Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

Sziasztok! Ha kísérletezni akarok ARM procis boxxal, -oprendszerek le / fel - akkor melyik a legkockázatmentesebb - nehezen téglásítható box ? Raspberry Pi vagy egy S905, pl minix neo u1? Arra gondoltam hogy egy amlogic boxra felrakok armbian-t ubuntut, stb, akkor mekkora az esélye hogy téglásodik? Ebből a szempontból a raspi elméletileg jobb mert tudtommal nincsen belső tárhelye, mindent sd-ről futtat, míg egy amlogic boxot nagyobb az esélye hogy letéglázok, vagy rosszul gondolom?

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

• attilav2

őstag

Sziasztok!
    10K-s árkategóriában melyik lejátszó az ajánlott?

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

• attilav2

őstag

Sziasztok!
    Gondolkodok egy kisfogyasztású arm gépen videó nézésre és webböngészésre, olyan kellene amire viszonylag normális, karbantartott, frissített asztali linux is elérhető. Androidos(atv) amlogic boxom már van, - mi box s - de eléggé korlátozottnak érzem egy asztali rendszerhez képest. Kissé nyögvenyelősen ugyan rá tudtam varázsolni chrome-ot meg operát - aurora store-on keresztül, telefonnak hazudva a készüléket, api 28-as kompatibilitási szinttel(android 9-nek megfelelő), de ezen a két böngészőn kívül más böngésző, pl firefox, nem megy fel rá aurora store-ból, mert inkompatibilis application binary interface-ra panaszkodik(lehet valami hiba van az aurora-ban). Semmi garancia nincs rá hogy a jövőben a chrome-ot meg az operát tudom majd aurórából frissíteni, lehet hogy azok is elhasalnak majd abi ikompatiblitásra hivatkozva. Aurorát preferálnám ha lehet mert a playről szedi az appokat és így megbízható forrás. Mobilböngészővel a böngészés nem annyira jó, meg kissé lassú, a mi box s csak 2gb ram-os. Azon agyalok hogy a lehető legolcsóbb konstrukcióban össze kellene állítanom egy odroid-os masinát, azokra van jópár asztali linux. Odroid C4 4GB-re gondoltam, + ház + táp, meg van itthon feleslegessé vált samsung 32gb-os microsd kártyám, erre ráfér valamelyik odroid c4-re való asztali linux ? Bootolható sd kártyáról ? Youtube használható rajta legalább 720P-ben böngészőből ?
    A tv alá már építettem egy média pc-t céges selejtezett alkatrészekből(i3 4160, 4gb ram, Gigabyte B85M HD3 R4) de elég sokat fogyaszt, üresjáratban ~35W, videólejátszáskor ~40-60W. Egy arm box ennek a töredékét eszi, ezért gondolnám ilyesmivel kiváltani a a tv alatti média lejátszó pc-t.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák