is van ez?
    Emlékszem amikor ott voltam a Brokernetnél akárhányszor kérdeztem a menedzselésről vmit sose kaptam egyenes választ, se a szakmai vezetőmtől, se az ő szakmai vezetőjétől (aki mellesleg 7es). Nem hinném h ennek ennyire kényes kérdésnek kellene lennie..

Aktív témák