- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
Van ott még pár dolog, amik nélkül nagyon jól meg lehet lenni. Pl. analytics, msa, joyose, mi credit, mi pay, yello pages, meg még elég sok, most ennyi jutott eszembe. A Xiaomi Adb/Fastboot Tools csak egy kis részét ajánlja fel a fagyasztható programoknak.
!!!Véletlenül sem rábeszélni akarlak!!!Nálam 71 db van fagyasztva.
Az SD Maid Pro a barátnőm 🙂 -
lanszelot
addikt
Hello,
Android 7.0 van a Galaxy s8+ omom.
Teljesen ramaty a rendszer, ezért odinnal kell újra rakni.
Szeretném elmenteni a dolgaimat, de pár játék adatait nem tudom elmenteni.
Helium nem tudja elmenteni.
Van valami más lehetőség elmenteni az adatokat? -
lomposfarkas
tag
Mi ennek az esetnek az értelmes magyarázata?
Redmi Note 8t. Tegnap reggel nem volt baja, napközben otg + micro sd olvasóról, Total Commanderrel telepítettem pár apk-t, de csak olyat amiket a másik Redmin eddig is használtam. (pl. régebbi Textmaker/Planmaker, ami már nincs a Play-en) Du. azt látom, hogy a megnyitott alkalmazások sorra kérik az engedélyeket pl. Musicolet, Acalendar, Easy Voice Recorder, stb. Mintha minden megadott permisszió elszállt volna (?) -
crok
Topikgazda
válasz lomposfarkas #41056 üzenetére
MIUI optimalizaciot nem kapcsolgattad?
-
crok
Topikgazda
válasz lomposfarkas #41058 üzenetére
Az, igen. Tobbek kozt a hangero gomb funkcioja is mas pl ha ki- vagy be van kapcsolva (csengohang / media hang).
-
FistXL
senior tag
Sziasztok. Vettem egy Xiaomi Redmi Note 3 telefont édesanyámnak. Megnéztem, megnyomogattam, megbizonyosodtam arról, hogy működőképes a vásárlás helyszínén. Sajnos mivel nem vagyok jártas a Xiaomi telefonokkal kapcsolatban, csak itthon derült ki hogy MIUI helyett valami Liquid Remix nevű rátákolt okádék fut rajta. Annyira használhatatlan ez a valami, hogy egy apk-t nem lehet letelepíteni, névjegyekből nem lehet, csak egyesével törölni. Nagyon nagyon megköszönném ha valaki segítene visszarakni rá a miuit....
-
SenorGrande
senior tag
Sziasztok.
Nem találtam jobb topikot a kérdésemnek.
Szeretném a telefonomat gyári állapotra visszaállítani, a kérdésem pedig a kétlépcsős hitelesítésekkel kapcsolatos.
Minden app/weblap/szolgáltatás kétlépcsős hitelesítését ki kell kapcsolnom, utána FR, vissza az appok, és újból beállítani? Vagy mi ennek e menete?– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
MODERÁTOR
-
crok
Topikgazda
válasz Fall-N #41065 üzenetére
Leírták előttem de azt hiszem a fastboot ROM felpattintása nem változott az elmúlt elég sok évben. A Redmi Note 3 hivatalos recovery ROM letöltőoldala itt van, felteheti ezt is (ha már eleve custom ROM van fent akkor gyanítom custom recovery is van már fent..) de itt van a Kate és itt a Kenzo összefoglalója valamint a Kate és a Kenzo topikja is, szerintem bőven megoldható az összefoglalók alapján, sőt, ahogy látom ha volt mostanában kérdés volt rá válasz is. Úgyhogy elég komolyan gondoltam és pont ezért azt se teljesen értem miért a szakmaiba jött a kérdés első körben. Ha egy-egy file véletlen nincs már meg akkor az gyanítom a topikot email- vagy "sima" értesítéssel követőknél meglesz, de ha mégse akkor van értelme esetleg itt is kérdeztni hátha mégis meglesz vagy összevadászható (de egyik említett topikban sincs az OP-tól találat legalább egy hozzászólásra).
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Huawei P8 Lite, Android 6.0
A képernyőzár jelenleg minta, szeretném kivenni, hogy ne legyen semmi.
A képernyőzár menübe belemegyek, ott megadom a jelenlegi mintát. A legfelső lehetőség -lenne-az, hogyNincs.
Ki van szürkítve, nem aktív. Alatta ezt írja:Rendszergazda, szabályzat vagy adattár letiltotta.
Valaki tudja, hogy mit kell először kikapcsoljak a rendszerben, hogy ezt is kitudjam utána?"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Másik kérdésem:
Huawei P8 Lite, Android 6.0
A telefonon a Jegyzettömb alkalmazásban lévő jegyzeteket hogyan tudnám átköltöztetni az új telefonomba? Sajnos exportálás funkciót nem találtam benne. Köszike!"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
FistXL
senior tag
Az első Kate-s linken szereplő hivatkozások 70%-a nem él már. A TWRP fájlt már nem lehet letölteni. A hivatalos recoveryn leírt tutorial nem működik. Már alkalmazásokat sem lehet telepíteni a play áruházból rá, azt hiszem földhözvágom és soha többet custom romos telefont. Fel nem tudom fogni hogy mi a jó istenért nem jó az a g..is gyári rom!?!?! Telepítsen rá egy Nova Launchert de ne barmolja használhatatlanná
Egy kb. 60 éves csávótól vettem a telefont, biztosan én vagyok az inkompetens ha ő rárakta ezt...[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz FistXL #41074 üzenetére
Akkor RedWolf recovery ha nincs esetleg valami értelmes TWRP rajta.
Aztán recovery ROM letöltése és telepítése.Ha inkább fastboot-ként tennéd fel a ROM-ot akkor:
MiFlash - most épp a 3.14 a legfrissebb
Fastboot ROM-ok - letöltöd, kicsomagolod addig míg a könyvtárakat & file-okat látod.
MiFlash-el felmennek a driverek is, betallózod a ROM könyvtárát - a többit csinálja a MiFlash, annyi, hogy én a bootloader bezárását nem kérném mert nem te nyitottad, ha utána nyitni kéne nem egyszerű eset.. lehet hogy lehetetlen lesz. -
crok
Topikgazda
válasz FistXL #41076 üzenetére
Még jó hogy nem ment le.. alul ott van hogy "clean and lock" ami "clean all" legyen mert különben ha lemegy akkor visszazárja a bootloader-t és akkor onnantól ha valami félrement akkor tégla, mert te nyitni nem fogod tudni, az előző (előtti, ki tudja ki) meg nem fogja neked most nyitogatni abban biztos vagyok.
Fastboot-ba téve azért a biztonság kedvéért:
fastboot getvar product
Ez is azt mondja hogy kenzo?
A már linkelt saját topikban is találtam neked pont ideillő tartalmat.
Amúgy nincs TWRP akkor vagy RedWolf recovery rajta? A Liquid-hez kellett tuti. Az nem jó megoldás neked?[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
válasz FistXL #41078 üzenetére
Állítsd angolra így.
A linkelt beszélgetést is elolvastad?
A fastboot parancsról ha fogalmad nincs akkor bajban leszünk mert lehet hogy turkálni kell a készülékben.. de hogy gyors legyek: Win-en felteszed a Minimal adb + fastboot-ot, bemész abba a könyvtárba ahova telepítette, ott nyitsz egy parancssort (cmd vagy powershell nekem mindegy míg tudod mit csinálsz és hogy kell elindítani a fastboot-ot) majd a telefont fastboot módba teszed és kiadot a fastboot getvar product parancsot és megtudod mi a készülék. -
Fall-N
veterán
Igen, részben igazatok van. De ahogy írta a kérdező, sajnos a linkek általában nem élnek, mert általában ingyenes tárhelyre teszik fel, amin már nem lesz elérhető egy idő után vagy törli maga a a tulajdonosa. Ettől függetlenül a metódus az marad, nem változik.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Fall-N #41081 üzenetére
Ezt nem értem. Én minden telóm topikjában azt kérem, hogy hozzunk létre egy Gdrive fiókot. 15GB bőven elég ilyesmire. Megnéztem, a 4 évvel ezelőtti csájnafonom összefoglalójában levő ROM linkek most is élnek.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
crok
Topikgazda
válasz Fall-N #41081 üzenetére
A bigota ROM linkek se valtoznak, elerhetoek, max. nincsenek mar fent a c.mi.com "nagy listaban" de a topikban bent volt. En is a keresot hasznaltam. Sajat telefonom topikjaban (Redmi Note 4) en Mega.nz tarhelyre tettem mindent. Ha ott kerdez valaki kb. instant valaszt kap, linkekkel.
-
kiraly.andra
aktív tag
válasz SenorGrande #41064 üzenetére
A kettőnek szerintem semmi köze egymáshoz. Én Authy-t használok, az online tárol, de a Google alkalmazást preferálók itteni bejegyzéseiből az derült ki, hogy FR során elvesznek a 2FA adatok, mert csak az eszközön vannak meg. De ekkor sem kell kikapcsolni az azonosítás második szintjét, így is, úgy is elvész. Ha SMS a második faktor, annál nyilván nem számít az FR.
:a:
-
lanszelot
addikt
válasz Fall-N #41085 üzenetére
Hello,
Eddig a kode böngészővel lehetett letölteni videókat honlapokról. Frissítették és kivették ezt a funkciót.
Meg van a régi kode, de ha felrakom frissíteni akarja magát addig nem indul el.
Van e valami kiskapu, hogy ne akarja frissíteni magát, vagy más út hogy bárhonnan videókat le lehessen tölteni?
/Nem csak youtube/ -
crok
Topikgazda
-
lanszelot
addikt
Nem a play áruház akarja frissíteni, nem az alkalmazás engedi használni saját magát, nagy felugró ablak közepén, frissiteni kell
És nem youtube videókhoz
google ban keresek, az épp feldobott oldalon
Ezért használtam kode -t, annak mindegy milyen oldal.
Ha meg tudtam nézni kode le tudta szedni[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
Hálózati zene lejátszához DLNA-n keresztül milyen android alkalmazást javasolt használni? Bubbledlna egy időben működött, de most valamiért nem játsza le a zenét.
-
crok
Topikgazda
válasz lanszelot #41088 üzenetére
Arra nem lesz egyszerű trükk, akkor szét kell borítani az APK-t és kikalapálni belőle.. (esetleg kideríteni milyen forrást néz hogy van-e frissítés és azt elnyomni, mint pl. hosts file-ba beletenni hogy ne tudja elérni név alapján a weboldalt ahol keresi van-e frissítés). Hú, ahogy nézem elég durván el lett eresztve az app értékelési oldala egycsillagos értékelésekkel, rengeteg fizető felhasználótól is.. A videoletöltés kérdést szerintem tedd fel az Android alkalmazások topikban. A Mint Browser is tud ilyesmit, kérdés hogy a Xiaomi termékekkel mennyire vagy kibékülve.
[ Szerkesztve ]
-
crok
Topikgazda
A "melyik alkalmazás, ami" kérdésre az összefoglalóban van egy Android alkalmazások topik Ott megválaszolják neked pillanatok alatt szerintem Egyébként Somatom sokat dícséri az nPlayer-t, de szerintem erre elmenne a VLC vagy a Foobar2000 is.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz Somatom #41093 üzenetére
Tévedtem, VLC -ben is van manuális megadás. De, nem látok DLNA -t.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
_q
addikt
Köszi rálesek.
#41096mobilizmo
Samba-t is használok általános megosztásra, de TV-re minidlna-val osztom meg a filmeket, zenéket. Samba-val az a baj, hogy nem streamel, hanem először letölti valami temp mappa félébe az adatokat akár kép, zene, film majd utána indítja el. Legalább is android esetén mindig "másolást" ír az elején és csak utána nyitja meg az adott fájlt. -
d@minator
addikt
Sziasztok! Samsung telefonban szoftvert cseréltem főleg CSC-t Odinnal és ez a problémám: [link]
Persze magyarra lehet állítani a nyelvet de nem a MeinMagenta alkalmazást és társait vártam.
Sőt azóta a kijelző feloldáskor pattan egyet a telefon szerintem a kamera csinálja de ez most másodlagos.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Én ezt nem tudom megerősíteni. Mixplorer-rel betallózok a NAS/music megosztásba, felajánlja a PowerAmp-ot és ha lejátszásra bökök, akkor fent meg is jelenik egy Mixplorer ikon és oda van írva, hogy streaming...
Más kérdés, hogy a céleszközeim nekem is DLNA-n keresztül zenélnek.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Autós topik
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- További aktív témák...
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2027.03.22 Apple garancia névre szóló számlával!
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- IPhone 14 256GB gyári független megkímélt 12 hónap szav
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest