Hirdetés

Aktív témák

  • anagylevin

    csendes tag

    Sziasztok!
    Hát eltöltöttem egy kis időt azzal, hogy elolvassam a hsz-okat, úgy februártól. (Ezért ha leírok olyan észrevételt, ami már esetleg elhangzott, akkor bocsi az ismétlésért.) Volt benne hideg-meleg, ami a bnetet illeti.
    Magamról annyit, hogy januárban voltam a bázison és teljes odaadással, tágra nyílt szemekkel hallgattam az előadókat. (Mindig érdekeltek a pénzügyek, nem volt nehéz meggyőzni, előtte annyit hallottam a bnet-ről, hogy létezik..) A bázis közepén(!) már költöttem a fizetésemet, a vége felé már alig vártam, hogy telefonálhassak valakinek. Szakmai vezetőm szerint már az alapképzések alatt el kell kezdeni tárgyalásokat szervezni és új munkatársak felé nyitni.... Ekkor jött az első kérdés: mit is adok el t.képpen és mire is szervezem a munkatársalkat??? Majd választ kapok az alapképzéseken, heti 2 órában. Nem kaptam. Amit viszont hallottam azok a sikersztorik 2003-tól kezdődően, üb menete rogyásig és persze minden mellékmondatban, hogy csak rajtunk múlik(!), milyen sikeresek leszünk. A lóvé óriási, kaptam is a vakut a képembe...3-as pozi....hah, nagyon hamar megvan...heti 15 üb, gyerekjáték...nyár végére 5-ös pozi...és a zseton...csak győzzem elrakni. Na, szóval ilyenek – ahogy olvastam a fórumon, már úgy 70.000 kolléga átesett hasonlón. A bázist követő egy hónap múlva, nagy nehezen, már terméket is láttam!!! amit el kell adni. A lelkesedésem ekkor még mindig 100%. Tetszett a dolog. Az analízis, a pozícionálás, az üb menete, meg minden. Ekkor kezdődtek a telefonok, a barátoknak, családnak, ismerősöknek...stb, ahogy tanítják. Az első pár tárgyalásra eljött a szakmai vezetőm is, mondván majd ő megmutatja, hogyan is kell igazán. (A teljes kép kedvéért, ő azért elég sok dolgot elmondott, foglalkozott velem, negatív dolgokat nem nagyon említett, amit kértem tőle, többé-kevésbé megcsinálta..). Nem jött össze semmi. Ez megismétlődött úgy 40 alkalommal - nélküle – és nagy nehezen, 3 kötéssel kettes lettem. Itt kb. 2 hónapja meg is állt a történet.

    Az elmúlt időszakban a telefonom csendesebb lett, már ami a bejövő hívásokat illeti. Barátaim, ismerőseim egy része, nem nagyon hív vissza, ha látták, hogy kerestem őket, ha igen, akkor már 2x, 3x megismételtem a hívást. A szokásos poénos emailek el-elmaradnak. Akik tudják, mivel foglalkozom, személyes találkozások alkalmával megkértek, hogy erről inkább ne beszélgessünk, így is elég gondjuk van. Van, aki persze lazábban vette fel, de egy lépést már ők is tartanak. Az évek alatt felépített kapcsolatrendszerem torkán nehezen megy le a bnet. A család egyenesen elutasítja, nem igazán tudják hová tenni az új énemet.
    A zseton meg persze az ablakban – ha nincs üzlet, nincs lóvé. Ahogy tisztul a kép a vaku után, úgy még messzebbnek tűnik a cél. A költségek meg mennek.
    A heti képzéseken viszont minden rendben van, megy, a..mindig ugyanaz: ügyfelek hajkurászása (csak telefonáli kell, ennyi az egész!!!!); a részesedés a cégből; mi ezen az egészen a nehéz és bonyolult; válság?...ugyan már!....(nem is nagyon esik szó róla) mindenki alig várja, hogy befektethessen…meg ilyesmi.

    Hogy ne engedjem nagyon bő lére, egy-két észrevétel végezetül:
    1.) Én most még csinálom – bár igen gyengülő lendülettel - , mert szerintem alapvetően jó dologról van szó. Remélem barátaim, ismerőseim hallgatása csak átmeneti..
    2.) A rendszerbe nem kellene mindenkit berántani, mert a legtöbben csak lejáratják a céget. Nem föltétlen akarattal, lehet, hogy egyszerűen nem alkalmas rá – van ilyen! Egy csalódott munkatárs példája, szerintem legalább 100 emberhez jut el.
    3.) Aki belevág, mindenképpen megvan az esélye a sikerre. Én az elmúlt fél évben nem hallottam viharos előmenetelről…
    4.) Aki belevág, vegye figyelembe, hogy mit veszíthet a kapcsolatrendszerén, hogyan tudja ezt megfelelően kommunikálni, barátai, ismerősei felé.
    5.) Ha főállásban csinálod, legyen 3-4 havi lóvé tartalékod. Ha nincs, akkor ne kezd el, vagy csak mellékállásként.
    6.) Nem minden csak rajtad múlik. A legtöbben már hallottak a bnetről és nem mindenkinek pozitív gondolatok jutnak az eszébe. Ez nem az új kolléga hibája. Ha tetszik, ha nem, válság van és a válságban nehezebben döntenek az emberek 15-20 éves jövőről. Ez sem csak az új kollégán múlik.
    7.) A bnet a frappáns válaszokban nagyon nagy. Minden kérdésre van odaillő válasz – amiről sztem az sincs teljesen meggyőződve, aki mondja. Már szinte hallom a 6.pontra a reagálást: Negatív gondolatok a cégről? Hát állítsd be pozitívan! :) Vagy: nincs 3-4 havi lóvéd? Csináld úgy, hogy minél hamarabb kössél és legyen fizud! :D

    Remélem, a fentiekből lejön, hogy még nem vagyok teljesen kiábrándulva a cégből; sok mindenben viszont már elég bizonytalan vagyok.
    A „hogyanistovább” foglalkoztat.

    Várom a véleményeteket: levin

Aktív témák