- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
ma érkezett meg a Vivobook S15 (M3502QA) 5800H Ryzen 7-el. Az lenne a kérdésem, hogy a lefoglalt VRAM mérete jelenleg 512MB, tudom én ezt valahol állítani? Magától növeli esetleg igény szerint? -
veterán
válasz Joker88 #34949 üzenetére
Én használok ilyet is, olyat is. 4 db laptop van a családunkban, 2-2 az arány.
A 11-et meg kell szokni. Ha hozzászoktál a 10-hez , akkor a 11 egy "logikátlan bonyodalom".
Kellene hogy legyen ilyen "újdonság varázsa" de nincs neki. Korábban többször visszaléptünk mi is 10-re, de egy idő után megszokható. Hamarosan egyébként sem lesz más választásunk, pl az Intel 12. gen laptopokhoz már csak win11 driverek készülnek.
pl SSD sebességteszteken (ugyanabban a laptopban) W11 hangyaf.sznyival jobb eredményt hoz. Játékokban ugyanígy, egy icipicivel mintha jobb lenne. Olyan mintha a 11 egy kicsivel teljesítményorientáltabb lenne.
2020-as ASUS Vivobook S532FL i5-10210u + Geforce MX250 látványosan többet evett 11-gyel, sokkal hamarabb lemerült az akkuja - magasabb teljesítmény? Néhány havonta próbálkoztunk, mindig visszamentünk 10-re azzal isCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Sly189 #34951 üzenetére
Nem kell állítanod, játék közben el tudja húzni a szabad RAM felét. Ez korábbi konfigoknál is ott volt elvi lehetőség gyanánt, de a feladatkezelőben nem igazán láttunk erre utaló magatartást.
Na itt majd látni fogod.
Enyém R5-5600H, WarThunder közben 2-3 GB-ot simán magára húzCsináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
egy Asus UX325 oled kijelzős laptop tulaja vagyok és a filmeken a sötét részek igen furán néznek ki. [kép] Mitől lehet ez?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Sly189
senior tag
válasz milkabrams #34955 üzenetére
Tudomásom szerint a filmiparban nem jellemző a #000000 full fekete megjelenítése. 16-255
-
-
-
nagyúr
válasz Dalares #34958 üzenetére
Erre keress rá : GodMode (vagy inkább az utódja az, extGodMode)
Én is első perctől Windows 11-en vagyok több gépen is, meg kell szokni az újat, ennyi. Nekem semmi gondom nem volt magával a rendszerrel.
(a jobb klikkes menüt tettem vissza a Windows 10-est egy reg bejegyzéssel, ennyi)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz milkabrams #34955 üzenetére
mi fura? mit kellene látni? A screenshoton nem feltétlen jelenik meg az, amit te a képernyőn élőben látsz.
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
asus vivobook pro M6500RE-MA005
Erről a laptopról mi a véleményetek? Sosem volt amd procis gépem. Nem melegszenek? Halak, ha csak böngészésre használom?
Otthoni használat, néha játék, multimédia fogyasztás a cél.Ezek az oled kijelzők jók játékra is?
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz RedCat #34967 üzenetére
Laptopokban már a Ryzen 3000 széria sem volt túl meleg, de még gyenge is volt.
Ryzen 4000 lemosta az akkori Intelt, és mellé keveset is evett, már sokkal jobb akkuidők voltak, (nem is melegedett) - Intel itt lefagyott a döbbenettől
Ryzen 5000 ezt tökélyre vitte, nagyon kicsi fogyasztás, és ha kell akkor nagyon nagy teljesítmény - Intel csak pislogott
Ryzen 6000 még egy fokkal jobb lett, de Intel ekkor nagyobbat lépett, és újra átvette a vezető szerepet (i5-12500H, i7-12700H, i9-12900H)
Amiről Te beszélsz, hogy melegedő AMD procik, az nagyon-nagyon rég volt, és nem is laptopban, hanem asztali konfigokban.
Jelen pillanatban az Asusoknak vannak legjobb kijelzőik (OLED), az általad említett laptopban is egy kitűnő darab van. Ha ezek nem felelnek meg, akkor nagyon nagy baj van.
Ha neten rendelsz laptopot, 2 hétig visszaviheted.
Ha OLED Asust rendelsz, 90 napig visszaviheted.
Van jobb ajánlat? Van ebben bármilyen kockázat?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #34966 üzenetére
Abba a listába az i9-10900K procit nem vélem felfedezni(?)
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
veterán
válasz MaxxDamage #34969 üzenetére
Fogalmam sincs, mi alapján állítják össze a listát.
Elérhetőség, ár?
Kapható még ilyen procis laptop?Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
MaxxDamage
félisten
válasz cs.zs. #34970 üzenetére
Jó kérdés.
Amúgy MSI (GT) meg AW (Area) laptopok (117 db / konfig spec.) ami az oldal adatbázisába van azzal az asztali i9-l.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz cs.zs. #34923 üzenetére
Köszönöm szépen a választ bocsánat a reakció késés miatt kicsit sűrűek a napok , laptopot se viszek most melóba emiatt. Párakicsapódásoktól kell még manapság tartani 2022-ben? Kell várni hidegről be és melegből ki hurcibálás esetén? Én 30-45 percet szoktam.
Jó cucc ez a thunder, de lesz valaha olcsóbb ez a külső gpu megoldás? Ha jól nézegettem múltkor fél milla
Laptopom nem ér annyit.Fentiekre, én 30 éve ős intel fan vagyok, de ne feledjük ki a sorból a mostani Ryzen mobil platformot. Badass az a cucc. Nem azért mert ilyen egység van a gépemben hanem ami tény az tény. Az egy vadállat.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz HartgeH3-2.8 #34972 üzenetére
Sziasztok, volna pár általános kérdésem Vivobook S15 OLED notebookba költözve (120 Hz, 2880 x 1620 px)
- van-e szignifikáns üzemidő különbség 120 és 60 Hz-es Windows beállítás között, ha egyébként az esetek többségében statikus a kép (a mobilok ilyenkor gyakran 1 Hz-re váltanak akkukímélésből)
- a HDR mód bekapcsolása csökkenti-e az üzemidőt önmagában, ha nem nézek épp HDR tartalmat?
- OLED-en egyértelmű üzemidő előny-e a sötét mód (Windows, Office, levelezés stb.), ahogy OLED-es mobilon?
- az eszköz USB-C-n tölthető 90 watton (20v/4,5A) azzal a gyártói megjegyzéssel, hogy csak ilyen paraméterű töltőt használjak. A laptop és otthoni mobiltöltőm viszont egyaránt USB-PD kompatibilis - lehet és biztonságos-e néha más alacsonyabb teljesítményű USB-PD töltőt rádugni, töltésidő kérdéskörét félretéve?Köszi
-
törölt tag
sziasztok.
új notebook, bajom van - így segítség kellene, mert:
(x712ea-au693) tudom az ....A képernyő a beállított idő után kikapcsol, de másfél perc után bekapcsol, ezt követően újból x perc után ki, aztán már nem kapcsol vissza. Nincs bekapcsolva se alvás, se hibernáls.
Eszközkezelőben leellenőriztem, így vagy ki van kapcsolva az energiagazdálkodás fülön az egyes eszközök felébresztési lehetősége, vagy nincs ilyen fül.
Végigpróbáltam az összes itt és neten fellelhető parancssori utasítást, amivel ki lehetne deríteni mi is okozza, sőt eseménynaplót is túrtam, nem értem miért kapcsol vissza a képernyő....azt mondja, hogy a rendszer kisfogyasztású állapotból kel életre, aminek a forrása ismeretlen....kérlek segítsetek
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #73959936 #34974 üzenetére
Ha úgy gondolod hogy minden lehetséges driveren túl vagy
akkor cseréld le az op.rendszert!
Ha pl Win10 Home van rajta, (akár gyári is) lépj fel pro-ra (FPP Retail kód beírásával),
ha pedig pro van rajta (esetleg te tetted rá) akkor fuss neki újra, de most Home legyen.
(Lenovo Legion 5 15IMH05 laptopunk i5-10300H+GTX1650Ti volt ilyen. Pro-val makacs és bosszantó volt, Home-mal kezesbárány lett.)Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz #73959936 #34976 üzenetére
a Home-ról Pro-ra váltás FPP kóddal , az nem újratelepítés.
Minden saját dolgod úgy marad ahogy van, csak a kicsike viselkedése változik meg.
Aktiválás/ termékkulcs módosítása menünél beírod, újraindul, és kész.
Pro-ból Home-ot csinálni már kacifántosabb, ahhoz valóban újratelepítés kell.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Bone123 #34973 üzenetére
Szia,
nem egyszerűek a kérdéseid, vélhetően elég keveseknek van itt 120Hz-es Vivobook S15 Oled.
(hátha privátban már válaszolt neked valaki)
Én az enyémet 90Hz-en járatom, nem variálok a frekivel,
a sötét módot nem szeretem, nem használom, a HDR pedig nekem ki van kapcsolva, OLED anélkül is nagyon szép
egyedül a töltéses kérdésedre tudok hasonló tapasztalatos választ adni:
Van a családunkban egy ROG Zephyrus G14 GA401QC, aminek a 180 Wattos töltője külön csatiba megy, de C-n is tölthető 100 Wattal. Gyermekem az egyetemre nem hordja a 180 wattos "téglát", hanem napközben a Redmi Note 10 Pro -azt hiszem 35 Wattos- gyári töltőjét használja, és minden hibátlanul működik...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
azbest
félisten
válasz milkabrams #34964 üzenetére
fel van telepítve a színprofilus asus cucc? MyASUSSplendid
Lehet hdr be van kapcsolva és a lejátszód nem támogatja? Ha nem hdr tartalmat nézel direkt, akkor nem feltétlen jó hdr módot használni.
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz Bone123 #34973 üzenetére
Bone ezer éve nem láttalak. Remélem jól vagy. Belenézek kicsit a mostani munkáidba ha még írogatsz. Igazából nekem az ŐS BOG ERA volt az igaz mobilarena, de kinek mi.
Csak nem átjöttél a sötét oldalra egy Asus-al?
Ha szerencséd van nem lesz annyira rossz életed nálunkAz OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
L4mie
veterán
Sziasztok!
Gyors helyzetjelentés.
USB-A végül úgy oldódott meg, hogy hívtam garanciafutárt, mielőtt jött állítottam vissza a windows-t és kiszúrtam 2 pixelhibát.
Mivel a digiprime-nak van 10 napos pixelgarija ezért gyorsan felhívtam őket, és mondták, hogy jobban járok, ha beviszem és ők kicserélik, mint hogy a garival futokosok, majd ők lezongorázzák az asussal a többit.
Így egy vadiúj Zenbook 14x OLEDdel jöttem haza.
Most nyüstölöm, hogy gyorsan előjöjjenek a hibák.
Kérdés 5600H vga memória méretét lehet növelni, vagy fix 512....?
Ha lehet hogyan, biosban néztem nincs opció.Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
veterán
"...Kérdés 5600H vga memória méretét lehet növelni, vagy fix 512....?..."
Nem kell állítani semmit, magára húzza a ramból amennyi kell neki. (max a ram felét)
WarThunder játékban 2-3 GB-ra is felhízik.Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz cs.zs. #34984 üzenetére
Ez engem is érdekelne mint opció, nekem önmagában a VGA teljesítménye meggyőzött FHD 60 fps-ig bezárólag. Szépen tartja, természetesen okosított konfigolásokkal, de azt továbbra is adom a hatereknek, hogy a 4GB VRAM nevetséges, és nem is értem egy 6GB miért nem fért bele fél millióba oda a nyákra.
A fizikai memóriából meddig tud elvenni? Akkor azért látom az MSI Afterben, hogy 4GB-ot eléri, és utána megy tovább a folyamat, nem dadog le a kép hanem szép smooth marad?
Gondolom igen
Érdemes felmenni emiatt 16-ról , 32-re adott esetben?[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
veterán
válasz HartgeH3-2.8 #34986 üzenetére
Bonyolult ez, én sajna nem vagyok szakmabeli, majdnem egy egyszerű felhasználó vagyok. A majdnemet csak azért teszem oda, mert rengeteg gép van a baráti-rokoni körünkben, és állandóan laptopokat bújunk. Mindenfélét. Minden nap.
Dedikált GPU-s gépeknél is láthatod a feladatkezelőben, akár Intel, akár AMD, hogy ott van a GPU-nak a saját memóriája, + elviheti a ram felét. De ez csak egy elméleti dolog, mert ott az elvihetőnél ("megosztott") 2-3 tizedtől többet soha nem lehet látni. Miért? Nem derült még ki, soha senki nem írta le. Egy RTX3050 4GB GPU-nak is simán elfogy a 4 gigája, és 32GB RAM esetén vihetne még 15-16 gigát, de nem viszi, és a rendszer ledöccen.
Dedikált videó nélküli gépeknél, Iris XE, Radeon Graphics, ugyanúgy a ram fele van ott megosztva, amit húzhat - és húzza is.
Nyiss meg egy feladatkezelőt, tálcázd le, kezdd el fingatni a gépet, és közben nézd mi történik: teljesen olyan, mintha a ram dolgozna GPU-gyanánt. Innentől kezdve nyilván nem mindegy, hogy 2933 MHz-en ketyeg, vagy 4266-on, vagy a legújabbakban 6400 MHz...
Megnézném...
Úgy tippelem, hogy ha a ramokat is elkezdenénk hűteni (hőcsövezés, ventik), még nagyobb 3D teljesítmény állna rendelkezésünkre. Ezt a mostani teljesítményt nyilván nem lehet összemérni a normálisan hűtött 60-80-100-150 Wattos dedikált GPU-k teljesítményével, ugyanakkor látványos a fejlődés.
i5-12500H volt nálunk Iris XE integrált megoldással, illetve itt van most ez a Ryzen5-5600H, és ezek mindketten nagyobb fps-sel játszanak dedikált gpu nélkül, mint az MX150-250 2GB dedikált megoldások.
Barátaim azonnal referáltak: Innentől nem látható az MX kártyák létjogosultsága. Addig volt nekik létjogosultságuk, amig a H-s procik nem teljesítettek így.
Más kérdés, hogy ezek a H-s procik önmagukban is drágábbak, mint egy nem H-s + MX...
Címszavakban ennyi
Írja le más is, hogy mit tapasztal!Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
veterán
válasz Mikulásbá #34988 üzenetére
(jah, és kezeljük a helyén a dolgot! Itt most játékról beszélünk, mert korlátozottan, visszafogottan már arra is alkalmasak. Játékra továbbra is gamer gép kell, erős dedikált GPU-val, komoly hűtéssel, nagy táppal, stb)
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
nagyúr
válasz cs.zs. #34989 üzenetére
Régebbi játékok mennek medium beállítással, full HD-ban. Konkrétan a Crysis Warhead és a BF4 simán megy, utóbbi 100 FPS fölött is! (egy i7-1260P CPU+Irish XE 96EUs iGPU-val, 90Hz-es OLED kijelzőn)
Ennyi van a gépen, nem is lesz több-de ebből már lehet következtetni, mit is tud.[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz cs.zs. #34987 üzenetére
Érdekes, de eddig nem tapasztaltam problémát. Pedig hát pl egy Dayz pályabejáráskor bizony kell videómemória bőven. Szépen elkezdi pakolgatni a fizikai memóriát és minden megy tovább. Végtelennek meg nem végtelen mint egy minecraft. Szerintem ahogy elhagyok egy bizonyos pályaszakaszt, és beérek egy új területre ott szépen újra teleírja a memóriát, ennyi a trükk. Amúgy is direkt úgy konfigolok , hogy beleférjen mindenhol.
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz HartgeH3-2.8 #34982 üzenetére
Köszi, én is kíváncsi vagyok Dell után Asus 'élményre'.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Remek ellentmondás van forrástól függően, hogy a fast startup, vagyis gyors rendszerindítás funkció Win11-en több energiát használ-e leállítás után és a laptopot hosszú időre félretéve (mert mondjuk USB portok aktívak maradnak, írják egy helyen). Van ebben igazság és Asus tapasztalat? A fast startup alapból aktív.
A Dell szépen merült kikapcsolás után, és a célom a Vivobook akku maximális óvása, szóval megköszönök tippeket. Pl. hibernálás vs. alvás ha 1-2 napig nem használom, gyors rendszerindítás vagy teljes leállítás, ha hosszabb időre félrekerül, maradjon mindig töltőn vagy pont ne? Azt már beállítottam, hogy csak 80%-ig töltse.
-
azbest
félisten
válasz Bone123 #34993 üzenetére
nem a fast startup lesz a hunyó szerintem, az kb annyit csinál, hogy visszatölti a memóriába az eszközök állapotát (néha, régebbi eszközöknél ez gondot tud okozni perifériáknál hogy nem lépked végig a szokásos inicializáláson).
Inkább a modern alvás okoz merülést. S0 state.
powercfg /aStandby (S0 Low Power Idle) Network Connected... ébrend marad a proci és a hálózat, win frissítéseket telepítget, ventit bekapcsolja. Teljesen idióta dolog laptopnál út közben.
Lehet próbálkozni group policy-cel disconnectedre állítani.
Vagy registryből letiltani S0-át hogy a régi S3 legyen, ha támogatott.
Előfordulhat, hogy nem teljesn kompatibilis a géppel. Nekem a vivobook s 14 12th gennessel az S3 módnál az ébredés után nem voltak bekapcsolva az usb portok.
Hibernálás bekapcsolás / start menüben megjelenítés a legkompatibilisebb, cserébe több helyet foglal és kis időbe telhet. Bár nekem a 11es rendszeremen az sem volt okés, sima tiszta indulást csinált utána, de lehet mert külső ssdről futtaton Win to Go módban és lehet az nem tudja ezt.Szóval ki kell próbálni... pont most volt linus tech tipps videó róla [link]
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Bone123 #34993 üzenetére
Szia,
ha az akkut óvni akarod, akkor nagyon jó a 80%-os beállítás, hiszen így soha nem lesz maximális feszültség az akkun, akkor sem, ha rajta hagyod a töltőt. Szóval rajta is hagyhatod, innentől nincs jelentősége. Kérdés hogy kell-e neked sok-sok órát akkuról használni, mert ha nem, akkor a 60% mégjobb választás.
Hibernálással az akkut óvod, alvással pedig az ssd-t.
Ha a hibernálás aktív a gépeden, akkor létrejön egy rejtett rendszerfájl, a hiberfil.sys
Ennek mérete mindíg a ram 40%-a, (de gondolom dinamikus) és hibernáláskor ebbe íródik minden, ami a ramban van, és így kapcsol ki a gép, bekapcsoláskor meg ebből a fájlból tölt be mindent, és ugyanonnan folytathatod.
Hátránya, hogy a bekapcsolt gép teljes élettartama alatt, ez éjjel-nappal folyamatosan írva van, és ugye az SSD-nek meg van olyanja hogy TBW (Total Bytes Written), és ez így megbonyolítja egy kicsit a matekot. Akik kézzel-lábbal óvni akarják az SSD-t, azok a hibernálást kikapcsolják, az energiabeállításoknál is, és Powershellben is, parancssorral (ez utóbbi tűnteti el magát a rendszerfájlt).
Startmenüre jobbklikk, futtatás rendszergazdaként, és csak annyit kell beírni, hogy
powercfg -h off
nyomsz egy entert, és nincs tovább hiberfil.sys file. (én ilyenkor újraindítok)
Visszakapcsolni is bonyolult, igen, powercfg -h on ...
Ha pedig altatsz (és nincs tápkábelen a gép), akkor le fog merülni, és belemegy az akkuba a ciklus.
Na, kinek-mi. Én kanóc nélkül hibernálok, vagy kikapcsolok, és csak bedugott töltőnél altatok.
Ez szintén az energiabeállításoknál adott, mit csináljon fedél lehajtásakor a gép.
Mindezzel persze mindent megteszünk az akku életének védelmére, de az így is, úgy is mondjuk 500-800 ciklust fog tudni, utána csere.
Ha az SSD-be megy bele pár év alatt a sok "TBW" (jajjde szépmagyaros) , akkor meg SSD-t fogunk venni, na bumm
Akku is 30.000, SSD is 30.000 , a laptop meg 200-300-500, kinek mennyi.
Nem véletlenül mondják, hogy ne foglalkozz ezekkel az apró baromságokkal,
HASZNÁLD !
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
HARDVERAPRÓD
válasz cs.zs. #34995 üzenetére
Ezt:
Szia,
ha az akkut óvni akarod, akkor nagyon jó a 80%-os beállítás, hiszen így soha nem lesz maximális feszültség az akkun, akkor sem, ha rajta hagyod a töltőt. Szóval rajta is hagyhatod, innentől nincs jelentősége. Kérdés hogy kell-e neked sok-sok órát akkuról használni, mert ha nem, akkor a 60% mégjobb választás.Több topikban is kibeszéltük, hogy az akku óvása miatt ennek semmi értelme!
Gyakorlati tapasztalat. Eddig sem foglalkoztam ezzel soha 100%-on van az akksim mindig, és ha lehet töltőn. A legutóbbi HP notim akksija is: [link] alig használódott kb 2 év alatt.
Ma már nem kell ilyenekkel szórakozni ez csak inkább lelki megnyugvás.
Max annyit szoktam, hogy havonta 2x lemerítem (10% körülig), meg feltöltöm teljesen. -
veterán
válasz Pyttawrx #34997 üzenetére
Igen, minimális a jelentősége, az állandó feszültségérték kisebb hatással van az akkura, mint az a tény, hogy a lemerülésekkel belemennek a ciklusok. Ezért is van ott a végén, hogy "apró baromságok".
2 db Legionunk van/volt a családban, az egyik folyamatosan 60%-on van tartva, jellemzően tápcsatin, a másik pedig élesben használva, lemerítve, feltöltve. Ez utóbbiba másfél év alatt (500 nap) 170 ciklus ment bele, és a 80Wh-ból 70,4Wh elérhető, 12% használódott el. Így vitte el a vevő 3 hete. Örült.
Amelyik folyamatosan kanócon van (utazás közben nincs használva, nem mennek bele a ciklusok), az most pont egy éves, és a 80Wh-ból 80Wh érhető el benne.
bone123 34998
Semennyit. Ha kikapcsoltad, (hibernálás is = kikapcsolás) napok múlva is ugyanannyi lesz benne.
Gondolj az új laptopokra. 60%-os töltött akku kerül beléjük, és fél év múlva lesz eladva, bekapcsolja a vevő, és megy...[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
érdemes ezek , vagy ezen gép alá tenni ilyen notebook hűtőpadot ?
Párezer forintért már láttam ilyen HAMA márkájút.. ( Vagy HAMAr felejtsem el ? )
A gép pedig..
In loving memory of Garrett Lockhart
Új hozzászólás Aktív témák
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest