- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
Én meg most sokalltam be...amúgy imádom a húst. De vannak olyan időszakok, amikor már elég. Jellemzően ilyen pl. a disznóvágás hete, főleg, ha kettő van egymás után.
De pl. most is volt 2 hete egy csülökpöri hétvégén, szenzációsan jó lett. Aztán ebből még maradt, azt ettem hétfőn, meg kedden ebédre. Aztán volt a héten toros káposzta, meg oldalas, meg mittomén. És most hétvégén voltunk vendégségben brassóira, aztán másnap egy körömpörkölt... Kértem a párom, hogy rántson már padlizsánt, vagy valami húsmentest, mert most ebből egy kicsit elég.
Ja, jut eszembe...mielőtt orvoshoz mennék ezzel is... Ez a hétvége volt életemben először 3 napos ivászatos. Persze nem részegre, de azért péntek, szombat vasárnap, mindennap kis tömény és beszélgetések közben 2 üveg bor, vagy 4-5 sör. Hétfőn reggel éhgyomorra megnéztem a vércukrom, 8.8! Mindig 5 körül volt az éhgyomros... Ma megmértem és 7.7...van ilyen, hogy elbánok a szervezetemmel és pár nap kell a regenerálódáshoz? Ha holnap reggel 6.6 lesz, talán megnyugszom egy kicsit...vagy ez nem így működik?Üdv Inhouse
-
coco2
őstag
@I02S3F
Ahogy írták előttem, a munkába menetelkor a reggeli fornetti meg kicsi üdítő, meg hazafele péksütemény - azok együtt naponta egy ezrest simán elvisznek. Előző nap kell rá gondolni venni zsömlét, hogy másnap reggel tudj belőle szendvicset csinálni (pár szelet szalámi / kolbász + szeletelt uborka esetleg csalamádé), magaddal viszed, beérve konyhában berakod mikroba felmelegíteni. Megmaradt fél literes ásványvizes üvegbe tölteni teát. Vagy munkahelyen főzni, ha készítve van rá a konyha (nem mindenütt van készítve rá). Édességek helyett pedig vagy szórakozás, vagy mozgás. Az elhízás úgy működik, hogy amikor fáradt az agyad, nyelnéd a cukrot, nassolni kezdesz. Helyette mozogni kell kicsit. A test hő termelése zsírt éget, és visszapótolja a vércukrot az is. Meg pláne nem fogsz elhízni.
@inf3rno
Találtam linket: Okosabb vagy, mint egy ötödikes? (Én nem láttam olyan részt, amikor a pénzt bárki elvitte volna, de állítólag egyszer volt egy anyuka, aki folyamat tanulni szokott a csemetéjével, és ő megnyerte a pénzt. Viszont senki más. Egyetemi tanárok is voltak, akik elvéreztek )
@Inhouse
A kaja természetesen nem arra való, hogy abba vezessük le a feszültséget Olyankor szokott vércukor probléma jönni. Enni és zabálni nem ugyan az. A mérték a lényeg mindennel. Ha unatkozol, valami szórakozást keress, vagy mozogj. De igazán van temérdek sok dolog, ami jó sok hőt termel. Esetleg megkérdezed párodat, van-e valami ötlete? A nők fogyókúrában mindig tudnak tippet adni Ami a hús elleni viszolygást illeti, más eset, aki alig eszik húst, meg más az, aki annyit eszik, hogy már emészteni sem bír rendesen
Más
Kérdés.
Friss lehellet praktikák napközbenre. Ami hirtelen eszembe jut, az a tic-tac reklámok, de hogy mennyire hatásosak azok a pici mentolos cukrok, fogalmam sincs. Van helyettük jobb?
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43707 üzenetére
Főleg olyasmiken véreztek el, mint a helyesírás Emlékszel még a 3 vonalsoros füzetre, hogy melyik betűnek melyik szárát honnét kezdjük el húzni, meddig húzzuk, melyik betűhöz melyik magasságban kötünk, és társai? Meg az olyasmik, mint a környezetismeret, például a talajrétegek nevei, meg hogy mi van ott. És persze a hittan is nagyon kaszált.
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #43710 üzenetére
Az 5,3 az teljesen jó éhgyomorra, de amiket korábban írtál, főleg a 8,8 az nagyon sok.
Én cukros vagyok (2-es típusú), és az utóbbi időben sajnos rengeteget híztam és nem sokat mozgok, nekem szokott éhgymorra ez a 7-8 körüli érték lenni (hétfőn megyek majd kontrollra, le is fog cseszni a doki, az tuti).
Érdemes párszor megmérned úgy is, hogy éhgyomorra + étkezés után 1,5 órával, és esetleg főétkezéseknél is ugyanígy kaja előtt közvetlenül + kaja után 1,5 órával, ezek az értékpárok többet mutatnak, mint a random egyszer-egyszer mért értékek.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Inhouse
őstag
Enni és zabálni nem ugyan az. A mérték a lényeg mindennel. Ha unatkozol, valami szórakozást keress, vagy mozogj.
Hú, azért ennyire nem gáz a helyzet, ahogy neked lejött. Rendesen eszek, nem a feszültség levezetésére. Csak tudja a feleségem, hogy szeretem a húst, ezért sűrűn van. Viszont egy hétvégi bográcsost nehéz elképzelni hús nélkül, meg abból rendszerint marad még valamennyi, vagy lefagyasztjuk, vagy ha csak 1-2 adag maradt, akkor van, hogy 2-3 nap alatt megeszem főétkezésre. Ilyen alkalmakkor beszélgetés és főzés közben iszogatunk is. Nem rúgok be, nem iszok hányásig, járóképtelenségig, stb... Nem iszom rendszeresen, nem vagyok alkoholista. Ez a hétvége most összecsúszott, a jó idő miatt.
Tudok emészteni, nem volt szervi jelzés, hogy elég, csak az agyam mondta, hogy most kicsit lehetne váltani... Illetve ez a vércukor jelzés volt, de én az italokra fogom. Majd figyelek, így közel az 50-hez már nem olyan a szervezet, mint fiatal korban.Üdv Inhouse
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #43713 üzenetére
Nincs mit, érdemes néha ellenőrizni, mert nem játék...
Elméletileg kaja után 1,5-2 órával szokott lenni a legmagasabb a vércukorszint (amit a bevitt kajával emeltél meg), utána megint elkezd csökkenni.
Ezért érdemes mérni kaja után is, ott lehet 7-8 körüli érték, az még normális, ha ennél magasabb, az már nem ideális, persze függhet ez attól is, hogy mit és mennyit ettél.
1-2 alkalommal még nem feltétlenül kell rosszra gondolni, de ha sűrűbben előfordul, érdemes kivizsgáltatni, főleg ha vannak gyanús jelek, pl állandó szomjúságérzet és bőrkeményedések, bőrhibák, esetleg látásromlás...
Nekem is úgy derült ki, állandóan szomjas voltam, egy átbulizott hétvége után 21,1-et mértünk. Még szerencsére talán nem későn derült ki, gyógyszerrel, diétával és mozgással még tartható, és persze állandó kontrollra járással, hogyha bármi változik, a doki tudjon reagálni gyógyszer adaggal, stb.Up the Irons!
-
coco2
őstag
Sejtem én, hogy nem fiatal tacskóról van szó Olyan 30-35-ig kutya baja szokott lenni a népnek. 40-től fölfelé kezdődnek a bajok. Egyszer ráállsz a mérlegre, és meglepetés szerűen egy ilyesztő számot látsz ott. Vagy ha már meg sem ijedsz, na akkor tényleg baj van. A vércukor pedig normálisan 4-ig kellene lemenjen, nem 6-ig. És azt úgy, hogy normálisan felöltözve méter feletti magasság alatt maradsz kg testsúlyban még egy cudar nehéz papucsban is. Ami azon túl van, az nem normális egyáltalán.
-
Utka
aktív tag
Lehet. Orvosok szerint nem.
Pont az az idő, amikor bedurran.
Kérdés, hogy meddig és mennyire ugrik meg.coco2, mentolos cukorka:
Nekem az Aldis 'Compass' vált be. Picike pasztillák, cukormentes.
Van több féle. A fekete és a zöld ami mentolos. A többi csak gyümölcsös.Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.
-
BiP
nagyúr
És azt úgy, hogy normálisan felöltözve méter feletti magasság alatt maradsz kg testsúlyban még egy cudar nehéz papucsban is. Ami azon túl van, az nem normális egyáltalán.
Öööö, ne túlozzunk. Mondjuk azt, hogy nem ideális. De azért ne dobálózzunk azzal, hogy nem normális.
Meg ma már vannak kifinomultabb módszerek, mint a méter feletti magasság vs. testsúly. (bár kétségkívül ez a legegyszerűbb, könnyen megjegyezhető) -
coco2
őstag
Én 190 magas vagyok, és méter feletti magasságon +6-8 kiló van rajtam (ruhában és egy dögnehéz papucsban). Belenézek a tükörbe, és ha őszinte akarok lenni, minimum 10 kilót le kellene adni. Pedig rajtam el tud oszlani. Aki alacsonyabb, rajta kevésbé oszlik el. Persze vannak, akik belenéznek a tükörbe, és ahogy unokahúgom mondaná, egy "zsíros disznó"-t látnak ott. De ráfogják, hogy "a férfi 100 kilótól fölfelé kezdődik". Bizonyára. Férfi 100 kiló fölött olyan dagadt, hogy a hasától a farkát nem látja. Az aztán férfias dolog, de nagyon. BMI index meg a többi marhaság.
@pjen: Egy testépítőn az extra izomzattal együtt lesz meg kb a méter feletti magasság, testsúly kilogrammban.
De van más mérce is a testsúlyra. Aki benne van a korban, bármikor bárhol rosszul lehet. Pláne, ha eszetlenül viháncol a cukra. Viháncol annak a vérnyomása is meg minden. Szóval rosszul lesz, és másoknak tudniuk kell majd mozgatni őt. De olyan dögnehéz lesz, hogy nem lesznek képesek rá. Idős korban elhízni egyszerűen csak felelőtlenség. És erre a doki is mond, amit csak akar. Küldjétek hozzán azt a dokit, majd én összeszidom az ostobaságaiért.
-
BiP
nagyúr
BMI index meg a többi marhaság.
Ahhhhha.
Csak szólok, hogy az gyakorlatilag a "méter feletti magasság kilóban" elmélet finomított változata, gyakorlatilag ugyanarról szól, csak sokkal részletesebben.
[link]A férfi 100kiló felett kezdődik mondás szerintem is hülyeség, és általában a legtöbb embernél csak az elhízottságra legyintés.
-
EmberXY
veterán
Mivel minden ember más és más, más genetikai adottságokkal, testalkattal, hajlamokkal, ezért szerintem nem lehet alapból mindenkire ráhúzni a BMI kalkulátort, mint viszonyítási alapot.
Szerintem a probléma ott kezdődik, ha valakinek a testalkata nem arányos, akkor lehet elhízásról vagy soványságról beszélni. Amíg arányos a testalkata valakinek, és mellé még a labor is jó eredményeket mutat, akkor ott a BMI indexnek szerintem semmi szerepe nincs. (Magamra nem számolom ki, mert olyan árnyalatú piros érték nincs a táblázatban )Up the Irons!
-
Cs1csó
félisten
válasz EmberXY #43727 üzenetére
olyan árnyalatú piros érték nincs
Amúgy a BMI egy viszonyítás, én 175 cm magas vagyok most kb. 85 kg, 103,4kg-ról indultam szeptemberben, anno voltam 69kg is akkor vékony voltam. Most azt tűztem ki célul, hogy 165-(170)-175kg között legyek(nem vagy izmos átlagos vagy annál erősebb testalkatúnak mondanám magam)
Egy kvázi életmódváltással értem el a fogyást egyszerű kalóriadeficittel aminek 3 "pillére" van:
- NE ÉHEZZEK (tehát nem "sanyargatom" magas a vacsora az az étkezés ami jóval karcsúbb de nem vagyok éhes lefekvéskor, a cukros italok és nasi elhagyása)
- NE legyen valamilyen tápanyag hiányom (tehát továbbra is próbálok vegyesen étkezni, ne egysíkúan, és szoktam szedni némi vitamint is meg egy kis szerves magnéziumot is)
- tartok "bűnöző" napokat mondjuk 1-2 hetente 1 napot (pl. szeretem a Coca-Cola (klasszikus cukros változat) + mikro popkorn és filmezni közben eszek ilyen kombót vagy ebéd után szoktam enni ezt-azt pl. volt nemrég túrógombóc (sok porcukorral stb.)Alapvetően ennyi kell a december hónap volt érdekes: december 1-jén 93kg voltam (az előző 3 hónapban több mint 10kg-ot adtam le volt olyan hónap amikor 4kg-ot is ami talán már túl gyors pedig nem éheztem semmi hasonló tehát ez sem sanyargatással ment le) az első két hétben rendesen toltam a "diétát" majd ugye jött egy kis szabadság, otthonlét, karácsony bejgli , evés ivás stb.
Január 3-án álltam legközelebb a mérlegre és pont 93kg-ot mutatott tehát amit a hónap első felében leadtam azt vissza is szedtem. -
Top cat
addikt
válasz Cs1csó #43728 üzenetére
Hogy mi? 175kg akarsz lenni?
-
EmberXY
veterán
Igen, a lényeg az életmódváltáson van, mert hízni/fogyni bármikor lehet, de azt megtartani már nem egyszerű, ahhoz megfelelő életmód kell.
Nálam az a baj, hogy lusta vagyok mint a disznó, pedig a cukorbetegség diagnózisa óta meghatározott diétát követek (kéne követnem, na de én is tartok "bűnöző" napokat, heteket ). A betegség elején még nem volt gond ezzel, mert rendesen be voltam rezelve, gyakorlatilag 3-4 hónap alatt helyreálltak az értékek, a doki meg is dícsért, de azóta ez a berezeltség elmúlt és könnyebben esek "bűnbe".
Úszni is eljártam heti 2-3-szor, de ugye a tavalyi rezsiválság miatt az uszoda nyitvatartását hamar átszervezték és télire be is zárták, szóval azóta nem jártam el mozogni, és bizony rám is visszajöttek azok a kilók, amik korábban már lementek, és megint ott tartok, hogy ki kéne mozdulnom a komfortzónából, de rohadt nehéz.
Ez sajnos negatívan hat a cukor háztartásra is, mert így rosszabbak az értékek, úgyhogy ezen sürgősen változtatnom kell.Up the Irons!
-
coco2
őstag
Az ásványi anyagokra és vitaminokra muszáj figyelni, de azon túl a ne éhezz dolog szerintem butaság. De bizony meg kellene tanulni tűrni valamennyi éhséget. Életmód szintjén úgy alakítani a dolgaidat. És azzal együtt sem lehet többet fogyni stabilan, mint heti 1 kiló. Anélkül? Szerintem egyáltalán nem lehet stabilan fogyni. Vissza fogsz hízni. És még jobban elhízni.
-
donbig
tag
Tic Tac van nálam mindig, azt szoktam rágni, de nem tart túl hosszan a hatása. Vagy antibakteriális szájspray, [link] de ugye ehhez félre kell vonulni. Állítólag a petrezselyem jó, de hülyén néz ki, hogy egy köteg fehérrépával szaladgálok.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
coco2
őstag
válasz donbig #43733 üzenetére
Vajon létezik olyan cukorka, ami direkt antibakter? Szopogatható szájspray amivel nem kell félrevonulni. Feltalálta már azt valaki?
Más. Papucs.
Anno (cirka 3 éve) bevásároltam egy rakat papucsot a SuperGear webshop-ból. Valami 3k közelében volt per darab (alatta). A webshop most üzemen kívül van. A termékeiket másutt találtam meg 19k-ról 17k-ra "leárazva". Szép kis infláció 3 év alatt.
Szóval normális papucsot keresek nem eszement áron. Olyajmi, mint parafa talp műanyag / gumi borítással, felső rész textil / filc / valamivel építve, vagy valami hasonló. Aki ismer olyat, márkára tippet had kérjek.
Köszönöm
-
Cs1csó
félisten
Az éhség tűrésére annyit, úgymond máshonnan nézve olyan érzésem persze sokszor van, hogy "tudnék még enni" de mégis megállom. Tehát akaraterő van. Vagy ha kezdek már éhes lenni de még van 1 óra mondjuk a következő étkezésig akkor kibírom.
Ezt a "ne éhezz" egyfajta általános elvként írom, hogy nem kell durva sanyargatás, hogy fogyjon az ember. Egyfajta egészségesebb életmód és már jó lesz. Nálam inkább a NASSOLÁS az ami sok volt pl. ebéd után 8-10 háztartási keksz egy jó adag nutellával vagy hasonló dolgok. Meg persze 2 literes Coca-Cola-ból heti 3 üveggel is legurítottam, meg hasonlók, ez utóbbit szorítottam le 1-2 hetente 1 üvegre. -
coco2
őstag
Itt van két link, hogy értsd, mi a bajom a hazai piaccal:
Ez itt a birkenstock belföldön (28k)
Ez meg itt az aliexpressz (7k)កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
Tudja véletlenül valaki, pontosan hogyan van a havi ingyenes 150khuf felvétel otp automatából? A havi 150k az naptári tárgyhónapot jelent, vagy eltelt 31 napot, vagy hogyan lehet az számolva?
-
coco2
őstag
Helyben nincs aldi, és ahol eddig néztem jellemző útvonalaimon, még nem találtam abból a compass-ból. Aldi nálam rendesen off-route, de idővel teszek majd kitérőt.
Addig egy gyors vásárlói véleményt had kérjek róla, ha ismered esetleg azt is, meg a tik-tak-ot is: tartósabb az utóhatása?
-
coco2
őstag
Gondolkodom rajta, hogy ahányszor karamellát eszek, az mindig úgy ráragad a fogamra, hogy utána nyalogatnom kell róla. Valami olyan mentolos ízben tuti lehet.
Az a compass valami zselés cucc? Vagy kemény szopogatós cukorka? De az intenzívebb íz mindenképpen pozitívum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest