- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Figyu, ha kiteszteltem őket, akkor a
sz@rabbikatintel konfigot elviszem házhoz, úgyis megyünk kirándulni pár hónapot...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Megnézem mit tudok kiszorítani 450k ajróból... egy APU sztem belefér
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Aham... ha abból a mail cím alapján nyert pénzből lenne BÁRMI, akkor vinnék ingyen is
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Malibutomi
nagyúr
ÁRULÓÓÓK, mindenki egyből ugrana az intelre WAAAAAA
-
MrM94
addikt
Meg tudod?,haver anyja valami sorsolason igy nyert 1 millio forintot.
Kapott egy mailt hogy szerencsesen kisorsoltak,valami olyasmi oldalon ahol munkat lehet keresni vagy valami hasonlo es tenyleg megkaptak a zsetontAz alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Tomko78
őstag
Anno nekem Angliából jött ehhez hasonló , csak nekem valami Angol címeres papirusz hogy örököltem 2 lakás Londonban meg valami birtokot Skóciában , de mondom nekem nem kell minek nem ? Vissza írtam nekem nem kell semmi , csak egy jó AMD 9970 vga azt küldhetnek eddig még nem kaptam semmit
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
ViZion
félisten
válasz Tomko78 #6809 üzenetére
Persze, ezek mind kamuk. Mint az ericsson laptop
Jah, jófej voltál. Nigériába sem utaltál pénzt, hogy a nevedre írják az aranybányát? Nekem volt anno, aki Skype-on keresett meg Kínából!, h üzleti kapcsolatokat építene ki a cégével magyarhonban. Mondom fain, de bizony én csak honlapszerkesztő, grafikus vagyok, szal. gyanúsan rizikó, h nem engem keres...
Persze én megfeleltem volna neki, kicsi invesztálással hatalmasat kaszáló megabizniszbe csaptunk volna. Mondtam is, h király lenne, csak momentán egy filérem sincsLogikusan végiggondolva kb. 1 órát chateltünk, persze van aki több-kevesebb idő, ha hetente 1-2 embert behúznak az már talált pénz nekik...
[ Szerkesztve ]
-
Tomko78
őstag
-
őstag
Amikor a laptopot adtam el akkor talált meg egy angol úriember, hogy a fia Nigériában él, neki küldjem a gépet, a pénzt utalta. Küldte a kamu bizonylatokat, meg csak 50 eurót kért, hogy annyi kell a bankjának, hogy elutalja az én pénzem. Logikusan hangzott már elsőre is.
Csináltam neki cserébe kamu Magyar Postás feladószelvényt meg tracking oldalt némi IP naplózással, majd rákérdeztem, hogy IP alapján inkább nem-e az USA-ba kellene küldenem, azóta kussol[moderálva]
Hirdetni csak a hardveraprón, kérlek![ Módosította: BomiBoogie ]
Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
MrM94
addikt
Ayoyh
Csokolom, hogyvannak ma az emberek alszanak?Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
stratova
veterán
válasz Shokkolo #6816 üzenetére
Itt pedig egy Pentium M 760 teljesít szolgálatot, mit nyertem?
Nálam 2 remote + excel + word + 10 tab + Megkettyint vírusszkenn fekteti ki néha az i5-520M-et.Inkább alszom. Sok volt már a brainstorming az azonnali procisban.
Macsek kellemes róka vagy/és fejfájásmentes továbbiakat.ViZion: a kis Pentium feszültségeinek RMClockkal adtam egy pofont, így 30+°C-ban is alapon jár csak a venti energiatakarékos módban. Gyári beállításokkal teljes terhelésen már vagy lekapcsolt vagy felszállt volna, üresjáratban pedig random felpörögne.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Ez ilyen anti tuning klub, vagy má' ez a menő, h ki hogy szívatja magát? Mert van vhol egy répi pintium prockóm...
-
Shokkolo
addikt
Nekem elhiheted én nem sportból szivatom magam.
Nap mint nap könyörgök a főnökeimnek a magentás ténél, hogy lassan 1 éve megérett a gép a cserére, és ez NEM bírja a strapát.
1 éve egy fasza kis i5 -ön kellene dolgoznom meg 8 giga ramon...
és nem nem nem nem nem...elhiheted, hogy nem ez a "hobbim"
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
ViZion
félisten
válasz Shokkolo #6821 üzenetére
Nah, ahol voltam régebben, ott is elkezdtek anno spórolni. Pl. szerintük qrva nagy csapás, h lemennek az emberek cigizni. Magam nem dohányzom, de akkor is, én mondjuk kávézok. Egyrészt aki gép előtt ül a napi 8 helyett jó tíz órákat, úgy, h az óránként előírt szünetet nem kapja meg, de lemegy cigizni helyette néha, az mekkora szemét már, nem? Másrészt legyen kreatív a 8. órában és utána is, ne kávézzon vagy cigizzen... Sokszor nem a cigi a lényeg, hanem kimenni a gép elől, embereket látni, utána gyorsabban megy a munka.
Megemlítettem, ha spórolni akar a cég, akkor jó lenne, ha a grafikusok nem napi 3-4 órát dolgoznának. Mert a másik 5-7 órában homokórát néznek... Egy nagyobb állomány nyitásakor lehet cigizni, fürdeni, vacsizni is akár. Elszállt a gigabites switch, vettek helyére... ami a boltban volt 100 MBitest... Csak ott van rajta 10-15 gép, hátul meg még egy tucat. Persze sok switch egymás után halmozva, mikor mi volt a bővítés...
-
Shokkolo
addikt
és az olcsó switchek "remek előnye", hogy nem portonként 100/100 fullduplex, hanem annyi az összteljesítménye ergó ez egy kis 4 poertos switchen is lecsökkenhet 25/25 re ha épp mind a 4 gép tölt ezerrel a hálózaton.
Jómagam is dohányzom, de igazat kell adjak.
Nem a cigi esik jól, hanem hogy addigis 10 perc pihi amiből 5 séta a dohányzóig meg vissza és legalább mozgok kicsit."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Shokkolo #6816 üzenetére
Abban legalább nincs HT.
De milyen az, amikor a HT szálba belefagy a FlashPlayer plugin és emiatt még a Task Managerrre is várni kell 5 percet, mert persze az is egy szaros HT szálon indul el... FAKK!Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Shokkolo #6830 üzenetére
OSZK 2006. Végre volt Gigabites gerinc, gigabites router és switch és 100-as switch a szerverteremben ami a gigabitesről látta el a szervereket. Beszereztek 10 db terminál szervert, amik az olvasótermekben lévő kb. 400 db vékony klienst szolgáták ki. Mire dugták a nagyeszűek a terminál szervereket? ....
... egy 10 megabites HUBra. A vékonyklienseknek esélyük sem volt.Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Shokkolo
addikt
válasz Zsivaagoo #6832 üzenetére
Remek... a tervezés és a szakértelem csodája
Legalább vettek volna "értelmes" Hubot...De ha már hálózat:
2013.08.06 -ot írunk,
Ügyfél jelentkezik, hogy nem tud dolgozni, extrém lassú minden.Indul a vizsgálódás hálózati oldalról:
Kliensport rendben... 100/full zéró crc, drop stb.
Acces-Switch rendben
Uplink a CoreSW-re 1000/full, zéró hiba
Core Uplink 1000/full, zéró hiba
Core SW maga rendben
Uplink az Router felé 1000/full, hiba még mindig sehol
Router LAN Port 1000/fulll még mindig 1 deka hiba nincs
Router maga kegyeg 3-5% -os terheltségen, se beragadt process se semmi
Router WAN portja 100/full (Modem felé) tökéletesen rendben 0 hiba...MPLS felhőben a PE-Neighbor hibátlanul elérhető
Ez volt az a pont ahol elkezdtem izzadni , hogy ilyen nincs h. hiba sehol, és mégis ekkora a gáz.
Majd végső elkeseredésemben megnéztem a vonal terheltségét.cca 150 kliens a hálózaton... minderre megrendelve 192 kbps (nah jó duplexbe)
terheltség: 1700%(valamelyik okos manager kitalálta, hogy ennek "elégnek kell lennie") gratulálok
[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Zsivaagoo #6834 üzenetére
Na, ilyenekből írtam a terminal.hu-n a Számítástechnikai rémtörténetek tocsikot és még a HWSW fórumba is jutott bőven. De ma már sajnálom a betűt, csak duhaj sörözés közben vagyok hajlandó a régmúlt hadititkokat kiszivárogtatni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Shokkolo #6837 üzenetére
Gyanúsan csúnya telefonszámról hívnak hajnali kettőkor éjszakai műszakban...
Áhhh... India...
- YYYYYY Servermanagement, XXXXXX speaking.
- hámádzubábá nopoketóll da szava tiket mumbáj.
- Good Morning! Do you speak english?
- Yes.
- Where are you from?
- Mumbáj.
- Are you an office guy or you are a technician?
- Yes.
- Yes WHAT?
- YES SIR!Majdnem elkezdtem a sírást... Azóta már tananyag a cégnél - kb. 2 éve - , hogy az ifjú munkatársak ilyen körülmények között se veszítsék el az önuralmukat.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
ViZion
félisten
válasz Zsivaagoo #6832 üzenetére
Szerintem Veled van a hiba. Ezzel megelőzhető, hogy túlterheld a server procit, és így elég bele 4 GB ram...
Azt meg már írtam, mikor többdiplomás kolléganő sírva visított, h eltűnt a net. Mire kis kutakodás után kideróült, h az én hibám: IE-t FF-re cseréltem, de az ikonját nem állítottam IE ikonra, így a net "eltűnt".
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Zsivaagoo #6838 üzenetére
Nekem india kimarad, van helyette Malajzia...
Amikor pici maláj "encidönt menegör" belecincog a kagylóba eszméletlen "angolsággal" a kagylóba roppant mód élvezem
De kifejlesztettem az ultimate módszert, amivel gyorsan rövidre zárom a beszélgetést.
"Please use the official communicaton method, and send me all informations via E-mail,
I'll need it for ducimantation"És a legjobb, hogy ugyebár én németes csoportban vagyok... an angolt én is csak töröm, bár azért el már épp nem adnának inglisföldön se
@Ormányos:
Epik FF iconját IE-re cserélni
8átérzem helyzeted... hálózat előtt éllovas helpdeskes voltam... onnan is akad 1-2 gyöngyszem"[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Shokkolo #6840 üzenetére
A világ minden részére szapportálunk. (Szép magyar szóval.) Úgyhogy ismerem á záccentúsokát.
Áááá nidzsérijái júrúbá hárcusuk (mint pl. Fekete Pákó) különösen nagy előszeretetnek örvendenek nálam.- India, Kína, Thaiföld, Malajzia, Új-Zéland, Fekete-Afrika, a volt Szovjetúnió utódállamai, Észak és Dél-Amerika...
De most már támogatnék egy India és Kína közötti, korlátozott nukleáris háborút.
-
Zsivaagoo
őstag
Kedves Ármányos ormányos!
Te tejjel-mézzel folyó Kánaánban dőzsölsz. 4 giga ram egy szerverbe? A cég bizonyos divízíóján belül baromi sok olyan lokáció van, ahol a 8 éves 2,4 GHz-es P4 Xeon az alapértelmezett 1 giga rammal. (Novell szerver.)
-
tibee77
őstag
válasz Malibutomi #6807 üzenetére
+1
Végre lejött az entourage mind a 8 évada, csak 4 napig töltöttem egy huzamba (régi szép betárcsázós idők xD) úgyhogy a maradék két nap szabin végignézem.
Kinek mi a kedvenc series-e?[ Szerkesztve ]
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
ViZion
félisten
válasz Zsivaagoo #6844 üzenetére
Kicsi nyelvlecke... [link]
Tanuljunk angolt!Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
Mai EPIC:
Voltam egy cégnél interjún, mindenhol mac... Alma tenger az egész.
...persze kiderült, h apple-t nem kedvelik a cad progik, így windows-al használják... Ejnye.
Ez pár kérdést vet fel: eredetiek-e a windowsok, ha igen, akkor mit szólt a a tulaj, amikor kiderült, h venni kell "pár" licencet? Másik, ha fontos a minőség és a support, akkor miért nem brand gépekből építkeztek? Mert menő az almás egybegép? Szvsz. inkább egy doboz az asztal alatt egy jó monitorral, és olcsóbban jött volna ki. De van, ahol ez nem szempont. Viszont így már tudom majd "kalibrálni" a fizetési igényt...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Jim76
aktív tag
válasz Zsivaagoo #6838 üzenetére
Ááááá.... ez defájt 2 rövidke hét szabi, meg 1,5 hét próbálkozás (hogy behozzam az elmaradást) után visszataláltam ide, és mi vár... ezen sírvaröhögtünk... egyik kolléga ex 1st level-es, csak halkan bólogatott, mikor megmutattam neki, és jöttek a sztorik
Feldobtad a napot
Na elkezdek visszaolvasgatni, milyen gyöngyszemek voltak itt még közben.
A conversation végét meg lehet ellopom az aláírásombaThere is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Zsivaagoo
őstag
és egy még régebbi, szintén Indiai vonatkozással:
--
Utolsó update a ticketben, ticket lezárva. (Mi nyitottuk egyébként HP Ultrium1 SCSI szalagos egység cserére)
"Mr. Dickshit confirmed from the customer side that the server reboot solved the problem."Azaz szabadon, de értelemhűen fordítva:
Szarfaszú úr az ügyfél részéről visszaigazolta, hogy a szerver újraindítás kicserélte a szalagos egységet.Jáááájjjjj....
--------------
a ticketet nyithattuk újra.Mondjuk indiaival vitatkozni legalább annyira reménytelen, mint sötétben négerrel bokszolni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest