- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz kacsa7 #27689 üzenetére
Milyen boxod van? A kodi nincs átállítva szoftveres lejátszásra? Ha a gyári beépített androidos lejátszód használod azokkal sem kockásodik? Próbáld meg ezt a kis sample-t letölteni hogy ez mit csinál a kodi és a gyári lejátszó alatt.
Közben mintha azt sejtetné egyírásod hogyMecool M8s Pro + -od van? Mert azon valóban nincs kockásodás, az az egy típus most ami jó droiddal jön ki, azt már írtam is. Összefügghet a dolog a Widevine level 1-el is mert az a box tudja, és ezért náluk true értéken van a Wv értéke.Éppen ez az egyik ami a megoldásban segít a többi boxnál. ( részben)
Ha nem ez a box akkor viszont érdekel milyen mert szerzek egyet hogy megtudjam az miért nem pixelesedik.
Eddig gyakorlatilag már szinte minden olcsó-drága típussal megkerestek hogy hibás a lejátszás S912-S905x-S905w, és márkafüggetlen is.[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
válasz blakey #27699 üzenetére
Maradok (egyelőre) a 8.0.2e-nél. Itt nincs -nálam- időszakos döccenés és az általad is tapasztalt, info sávos röccenés sincs meg.
Maradok az Aeon-nál is, mert azt már nagyon megszoktam. A 8-as default (Estuary) nekem nem jön be. Egyetlen előnye a fenti kedvencemmel szemben, hogy kilistázza a folyamatban lévő filmeket. Ezt sajna az Aeon nem tudja (vagy még nem találtam meg)
A Confluence-ről meg sikítva menekültem vissza. Nekem az túl túl 90-es évek kinézetének tűnik (de ez legyen az én bajom). -
blakey
titán
válasz Technoman #27704 üzenetére
Csak próba erejéig, nem kell azon maradnod de így láthatnád, hogy mi miatt lehet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kenand
veterán
Egyik x96-os boxom megjött, de UK adapterrel küldték
Úgy látom levehető a dugó része, látott már árulni valaki csak dugó részt? -
Herczi
senior tag
Sziasztok!
Másik topikba is írtam, de ez jobban pörög:Telenor mytv-hez keresek egy androidos boxot, semmi másra nem lesz használva, csak arra. Minél egyszerűbb legyen, mert idősebb ember számára lenne.
Fórumban visszanézve darvinya ezt a X96MINI boxot próbálta. Összefoglaló viszont azt írja az S905W nem ajánlott. Szóval akkor mi a helyzet, milyet érdemes venni? Vámon mennyire fogdossák meg ezeket?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Ha valaki hasonló problémába ütközne, hogy LE alatt nem megy a wifi:
Vettem egy ilyet: MECOOL M8S Pro+ TV Box Amlogic S905X Android 7.1 - 2GB RAM + 16GB ROM EU PLUG
Baloldalon két USB van. Csak az elülsőből működik az LE pendrive-ként, de ugyanez kell a wifinek is.
Vettem egy Tenda w311ma wifi sticket, de a másik USB-be dugva nem működött nekem. A megoldás: micro SD-n megy az LE (alapból erről bootolt, nem kellett semmi trükk telepítésnél, csak bedugtam és elindult a telepítés), az elülső USB-be dugva megy a wifi stick, így tökéletes.
Köszönöm mindnekinek a segítséget! :
# wifi s905 s905x wifi nem megy probléma wifivel wifit
-
kacsa7
őstag
válasz junkpod #27703 üzenetére
Eddig nem futottam bele olyan filmbe, amivel gond lett volna, de az is igaz, hogy ahogy a kezembe került, toltam fel a libreelec-et. Csak érdekességképp próbálgatom a droidot, de az eddigi pár film közül mind jó volt. Viszont a linkelt sample nem jó, szóval eddig lehet szerencsém volt. Mondjuk eddig sem a droidot akartam használni, de szívesen próbálgatok, ha van értelmes ötlet, amiért megéri.
-
Ejelhar
senior tag
-
kenand
veterán
válasz szabi__memo #27708 üzenetére
Amikor volt az EU kiárusítás novemberben akkor vettem 2db x96 1GB+8Gs-t LE-re, meg utána láttam meg a 2GB+16GB-st és annak sem tudtam ellenállni Minden szobában a régieket lecserélem+ ajándék lesz
A 2GBs mejött UK adapterrel, az 1GB seket nem adták fel sajnos, pedig az egyik lett volna az ajándék. Van itthon egy UK->EU fordítóm de nem megy be süllyesztett konnektorba (csak olyan van ). Még szerencse, hogy volt egy feles 5V-os 3A-es 5.5mm-es adapterem...(#27709) Herczi
Topik tapasztalat alapján a x96mini 905w-vel nyugodtan bevállalható LE-re ha 905x már nem elérhető jó áron...[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz kacsa7 #27715 üzenetére
A Mecool M8s Pro + alapból jól kezeli a filmeket, ott igen rika a kockásodás. Csak Kodi alatt próbáltad a Samplet? Mert a gyári lejátszója és az mxplayer viszi tökéletesen elvileg a Mecool M8S Pro +-on, a kodi más miatt nem jó, fentebb már volt róla szó, vagy a 17-es előtti verziók kellenek, vagy pl SPMC.
Ha valaki csak droidra akarja használni én ezért ajánlom ezt a lejátszót mert ezzel nem kell szórakozni, ez működik. LE alatt viszont nincs wifi, ha valaki LE-hez keres boxot az ne ezt vegye szerintem. ( kár mondjuk leírni ötödszörre úgysem divat a keresést használni, ) -
kacsa7
őstag
Kodiban nem jó. Számomra a gyári az a TV center, ami egy 17.3-as Kodi, ott sem jó. SPMC-ben, mxplayerben és movieplayerben tökéletes.
Én pl pont azért választottam, mert 7-es droid és Widevine L1-es, így a youtube, netflix 4k is megy rajta. De alapból úgy terveztem, hogy LE megy rá, viszont a lehetőség meglegyen a droidra is. Wifi a legkevésbé sem érdekelt, úgyis kábel kell a normális filmekhez. Szóval van ellenoldal is
Persze aki wifizni akar, az nézzen olyat ami alapból jó. -
kenand
veterán
válasz szabi__memo #27721 üzenetére
+8 USD-t megérte, de sajna és is később vettem észre
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
ide lettem irányítva a kérdésemmel
Tudnátok ajánlani olyan wifis tv okosító sticket, ami egy ds216j-hoz tud wifin kapcsolódni és lejátszani róla? Nem kell semmi extra tudás, egy alsó kategóriás Samsung tv-hez kellene, esti mesenézéshez, ezek többbsége SD.
Köszönöm. -
blakey
titán
válasz Technoman #27710 üzenetére
Cserébe én is kipróbálom az Aeon-t.
Bár most bekötöm az S912-t, mert szerintem marad, így, hogy az S905X-et nem tudták teljesíteni, már elindították a "refund"-ot is.
S912 gyrosasága nagyon meggyőző, na meg a 4K-s YT sem rossz annak ellenére, hogy tömörített. LE9 is igéretes és hátha S912-n is megoldódik az LE.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz kacsa7 #27722 üzenetére
Ezért jó a Mecool
Na egy jó hír ( remélem):
Djnice vállalta hogy teszteli az AFR-t és azt mondja tökéletes a 23.976 lejátszás SPMC és MXplayer alatt is, remélem valóban így van mert az jó lenne, de Ő legalább ért hozzá neki hiszek ebben. Tehát akkor már ha minden igaz működhet a kedenciahelyes lejátszás android alatt is.
Találtam megoldást amivel talán egyszerűen (?) telepíthető lesz, és akár ki és be is kapcsolható egy app-on belül. Hozzáadható a zajcsökkentés kikapcsolása is, így szerintem jobb kép ( mint a minixeken)
(Én úgy vettem észre hogy youtube alatt nem működik az AFR, ezt még meg kell nézni valakinek aki tud tesztelni majd)
Mivel van megoldás a pixelesedésre is és az SPMC futtatására is Android 7 alatt, megpróbálom hamarosan összefoglalni egy blogban és akit érdekel mert droidot használ az telepítheti ezeket, így lejátszik minden filmet hiba nélkül a lejátszó. Ez működik S912, S905X és 905W alatt is. Még sokat tesztelek és próbálom tökéletesíteni ( pl a scriptbe belekerülhet az immersive mód is mert sok box nem jól kezeli az értesítési sávokat, és így megoldható hogy ha az egeret alulra vagy fentre visszük lássuk a sávot, de aztán automatikusan eltűnjön - ez nem minden boxon egyértelmű ezért lesz ilyen verzió is) -
blakey
titán
válasz Technoman #27727 üzenetére
Mecool M8S Pro L, kiváncsi voltam, hogy miklnt működik ez az eszköz és nagyon jónak tűnik. U9-H nem biztos, hogy megéri a 2X pénzt, de még lehet, hogy veszek egyet.
(#27728) mexel
YT, Netflix stb alatt nincs értelme az AFR-nek ugyanis ezek az app-ok a megfelelő fps-sel tolják, tehát felismerik, hogy a rendszer mire képes, egyszer teszteltem fix fps-sekkel.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
w.miki
veterán
válasz w.miki #27633 üzenetére
Ttaláltam valamit. Úgy néz ki ez az s912 Excelvan E Box az s905 Sunvell Q Box klónja.
Majd ha egyszer lesz bátorságom, szétszedem, és megnézem, mi van belül.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
mexel
veterán
válasz szabi__memo #27730 üzenetére
Én úgy tudom hogy azok csak kodi-hoz és a forkokhoz jók. Ha mégsem akkor nem kell tovább mókolnom mert megoldott, de eddig úgy tudtam rendszerszinten nem ment az AFR. Persze lehet hogy rosszul tudom.
Ezzel a megoldással viszont megy az MXplayer és bármelyik droidos lejátszó elvileg. Plusz a zajszűrést mindenképpen érdemes kikapcsolni szerintem, az nem árt.
Egyébként hamarosan valószínűleg ezek be lesznek építve az új romokba kapcsolhatóan, már most is van 2 fejlesztőcsapat aki beta firmware-be beépítette, szerintem mindeki utánozni fogja őket. Ezzel most csak megelőlegezhetjük ezt azoknak akik droidot használnak, annak ellenére hogy a LE minden szempontból jobb filmlejátszásra.[ Szerkesztve ]
-
baandii
senior tag
van egy S905x boxom és mióta újra raktam az LE-t mikro akadások vannak a filmek közben.
van vkinek ötlete hogy ez mitől lehet? gondolom vmi beállítás csak...
-
mexel
veterán
válasz szabi__memo #27734 üzenetére
Akkor ebben más elvileg. Közben írt S912-es tulaj hogy nála a pixelesedést nem oldotta meg a build.propos bejegyzésmódosítás, Beelink GT1-en. Van valaki aki esetleg olyanon már próbált ilyesmit? Szereznem kell akkor egy S912-t is, pedig volt aki azt írta jó volt a megoldás.
-
pinnacle
nagyúr
válasz junkpod #27691 üzenetére
Ez valami 8.1.10 LE bug lesz. Még SD-nél is késik a hang. Androidon 17.3-as Kodival vagy Youtube-al semmi gond, azonnal megy a hang is. Beelink MXIII II, 7.0.3.012l LE-nél sem késik a hang.
Ha valaki talált olyan 8-as LE-t, ahol Youtube-nál ha beletekerünk a filmbe, azonnal van hang is, nem csak 10mp múlva, legyen szíves jelezze.baandii összefoglalós beállítás van? Melyik LE-t raktad fel, ugyanazt?
Kadenciahelyes videólejátszás beállítása Kodiban
Settings >
> Video > Playback > Adjust display refresh rate to match video: On start / stop
> Video > Playback > Sync playback to display: off
> System > Video output > Vertikal blank sync: Let driver choose / disabled[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz Technoman #27723 üzenetére
Nekem nem tudom hogyan lett alapértelmezett menüpont, lehet, ez egy régi örökség backupból, vagy ilyesmi.
De nincs vész, volt kedvem most hozzá és kitököltem.
Szóval ... :
Rendszer->Eszköz->Felszín->Felszín beállítások->Főképernyő->Az Aeon Nox főmenü beállításai->Filmek->Almenü kezelése->1.) Középső oszlopban: "Hozzáadás"
2.) Baloldali oszlopban kijelöljük az új menüpontot, majd "Cimke beállítás" a középső oszlopban, -itt mondjuk- a "Folyamatban" nevet adunk az almenüpontnak
3.) Középső oszlopban: Egyéni parancs->Custom Item->
a szerkesztés tartalma: ActivateWindow(Videos,special://skin/extras/InProgress.xsp,return)Alapbeállításon a legutolsó 30 félbehagyott filmet listázza, de ez felülbírálható, például ha az utolsó 50 kell:
/storage/.kodi/addons/skin.aeon.nox.5/extras/InProgress.xsp file-ba beilleszt a "smartplaylist" alá:<limit>50</limit>
-
mexel
veterán
válasz szabi__memo #27737 üzenetére
7-es droid van rajta? Mer a 6-osokkal nem volt gond. Azt hiszem GT1-ből még volt olyan is.
-
mexel
veterán
válasz szabi__memo #27740 üzenetére
Ezek a hibák csak a 7-es droidtól vannak, így nem kel csodálozni ha a boxod jól működik
-
baandii
senior tag
válasz pinnacle #27736 üzenetére
nem ugyan azt raktam vissza, most ez van fent: LibreELEC-S905.arm-8.0-8.0.2e
8.2-eset nem tudok felrakni mert a SMB nem működik nem látja a routerre rádugott hdd-t hála a változtatásoknak így kénytelen vagyok az utolsó 8.0-ásat használni
a kadencia helyes beállításoknál minden stimmel
-
őstag
Sziasztok!
10K-s árkategóriában melyik lejátszó az ajánlott?-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
mexel
veterán
válasz blakey #27729 üzenetére
Köszi, értem. Az android Youtube tv-n van lehetőség hogy kiírja a video adatait és ott láttam 24, 25 illetve mindenféle értéket.
De akkor az valószínűleg a videó valós adata, de maga a Youtube app az csak simán 60Hz-en tolja ki. Hirtelen egy ilyen képet találtam egy ilyen infóról, itt éppen 30Hz-et ír.
Itt ahol vagyok nincs androidos TV de van egy Sony 4k-s amin majd ha hazamegyek megnézem, már csak kíváncsiságból hogy a tv gyári rendszerén is vajon 60Hz-en megy,? ( valószínűleg igen)
Jó ezt tudni mert akkor nem keresgélek ez ügyben tovább
Közben már működik a ki be kapcsolásos módszer az afr-re is, próbálom összeszedni a leíráshoz a kellékeket, plusz még kértem segítséget a scripthez mert ajánlottak még egy-két dolgot bele de azt én nem igazán tudom értelmezni. -
blakey
titán
Úgy tudom, hogy az eredeti videó adatai vannak kin, tehát ha 30p-s videó lett feltéve akkor azt fogja mutatni viszont a gépre olyan formátumban érkezik amilyen a rendszer, ezért nem látunk akadásokat, pl. elég sok klipet szedtem le, volt amelyik 24p-s, 23, 976, stb és mégis a YT app-ban a gépen akadásmentes volt, tehát úgy tűnik, hogy a megjelenítőhöz és a rendszerhez igazodik. Netflix is hasonló.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Megbízható és jó médialejátszót keresek KODI futtatásához. Mit javasoltok?
Néztem a Wetek kínálatát, ami nem rossz, csak kár, hogy idehaza nem forgalmazzák.
A RPI 3 is lehet alternatíva?
Olvastam az összefoglalót, de egy kissé tömény, annyi információ van benne, hogy elsőre nehéz megérteni olyannak, aki még ebbe nem csöppent bele!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
dugesz77
őstag
válasz Dolphine #27747 üzenetére
Ha a főbb igényeidet leírod biztos tudunk ajánlani neked valamit. Mondjuk ilyesmi ,hogy kell HD hang/4k/3d stb.
Sima full hd-hez csak tv-re kötve tökéletes a raspberry is(szerintem még mindig a legstabilabb képű kütyük kodi vonalon). Ha nagyobbak az igények akkor lehet tovább gondolni . Ha a wetek-et nézted bőven belefér minden.
Nálam a következő box tuti egy MINIX NEO U9-H lesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- Intel NUC 13 Pro (i5-1340P+32GB+1TB) NUC13ANKi50002
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest