- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
De azt honnan tudni meg hogy melyik készülék, melyik térképpel képes együtt működni?
Gondolok arra, hogy asszem a igo, topmap, navteq térképek a preferáltak, ezeket melyik készülékek támogatják?#1245 nél meg az a kérdés hogy a 2 közül melyiket ajánljátok?!
[ Szerkesztve ]
-
m.jeno
senior tag
no, akkor mégegyszer vannak készülékek PDA és PNA és még sok-sok okostelefon stb,. ezeken futtathatók jogszerűen vagy anélkül különböző navigációs programok, mint iGO8, iGO Amigo, Utinavi, Sygig, Garmin, MioMap meg a jóisten tudja még, hogy hány féle van.
Azt a készülék forgalmazója tudja megmondani, hogy melyik készüléken milyen navigációs program futtatható jogszerűen, hogy az adott készüléket milyen navigációs programmal tudod megvenni. pl. Navon470 iGO8 Magyarország térképpel, vagy WayteQ x820 Sygic + teljes eu. térkép.- minden navigációs programhoz adnak egy térképet, vagy térkép csomagot, azt hogy mit kapsz, azt a készüléket forgalmazó cég dönti el illetve vásárolja meg a navigációs programot előállító cégtől liszensz formájába. Vagyis amikor megveszel Navon470-es készüléket Magyarország térképpel, akkor az NNG engedélyezi liszensz fájjal, hogy az működjön is.
Hogy milyen térkép kerül rá, azt iGO esetében az NNG dönti el, az alapján, hogy mit szeretnél megvenni, mert vannak olyan országok, amikre csak egyféle térkép létezik.
Pillanatnyilag a két legnagyobb térképforgalmazó cég TelaAtlasz TA és NavTeq NTQ, - eu. összes országára rendelkezik térképpel számszerint 45 országéval - egyébként a világ minden részére készítenek térképet -, regionálisan keleteurópában még jelen van a TopMap TM 20 országra készít térképet, és van néhány 1-2 térképes cég is. Az NNG a TM térképeket preferálja, hiszen az övé a cég, de kénytelen a nyugateurópai orszoknál vagy TA vagy NTQ térképet használni, mert ő nem rendelkezik önállóan ezekkel.
vagyis a készülék nem támogat semmiylen térképet, a navi program igen.[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
keszo
őstag
válasz felora:) #1256 üzenetére
Hali
Sajnos most hirtelen nem jut eszembe h hol lehetne még ezen kívül pdf olvasására alkalmas szoftvert találni
...egyébként lehet h a pna(pnd)-dat átkel alakítani h lásd a win ce könyvtár szerkezetet mint egy pda, és így talán könnyebb dolgod lenne[ Szerkesztve ]
Attila
-
skyny
tag
Sziasztok.
Ma vásároltam egy htc hd2 pda.
Fel tettem a legfrisseb romot és fel raktam az igo 8 at 3.2 es versiot pontosan.Ment is szépen csak épen nem talált gps jelet.Valaki irta hogy rakjam port 4 de igy sincs eredmény:-((
Tovább benne van a googe maps,nos ez sem mukodik:-((
Mi lehet a baj? -
m.jeno
senior tag
A beállítások második oldal GPS menüpont alatt már ellenőrizted, hogy be van-é kapcsolva a gps vevő? és mindezt ha lehet a szabad ég alatt tedd, mert az épület kellőképen leárnyékolja a műholdak jelét.
[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
Tompie
őstag
Amúgy dilemma most hogy
Wayteq x920 vagy
BluePanther Azure Slim 500 MHz ??? -
Andras6800
senior tag
1207-re valaki valamit plz?
A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!
-
napata2
tag
Amikor kikapcsolom a Navon N260-at, akkor kiírja, hogy "ENTERING SLEEP MODE", akkor még jócskán van az akkutöltöttségből. Azonban ha eltelik 1-2 nap, akkor anélkül hogy használnám teljesen le van merülve az aksi, újra kell töltenem. Mit kell beállítanom, hogy ne merüljön le kikapcsolás után.
-
Balinov
titán
Aki Navigon PNA-t hasznal attol kerdeznem, hogy van-e lehetoseg megtett ut logolasra, neadjisten Google Earth-es kml-be torteno kiexportalasara? Mint pl. az Androidos Mytracks vagy az Iphone/Android-os Runkeeper-nel? Navigon 2310-rol lenne szo
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
törölt tag
eten x500+ jó? merég 30 ezret?
-
PEPE85
senior tag
Sziasztok!
A legolcsóbb (működő) TMC vevős IGO 8-as készüléket keresem (Amigo vagy sima, mindegy), nem kell, hogy adjanak hozzá IGO-t, tudtok ebben segíteni?
Watch 4k movies with Netflix :)
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Adott egy telo, memkartyara telepitett Garmin MobileXT navigacioval. Eddig minden rendben volt, legfrissebb verzioval. Most a kovetkezo problemam akadt. Memkartyat csereltem, es ujra feltelepitetem a Garmin-t. Mukodik is, de a terkepnel azt irja, hogy no maps-s. Na most ugyan az a terkep van fent mint eddig, 5.3-as Magyar, gmapsupp.img nevvel. A programban a sajat terkepeknel ki is irja a Magyar terkepet, tehat latja, erzekeli. Akkor mi az oka annak, hogy nem lat terkepet, es ezert nem tud navigalni?
Don't Tread On Me
-
keszo
őstag
válasz MPowerPH #1270 üzenetére
Hali
Ennek több oka is lehet
- érvényes gps jelnél erősen rákel zummolni
- ha te magad raktad fel a térképet a mapszosz-szal és key-generátort használva akkor a generátorban használt hitelesítő kulcsok már nem jók az új kártyán szereplő térképhez. vagyis ezen a kártyán szereplő garminnal is készítened kell egy gmapsupp.img-tAttila
-
MPowerPH
félisten
Az elsőt kipróbálom. A 2. az így nem teljesen világos. Ezek komplett unlock-olt térkép, nem használtam mapsource-ot. (tudom miről beszélsz, nem én csináltam az img file-t) Az a fura, hogy ezt már megtettem egyszer, és akkor rendesen működött. Kb. 2 hete csináltam, pont ugyan így.
Don't Tread On Me
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!!
Ne haragudjatok a kérdésemért; de még nagyon kezdő vagyok a gps-ben..
Báttyámnak van egy amcor gps-eOK vágom hogy nem egy király cucc..
Ez odáig ok; de hogyan kell rárakni az igo-t?
Ha egyszerűen rámásolom a sd-re akkor elindul az alap program; de navigációnak nincs nyoma:-( sys ben ott van hogy[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"Előre is köszi a helpet.. AKár privátba
-
napata2
tag
Sziasztok!
a PNA content/buildingbe tettem Hungary.3dl-t, hogy az épületeket 3D-ben láthassam. Sajnos ez nem jön össze, pedig szeretném az épületeket téglatest formában látni, de hiába állítok be az iGO8 3D-s beállításaiban az épületek láthatóságánál bármit is. Egyedül a tereptárgyakat megjelenítése működik, ami ha jól tudom néhány nevezetes épületet jelenít meg szép textűrával (pl. Parlament, Nyugati pályaudvar, stb.). a .3dl file kell ahhoz, hogy láthassam az épületek 3D-s képét vagy más? Mit kell beállítani ehhez?
-
edk-
őstag
Szervusztok,
Egy FuSI n560 PDA-val van gondom: sokszor csak nagyon sokára (5-15 perc) talál fixet. (Ha megvan, onnantól jó.)
Az op.rendszer WM6.1, a GPS-vevő firmware-je 3.5.0 verziójú. A ROMmal jött egy hódadatfrissítő, ami a htcscm13.htc.com.tw címről tölt le, de áprilisi dátumú jön csak le.
Van továbbá QuickGPS, ami letölt és azt írja, érvényes adatokkal rendelkezik.
A SirfTechben (NMEA protokollal) az Sv és El sorokban sok adatot látok, de a Cn sorban csak egy nullától eltérőt, amíg nincs fix.
Mit kéne tennem vagy még megnéznem?
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
wody21
tag
Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a mai készülékek/szoftverek közül (inkább szoftver) melyek alkalmasak arra, hogy beteszem a készüléket, és elkezdek autózni, kiveszem, másnap megint beteszem, stb és a hónap végén kijelzi, mennyit mentem... Tehát ehhez az elejénél egy új útvonalat kell indítani? Vagy hogy is van? (fogyasztásmérés miatt lenne fontos!!!) Kérem magyarázzátok el nekem! (gondolom amíg "mérek" addig új célpontot nem állíthatok be, de az nem is gond!)
Köszönöm szépen, Üdv w21 -
F_Petii
csendes tag
Sziasztok! Egy Mio C720b -hez lenne szükségem működő ROM-ra, nincs esetleg valakinek? Egész nap keresgélek, eddig kettőt találtam, de mindekettővel lefagyott, amikor bejött a narancssárga mio-s kép boot közben Ha valakinek van légyszives küldje el, nagyon fontos lenne. Előre is Köszi!
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok.
Olvasgattam volna a topik hsz-it, de nem igazán értem a szakzsargont.
Autós, kerékpáros, gyalogos túrizmushoz keresek készüléket.
Autós, mert nem ártana, ha egy városban jelezné, hogy melyik sávba soroljak.
Kerékpáros és gyalogos, hogy túrázni tudjak vele (Bükk, Mátra, Zemplén, Őrség).
Szeretnék több település adatait megadni útvonaltervezéskor (több hegyi településen át).
Tehát nem a leggyorsabb, vagy legrövidebb opció kell nekem.
Szívesen feltöltenék túratársak által megadott térképeket, koordinátákat.
Szívesen rögzíteném a kirándulások alkalmával saját utam koordinátáit, hogy máskor is vissza lehessen menni.
Jó lenne, ha az autóban a szivargyújtóról nyammogna, hogy túra alkalmával még legyen szuflája.
Cserélhető aksi is jó lenne, mert a túrák ugye nem kétórásak.
Ja, és mindezt ne egy ökör áráéert.
Megköszönöm hozzáértő ajánlataitokat.
ÜdvNincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
z0d1AK
nagyúr
HTC Tattoo-ra milyen navigációt ajánlanátok?
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz Lazarus911 #1276 üzenetére
Warez, itt erre a kérdésedre nem kapsz választ.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Pero
senior tag
Hi,
navik terén nem nagyon vagyok otthon, eddig csak telefonon használtam, és ahogy látom azok kicsit mások.
most elém került egy navigon 1210es amin térképet kéne frissítenem, de bármit csinálok szép fehér hátteret kapok utána. sőt mostmár a gyári térképekkel is ez van.
Valaki tudna segíteni?
előre is köszönöm. -
Balinov
titán
akkor ott valami a wifi halozaton elmaszott. Legend-re (meg elotte a Hero-ra) is a marketes ingyenes keretprogramot letoltve/telepitve valasztottam ki az UK/IRL terkepet + a magyart is es az otthoni wifin 10-15perc alatt letoltotte a 7 napos probas terkepeket,amik hibatlanul mukodtek.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
csyo
senior tag
Sziasztok!
Csak most akarok venni egy GPS.t vagy mit.
Agázabol nem tudom mi micsoda, PNA, PND, GPS. Nekem egy naivgacio kell ami megbizhato, megy az IGO8 rajta, hangos, nem lassu, nem zavarodik össze, vagy vezet engem szántofoldrekre.Hallottam, hogy a Google osszeállt valamelyik gyártoval. GPS-t is gyártanak:? Ha igen milyet?
Nem szeretem a Windowst, nem bizok meg benne...
Mit ajánlanátok 20 ezer forintért?
Vegyek a használtat?
Mi lehet vele a gond?
Mit kell megnézzek egy használt gépen?Bocs ha láma vagyok, soha nem használtam még ilyet, csak láttam egy haveromnak van, és megtetszett
Legyen szép a napod!
-
pspx
csendes tag
Sziasztok!
Volt már a kérdés? (akkor bocsi)
A lényeg Nokia E90-em, felraktam rá Ovi-t, magyarország térképpel, legfrisebb!
Beállítom címet, navigál úgy 10mp-ig kb, aztán szeretne a store-hoz csatlakozni online.
Én nem akarok, nyomok egy nem-et, abba hagyja a navigálást!
De ha az igent választom is abbahagyja a navigálást!
Csak a beépített Gps vevő aktív...Tipp valakitől?
www.allatvedorseg.hu
-
norbest
aktív tag
mikor lesz igo frissítés egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest