- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz JoolsNOS #44900 üzenetére
Vannak makrós egerek. Azzal egész halom időzített gombnyomást meg lehet csinálni. Többet is használhatsz egyszerre számítógépen, akárhány makrózott gombot akarhatsz. Legolcsóbban ilyen 2.5k környékén már kapni lehet webshop-ból.
Ami egy régi rossz billentyűzet esetét illeti, azt maximum billentyűzetként használhatod, és arra ha makrózni akarsz, az össze fog akadni a normál billentyűzeteddel.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
JoolsNOS
veterán
Igen közben rájöttem hogy a szépkapott egér jóval kevesebb helyet foglal mint a bill. Úgyhogy már munkahelyi körülmények közt is működésre bírtam egy pillanatra. Otthon kell kettőt forrasztanom, meg az egér belét elrejtenem valahova aztán jó is amire szánom.
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
t420s
aktív tag
Az etikus egy munkahelyen, hogy két totál azonos beosztású bérezésű és munkaidejű ember közül az egyik akár 1 órát is késik reggel mondván hogy „de a kollega úgyis benn van“?
Mindkettőnek azonos 8 óra a munkaideje, mindkettő 7-15ig. Az egyik megjön hétre, a másik van hogy még 8.30-ra se. Mondván hogy a másik úgyis benn van.
De azért távozáskor mint a rugó pattan 15kor.... érdekes pedig akkor már nem mondhatja hogy "de a kollega bent van" mert nincs.Ez etikus egy munkahelyen?
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
Amig a fonoke elturi ,addig igen.
Vezetokent inkabb egy rendszeresen keso emberrel dolgozom, mint egy olyannal, aki ilyen hozzaszolasokat gyart,hetente tobbetMi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
JoolsNOS
veterán
válasz Inhouse #44906 üzenetére
Na végül egy régi egeret kaptam szét, márcsak azért is mert nagyrészt a bal egérgombot kell "szimulálni".
Semmi zsiványság. Megint rámjött a retro hangulat és régi játéktermi lövöldéket játszok. A wii controller tökéletes lightgunnak, ebből meg sima taposókapcsóló lett time crysis féle játékokhoz újratöltés/fedezék funkcióra.
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
janos666
nagyúr
Próbálok beállítani itthon egy IKEv2 VPN-t. Még nem működik, csak próbáltam tesztelni, és máris ott virít a log-ban, hogy próbált hozzá csatlakozni egy román IP cím.
Ez mennyire átlagos dolog? 1-2 percig futott a szolgáltatás, úgyhogy gondolom ez a tag folyamatosan figyel engem.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
coco2
őstag
Lomtalanítási kérdés.
Régi rossz laptop, printer, egerek és egyéb számítógép külső részegységek - kirakhatóak ezek? Vagy ezek kötelezően ipari veszélyes hulladék?
-
janos666
nagyúr
Az biztos nem árt, ha a laptop akkumulátorát külön adod le valahol akkumulátorként.
Talán jobb, ha a nyomtatóban nem hagysz töltött festékpatront/tonert (vannak olyan webshop-ok is, amik ezeket visszavásárolják és akár újratöltik, hogy használtként eladják).
A többi szerintem csak simán elektronikai hulladék.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Pl. itt láttam. Amit vettem tőlük utángyártott patronokat, a régi "fekete" helyett "szürke" patront küldtek (mármint korom fekete tintával, de szürke matricával és Gray felirattal), amit nem evett meg a nyomtatóm. Mikor a visszaküldés opciót kerestem, akkor találtam ezt az infót, hogy akár még pénzt is adnak üres patronért.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kenwood
veterán
válasz Inhouse #44923 üzenetére
Az lenne szerintem a megoldas, hogy atallni ipv6-ra mindenhol, minden elofizeto sajat publikus ipvel csatlakozik,nincs natolas. Amint valahonnan tamadas tortenik, azonnal lelovi a szolgaltato az elofizetot. Az nem szamit, hogy maga az elofizeto, vagy egy hacker csinalta. Ha meghackeltek, hasznalj megfelelo tuzfalat,virusirtot, es visszakapod a netet. A letiltott elofizeto semmit nem er el, csak 1-2 dedikalt cyberseces servert.
Persze ez nem fog megtortenni,mert meg mindig rengeteg eszkoz csak ipv4et tud,es az IoT orulet csak tovabb rontott az aranyokon. A legtobb ilyen wifis szemet meg az 5Ghz-t sem tudja.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
janos666
nagyúr
válasz kenwood #44925 üzenetére
Valamikor úgy 15 éve (???) egyszer véletlenül indítottam valami scan-t LAN helyett WAN-on, és pár perc múlva telefonálhattam a szolgáltatónak, hogy "Nincs net! Mi van?" és elmagyarázták, hogy mit csináltam és ez miért gáz.
Az egységfelhasználónál nem oldja meg a gondot az, hogy manapság többnyire alapértelmezésben nem bridge, hanem router módban fut a CPE? Az nem tudna IPv6-only WAN és hybrid IPv4+IPv6 LAN közt úgy NAT-olni, hogy a 2$-os IoT kütyü is működik?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
kenwood
veterán
válasz janos666 #44927 üzenetére
Ezt kellene mindenhol, es azokat az ISP-ket, akik nem igy csinaljak, kizarni a gerinchalokrol. Ehhez ugye nagyon eros felso nyomas kellene,es nem csak Europaban,hanem a Ruszkiknal, Kinaban, es az Allamokban is. Ha barki nem ert egyet, es a tobbiek bevezetik, akkor lenyegeben tobb, at nem jarhato reszre szakad az internet. Ott mar a VPN sem megoldas, mert a csomagoknak,akarmilyen utvonalon is mennek, valahol at kell(ene) lepniuk az engedelyezett,es a tiltott AS-ek kozotti hatart.
Amit irtal a natolasra, az amugy mukodhetne, ha meglenne erre a szandek.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
coco2
őstag
válasz janos666 #44927 üzenetére
Simán be lehet mappelni az ipv4-es kütyüt egy ipv6-os fix címre. És ha minden user kap egy 64 bites címtartományt, nem kellene gondot jelentsen 1 fix ip kijelölése. Különösebben sok szoftveres munkának sem mondanám a routeren a keresztcímzést. De az csak a technikai oldala a problémának.
-
inf3rno
nagyúr
válasz kenwood #44928 üzenetére
Lehet egyszerre két cím átmenetnek, aztán egy idő után letiltani az ipv4-et. Ezt még akár törvénnyel is át lehetne tolni mondjuk 2030-as vagy 2040-es határidővel. Gondolom fordítani is lehet ipv4 és ipv6 között, ha több a bit ipv6-on, csak kell egy standard megoldás rá, azt is pár év alatt össze tudják hozni. Nem tűnik megoldhatatlannak egyik sem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Van olyan filmes szolgáltató, ahol magyar szinkronos filmek vannak? Konkrétan a Holiday-t akarjuk megnézni magyar szinkronnal normális felbontásban. Netflix, Amazon Prime, ilyesmikre gondoltam, de sosem fizettem elő ezekre.
Buliban hasznos! =]
-
janos666
nagyúr
válasz inf3rno #44931 üzenetére
Szerintem a Netflix-el egész jól el lehet lenni. Az Amazon-on egy 6 részes sorozatot néztem meg a próbaidő alatt, ahogy az Apple-nél is (azt hiszem mindkettő 3 hónap volt kb. 1$-ért havonta). Ott szokott néha lenni magyar hangsáv (de nem használom, úgyhogy nem tudom mennyi). De igazából a saját készítésű, vagy csak ott megjelenő sorozataik a jók (van "epizodikus tvfilm" szerűség és olyan is, ami csak egy laza gyűjtemény különálló kisfilmekből).
De ha egy konkrét címet keresel, akkor közvetlenül azt keresd a "streaming" szóval együtt, és kidob majd a Google olyan oldalakat, amik összeszedik, hogy hol érhető el (ha egyáltalán). Aztán amit kidob, ott nézz rá a nyelvekre a részleteknél.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz inf3rno #44933 üzenetére
A 2018-as, vagy a 2006-os? Utóbbi ránézésre egy olyan fil, amiből láttam sokszor rövid részleteket, mikor háttérzaj-tévéztem miközben másra figyeltem.
Az ilyen klasszikus romantikus Hollywood sohasem volt az én műfajom.
A másikat nem tudom megítélni képekről, hogy "ez meg mi a fene lehet", szóval talán még jó is az alacsony pontszáma ellenére.[ Szerkesztve ]
-
t420s
aktív tag
Szerintetek előny vagy hátrány ha egy munkahelyen teljes túlóratilalmat vezettek be?
Nem fordulhat elő többet, hogy a 8 órához képest egy perccel is többet benn kell tölteni. Nem fordulhat elő extra szombati munkanap. garantáltan ha lejár 15kor a munkaidő, 15kor fel lehet állni és eljönni.
De a másik oldala is megvan: a bérezés az nettó 160 és immáron nulla lehetőség van rá, hogy akár egy fillérrel is többet vigyen haza az egybites dolgozó. Mert nem lesz, nem lehet túlórája.
Most akkor örüljön vagy sírjon az egységsugarú melós? -
Borisz76
veterán
Attól függ , nézőpont kérdése.
Ha fix a munkaidő...teszem azt 6-14, akkor jó lehet mert van utána idő másodállásban / fusiban dolgozni.
Persze ha van szakma, hozzáértés bármi máshoz.
Ebben az esetben előny lehet a túlóra betiltása.Ha 8 órás munkarend van de úgy, hogy 1. hét reggel , 2. hét du és 3. hét éjszaka....akkor nem jó mert ezt nem lehet megszokni , kipihenni sem alapból....tehát fusi, másik meló kiesett.
Ebben az esetben nem előnyös a túlóra betiltása.Amúgy pedig szabadon lehet másik munkát nézni, keresni.
A kérdések is ingyen vannak meg az érdeklődés is.Aztán ha van olyan ami jobb , előnyösebb és még többet is fizet, akkor váltani kell.
Én úgy gondolom, hogy ha az ember ledolgozza a kötelező 8 órát naponta és abból a pénzből amit ezért kap havi szinten nem él meg / nem jön ki belőle, akkor váltani kell és nem második állást , nem fusit kell vállalni.
Tehát 1 jó / jobb állás és így megél becsülettel és szabadideje is marad az otthoni dolgokkal foglalkozni.Bár ha bele gondolok.....a közelemben több embert is ismerek, akik munkamániások. Van olyan ismerősöm akinek 5 melóhelye volt egyszerre !!! Most már "csak" 3 van neki. Mondjuk egészségügyben dolgozik....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
janos666
nagyúr
Hobbiból szeretnék itthonra egy olcsó GPS órát. Csak nem egészen tudom, hogy ehhez az erre optimalizált GNSS modulhoz jó-e ilyen célra ez a TTL< -> RS232 konverter.
Az tiszta, hogy mi a VCC, RX, TX, GND PIN-ek rendje. Azok triviálisan összeköthetők köztük (és az NMEA adatok már át is mennek, lesz pozíció és egész pontos dátum/idő).
De a GNSS modul PPS PIN-jét (ami itt a fő lényeget, a műholdakhoz szinkronizált 1/sec órajelet küldi ki) hogy lehet átvinni?
A konverteren CTS/RTS jelölésű PIN-ek alapvetően ugye "flow control" funkcióra vannak. Esetleg átvezető azok egyikén? (Nem találtam erről infót, mikor belebotlottam az eszmecserébe, hogy össze lehet így rakni a "filléres házi atomórát", csak ennyit, hogy Ublox modul + TTL-RS232 konverter, és kész is... spórolt az ember 300+ USD-t).
De ugye magában az RS-232 standard-ben nincs PPS PIN, úgyhogy olyan standard konverter nem lesz, amire az van írva. (Lehet, hogy valaki gyárt direkt erre a célra szánt konvertert, de az akkor biztos drágább. Az erre árul komplett céleszköz rohadt drága...)
Vagy elég lehet rádugni a konverter CTS/RTS (kettő közül egyik) portjára a PPS jelet, hogy a feszültséget konvertálja, aztán az RS-232 oldalon átvágni az CTS/RTS (egyik) vonalat és átkötni arra az RS-232 PIN-re, amin a Linux GNSS driver a PPS jelet keresi?
Nem tudom, hogy melyik az, de legfeljebb a forráskód nyálazgatásával biztos kideríthető. Lehet, hogy esetleve meg tudom mondani a szoftvernek akár azt is, hogy pl. a CTS PIN-en keresse a PPS órajelet...?Másik: kell ehhez egy ~2000 Ft-os GPS antenna is, vagy ha cserepek és deszkatető alatt lesz padláson, akkor elég, ha rákötök egy szál csupasz drótot az antenna PIN-re?
Vagy ha kiveszek egy GPS antennát egy régi okostelefonból és azt odabiggyesztem rá?---
U.i.: Direkt nem a GPS topikban kérdeztem. Néha törölni támad kedvem az egész PH fiókomat, mikor célirányos topikban olyasmit merek kérdezni, vagy másnak válaszolni, ami nem átlagos felhasználás és/vagy next-next-finish, mert mindenki csak hülyének néz, hogy "az nem arra való", vagy "minek az neked..." és a többi, etc, ecetetrá, és égessünk meg mágján, mert boszorkány vagy.
[ Szerkesztve ]
-
sanyi02
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy különböző hírdetési oldalakon, kik kérnek e-mail címet háztól-házig szolgáltatásra hivatkozva és mindent ő fizet azaz a vevő? Már 100 ilyen üzenetet kaptam -
inf3rno
nagyúr
válasz janos666 #44940 üzenetére
Sirfstar chipet érdemes szerezni, az elég pontos, és csak találsz valahol, esetleg kérdezz rá futós topikban, hogy van e valakinek rossz órája, amiből ki tudod bontani az elektronikát. A többi részéhez sajnos nem értek. Antenna is kelleni fog hozzá jó, azt behajtani egy órányi területre, ami nagyobb kihívás. Pontosság terén a lakossági le van korlátozva, csak a katonai lesz nagyon pontos a GPS-nél. Vannak még újabb chipek, amik kevesebb áramot fogyasztanak, de pontatlanabb a nagy részük. Főleg a Garmin órák gagyik ilyen szempontból, kivéve a legújabbak. Okosórában az Apple óráit tudom ajánlani, arra tudsz írni java alkalmazást, és pontos a GPS is, bár nem olcsó. Én tuti vennék, nem tákolnék sajátot, de te tudod.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
válasz sanyi02 #44941 üzenetére
Mi az, hogy "kérnek email címet" ?
Nyilván kapcsolattartásra megadhatom a címemet de nyilván a jelszavamat nem adom meg hozzá. Esetleg nem a "fő" email címemet adom meg hanem valami harmad-negyed osztályút.
Ha pl. valaki pénzt akar nekem utalni akkor a számlaszámomat megadhatom, de szintén nyilván ha Ő utal NEKEM akkor a számlaszámhoz tartozó jelszavak, stb. ugye már nem szükséges ehhez tehát ha azt is kéri minimum kinevetem. -
sanyi02
tag
válasz Cs1csó #44943 üzenetére
Szia!
Szerintem azért kérik a mailt, hogy vírusos üzenetet kűldjenek, vagy kitöltő programot, hogy megadjam a banki adatokat.
Természetesen nem adok mail címet!
Ezt valakik programmal csinálják, vagy ott ül a gép előtt az illető és a hírdetésekre kattingat?
Általában ugyan az a szövegük! -
JóGéza
aktív tag
válasz janos666 #44940 üzenetére
Szia!
A Hobby elektronika vagy a Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek) topikot ajánlom. -
janos666
nagyúr
válasz inf3rno #44942 üzenetére
Öhh... Szerintem kicsit félreérted. Nem geodéziai játékot találtam ki, hanem órásat. (Mint a spéci asztali/fali/karórák, amik rádiófrekvencián szinkronizálnak, csak ez műholdakkal).
Egy ~5000Ft-os "atomóra" otthonra...
Nincs szükségem semmilyen WGS/EOV/stb 2D/3D koordinátákra. Egyedül a házi szerver (router/NAS/stb) gép RS-232 portjába akarok bedugni egy TTL<->RS232 konverteren keresztül egy direkt óraszinkronizálásra optimalizált GNSS modult, ami leküldi az NMEA adatokkal az egyetlen itt érdekes adatot: dátum, és mellé az PPS órajelet, hogy pontosan mikor is lép érvénybe ez az időpont. Linux-os gépen ezzel elvileg ~20 nanoszekundum pontosságig szinkronizálni lehet a gép saját óráját NTP daemon-al, amivel aztán a helyi hálózat többi NTP kliense is szinkronizálni tud (stratum0 lesz a GNSS-es gép). Ez pontosabb és megbízhatóbb, mint ha csak interneten keresztül szinkronizálsz.
Múltkor észrevettem, hogy több milliszekundum különbség is van attól függően, hogy milyen internetes NTP pool-okkal szinkronizálok neten. Ezt nagyságrendileg le lehetne így tolni.Erre nem jó akármilyen összekukázott GNSS chip (vagyis működni működhet, csak kevésbé pontos/megbízható, akár annyival, hogy nem is tekinthető jobbnak, mint netről szinkronizálni, és akkor nincs sok értelme). Olyan kell, amin egyrészt van natív serial interfész (mert az USB csomagokban kommunikál, így ugrik a pontos időzítés) és azon kiadja a PPS jelet is (azzal lehet beidőzíteni, hogy mikor indul az NMEA-ban lévő kiszámított dátum).
A chip/NYÁK, amit linkeltem, az pont erre van optimalizálva (akár 1 műholddal is szolgáltat dátumot és PPS-t, mikor még nincs 2D fix se, illetve figyeltek rá, hogy pontos/megbízható legyen a serial-on kiadott PPS). Kb. 2000Ft a modul, szóval kár is lenne kiműteni valamiből olyat, ami nem is erre optimalizált.Közben egy másik fórumon kaptam választ, hogy elvileg használhatom a serial flow-control PIN-ek egyikét PPS-re, ha el tudom magyarázni a driver/software oldalnak, hogy ott ne flow-controlt, hanem PPS-t várjon. Illetve eszembe jutott az is, hogy az RS-232 oldalon átvághatom a konverter flow-control PIN-t, és átköthetem másik, még ritkábban használt PIN-re, mint pl. a modem "ring" PIN (attól talán nem hülyül meg a standard serial driver sem, hogy flow-control adatokat próbál értelmezni, ami csak 1Hz beep-beep-beep).
Az egy teljesen másik GNSS játék, hogy ha az új polgári L2 frekvenciás vevőkkel (pl. újabb féle okostelefonok) akarsz hosszú statikus mérést csinálni és centiméteres pontosságot kapni, ami régen csak a komolyabb féle katonai és a nagyon drága polgári "hackelt" geodéziai műszerekkel volt lehetséges.
Az áram sem érdekes, hálózati áramról megy a gép és nem 10+ Wattokat fűt egy ilyen (hűtőborda sem kell a kis chip-re).Nekem nagyon egyszerű lenne üres területre hajtani. Faluban élek és van saját termőföldem nem messze, ahol senki nem zavarna (esetleg a sokezer wattos földkábelek, amiket az egyik alá behúztak, vagy húznak majd - nem tudom, ajánlottak valami fagyira való kártérítést miatta, kvázi-burkolt fenyegetéssel, hogy meg ne próbáljak felebezni, mert úgyis ott lesz a kábel a testemen át is Majd egyszer megnézem, hogy égnek áll-e a hajam felette. A 440 vagy hány kV légkábel alatt lehet érezni a bizsergést és ez több, valami 1000+ földkábel, gondolom valójában nem elég mélyen, csak papíron. ).
-
coco2
őstag
válasz janos666 #44947 üzenetére
Nem néztem ugyan melyik cuccot használnád, de szerintem a gps vevők mindegyikéhez vannak breakout boardok, amiket akár sparkfun-on akár alin a kreatív szakaszban megtalálhatsz, és biztos van közöttük nyák antennás darab - valami mindig akad.
Amennyire egykori darabot próbáltam, emlékeim szerint az folyamatosan tolta 9600-on az adatokat, és azon nem volt szinkron pin, úgyhogy parse-oltam az adat formátumot, és első vett byte interrupt rutinjáról számoltam vissza a soros port idejét. A gps eszköz saját asic-jának a késleltetését meg lehanyagoltam. Annyira atom órára nem volt szükségem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs