Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    Sziasztok!

    Nah, asszem most már tényleg visszatértem, vége a piszok nyárnak. :) De engem még az ág is húzott. :W
    Elmondhatom, hogy körbejártam Európát, Madriddal kezdve, megállás nélkül kimentem majd 2 hétre rá hazajöttem, autó nagyon jól bírta. Utána elmentünk nyaralni Horvátba Dubrovnik közelébe Orebicbe, az is 1000km, de már már meg se kottyant. És akkor jött a pokol. Elmentünk várost nézni pont Dubrovnikba, beálltunk a parkoló garázsba. Miközben manővereztem be, éreztem, hogy folyamatosan keményedik a kormány. Akkor már tudtam, hogy valami óriási baj lehet. Hát elment a szervo. :( A motortérből már előtte is jött valami ciripelés, mikor elindultunk nyaralni, de gondoltam semmi komoly nem lehet. Ez a ciripelés a el is múlt, mikor beállt a kormány. Telefonáltam össze-vissza, csomó szervizt felhívtam, hogy mi tévő legyek, természetesen mindenki mást mondott. Van aki azt mondta, így nem szabad használni az autót, mert beállhat a kormány teljesen, van aki azt mondta szépen óvatosan lehet menni, még olyan is volt, aki a pumpa szíját akarta levágatni velem. Természetesen futkostam a városban, legközelebbi hivatalos BMW szerviz Zagrábban volt, csak Opel márkaszerviz volt, ott nem tudtak segíteni.
    Mondtam oké, Orebicig hazamegyek, ott helyben láttam egy szerelőműhelyt. Elszenvedtem az autót a nyaralóig, beállni nem tudtam vele, nem tudtam teljesen végigforgatni a kormányt. Telefonáltam haza, hogy mindenki azt mondja, hogy a szervo pumpa a ludas, küldjenek egy pumpát, mert itt a csávó csak egy hét alatt tudja meghozni 420 euroért, újonnan. Mázlink volt, egyik ismerősömék Korculára mentek nyaralni a hét közepén, így volt aki elhozza nekem az alkatrészt. Sikerült szerezni egy pumpát itthon, 120k km -es autóból lett kiemelve, 25k -ért megkaptuk. Természetesen ez nem tiszta beszerzési forrás volt, de nincs mit tenni. Nah, elhozták a pumpát, másnak este már a szerelőnél állt ott az autó, kicserélte. Szervo megjavult, mentem vissza a nyaralóba, tök örültem, olcsón meglett, nincs már baj.(előtte úgy volt, haza kell szállítani az autót, nem is mondom mekkora költség lett volna)
    Na de... Állok be a nyaraló mögé, ütközésig forgatom, megint felkeményedik, ismét elszállt minden. Nah, itt jött az agyvérzés. :( Kormánymű hiba valszeg... Másnap indultunk haza reggel, reménykedtem rendbe jön. Láss csodát, indít, kormány megint rendben. Hú mondom, tépjünk innen gyorsan, amíg működik. Hazafelé jöttem is rendesen, első rendszámot leszedtem a határig, végig 180-200 -al tudtam jönni tempomattal, annyi volt a pozitívum.
    Mikor hazaértünk, és le akartam parkolni a ház előtt, megint beállt a kormány. Néztem a szerviz lapokat, kormánymű fel lett újítva. Hívtam szerelőmet, aki eddig szabin volt, el se tudtam érni. Azt mondta nagyon sajnálja a dolgot, garanciálisan csinálta meg az autót, elnézést kért, pumpa árát kifizeti természetesen. Kiderült, az autómban Servotronic kormány van, ami annyit tesz, hogy nem sima szervo, hanem sebességfüggő szervokormány.(jó tudni ezt is...) Ott megragadt egy kis szelep, az a ludas mindenért. Pénteken csinálják az autót, kíváncsi leszek tényleg az e a gond.
    Hát, nem kívánom senkinek ezt a hercehurcát, így leírva annyira nem tűnik vészesnek, de megmondom őszintén, én nagyon ki voltam bukva az utolsó napokban, majdnem teljesen tehetetlen voltam. :(
    F@szom is tele van már a BMW -vel. ;] ;] ;]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák