- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
válasz hunaqua #27434 üzenetére
Ez az M8S teljesen jó cucc,igaz nyomtam rá rögtön az LE-t,és tökéletes a táv és a wifi is.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Indiant
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz Indiant #27453 üzenetére
Tudtok olyan megoldást, amivel a mostanában üldözött 3D-t (passzív) rá lehet varázsolni egy idei tv modellre? - ezt hogy érted? Milyen az ide TV? És miért pont passzív?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Indiant
addikt
válasz Beni2360 #27454 üzenetére
Úgy értem,h. a 3D-t azért sokan imádják. (nem véletlen ,h. a mozikban még mindig népszerű)
Az idei (2017-es) pl.: LG tévékben már nincs 3D-s modell, így jó lenne valami külső eszközzel megoldani.
Pl. a médialejátszókba is beépíthetnék. A passzív azért kell, mert a fene se töltögeti a szemüvegeket.dugesz77: kösz a tippet, ez a H1 jónak tűnik. ..csak a 2db usb fogy el hammar a boxon. Nem is értem miért nem tesznek rá minimum 4-et. Nem tűnik túl nagynak a 300-as akksi. A háttérvilágítás nem eszi meg?
Milyen gyakran kell tölteni?[ Szerkesztve ]
-
koozed
csendes tag
válasz pinnacle #27449 üzenetére
Helló! Elvileg én is ezt rendeltem, de nem a Bluetooth hiányzik belőle? Azt lehet pótolni dongle-val? Az LE telepítésről tudsz valami leírást linkelni?
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_656048.html?utm_source=email_sys&utm_medium=email&utm_campaign=shipping[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz Indiant #27457 üzenetére
Hát igen. Ennél a boxnál meg pont kell LE alá egy Wifi adapter is tehát el is fogy az a 2 darab .
Viszont a H1 elég kényelmes az egész hátsó rész egy nagy tapipad vagy átváltva billentyűzet. Elég érzékeny a billentyűzet is azzal sincs gond. Megfordítva a távot automatán légegér funkcióra vált nem rossz. Szabályozható a háttérvilágítás erőssége is pár hete használom,még nem kellett töltenem. -
Pelican
őstag
Ez a "mozikban népszerű a 3D" kicsit kérdőjeles...
Ha egy filmet csak 3D-ben adnak, akkor nehéz nem népszerűnek lennie...
Akkor lehetne megítélni, ha ugyanannyi helyen játszanák 2D-ben és 3D-ben és lenne statisztika, hogy melyikre hányan vettek jegyet.
Szerintem csak azért nyomják, mert így több pénzt lehet elkérni a mozijegyért.
Múltkor írtam ide, hogy a Mammut új mozijában milyen felháborítóan tré volt a 3D adás.
Én biztos, hogy soha nem megyek többet 3D mozira.
Ja, és aktív 3D tévénk van, de még egy filmet sem néztünk végig rajta 3D-ben, mert semmi pluszt nem ad nekünk a moziélményhez, viszont plusz macera a szemüveg.
Nem véletlen veszik ki a gyártók a kínálatukból a 3D tévéket, nincs rá akkora kereslet, hogy megérje beletenni.Egy nem 3D képes tévét meg hogy akarsz 3D-re alakítani?
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
trol75
tag
válasz Csicsóka #27462 üzenetére
Köszönöm. Ma még este kipróbálom az általad ajánlottat.
Feltelepítés után egyből a Kodi-nak a felületének kéne bejönni?
Mert nekem bejön egy olyan felület, amiben ilyen függőleges menük vannak (Movies,TV Show Music,Music videos,TV, Radia). A Kodi felületén meg viszintesen görgethető menük vannak. -
blakey
titán
válasz trol75 #27463 üzenetére
, Kodi az csak más a felület.
(#27465) trol75
Kodi mindkettő, egyik újabb, más felülettel rendelkezik, másik régi egy másik felülettel. A Felület (felszín, skin) módosítható tetszés szerint.(#27466) TCr
A felső 18-as Kodi.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Indiant
addikt
válasz Pelican #27461 üzenetére
Akinek nem ad plusz élményt a 3D, az nézze meg a Robinson Crusoe (2016)-os animációs filmet. (passzív 3D-ben) Olyat üt mint az állat. Wow érzés.
..de hadd döntsem el én,h. akarok-e 3D-s tévét. Jó lenne ha a médialejátszók átvennék ezt a szerepet.
Bocs, az offért, de szerintem ezek a dolgok összefüggnek. -
blakey
titán
Nem, a felső 18-as Kodi, "kiveri a szemeteket" a Netflix kiegészítő.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Ezzel az erővel az alsó is lehet 17-es vagy 18-as, bármikor lehet felszínt változtatni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz sugarforce #27467 üzenetére
Ha már ennyire pontosított mindenki, akkor én is: az alsó, ahogy a többiek is írták, a 16-os Kodi default skin-je, ami a Confluence.
Alex
-
Beni2360
félisten
Hát kijelző nélkül csak a "Re-Cyan 3D" Anaglyph ősrégi megoldás jöhet szóba a TV esetén, és ezt egy mezei akármi is tudja. Ja meg olyan 3D gyártmányú film is kell hozzá.
Évekkel ezelőtt volt kísérlet 3D szemüveg nélküli nézésére de 10" sikerült aztán abba hagyták.
Vagy mint már írták a 3D-s projektorok de azok ha jól tudom csak aktív 3D tudnak.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kenand
veterán
válasz pinnacle #27272 üzenetére
Dispath faster a gearbesten nem ér semmit max a vásárló megnyugatására van. Rendeltem 2 boxot az egyiknél mivel karácsonyi ajándékba szánnám és lassan 2 hete nem történik semmi rákattintottam a dispatch fasterre. Még nem adták fel. Amit egy nappal később rendeltem és nem kattintottam azt tegnap feladták..... Szerintem nem minden van készleten Ha van feladják nyomkodás nélkül is ha nincs meg hiába nyomogatjuk....
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #27475 üzenetére
És akkor mit csinálna ez a linkelt box?
Ez aktív 3d-t kotyvaszt, csak éppen egy 60Hz-es tv-n ez 60Hz-es vibrálást jelent, akkor amikor engem még a 100Hz is zavar. 120-tól nyugodt a kép. Paneltől függően ghosting is lesz.
Meggyőződésem, hogy az ilyen "megoldások" és a tv 2d-3d konverziója is nagyban hozzájárult a 3dtv-k sikertelenségéhez. Ettől persze még saját tartalommal csodaszép felvételek nézhetők vissza egy igaz 3dtv-n, projektoron.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
kmarci25
veterán
Tegnap megérkezett a 11.11-i leárazáskor rendelt MX3 távirányító. Akkor egy kicsivel drágább volt leárazva, mint most... Nagyon jó cucc, volt már egy hasonlóm, de az elemes volt, és tönkre is ment kb 6 hónap alatt. Ez beépített akkus, van az oldalán on/off kapcsoló. Más a fogása is, sokkal kellemesebb a gombok nyomáspontja, és teljesen halk a gombnyomás. Infrásan tanítható a ki/bekapcsoló gomb és az alsó négy színes gomb. A leírás eléggé béna nem is értettem, hogy a repülő mókussal mit kellene csinálnom a csőben , de aztán rájöttem.
Részemről ajánlott kategória."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Charx
senior tag
Nekem van a lan hibás cuccom, iperf3 ezeket hozza:
LibreELEC:~ # iperf3 -c 192.168.1.1 -i 1
Connecting to host 192.168.1.1, port 5201
[ 4] local 192.168.1.220 port 34759 connected to 192.168.1.1 port 5201
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr Cwnd
[ 4] 0.00-1.00 sec 21.0 MBytes 176 Mbits/sec 0 263 KBytes
[ 4] 1.00-2.00 sec 36.6 MBytes 307 Mbits/sec 0 383 KBytes
[ 4] 2.00-3.00 sec 43.2 MBytes 362 Mbits/sec 0 387 KBytes
[ 4] 3.00-4.00 sec 41.6 MBytes 349 Mbits/sec 0 393 KBytes
[ 4] 4.00-5.00 sec 46.1 MBytes 387 Mbits/sec 0 400 KBytes
[ 4] 5.00-6.00 sec 52.9 MBytes 444 Mbits/sec 0 411 KBytes
[ 4] 6.00-7.00 sec 45.4 MBytes 381 Mbits/sec 0 420 KBytes
[ 4] 7.00-8.00 sec 41.6 MBytes 349 Mbits/sec 0 426 KBytes
[ 4] 8.00-9.00 sec 43.0 MBytes 361 Mbits/sec 0 431 KBytes
[ 4] 9.00-10.00 sec 44.9 MBytes 376 Mbits/sec 0 437 KBytes
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ ID] Interval Transfer Bandwidth Retr
[ 4] 0.00-10.00 sec 416 MBytes 349 Mbits/sec 0 sender
[ 4] 0.00-10.00 sec 414 MBytes 347 Mbits/sec receiveriperf Done.
Ez kevés a gigabithez, de a 4k- hoz elég kellene legyen nem? -
Beni2360
félisten
válasz Márton #27477 üzenetére
Márton én tégedet néha nem értelek !
Semmiféle boxot nem linkeltem abban a hsz-ben, és semmiféle aktív 3D kotyvasztásról nem beszéltem.
Vagy esetleg nem nekem szántad a hsz-det?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #27483 üzenetére
kihagytál egy hozzászólást: #27468
itt volt linkelve a box, és te ezután írtad, hogy
"kijelző nélkül csak a "Re-Cyan 3D" Anaglyph ősrégi megoldás jöhet szóba "[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Beni2360
félisten
válasz Márton #27484 üzenetére
Én arra a hsz-re reagáltam.
Nekem is volt jó pár éve egy ilyen Re-Cyan 3D átalakító boxom de 2 nap után vissza vittem.
Az a linket box sem aratott sikert 2012 óta mert nem nagyon hallani róla.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
M_AND_Ms
veterán
X96 LE-hez szeretnék dvb-c usb sticket (Digitv-hez). Aki ilyet használ, attól szívesen veszek ajánlott (esetleg nem ajánlott) termékeket és tapasztalatot.
Köszönöm.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #27485 üzenetére
ok, de azóta jött egy kérdés a témában, hogy "Egy nem 3D képes tévét meg hogy akarsz 3D-re alakítani?"
és éppen Indiant linkelte erre a boxot.
Szerintem érthető mindenkinek, aki időrendi sorrendben olvassa a hozzászólásokat."ilyen Re-Cyan"
és ez nem re-cyanEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Beni2360
félisten
válasz Márton #27487 üzenetére
Ne izgulj és minden komentet el olvasok.
Láttam de akkor nem nyitottam meg mivel már megírtam a hsz-t.
És igen tudom, hogy aktív 3D masináról volt ott szó a 2012 kiállításon.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #27489 üzenetére
ok, lépjünk tovább
Libreelec 9 van, használható vagy csak tesztverzió?
Úgy olvasom. nemhivatalos, közösség által támogatott, nem stabil.
De mi lesz ha kijön a hivatalos 9, hogy fogják hívni? Vagy ebből lesz a 9, ha majd elérkezik az idő?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Charx
senior tag
Az miért van hogy minden indulásnál más MAC címmel jelenik meg az eszköz? Így hogy adjak neki fix ip-t?
-
DoItYourself
Topikgazda
-
blakey
titán
válasz Márton #27495 üzenetére
Nincs, de ha már nem lesz alfa állapotban akkor nagyon jó lesz, érdemes lesz frissíteni, most azért néha vannak érdekes dolgok, nekem újraindult, vagy épp nem akarta elindítani az anyagot viszont a jó hír, hogy minden egyes frissítés javulást eredményez, tehát hamarosan érdemes lesz váltani.
-
blakey
titán
A megjelenítőnek 3D képesnek kell lennie, nem lehet lejátszó felöl megoldani. Ha kell a 3D akkor olyan megjelenítőt kell venni.
-
attika11
tag
Sziasztok.
Nemrég 2 tv boxot is vettem a gearbestről (mindkettő akciósan 25$ körül volt 35 helyett):
Az egyik (w95 2/16Gb) egy amlogic s905w a másik (alfawise Z28Pro 2/8Gb) egy rk3328 procis készülék. Sajnos a w95 készüléken lejátszott videók nagyon pixelesednek, kockásodnak, úszik a kép. Nem nagy felbontású videókról van szó hanem egyszerű pendrive-ról vagy belső tárhelyről lejátszott mkv fájlokról. Több filmet is próbáltam de mind ugyanazt produkálja. Az Lg tévém és az alfawise simán lejátszik mindent.
Volt valakinek hasonló problémája, vagy van valami ötletetek,hogy mi lehet a gond?
Előre is kösz. -
Firpo
tag
Sziasztok!
Rendeltem korábban egy Megogo MXV 4K boxot, de nem érkezett meg. Az ajánlott típusokban láttam az Egoiggo S95X boxot. Itt a fórumon viszont viszont nincs róla információ, kivéve azt az egy ajánlást. Mennyire jó ez a box? Használja valaki napi szinten? Ha igen, akkor írjon róla pár sort legyen szíves. Agyalok rajta, mert most az Amazonon 30 euroért kapható az 1/8-as.
[ Szerkesztve ]
csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs