- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huami Amazfit Bip okosóra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz GoodSpeed #34650 üzenetére
Amúgy a 3200 MHz-es DDR4 RAM árak 2016-hoz képest nem igen változtak.
Annyi az eltérés, hogy: nem 2x 16 hanem 4x8 volt, és nem Kingston hanem Corsair... meg mondjuk a 2016-os Ft erősebb is volt mint a mostani Ft, többet ért jóval.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
Nos az eddigi tapasztalatok, ahogyan küldtem, gondosan becsomagolva, úgy érkezett vissza is. Nem látok karcolást, Minden tartozék megvan. A prospektusok is. Most három óra hosszán keresztül akklimatizálódik. Eddig a FixDirect szervizének egy plusz pont!
Az új RAM modul azt mondták, hogy szerdán érkezik meg. Így addig van időm tesztelni a régi RAM-mal. Cinebench, PCmark 08, 10, 3DMark tesztek vannak beütemezve. Milyen teszteket érdemes még ezeken kívül lefuttatni? Mert miután bekerülnek az új modulok, a régiek már nem lesznek használva.
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz GoodSpeed #34652 üzenetére
Szép kis pakázs , jónak tűnik.
Intel burn tesztet, szőrös fánkot, meg Prime95-öt neki, ha azt túléli akkor WIN
Azért hűtőpadot tegyél alá. Van?Szerk: Lehet eljutottak hozzájuk a topikban leírtak? ..vagy már kínosan sok volt az érdekes vélemény a guglin? Minden estre tényleg le a kalappal. Jó látni.
[ Szerkesztve ]
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
válasz HartgeH3-2.8 #34653 üzenetére
Spirit of Gamer SOG-VE500RE Notebook hűtőpad 17" - AIRBLADE 500, már tavaly novembertől Igazából zavart is kicsit, mert ugye a laptop ventijét elnyomta, pontosabban nem hallottam, amikor a laptop ventije elhalkult. Aktív USB 2.0 hubon van, és 0-24-ben megy.
Ja azok Stressz tesztek Igaza van stabilitásra remek, meg AIDA 64 System Stability Test is van (licencem van hozzá). Csak olyan teszt programokra gondoltam, amik autentikus pontszámokat adnak, meg FPS értékeket. Azért, hogy lássam RAM csere után mennyit jelentett vagy mennyit NEM jelentett esetemben az új RAM konfiguráció
Intel Burn Teszt Ryzenre
"Szerk: Lehet eljutottak hozzájuk a topikban leírtak? ..vagy már kínosan sok volt az érdekes vélemény a guglin? Minden estre tényleg le a kalappal. Jó látni."A topicban volt egy valaki, aki az árazásukat RAM-nál nagyon védte, azt gondoltam, esetleg ott dolgozik
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz GoodSpeed #34654 üzenetére
Intel Burn Teszt Ryzenre
Na igen.. ilyen az amikor egy ős intel fan , inteles fejjel gondolkozik mindig mindenkorAz OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
Belako
tag
Üdv!
Kis segítsék a jövőben azoknak akit ram bővítésre adnák a fejüket.
Feltettem korábban egy kérdést ez ügyben azonban a diszkurzus nem ebben a topikban zajlott le, de úgy vélem ide tartozik. Gyárilag 8gb-vel szerelt a cél pedig 32gb volt.
Persze vannak kompatibilitási problémák a vassal.
Nagyon tovább nem is részletezném, viszont a megoldás már mást is érdekelhet.
Nos a szóban forgó lapos:Asus Tuf fx505dt - (AL027)
Amivel biztosan működik:
Crucial 32GB Kit (2 x 16GB) DDR4-2666 SODIMM
CT2K16G4SFRA266További teszteletlen jelöltek. Hasonló specekkel:
32GB (2x 16GB) G.Skill SO-DIMM DDR4-2666 CL18 RipJaws
F4-2666C18D-32GRSTeam Group SO-DIMM 32 GB DDR4-2666 Kit
TTCCD432G2666HC19DCA g.skill az kérdőjeles kategória az időzítés miatt, de a team group cucc nagyon
hasonló az általam vásárolt Crusial-el.Üdv B.
Nyergeld meg a nagyot! Zsírszalonna nincs a tepertő kincs! Mindenki a maga szerencséjének a pogácsa
-
válasz HartgeH3-2.8 #34655 üzenetére
-
válasz GoodSpeed #34658 üzenetére
Armoury Crate felkerült Nem azt mondom, hogy sok köze van a dolognak hozzá... csak azt, hogy a hőmérséklet kicsit megnőtt, a teljesítmény meg gyengébb lett mint előtte
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz GoodSpeed #34659 üzenetére
A márk eredmények ugyan nekem sokat nem mondanak, de jónak tűnik.
Szépen meg lett járatva, úgy hogy akkor ez pipa.Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
draco31
veterán
Hali!
S14 S410UA.
i3-7100U van benne a mellé rakott HD620-as erőművel.
Gondoltam kellene már frissíteni a drivert, mert 2020 szeptembere nem mostanában volt.
ASUS oldalon 2019-es driver van, így mentem az Intelhez. 1 hete kiadott legutolsó driver, le is töltöm. Ám de nem telepíti. Ez alapján, ha az ASUS nem írja alá, vagy nem tudom mi mást csinálnának vele, akkor nem is tudok frissebbet felhegeszteni? Bár így akkor nem tudom hogy ment fel a 2020-as driver, ha azt sem adta ki az ASUS.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
válasz HartgeH3-2.8 #34660 üzenetére
Nekem is abból a szempontból mond, hogy össze tudom hasonlítani az eredményeket a korábbiakkal, mivel megvannak a 3DMark oldalán is, dátummal. A korábbi mérésekhez képest a mostaniak azért lényegesek mert:
1. Már az új alaplappal készültek
2. Mindegyik a Windows 11 22H2 rendszeren, tehát nem okozhat ez sem megtévesztő differenciát.Amúgy a laptop jól működik. Az alvás az még mindig érdekes, de legalább már leveszi a világítást az egérről és a klaviatúráról. Viszont klasszikus alvásba nem igen megy le, a laptop oldalán lévő RGB világítás sem vált át a pulzáló pirosra, és az alvást jelző led sem villog. Mindegy, ezt elfogadtam ilyennek.
Elvileg szerdán ér ide a RAM. A ragasztós RAM - nevezzük védő rétegnek - miatt, meg a garancia miatt gondolkozom, hogy:
1. Magam csináljam e - eszközök megvannak hozzá
2. Cipeljem be Debrecenbe
3. Küldjem e fel a FixDrirect-hez.Mert ha véletlen úgy járok itt mint páran, hogy nem ez az alaplap lesz a végső, akkor lehet jelentősége a dolognak. A 2. esetben is kapok számlát, de a 3. esetben biztos, hogy nem köthetnek bele. Ugyanakkor ha nincsen semmi baj, akkor a 2. esetben 5000 Ft megtakarítás, a 3. esetben meg futárral együtt olyan 11-12K.
-
Kicsit érdekes, mert mindenhol muszáj kitölteni, és van olyan ahol nem lenne indokolt, pl:
Az első nem érint, a második sem... igazából a harmadik sem, de addig nem enged tovább
Vagy ez. Irreális elvárás lenne az, hogy hát a halottak napja előtti napot igazán ledolgozhatták volna Ezen felül semmi nincs Azt nem írom, hogy most az extra alkatrész rendelésnél kénytelen voltam másik boltból rendelni a RAM-ot, mert mindenhol az országban sokkal olcsóbb volt ... mert az nem tartozik a szervizelési szolgáltatáshoz. De valamit meg írni kell, mert nem enged tovább
A 9-es is érdekes
[ Szerkesztve ]
-
válasz draco31 #34661 üzenetére
Helló!
Úgy látszik, hogy ez Gamer kategóriában engedélyezett, mert ott elég durva lenne, ha blokkolná alapból a frissítést...
Viszont nekem van HP laptopom is, ami nem gamer... és mégis megy... bár az is igaz, hogy volt tiszta telepítés is. Javaslonám Neked, hogy csinálj tiszta telepítést 0-ról.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz GoodSpeed #34662 üzenetére
Asszem nekem is teljesen leveszi, legutóbb az volt, hogy pulzálva maradt az RGB, az ilyen fél alvó mód vagy mi a fene? Én szerencsére ritkán hagyom úgy magára , hogy aludnia kelljen. Ha használom akkor használom. Ami nekem furcsa, hogy telibe alvásnál, tehát amikor egyértelműen alvóba rakja magát, nagy ritkán így felébred az álomból, felvillan a billentyűzeten az RGB, megmutatja a képernyőn a bejelentkezést rövid időre, majd vissza alszik újra Szoktam is mondani, mivan felébredtél?
Én nagyon gondolkozom veszek egy ilyen készletet (csavarhúzó) esetleg jöhetnének tippek melyiket vegyem. Van házilag is ilyen "bites" készletem elég minőségi, ha sima csillag van ezekben akkor az is jó, ha csak nem az a speciális fejű csavarok. Szóval filózok rajta ameddig nincs komoly gondja a gépnek megcsinálom magam. Igazából az Asus oldalán is fent van, hogy a garancia elvesztése nélkül bővíthető a gép.
Szvsz ne cipeld sehova, tedd bele.
Az OFF topikban OFF, az ON by LaciCRM - Online túraautó E-Sport bajnokságok közvetítése élőben, kommentátorral! Real Cars Real Racing Hungary Youtube/Facebook!
-
válasz HartgeH3-2.8 #34666 üzenetére
"Ami nekem furcsa, hogy telibe alvásnál, tehát amikor egyértelműen alvóba rakja magát, nagy ritkán így felébred az álomból, felvillan a billentyűzeten az RGB, megmutatja a képernyőn a bejelentkezést rövid időre, majd vissza alszik újra Szoktam is mondani, mivan felébredtél? "
Ez az élmény nálam rendszeresen megvan Ezek szerint nem egyedi az eset. Eseménynaplóban amúgy a régi alaplapnál még input mouse-t jelölt meg
Ez a modern alvás... ez működik nálam. De azt, hogy mi alapján dönti el, még nem tudtam meglőni
"
Én nagyon gondolkozom veszek egy ilyen készletet (csavarhúzó) esetleg jöhetnének tippek melyiket vegyem. Van házilag is ilyen "bites" készletem elég minőségi, ha sima csillag van ezekben akkor az is jó, ha csak nem az a speciális fejű csavarok. Szóval filózok rajta ameddig nincs komoly gondja a gépnek megcsinálom magam. Igazából az Asus oldalán is fent van, hogy a garancia elvesztése nélkül bővíthető a gép.
Szvsz ne cipeld sehova, tedd bele."Igazad van. Eredetileg pont azért vettem a szerszámkészletet, mert úgy gondoltam, hogy előbb vagy utóbb ki kell takarítanom a laptopot...
iFixit Essential Electronics Toolkit V2 13 390 Ft-ért - Elektronikai szerszámkészlet | Alza.hu
Nekem ez van HP-nál nagyon jól jött! Most remélem ASUS-nál is
Akkoriban még ennyi volt.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
-
válasz draco31 #34668 üzenetére
Akkor viszont marad a régi driver. Mondjuk elvileg új OS verzióval jön az is, de a 7100U esetében még a Windows 10 ami támogatott
Más:
Így teheted gyorsabbá a játékokat a Windows 11-en - PC World
Kikapcsolva ennyit jelent:
Mondjuk csak kíváncsiságból kapcsoltam ki Meg a tesztek erejéig.
-
Necc
addikt
válasz draco31 #34668 üzenetére
Ellenőrizd le a hardware ID-t (bár ez AMD, a logika ugyanaz: [link] (intel vendor id 8086)), ha az megegyezik a gyárival, akkor próbáld meg manuálisan kicsomagolni (vagy keresd ki hova csomagol ki ideiglenesen), és úgy ráerőszakolni a drivert: jobb klikk VGA-ra -> update driver -> browse computer -> let me pick -> have a disk -> kitallózod a kicsomagolt drivert, *.inf fájlt keress, itt egyezteti össze a vendor és device ID-kat, ha van találat felmegy. Ha nincs találat megpróbálhatod szerkeszteni az *.inf fájlt, ésszel!
Ha a gyártó nem nyúlt bele a hardverbe (pl. HP régen imádta a system+vga biosokat összemosni így ez nem működött) akkor fel kell hogy menjen a driver.
Rendszerhelyreállító USB legyen kéznél a balesetek elkerülése érdekében.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Minőség és tartósság tekintetében, mindennapos munkára mennyire ajánlott ez a gép:
Asus-rog-strix-scar-17-g733zm-ll021Volt aki azt mondta, hogy a belseje minőségtelen kacat...Én inkább csak jót hallottam róla!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
hematoma1
aktív tag
Sziasztok Van valakinek Oled kijelzős Vivobookja? Hogy bírja a kijelző beégés terén? Szeretnék egy ilyet venni,de kicsit félek tőle.
-
-
HARDVERAPRÓD
-
Necc
addikt
válasz hematoma1 #34677 üzenetére
Nem tudom mik a szempontaid, elvárásaid, illetve felhasználási területed. OLED mellett és ellen is lehet érvelni.
Én a matt kijelzőt sokkal többre értékelem mint a tükröződő kijelzőt, valamint napi 12-14 órát megy a gép, így üzemórák hamar elszaladnak, vele együtt a kijelző kopása is, így egy "hagyományos" matt kijelző mellett döntöttem.Viszont egy napi pár órát futó, otthoni tartalomfogyasztós gép kijelzőjének az OLED simán belefér, szerintem.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
draco31
veterán
-
Carasc0
őstag
Nagyon sokáig szemeztem én is egy Asus Vivobook S OLED masinával (K3502). Ami nagyon visszatartott, az pont a gloss display. OLED ide vagy oda, én néztem a notebookcheck tesztjét. A tükröződést nem tudom elfogadni, írtó zavaró lehet. Kár érte, mert jó árú gép lenne.
To all:
Ez a masina mennyire masszív?[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
-
válasz Mikulásbá #34685 üzenetére
Az a poén, hogy nem én csinálom a videón, én csak kamerázom. Bevittem a szervizbe. Szóval az történt, hogy elkezdtem itthon... kicsavartam a csavarokat ... de a laptop hátuljánál van egy rész aminél jobban kell feszíteni. Nem mertem, így gyorsan visszacsavaroztam bevittem Debrecenbe. A szervizben mondtam, hogy nem baj ha levideózom? Mondták, hogy nem. Aztán az úton gondolkoztam, hogy mintha nem húzta volna le a csatlakozót... az úton gondolkoztam is rajta,hogy alig várom , hogy hazajöjjek és visszanézzem. Aztán beigazolódott a félelmem, hogy hű b+ tényleg nem volt lehúzva. Mondta, hogy ott jobban kell feszíteni a hátsó részénél az oldalának, nem kell tőle félni, nem törik el.
Na meg túl hangos a zene!
Ja[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz GoodSpeed #34686 üzenetére
Ram cserénél nem szokták sokan. Am pont kénytelen voltam lcd-t cserélni, csak ugye beépített akksis volt az is. Viszont az lcd hozzáférhető volt 2 csavar kicsavarása és ugye a keret leszedése után. Mivel az egyik csavarheky már törött volt (asus x551c típushiba), nem kockáztattam azt. Túlélte így is. . Am igen én is azon vagyok, hogy akksi azonnal ki.
-
válasz Pyttawrx #34687 üzenetére
Mielőtt bevittem néztem videókat, és láttam, hogy írják is hogy akksit le róla. Gondolom most már megúsztam a szerviz mulasztását, de akkor is elég durva, hogy szervizben ilyen lazán tolják. Amit viszont nem látok a videókban sem. Régen, olyan 20 évvel ezelőtt még divat volt, hogy földeld le magad, meg gumikesztyűben No az sincs ... de ez a RAM csere ... hát eszem megáll Az RGB kábel ledeket persze felesleges lett volna lehúzni, mert azt csak akkor kellene ha a fedelet teljesen leveszi valaki, nehogy elszakadjon. Ami még eszembe jutott magam megnyugtatására, hogy ki tudja, hogy amikor odavolt javítani lehúzták e az akksit mindig. Jó hát alaplapcserénél máshogy nem megy
Ja igen... az egyik csavar nem tökéletes... lent. Mondtam, hogy ez így jött vissza. Ez a jobb alsó csavar.
memtest86-ot érdemes futtatnom?
[ Szerkesztve ]
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz GoodSpeed #34684 üzenetére
Végre egy hogyan kell GÁJD Most nézem. Amúgy minek közé a szalvéta?
Remélem ez alapján meg tudom én is csinálni.Szerk:
Valaki mondja már meg minek az a lap a ram tetejére, ez valami hővédelem vagy mi a franc? Mintha annyira melegedne az a szerencsétlen RAM..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz HartgeH3-2.8 #34689 üzenetére
"Valaki mondja már meg minek az a lap a ram tetejére"
Az az izé az elektromos sugárzást árnyékolja. -
-
válasz HartgeH3-2.8 #34691 üzenetére
Amúgy azt mondták bent, hogy csak pasztázni nem szabad garanciális időn belül, ott van is egy felkiáltójel. Minden mást szabad, takarítani, bővíteni stb..
https://www.windowscentral.com/how-check-memory-problems-windows-11
Szerintem ezt éjszakára ráengedem
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz GoodSpeed #34692 üzenetére
Adjad neki
Én kicserélem amit kell, de beleteszek egy "Na ki a károly?!" matricát valahova amolyan easter egg-ként. Nagyon adná. Főleg ha működik is minden utána. Amúgy ezt nagyon élem, hogy egészen addig engedik, hogy bővítsen a user. Ez nálam plussz pont. Még a végén megszeretjük itt az Asus-t? Ilyet..
Na egyre jobban alakul az a gép is!
A RAMOKRA iligy vagyok.[ Szerkesztve ]
-
válasz HartgeH3-2.8 #34695 üzenetére
A RAMOKRA iligy vagyok.
Ja, én meg frászt kaptam, mert eddig emelkedtek, most meg már ma 50K-ért is volt A Notebook.hu-nál azt mondták, hogy elvileg szerintük még majd kapnak Fury-t
Igen az jó, hogy lehet szépen bővítgetni. Majd még talán egy + plusz TB-os SSD-t beteszek a meglévő mellé. Egyébként azon is van árnyékolás, csak az fekete. A RAM-on lévő az nálam nem ragasztós volt, legalábbis én úgy vettem észre
Érdemes megnézni, hogy a 3200-as modulokat az AIDA64 CPUID ha be van kapcsolva a magelkülönítés 3133-asoknak látja
-
-
-
válasz Pyttawrx #34699 üzenetére
Köszi, hát azt akarom elkerülni
Tegnap azért merült fel bennem, mert ugye elfelejtették levenni az akkuról, este meg jött a Windows Update, ami nálam nem szokott sokáig szöszölni, de most kivételesen igen (igaz a Windows 10-es rendszerű HP-nál is lassú volt )be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
Új hozzászólás Aktív témák
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NBA és kosárlabda topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest