- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
otoaak
tag
válasz herdsman12 #3192 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek de ezekből nem igazán tudom melyik kell nekem mert mindegyik tm rom és nekem sima m8 van nem tronsmart.
SG Note Pro P900
-
Lifeforce
őstag
A T betü az elején nem Tonsmartot jelöl hanem Tomatot.
Az érdekessége az, hogy a cég aki gyártja az Tomato, a készülékek pedig SZT néven is ismertek, de a cég maga ugyan az.
Azért vannak a betüjelek, mert ezt a típust két cég is brandeli tőlük, ők az eny és acemax.
Hatalmas kűlönbség nincs közöttük, apró távirányítóbeli és memóriacímzés a különbség. -
Lifeforce
őstag
A billentyűzet érdekes kérdés, nem te vagy az első aki szól miatta.
Ez nem az én bűnöm, hanem az új kernelé ami benne van.
Direkt nem nyúltam bele mélyen, csak az optimalizációt tartalmazza, hogy lássuk hogyan dolgozik az új kernellel.
A héten talán már sikerül romozzak, reménykedem, hogy addigra lesz újabb firmware.
A 4k lejátszásra sajna nem tudok érdemben válaszolni, ennek is utána nézek. -
Lifeforce
őstag
válasz headhunter #3200 üzenetére
Igen.
Sajnos elsőre csak 3db készülék jön, de rá pár napra lesz még belőle. -
headhunter
addikt
válasz Lifeforce #3205 üzenetére
Logitech MX5500 szettet, "alapból" tudnám használni a Zidoo X9-el? (Bluetooth 4.0)
-
Lifeforce
őstag
válasz headhunter #3210 üzenetére
Még nincs ilyen információ, és gyanítom csak te általad lesz ha lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Lifeforce
őstag
válasz xboxfreak #3213 üzenetére
Annyira nem forrósodik, hogy kellene hűtésmód.
Az is igaz, hogy annyit nem nyúztam, hogy ez kiderüljön.
Viszont nagy a ház, így könnyen beszerelhető olyan hűtés, amitől nem ugrik a gari.
De ahogy írtam, annyival jobb, hogy engem még az sem érdekel, mivel ha 1 hltig jól működik, utána nem lesz már baja.
Nekem mindent megér, hogy az ext4-et automatice mountolja, leállítja a hdd-ket, és ki lehet kapcsolni.
Régóta vágytam ilyen kütyütyüre. -
otoaak
tag
válasz Lifeforce #3216 üzenetére
Zidoo hdmi csatlakozója is 1.4.b?
Megvan az új tv most már döntenem kell mi legyen.
Zidoo x9, Beelink i one, minix neo x8h plus, vagy htpc...
A beelinkről nem sikerült sajnos még mindent kiderítenem, s812 procival szerelt zidoo x9 kb., ezért is nézegettem igazából mert féltem a zidoo egyedi proceszorhasználatától.
Ellenben 4k filmezés nekem ezeken még mindíg inkább csak marketing dumának tűnik és nem a valóságnak lévén egyenlőre a kodi se tudja(na meg vannak olyan modellek amik még 1.4a hdmi vel vannak szerelve...), márpedig nekem ez is szempont még ha nem is a legfontosabb. A használnató 4k képes lejátszók meg kb htpc árba vannak szóval ha droidos nem jön össze akkor inkább belevágok abba.
Nehéz jól dönteni sajnos, a htpc-leszámítva kb. nincs "tökéletes megoldás" de ott meg a méret/fogyasztás/ár száll nagyon el ha az ember normálisat szeretne. (Főleg az ár ugye...) és azért 40k vagy 200k az nagyon nem mindegy.
Zidoo felé hajlok de még mindíg aggaszt kicsit az egyedi proci meg, hogy lesz e frissítés hozzá.
Néztem rk3368as készülékeket power vr6110-el 2.0 hdmivel, power vr-ről tudtok valamit? Ha azzal nincsenek licence gondok mint a malinál a szerényebb teljesítmény ellenére is jobb lehet. Bár ott meg ugye az rk proci ami megint érdekes mert az rk3066 után amiket kiadtak enyhén szólva leszerepeltek nálam.
SG Note Pro P900
-
zozek
tag
Sziasztok,
Vettem egy cs918g plus kütyüt s805.
Van e erre valami jó custom rom?
Csak kodi-ra használnám. -
Bendo
tag
válasz Lifeforce #3187 üzenetére
Na akkor egyenlőre még hanyagolom. Pont az instabilitástól félek. Most stabil a gyárival
Annyit sikerült kiderítenem, hogy biztosan nem Tomato, mert az jelezve lenne a dobozán, és a leírásában.
De még így is kettő választás maradt, ami számomra a "rizikós" státuszba esikPláne hogy írtad, nehéz visszafrissíteni
-
herdsman12
őstag
Átnéztem az áramos boltban vásárolt M8S dobozát, papírjait és sehol nem találok Tomato jelzést.
A karton dobozon és a box adatlapján is csak OTT TV BOX felirat van. Az eredeti ROM-ban se rémlik ilyen jelölés, bár az már rég nincs meg. Viszont a távirányító nem olyan, ami a linkelt képen van.
Ilyen távirányítónk van. -
Bendo
tag
válasz herdsman12 #3226 üzenetére
Láttam képeket Tomato termékről, ott a dobozon épp rajta volt, azért gondoltam, de akkor ez sem biztosíték
Köszönöm, akkor igazából nem zártam ki semmit
-
otoaak
tag
válasz Lifeforce #3223 üzenetére
Hát nekem az jött le mikor a mélyebb tesztet azzal passzoltad le, hogy te cseréltél akkor csak jó lehet.
De nem kötözködöm nyílván mindenkinek mások az igényei ha a sima m8-ra rá tud verni érdemben és a minixet le tudta váltani akkor ammyira rossz nem lehet.
SG Note Pro P900
-
an0ny
tag
nincs valakinek véletlenül gyári recovery x8h-plus-hoz? frissíteném 006a-ra (mert valamiért nem engedi át a dts-t a lifeforce preroot ) de azt írja nem lehet mert x8-ként látja... próbáltam kiszedni az update-script-ből az első sorokat majd újra aláírni a zip-t, de elbukott az ellenőrzésen így is...
-
an0ny
tag
...megoldódott. a 003-hoz volt jó recovery csomagolva, azzal felment a 006a. már csak a dts-re kell rájönnöm...
-
an0ny
tag
...ez is megoldva. spdif-en keresztül ok. hdmi-n és tv-n át nem megy a dts, valószínűleg a tv nem tudja.
a hang teszt eredménye ha valakit érdekel: dd5.1 ok, dd5.1ex ok, dts5.1 ok, dts96-24 ok, dtshdma5.1 ok, dtshdma7.1 ok, dtruehd7.1 lekeverve sztereora, dtruehd7.1atmos csak sípol.
a 006a fw már tud egyszerre hdmi és spdif átengedést![ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
bocsi, nem akarom túllihegni a témát.
Azt írtad, hogy: "spdif-en keresztül ok. hdmi-n és tv-n át nem megy a dts, valószínűleg a tv nem tudja." spdif-en keresztül alatt gondolom koax/optikai kábelt és spdif protokollt értettél. Annyit megnyugtatásul, hogy tudomásom szerint semelyik TV nem támogatja azt, hogy a bemenő többcsatornás hangot a HDMI-ARC vezetéken továbbküldje egy erősítőnek. A TV csatornák DTS/DD hangjait leküldi, de külső forrásból származó többcsatornás jelet lekonvertálja sztereóra. Ez általános tulajdonság.
Ez után meg ezt írtad: "dtshdma5.1 ok". A fentiek alapján azt feltételezem, hogy a lejátszót SPDIF-re állítottad és optikai/koax kábelen vitted a hangot az erősítőbe. Ha ez így volt akkor nem mehetett DTS-HDMA hang az erősítőbe, legfeljebb az ebben benfoglalt DTS-CORE, ami a normál veszteségesen tömörített DTS sávok.
A "HD-hang" a DTS-HDMA vagy a DD-TRUEHD hangot jelenti az én szóhasználatomban. Ezekről azt kell tudni, hogy tömörítetlen formában, magas mintavételezéssel kódolt hangok, amiket nem lehet SPDIF protokollal átküldeni (kicsi hozzá a sávszélessége) csak csatornánkénti dedikált adatfolyammal (ha lenne csatornánkénti digitális koax kiemenet a játokoson és ilyen bemenetek az erősítődön vagy a HDMI kábel képes erre).
A fentiek alapján azt gondolom, hogy a TV-játékos-erősítő is rosszul lehet összekötve nálad. Javaslom, hogy minden forrást (android box, tv-box, dvd, cd...) az erősítőbe kösd, ha lehet HDMI-n keresztül, és a TV és erősítő közé egyetlen HDMI kábelt köss a TV "HDMI-ARC"-al jelölt csatlakozójához és engedélyezd az erősítőn az ARC használatát. Így a lehető legjobb hangminőséget kapod az erősítőből és a TV is le tudja küldeni a TV adások digitális hangját.
Box's don't touch!
-
bostone
addikt
Egy másik topikban ajánlották nekem, hogy nézzek szét a minipc-k háza táján, miután leszűrtem a tanulságot a mai okos tv-s helyzetről.
Ahogy figyelem, még mindig nem igazán tűnik kiforrottnak a dolog, valahol mindig meg kell húzni egy csavart, egyéni fejlesztésekre várni stb. Elsősorban online mozizás, sorozatozás lenne a cél otthoni körülmények között. létezik erre olcsó, megbízható megoldás szerintetek?
Többek között szóba került a kodi is, de egy átlagfelhasználónak nem merném ajánlani, még úgy sem, hogy a szükséges beállításokat valaki profi módon megcsinálta előtte.
Android-on és windows-on tesztelgetem egyelőre, amit eddig használhatónak véltem az a genesis és a movieshark. A genesis sok esetben felirathiányos, a movieshark legfőképp sd-ben adja a tartalmat. -
törölt tag
válasz nismoka #3243 üzenetére
Minap belemélyedtem a Kodiba és találtam pár, érdekes beállítást. Sztem csinálj egy másik profilt, állítsd be, hogy az alap profillal induljon (hátha nagyon eltekersz vmit) és a másik profillal próbálj meg állítani a kép vertikális és hanghoz viszonyított szinkronján! Próbálgasd, hátha javít a 24p lejátszáson, mert sztem valahol ott "szalajt"!
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz nismoka #3243 üzenetére
"Saját tapasztalat, a 24p lejátszása nyűgös és meg meg röccen, engem nagyon idegesít."
Ezzel nem tudok vitatkozni, mert annyira én nem vagyok kényes a dologra. Najó, azért nem 700megás avit nézek. Azt meg lehet talán próbálni, hogy fixen 24hz-re állítod a gépet, és úgy kodizol. De lehet, ez sem lesz megoldás, mert ha az androidos 24Hz az nem 23.976, akkor röccenni fog. Én viszont ezt nem szoktam észrevenni, mert ha olyan a film, amit érdemes végignézni, akkor egy idő után csak a történetet nézem, feliratot olvasom. Ha meg nem olyan jó a film, akkor ott a stop gombDe évekkel ezelőtt a Popcornos lejátszó topicba is bele-beleolvasgattam, és ott is voltak problémák a lejátszás minőségével. Persze nem tudom, hogy az mennyire volt komoly probléma, szoftveresen orvosolták-e, vagy pedig a SOC nem volt képes a megfelelő frissítési frekvenciákra, vagy hang módokra, de ott sem volt fenékig a tejfel.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest