Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz Taci #34138 üzenetére

    Na szóval, én ezt a módszert követem már egy ideje, de volt már, hogy változtatni kellett kicsit a sorrenden PS frissítés után.

    - Ellenőrizni, hogy SRGB-ben nyílt-e meg a nyers Camera Raw alatt! Fontos, hogy defaultban így nyissa meg, mert ha megnyitja valami más színprofilban, majd azt rakod át SRGB-be, az NEM UGYANAZ lesz! Mivel a CRAW megőrzi az utólag használt profilt, ilyenkor az a megoldás, hogy átrakod egy bármilyen képedet itt srgb-be, mentés nélkül bezárod a Craw-t, majd megnyitod a nyerset újra, és akkor már srgb-ben fogja alapból behúzni. Nyilván xmp fájlt is törölni kell a kép mellől.

    - Átrakni monitor profilra még mindig CRAW alatt, és színelni a nyers képet, ahogy szeretnéd!

    - Visszarakni SRGB-re, még mindig camera raw alatt.

    - OPEN in PS

    - CONVERT profile opció a monitor profilra! Kiválasztani, becsekkolni ezeket: Relative Colorimetric, use black point compensation, use dither, flatten inmage. Fontos például az első, ha érdekel mi is ez, olvass utána, color rendering intent a keresőkifejezés.

    -Assign to monitor profil (elvileg azon van már, de ellenőrizni kell, mert néha köcsög)

    - Mentés és/vagy export előtt MINDIG SRGB assign! Mgnyitásnál vissza monitor profilra, a további munkához.

    - Ha akár csak egyszer is monitor profillal lett mentve a PSD, majd ebből újra megnyitva a fájl, akkor szívás van, és lehet megint trükközni a konvertálással... Megoldható, de onnantól már játszani kell, hogy mikor assignolsz, és mikor tolsz convert-et.

    - Exportálásnál nálam be van csekkolva az srgb konverzió, a biztonság kedvéért.

    - FONTOS! Ha PS munka alatt bármikor meghívod a képre a craw-t, előtte nyomj egy srgb assign-t, mert ha nem így teszel, máris zavar lehet az erőben, ha rámentesz a layerre.

    Remélem, segítettem. Ha másnak is beválik, jelezzetek vissza, és felteszem pééézééé udemy-re! ;-D Egykori OKJ csoportársaim még most is szopnak ezzel, és őszintén szólva baromi sok órám van abban, hogy ezt a megoldást összehoztam. Persze lehet, hogy egy ótvas tákolás az egész, és egy grafikus kiröhögne, de nekem még nem mutattak ennél jobbat. LR-t meg nem használok, így azt passzolom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák