- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz I02S3F #44294 üzenetére
Bal oldalt előáztatod, utána fogsz egy szivacsot, áttörlöd egyenként mosogatószeres szivaccsal, lerakod egy üres helyre (ne vissza a dzsuvás vízbe), aztán folyó vízzel átöblíted a végén az összeset. A lényeg, hogy így szét tudod választani a folyóvíz igényes leöblítéses műveletet az előáztatástól és a törölgetéstől, ahol nem kell folyó víz. A gyakorlatban nehéz megvalósítani, mert három tálca lenne ideális hozzá, de azért megoldható, nekem pl. külön edény csepegtető műanyag van, és nem a mosogatóban csepegtetem le az elmosottakat. A víz hőfoka is érdekes, jobb forróval előáztatni, és hideggel leöblíteni, akkor kevesebb meleg víz fogy, és mégis fertőtlenítve is vannak az edények. De ezek csak részigazságok, még nem tudom a tökéletes zen technikát, de már közel járok...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Top cat
addikt
Hol laksz, valami elit környéken?
Csak óvatosan a drónnal, nehogy baj legyen belőle.
-
bobalazs
nagyúr
Néztem ezt a cikket [link] de ennyire hülye vagyok hogy nem értem.
Azt írja hogy
A statisztikai hivatal adatai alapján márciusban 3 185 705 magyar ember állt teljes foglalkoztatásban, akik közül 581 291-en kerestek nettó félmillió forint felett, azaz a munkavállalók 18,2 százaléka.
Te küldted
Többen keresnek viszont nettó 200 ezer forint alatt, mint akik 500 ezer felett
A márciusi adatok alapján a teljes munkaidőben foglalkoztatottak 19,8 százaléka visz ilyen alacsony összeget hazaA kérdésem az hogy Hogy jön ki a 100%, mennyit keres a többi ember?
-
bobalazs
nagyúr
válasz AlyrArkhon #44312 üzenetére
Így hogy írod, egyből értem. Köszönöm.
Lusta voltam gondolkodni. -
coco2
őstag
válasz bobalazs #44311 üzenetére
Azok a statisztikák csalhatnak. Van a bejelentett bér, meg amit időszakosan prémiumot kapsz, meg amit részvényekben mellékesen kapsz, meg amit feketén zsebbe kapsz. Mindezekből a ksh szerintem csak a szerződésben bejelentett bért nézi.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz bobalazs #44315 üzenetére
Szerintem nyugodtan használhatod a KSH számait, amennyit csalhatnak egyik irányban, ugyanannyit a másik irányban is.
Eleve _teljes_ munkaidőre vonatkozik a stat, tehát a 2-4-6 órás és egyéb foglalkoztatások nincsenek benne. Viszont a jelenlegi 'statisztikai' rendszerben talán nem is túlzok, ha azt mondom, hogy bárki, aki az elmúlt hónapban 1 napot 'teljes foglalkoztatásban' töltött, az már benne van, és ha erre a napra mondjuk 25001 ft-ot keresett, akkor már a felső részben is benne van
'Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítottam'...Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
EmberXY
veterán
válasz AlyrArkhon #44317 üzenetére
Ráadásul teljes munkaidőnek számít a közfoglalkoztatás is legjobb tudomásom szerint, és közmunkásból is van rengeteg (ha a KSH-nak lehet hinni, valahol 60 és 70 ezer között van a számuk).
Aztán az is érdekes, hogy "februárról márciusra 6803 fővel" nőtt a teljes foglalkoztatásban állók száma, ezzel együtt viszont nem ír arról, hogy már több mint 80 ezer külföldi vendégmunkás dolgozik nálunk.
Mindent összevetve, lehet, hogy a cikk iróniával készült, mindenesetre ha kolbászból lenne a kerítés, az nem így nézne ki.
Up the Irons!
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Pamut ágyneműhuzatot keresek, viszont nem tudom melyik üzlet megbízható ilyen téren.... Szeretném elkerülni a poliészteres megoldásokat, mert nem valami puha. Aki esetleg vásárolt már, és elégedett is vele, tud ajánlani helyet? Jöhet 3 vagy 7 részes is. Köszönöm!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
FattyDove
őstag
Budapesten hol erdemes tetovaltatni? Teljesen egyszeru 3 szavas dologrol lenne szo.
[ Szerkesztve ]
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Iratmegsemmisítőhöz lehet kapni "karbantartó olajat", illetve olajozott lapot. Kérdésem az lenne, hogy ezeket vajon hány lap darálása után ajánlott használni? A készülék leírásában nem találtam erre vonatkozó karbantartási ajánlást.
11 cipősdoboznyi kidobásra ítélt régi levél vár aprításra, ami elég jelentős mennyiség, és lehet, hogy nem ártana közben kicsit rásegíteni a kések kenésével.
Miért mindig én???
-
Top cat
addikt
válasz AndrewBlase #44321 üzenetére
Itt azt írják, hogy legjobb ha minden hulladékgyűjtő tartály ürítésnél.
-
szellemrural
újonc
Helló!
Meddig lehet túlélni egy munkahelyen ha már csak xanax frontin és antidepi kőkemény szedésével viselhetőek el a napok?
A napi xanaxom 5 szem. Folyamatosam szedem mert ha kihagyom olyan erős szorongás jön rám a munkahelyen, hogy menekülnék kifutnék a világból.
Mielőtt valami szuperagy benyögné hoyg akkor orvoshoz kéne menni: a xanaxot orvos írja fel... vagyis máris pszichiáter kezel. így ezt a részét hagyjuk....
Tanács? meddig mehet ez így?
A pszichomókus azt mondja úgy munkahely... na de HOVA??? ebben az állapotba még oda se kellek ahova amúgy tán kellenék.
Meg amúgy se nagyon kellek sehova, de így meg végképp nem.A kérdésemből gondolnám teljesen evidens hogy nem engedhetem meg magamnak az állástalan időszakot. Még 1 hónapot se.
-
Golden9
addikt
válasz szellemrural #44326 üzenetére
Szia!
1.) Mivel foglalkozik a cég ahol dolgozol?
2.) Milyen beosztásban dolgozol?
3.) Menyi a kereseted?
Bruttó, nettó, jutatások, járulékok, borravaló.4.) Milyen végzetségeid vannak, és mennyi időt dolgoztál bennük?
5.) Milyen jogosítványid vannak?
6.) Hol élsz?
Minél pontosabban, város, utca.7.) Születési éved, hónapod?
8.) Családi állapotod?
9.) Milyen közeli rokonaid élnek?
Szülők, testvérek, nagybácsik, nagynénik, unokatestvérek.10.) Magasságod, testsúlyod?
11.) Menyire vagy megelégedve a testeddel?
12.) Milyen betegségeid vannak?
13.) A mentális betegségek látható tünetei?
14.) Vallásod, szektád?
15.) A választásokon mikor, kire szavaztál, és miért?
Ezt a politika topikba írd be, és linked ide.16.) Ha bárhol lakhatnál a földön, melyik ország lenne az politikai szimpátia alapján?
17.) Ha bárhol lakhatnál a földön, melyik ország lenne az népeség, éghajlat, állatvilág, geológiai adottságok alapján.
18.) A fórumon való trollkodás milyen lelki kielégülést okoz?
Azt hiszem ennyi.
[ Szerkesztve ]
[ Szeretkezve ]
-
EmberXY
veterán
"Meddig lehet túlélni egy munkahelyen ha már csak xanax frontin és antidepi kőkemény szedésével viselhetőek el a napok?"
Ha gépkocsivezető, esetleg pilóta vagy, akkor nem sokáig. Más esetekben pár nappal tovább.
Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz szellemrural #44331 üzenetére
Ha még nem vették észre, akkor bizonyára te vagy a miniszterelnök.
Up the Irons!
-
Top cat
addikt
válasz EmberXY #44332 üzenetére
Jobban járnák vele, mint a mostanival. Bár az avatárja hasonlít rá.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Mindig elrontjátok a játékot!
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
inf3rno
nagyúr
Hát elég magányos lehetsz, ha napi szinten képes vagy ilyen baromságokat kitalálni. Nem ez a legjobb módja az emberekhez történő kapcsolódáshoz. Menj el valami párkereső oldalra, tánc tanfolyamra, bármi csak ne online legyen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
BiP
nagyúr
válasz szellemrural #44331 üzenetére
4-5 éven keresztül napi 5 xanax? Addiktológus kell neked. Meg egy új máj.
-
Cs1csó
félisten
Üdv újra itt!! El kell menni egy rézbányába Szibériába (Gulág) ott lehúzni 1-2 évet ha túléled utána minden munkahely maga lesz a paradicsom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Android játékok topikja
- Ingyenes parkolást!!!!
- Meditáció
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nintendo Switch
- Wise (ex-TransferWise)
- Ukrajnai háború
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest