- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
-
Borisz76
veterán
válasz tomazin #43450 üzenetére
Ágit nem igen lehet már kapni....
Helyette tudom ajánlani a [https://www.balintcseppek.hu/] oldalról a
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Kékes525
félisten
válasz inf3rno #43449 üzenetére
A metiláció külső hatásokra történik. A sejtek pusztulásáról itt találsz infókat [Programozott sejthalál] [Sejtpusztulás]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
donmackó
addikt
Tudja esetleg valaki hogy a GYET-et le lehet online mondani? Feleségem vissza menne dolgozni, de mivel 8 órás lesz így mindenképpen le kell mondani. Valamint ha valaki GYET-ről megy vissza, akkor jelentkeznie kell a munkaügyi hivatalban is?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz donbig #43445 üzenetére
Ezeket már az elején elküldtem, de nem fogadták el. Az itteni írásom után jött egy olyan e-mail tőlük, hogy küldjem el a fizikai kártyám számát, a lejárati dátumot és a ccv kódot. 2x is el kellett olvasnom, mert nem hittem a szememnek, hogy ilyet kérnek tőlem, azt hittem vicc. Tudom, hogy van 2 faktoros auth, de ilyet akkor sem küldünk el senkinek, pláne nem e-mailben.
Felhúztam magam, elküldtem nekik (újra) a fizikai kártyám számát, és megírtam, hogy oldják meg valahogy, ellenkező esetben megyek tovább a Bookinghoz és a Revoluthoz. Érdekes módon ezután sokkal segítőkészebbek lettek, és mindössze 1,5 nap alatt sikerült rövidrezárni a dolgot, visszakaptam a pénzemet.
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz donbig #43462 üzenetére
Igen, a Revolutra ment.
Szerintem ott hibázhattak, hogy a kaució fizetésénél csak zárolniuk kellett volna az összeget, ehelyett normál fizetés történt. De ez csak tipp, nem tudom mi a bevett szokás.
Köszönöm az itteni segítséget is!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz donmackó #43460 üzenetére
A második részre:
A 'munkaügyi hivatalban' (=kormányhivatal foglalkoztatási osztály) akkor kell 'jelentkeznie' (=kereső tevékenység bejelentése), ha nyilvántartott munkanélküli (volt), például munkanélküli volt amikor GYET-re váltott, és a munkanélkülit (nyilvántartást, ellátást) csak szüneteltette. Ha ez nem áll fent, semmilyen kapcsolata nem volt a foglalkoztatási osztállyal, nem kell ott bejelenteni az elhelyezkedést.Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
inf3rno
nagyúr
Ha valakinek 4x jobb a hallása az átlagnál, az milyen pályát válasszon szerintetek? Van tehetséggondozó program esetleg ilyen gyerekeknek?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Iskolában hallja, hogy mit beszélnek a másik teremben zárt ajtók mellett, kb. ez a szint. Egyrészről komolyan figyelemzavart okoz nála, mert gyakorlatilag állandóan zajban van az ő szemszögéből. Másik oldalról meg ez egy képesség, amit ki lehetne aknázni. Nem tudom, hogy abszolút hallása van e, de jól énekel, úgyhogy valószínűleg igen. Még fiatal, jövőre beiratjuk zeneiskolába, aztán meglátjuk. A 4x jobb csak becslés az alapján, hogy milyen hangerőn nézi a mesét vagy hallgat zenét. Szinte nullára le kell csavarni neki, hogy kellemes legyen, a hangosat nagyon nem bírja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
tomazin
veterán
válasz inf3rno #43475 üzenetére
Nekunk is ott mondtak (maganban),h bizonyos frekvenciatartomanyt intenzivebben erzekel,mint masok, ezert reagal bizonyos hangokra ugy ahogy.
Bar azt is hozza kell tennem,h elore le kellett irni,h miert megyunk oda, igy lehet abbol magyarazzak...meg ajanlottak valami hallasebresztes nevu csodat aminek utana olvasva csodas penzlehuzoda. -
inf3rno
nagyúr
Ja csak van valami ilyen tévhit, hogy túlhallás betegség, aztán arra reagált, hogy nincs ilyen betegség, hanem csak jobb a hallása az átlagnál. Mondjuk itt már lement ilyen kálvária ezek miatt a védőnő, pedagógus, stb. emberek miatt, hogy már pszichiáternél is 4x volt, mert megpróbálták ráhúzni, hogy autista, amikor figyelemzavaros. Aztán persze a fejlesztő pedagógus eléggé el van szállva magától, hogy felülbírálja négy gyerekpszichiáter orvosszakértői véleményét, mert szerinte akkor is az. Tulajdonképpen a lényeg csak annyi, hogy lusta foglalkozni vele, és ezért lehülyézi, hogy ne is kelljen. Előző helyeken ovitól kezdve ugyanez ment, azért gyűlt már fel ennyi szakvélemény. Eléggé el vagyunk veszve a rendszerben, mert figyelemzavaros gyerekekkel sehol nem foglalkoznak állami oktatásügyben, a magán meg túl drága lenne. Amit én látok, hogy 95% dráma, hogy ne kelljen tanulni, 5% figyelemzavar, tehát ha kooperatív lenne, akkor simán menne neki, ahogy megy is, amikor rákényszerítem, hogy tanuljon. A tanárnő meg szarik rá, nem próbálja meg rávenni semmilyen módon, aztán kb. rajzolgat órán, vagy unatkozik, és akkor bekiabál hülyeségeket. A gyógyszer sem működik, van ismerősöm érettségi előtt, aki szedte, és nem vált be neki. Úgy tűnik kifogytunk a lehetőségekből, miközben mondjuk hallás terén messze átlag feletti, tehát tudjuk mihez lenne adottsága.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43478 üzenetére
Ha szélesebb frekvenciatartományban hall valaki, abba már belefér, hogy felhangok végig zizegnek a vasbeton falon, vagy valami, és abból ismer fel valaki zajokat, vagy szavakat. De az kimutatható hallásvizsgálattal. A spektrum miatt a hangerő félreérthető tud lenni. Egy spektrum vizsgálat eredménye lenne beszédes.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #43478 üzenetére
Jó, azt elismerem, hogy egy clusterfuck a srác, és nem egyszerű tanítani. Elég lenne ledobni egyedül Iránra vagy Észak-Koreára, aztán romba döntené az egészet. De egyébként elboldogulok vele, acélból vannak az idegeim, és úgy osztom be az időmet, hogy ne kelljen dolgozni, amikor itt van, mert azt biztosan nem fogok, csak hát jó lenne, ha lenne legalább 1% esély, hogy idővel ez megváltozik. Valahogy szórakoztató ez a konstans "I like to watch things burn" hangulat, mert totál a másik véglet, mint én.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Gyerekkorban néha gond, amíg megtanulják kezelni, nagyon sok dolog elvonja a figyelmüket. Felnőtt korra úgymond kinövik. Önmagában ez nem szokott ekkora probléma lenni, inkább így probléma, hogy társul ADHD-val még pluszban, ami miatt állandó figyelmet igényel, képtelen megülni a seggén, illetve ha nem foglalkoznak vele, akkor lerombolja a házat kb. Mármint szó szerint komoly anyagi kárt képes csinálni, és kicsit sem érdekli vagy van bűntudata miatta. Amire próbálom ránevelni most, hogyha nem tart be bizonyos alapvető szabályokat, akkor következményekkel kell számolnia. Pl. berakom a sarokba, és nem engedem elmenni, amíg le nem nyugszik, vagy este, ha rossz napunk volt, és már mindkettőnket kiborított, akkor nem az anyja mesél neki, hanem leülök, és órákon át nézem az ajtóból, amíg el nem alszik, mert rühelli, ha nézik vagy ellenőrzik, vagy elveszem az egyik játékát, és visszaszerezheti, ha tud viselkedni. Másik oldalról vannak tesztjeim, amiken ha átmegy, akkor nyerhet narancsos mangós Graninit. Társadalmi pont rendszer egyelőre nincsen, minden nap tiszta lappal indul. Egyelőre úgy néz ki formálódik ettől jó zsaru - rossz zsaru vagy igazságszolgáltatási rendszer bevezetésétől, és ritkábban tör elő a sötét oldala, de azért még bőven van munka vele.
Semmi probléma, nem érint érzékenyen. Mármint lehetne jobb is, de igyekszem a jelenben élni, és nem sajnálkozni miatta, mert akkor pillanatok alatt bedönt engem is. Nem egyszerű eset. Inkább arra koncentrálok hogyan lehetne a maxot kihozni belőle. Biztonsági tesztelő, tesztelő is simán lehetne.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
coco2
őstag
Vezetékes mikrofonos fejhallgatóhoz vagyok szokva laptop mellett, amit a jövőben lecserélnék vezeték nélkülire. Fontos lenne, hogy mikrofon nélküli fejhallgató nem elfogadható számomra, kell az a miki rá. És jobb lenne fejhallgató, mint füldugó. Nézegetem, mik vannak kínálatban. Fejhallgató topikot nem találtam PH-n, jobb híjján ide dobom be a kérdést, van-e valami márka a témában, ami valakinek nagy kedvenc lett idővel. Termék típusok, linkek, ami bölcsesség akad, örülnék bárminek. Előre is köszönöm.
-
coco2
őstag
Hátha valakinek van ötlete: használt olcsó számítóg epereket szereznék be, nagy mennyiségben a legjobb. Tipikus célpontok a 1-2k huf-os "tömeg-gagyi" usb-s 3 gombos optikai egerek (2 gomb + görgő + görgő gomb).
Hogy mire kell? Gyártani magamnak csendes egereket. A legtöbb "rossz" egér azért lett rossz, mert kikopott a mikrokapcsolója. Én amúgy is magamnak forrasztom csendesre őket, én nem bánom a rossz kapcsolókat. Nyilván ha elszakadt a zsinórja, eltörött a műanyag ház, vagy olyasmi baja van, akkor én sem pályázok rá.
Miért nem szerzek be jelenkori egereket? Mind mostanáig nézegetem őket, de a mai egerekben ami paneleket látok, egyetlen átforrasztástól eltörik a panelen a forrszem. Valami nagyon sza*ok. A régiek jobbak voltak. Mind mostanáig ami megmaradt, az két nagyon régi egér, azokban már vagy 10x cseréltem. A maiakban 1x még lecserélem, 2x már nem.
Bárkinek van szervízes ismerőse, aki esetleg lát egybehalmozódott stuffot, vagy valaki brmi úton módon látott olyat valahol, bármilyen ötletnek örülnék, hogyan férhetek olyasminek a közelébe. A tippeket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz AndrewBlase #43493 üzenetére
Mármint itt a ph-n? Itt még használtan is 1 egeret kínálnak 40 ezer forintért Én nem precíziós gamer egereket keresek.
-
tomazin
veterán
Szerintem a kisétálósra gondolt. Es +1 az otletre, nem jutott eszembe, pedig ott szokott lenni ilyen,h minden szart osszehord (altalaban szemetteleprol, vagy valahonnan kiguberalva) es ha egyben megszabadul tole az neki hatalmas biznisz (ergo pofatlanul be kell nyomni,h adsz erte egy ezrest)
Amugy nem tudom hol dolgozol, de en anno egy multinal megkertem az it uzemeltetest (tehat akik a vasakkal foglalkoznak), hogy rakjak nekem felre a rossz laptopakksikat es par hetente elgaloppoztam erte.
Pecsi bolha egesz jo (eddig a legjobb ami szembejott az orszagban)
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Pesten "bakancsos piac" google azt mondja rákosfenébe van tőlem bkv-val elég macerás helyen, és persze fedetlen. Nyáron majd arra járok, amikor már emberi idő lesz. A tippet köszönöm.
@tomazin: Nem vagyok multinál Ha te éppen igen, és ott gyűlnek régi 3 gombos optikai egerek, kapcsoló hibásak kidobásra félrerakva az ipari veszélyes huladék zúzdába irányba állítva, ami "ingyen elvihető", fel tudsz nekem adni egy halommal dobozban? Egy 5-10-20 darabnak bizony örülnék. Ami akad. Posta dobozolás / küldés ofc előre kifizetem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Külpolitika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Robotporszívók
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest