- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mi5i
aktív tag
-
Gabesz144
senior tag
De nem szeretnék vitatkozni csak azért írtam mert nekem ez a tapasztalatom.
Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
MontyCrew
senior tag
válasz Gabesz144 #2106 üzenetére
Én pont az ellenkezőjét tettem,, egy Gainward 560Ti - ről váltottam egy Gigabyte HD6870 OCra (windforce) és én csak ámultam, nekem pl az a csere érte meg, teljesítményben sem maradt el annyira az nvidiától, mellette sokkal hűvösebb és halkabban tette a dolgát és még lett egy kis zsebpénzem is
-
-
MontyCrew
senior tag
válasz RootRulez #2109 üzenetére
Ahogy mondod, bár csak 1 hétig volt nálam mert haver meglátta és el is vitte tőlem,, azóta egy 4870 csücsül,, ég és föld a kettő, alapjáraton 50 fok ez,,, a 6870 meg furmark alatt volt ennyi,, persze mindezt hangtalanul, ez meg süvít össze vissza, de azért a 6000-es ATI szériáról nagyon jók a benyomásaim, pedig mindig is nVidia párti voltam,, és oylannyira megtetszett, hogy lehet h majd beruházok egy 6950re... egy X4es 3200mhz-n képes azt a vgat kihajtani?
-
Reibek
senior tag
válasz gabo9201 #2086 üzenetére
Rákerestem volt e még vkinek hasonló problémája egy külföldi fórumon találtam is hogy egy német srácnak detto ugyan ez volt a baja másik gépbe ment a kártya nála nem a saját gépe más kártyával ment a sajátjával nem neki is Gigabyte 5870 viszont a lap egy Asus Maximus volt. Ő ki vette az elemet a lapból, cmos reset és utána müködött este kipróbálom.
-
MontyCrew
senior tag
válasz RootRulez #2116 üzenetére
Csak nem fürdöm be vele, alaplapomon csak 0.05 V- ként tudom állítani a feszt, és ugye azt sem kapja meg normálisan... 1.45 meg már sok neki fogyasztás szempontjából is nézem, és még úgy voltam vele, hogy 1.4 en amit megy annyival használom, de nem megy smemivel sem többet mint 1.35-n maximum még a hőleolvasós dolgok is meggajdulnak, aztán csak szerencse kell hozzá, hogy vissza tudjam varázsolni...
-
RootRulez
félisten
-
deceiver
csendes tag
Sziasztok,
Laikusként lenne egy kérdésem: a monitor képe néha elmegy (abszolút feketeség). Pár perc kikapcsolás után viszajön, de később - félóra, óra - megint elmegy a kép. Gondoltam arra, hogy melege van a gépnek, levettem az oldalfalat (a belsejét kitisztítottam) de ugyanúgy fennáll.
A VGA Geforce4 MX 440, kb. 6 éves konfiguráció része.
A monitor LG TFT "17 1,5 éves (de nem hiszem hogy ez a hibás).
Lehet más probléma is mint a videokártya? Ha igen mi, ha nem hogyan teszteljem?
Bármilyen választ előre is kösziÜdv
deceiver -
RootRulez
félisten
válasz deceiver #2119 üzenetére
Szia!
Másik monitorral próbáltad már? 2D alatt sötétül el vagy terhelés hatására? Másik VGA-val kéne kipróbálni meg és kibújna a szög a zsákból.
Lehet melegedés, mérni kéne vmi programmal, ha van szenzor az MX440-ben... Hogy mi hány fokos.
═════════════════════════════════════════
-
deceiver
csendes tag
válasz RootRulez #2120 üzenetére
Szia!
Még nem próbáltam másik vga-t és monitort sem.
Egyszerűen internet böngészés közben száll el, semmi nagyobb terhelés.
A 3Dmark-nál valami egyszerűbb tesztprogramra gondoltam, nem tudom van -e ilyesmi.
(az everest tesztelő kiír hőmérsékleteket, de úgy emlékszem, vga-ra nem.)Üdv
deceiver -
RootRulez
félisten
válasz deceiver #2121 üzenetére
A furmarkkal lel ehet terhelni a VGA-t, csak nem tom mit szól a nem mai karidhoz.
Amikor 2Dben elmegy a kép, akkor működik a gép tovább? Tehát ha szól a zene, az megy tovább, amíg ki nem kapcsolod a gépet vagy se kép se hang és ki kell kapcsolnod.
Mindig vártál vele, sose kapcsoltad vissza azonnal? Vagy volt próbálkozásod, de akkor nem kapcsolt be és várni kellett?
-
deceiver
csendes tag
válasz RootRulez #2122 üzenetére
Az előbb is elment.
Csak fekete kép van, a gép ok (zene is marad)
Általában úgy néz ki, hogy miután elment, a monitort ki és rögtön bekapcsolva: ekkor kb 1-2 másodpercig visszajön a kép. Ezt 4-5ször eljátszva ugyanaz az eredmény. 8-10 alkalomra talán visszajön.
Egy cigiszünetnyi monitor off után megmarad a kép mondjuk 15-60 percig.
Ezt pár napja csinálja. -
shermann00
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dell optiplex gx 745 számítógépem:
c2d e6300 @ 2000 Mhz
2gb DDR2 RAM
300 gb hddEhhez szeretnék venni valami olcsó vga-t, amivel esetleg 1280x1024-ben játszani tudok. Olyan 10-15k lenne a keret. A tápegységet nem tudom, így olyan vga kéne, amin nincs külön tápcsati. A válaszokat előre is köszönöm.
-
BITBOYS
addikt
Help Me!
Win7 32bit alá nem megy fel a Catalyst driver, mi lehet a gond? Gigabyte 6850 lenne az áldozat.
Köszönöm előre is -
MontyCrew
senior tag
válasz Gabesz144 #2123 üzenetére
Jah, hát úgy egész jó, persze mindenki maga tudja eldönteni hogy melyik vga kell neki, én mind2 kártyával meg voltam elégedve, bár az 560 eléggé zúgott búgott, szval elég hangos volt, de ezt az nvidiától már megszokhattük, persze a nem ref hűtős az megint más,, de azért elég szép felárat is szoktak kérni, akkor meg már olcsó ref, és rá egy hűtő, bár sok gyártónál a hűtő cseréje a garancia vesztésével jár
-
HF77
őstag
helló
vélemény róla:
Radeon HD 2400 PRO(256)
filmet nézni kellene,nem játszani!!köszi
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
RootRulez
félisten
válasz deceiver #2124 üzenetére
Hmm, akkor azt szűröm le, hogy a géphez nem is nyúlsz a probléma fellépésekor, csak a monitort kapcsolod ki (addig akár szól a gépen a zene), majd később be. K
Tehát ez inkább monitor gubanc, mégpedig legvalószínűbb. hogy tápja szarakodik, ki kéne próbálni másik géppel huzamosabb ideig.
BITBOYS Alaplap driver fent van rendesen?[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Én azt vallom, hogy FullHD-ra ,minimum 23", de attól filmezni jó lesz a 2400. "Ingyér meg oszt főleg."
És nem utolsó sorban előrelépés még ez is FX5200ról. Csak Majd drivernek járj utána az AGP-s ATI szoftverek szokták ám szopatni a népeket
[ Szerkesztve ]
-
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Elcseréljem-e a 4870x2 -m egy 768-as gtx460 -ra, illetve ha igen, mennyit fizessen rá az illető?
-
RootRulez
félisten
A 4870 kora ellenére még mindig a legerősebb VGA-k közt trónol asszem 11. a világranglistán, míg a 460 19., és nincs köztük nagy különbség.
Ismerve a 4870x2-őt én örülnék, ha 1:1-be kapnék helyette egy 20%-al gyengébb, de újabb, korszerűbb és garanciásabb GTX460, amíg meg nem fikkan nálam a 4870...
Konkrétabban az ATI érhet vagy 28-at az nVidia meg 25-öt, szal tényleg elhanyagolható az anyagi különbség...
HF77 Ha nem válna be, akkor megkeresel és átveszem tőled olcsóba , de nem lesz ott gond.[ Szerkesztve ]
-
Ice!?
őstag
válasz RootRulez #2140 üzenetére
Igen, elég combos vga, remekül kiszolgált mindvégig, viszont eljárt felette az idő.
Eredetileg 5850 / 70, 6850 / 70 -eket nézegettem utódnak, de az egyrészt picit drágább is, másrészt pedig előbb el kellene vinniük az enyémet, ami már lassan a 3. hónapja koptatja a hardveraprót, és hát, nem nagyon tolonganak érte.
1:1 -be nem szerettem volna elcserélni, mert volt szerencsém próbálni a konfigomban 460 -at, és nem igazán győzött meg, viszont úgy néz ki, hogy 4k -t ráfizet a remélhetőleg leendő tulajdonosa, úgyhogy belemegyek a cserébe.Köszi a választ.
(#2144) gabo9201: Már nem rajtam múlik.
[ Szerkesztve ]
-
Redcaster
őstag
Üdv!
A mai napon vettem Vaterán egy ATI Mobility Radeon 9200-t.
Tudom, hogy nem játékra való VGA, de mostmár mindegy, tudom, megszívtam.
A helyzet az, hogy mivel nincsen benne érzékelő, így Aidával és Everestel sem tudom megnézni a hőmérsékletét. Valamimás módszerrel meg lehet?
Érzésre játék közben elég meleg, ami nem is lenne gond, ám egy idő után elkezd "hullámozni" a kép, mint amikor a telefon csörög, és az bezavar a monitornak
Ezért gondolom azt, hogy esetleg túlmelegszik a kártya.Valami ötlet?
Előre is köszi!
-
Reibek
senior tag
Gabo9201 megoldodott a probléma kivettem a tápot a gépházból és nevetve megy a kari vszinű zárlatot okozott a ház és levédte inkább magát.
[ Szerkesztve ]
-
Lastemperor
tag
válasz Redcaster #2147 üzenetére
Túlmelegedésen kívül (elmondásod alapján ez lenne a valószínű) lehet a GPU is hibás, vagy a kártya memóriája.
Kezdésnek szerintem ezt futtasd le:
http://ipon.hu/utils/Video_Memory_Stress_Test
A lehetséges hibák:
- Kevés a laptopod hűtése a kártyához, túlmelegszik és ezért hibázik
- Hűtés OK, viszont kártya hibázik terhelés alatt
-- GPU hibás
-- Video RAM hibás
- Előző kártyáddal mi történt? Extrém esetekben előfordulhat hogy a vezérlés a hibás nem pedig a kártya -> alaplap.[ Szerkesztve ]
Ain't no rest for the wicked, money don't grow on trees
-
Redcaster
őstag
válasz Lastemperor #2149 üzenetére
az a helyzet, hogy nem laptop, hanem pc
tudom hogy hülye voltam hogy ilyen kártyát vettem, mostmár rájöttem, hogy nem ezt kellett vna, de mind1
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- További aktív témák...