- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Magisk
- Instagram közösségi fényképezés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz DroiDMester #25850 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy az alja GPUk kerülnek hozzájuk jóárasítva és azokat jól megfeszelve tudják csak stabillá varázsolva eladni..alátámasztja ezt a tapasztalat, nem bírják az alulfeszelést ezek az MSIk? Gondolok itt arra pl., hogy a ref. 1.088on instabil esetleg?
Ja, nem stab..elírtam. SSCben a klasszikus lakkozás helyett komolyabb köpenyt kaptak a tekercsek, hogy ne ficereghessenek..ezek szerint hiába ;p
Refekkel egy a baj..nehéz szerezni most már. Egyébként nekem is bejönne, meg az Xtreme Sapphire is..de most épp ez volt. Hosszútávon úgysem marad egyébként, szeretnék egy 560TIt..
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz gordonfreemN #25852 üzenetére
Nem jellemző minden gyártóra, az agyonmókolt-spórolt megoldások közt van a legtöbb gond az agresszív órajelkapuzás miatt valszeg..mindegy, nem aggódok, a 460al sem volt soha gondom, cserébe alulfeszelve is bírt 25% OCt..az 560TI egyébként azért szimpi, mert egyrészt bitang gyors ha kap egy kis OCt is, ill. van belőle 20cm alatti verzió is, ami nálam kritérium a ház miatt..most a TFIIvel kiköltözik a háttérvinyó rackbe, de nem akarom állandóra így hagyni..szóval mindenképp váltok, amint összejön értelmes áron.
-
KINIZSI
tag
válasz DroiDMester #25844 üzenetére
Köszi, a patchet még nem próbáltam, felteszem hátha javit rajta valamit !
-
Bsony
tag
Asus Matrix 5870 2GB-ról mi a véleményetek?
-
laca000
őstag
Megmondom őszintén, mivel "félek" tőle, és nem értek hozzá annyira, nem tudom milyen 5870-est tegyek a Gigabyte 5870 UD-m mellé...
Teljesen mindegy, szerintetek?
Simán elmegy együtt bármilyen két 5870-es, fennakadás nélkül?És mi van olyankor ha a partnerkártya nem 1 gigás hanem 2?
Még mindig vacillálok, egész egyszerűen nem tudom, hogy egy 2 gigás 5970-et vegyek-e, és adjam el az 5870-est, fektessek 6870x2-be, vagy csináljak crossfire-t az 5870-ből...
Segítsetek dönteni..
Legkésőbb huszadikáig lebonyolítom a vételt, ezzel lepem meg magam karácsonyra
Természetesen proci csere is lesz egy 980X4-re..Köszi, üdv.
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz laca000 #25856 üzenetére
Ha a jelenlegi 1GBos mellé teszel egy 2GBosat, utóbbi fél memóriája parlagon fog heverni. CFnél az adatok duplikálódnak, mindkét kari GPUjába csak ugyanaz az adat kerülhet, tehát az 1GBos limitálná a másikat.
CFhez azonos memóriaméret és GPU ajánlott, gyártói megkötés nincs.
A 2GBos 5970en 1GB jut /GPU, gyakorlatilag 5870/1GB CFX 1 nyákon.
Viszont az optimalizálás okán jobb vétel lehet a 6870X2, támogatottabb.Ellenben ha komolyan veszed a dolgot és konstans növekményt akarsz:
Ne építs CFet, úgyis "csak" FullHDben tolod, inkább 6970 vagy GTX580.
Utóbbi hozná bő 1.5Xesét a jelenlegidnek és ott van rajta 1.5GB VRAM..
Persze egy moddolható 6950/2GB sokkal olcsóbb, de az csak +15% :SA procidat minek cserélnéd? Pár gombnyomás és bőven hozza a 980at.
Egyébként fentiekhez hozzátenném, minden megoldás tápcserét kérne. -
laca000
őstag
válasz Speed® #25857 üzenetére
Köszi!
A tápcserével tisztában vagyok, cserélem is.
Viszont a proci "húzáshoz" legalább annyira analfabéta( nem tudom mi az a pár gombnyomás amit végre kell hajtani a BIOS-ban, milyen lépésekben, stb) mint bármilyen más egyéb dologhoz amihez éppen nem értek.Nvidiat nem szeretnék venni, a "6970" ugye számmotevő növekedést nem eredményezne az biztos, nem érné meg a rá beruházott összeget, hiába két Gb-os, az a kártya egész egyszerűen nem érdekel, anyagi ráfizetés lenne.
Azt mondod a 6870 x2 támogatottabb. Értem.
De mi lenne egy darab 5970-el?
Előbbit vagy utóbbit érné meg jobban?lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz laca000 #25858 üzenetére
A proci tuningját szerintem 2 perc alatt megtanulod, ha a megfelelő topikban olvasgatsz..lényegében csak a szorzó kell felfelé pakolgatni és hozzá korrigálni a feszt, ha szükség van rá..de általában a 965ök megugorják alapfeszen a 3,8-4Gt, szerencse kérdése..a lapod megvan hozzá.
Ha kategórikusan kizárod az nVt, nem sok választásod marad, ha érdemi gyorsulást akarsz elérni..a 6870X2 1.6-1.8Xos teljesítményre képes a 6870hez képest általában, a driver hatékonyságától függően ez változhat. Az 5970 durván egy 5850CFet tud hozni..mindkét kártya 300W magasságában kajál..
Nyílván a 6870X2 jön ki jól az összehasonlításból, mert újabb, még foglalkoznak vele driver szinten..de ez hamar meg fog változni a 7es széria eljövetelekor..aminek a megvárását én inkább javasolnám, mint a CFX témát..részemről nem vagyok híve a CFX/SLI témának..a 2. kártya ne 60-70% pluszt hozzon 100% árért..majd ha duplázódik konstans a teljesítmény, akkor támogatom..addig viszont 1 GPU párti vagyok és ott az 580 a király.
Itt egy jó teszt a 6870X2ről, szerintem minden kérdésedre választ kapsz.
Google fordítóval kemény, de igazából a grafikonok azok, amik számítanak.
A teszt végén írják a lényeget: bitang erős (GTX580+20-25%), de néha gond van a skálázódással (amíg nincs alkalmazásprofil hozzá), ill. hangos 2Dben, mert tré a szabályzása. Ajánlottabb 2db halkabb 6870.[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz Speed® #25859 üzenetére
Köszönöm a segítséget, meggyőződéses alapon 6870X2 választok!
Több szempont miatt is, a hozzá járó 3 év garancia sem elhanyagolandó.
Egy utolsó kérdésem lenne:
A processzorom, húzás nélkül elbírná a 6870X2-őt?
lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
sakal83
addikt
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz laca000 #25860 üzenetére
Vegyél mellé egy értelmes tápot is, 25A kell neki 12Von és ez csak a VGA..
A procit és minden mást hozzávéve én olyat vennék, ami 12Von min. 45Aes.
XFX Core 650 pl. elég combos..de majd ajánlanak valamit a tápos topikban..A procival kapcsolatban: 1080pben javarészt VGAlimit van, de húzni kellene.
Nem az egekig, csak egyszerűen 2-3 szorzóval feljebb, lévén zármentes BE.
A lapod topikjában vagy a Phenom tuningos topikban biztosan segítenekDe ha ki akarod hajtani minden teljesítménymorzsájukat, platformcsere kell.
Olcsó megoldásnak 1156/760-860, drágábbnak pedig az 1155/2500-2600(k).[ Szerkesztve ]
-
laca000
őstag
válasz Speed® #25863 üzenetére
Én erre gondoltam:
1. ASUS M5A99X EVO
2. 2X8GB ram
és a 980-as proci, az enyém havernak jutányos áron eladom, van még rá 1 év gari.Gyakorlatilag komplett csere de nem érdekel.
Az Intel nálam akárcsak az Nvidia az ára miatt nem jön szóba.
A hatmagos procikról pedig néztem egy tesztet, játék alatt jóval gyengébben teljesítenek mint a négymagosak, kell a csodának...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz laca000 #25864 üzenetére
Most nem azért..de picit gondolkodj..Intel fronton sincsenek annyira elszállva az árak..alaplapot bőven lehet <20ért is venni, ha nem akarsz (márpedig nem, ugye) tuningolgatni, a leggyorsabb Sandyt meg 50ért is megveheted..és akkor nem gyengén előrébb vagy..
Más kérdés, hogy egy 2500Kval egy kis szorzóállítás után mit érhetsz el..
Az X4-980 kemény 300MHzel, azaz 9%al gyorsabb a jelenlegi procidnál, ráadásul ha bemész a BIOSodba és átállítod a szorzót 17ről 18.5re, megkaptad ezt a difit ingyen..szóval szvsz felejtsd el amit ideírtál, mert megköveznek érte ;pHa már úgyis van vevőd a cuccodra, add el, aztán vegyél H67+2600at..tuningolni nem akarsz ugye, de az IGP még jól jöhet 1x..ha viszont tuningolni is akarsz, P67 vagy Z68 lap kell, ha IGP is kell..meg K proci a szabad szorzóhoz..szóval tuningmentesen H67+2600, tuninggal P67/Z68+2500K. És nem <10%ot fogsz gyorsulni, hanem sokszorosát..nem mindegy. Árban meg szvsz nem vészes, nézd meg, H67+2600 <70k..cuccaidat eladod, mennyi is a vége..? Na látod.
[ Szerkesztve ]
-
janika1337
tag
válasz Speed® #25859 üzenetére
Megy kisebb vízhűtést ha rápöccintesz full hangtalan lesz az egész... elég vad dolgokat lehet vele csinálni... a 4Ghz simán ki fog jönni a 965-ből.. nekem egy TX3-mal, igaz 45 fok környékén, de ment 4,2-n de nem stabilan... amint látom a géped, szerintem igazából alaplap gondod nem lesz... nekem 770 chipsettel pörög minden... ha egyébként tényleg látványosan nagyot akarsz dobni nagyon jó lesz a 6870x2... egy teszteredménnyel rukkolj elő meglesz a cuccmó üdv
"Szerinted nagy dolog? Nem nagy dolog."
-
ricshard444
veterán
válasz janika1337 #25866 üzenetére
Az én 1100Tm is megy 4450t de nem stabilan . Épp próbálom stabilizálni a 4000t
Vannak dolgok...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz janika1337 #25866 üzenetére
Minek vízhűtés egy 4GHzes X4re? Egy közepes lég megfogja, főleg ha C3 és alacsony fesszel bírja. Ennél több szerintem nem kellene neki..
1ébként az a baj, hogy ahol véget ér az X4, ott kezdődik az i5/i7 teljesítménye.
És az a baj, hogy az ilyen erős karihoz el is kél, ha szeretné teljesen kihajtani. -
janika1337
tag
alapfeszen megy nekem 4 ghz-t sztem meghajtja azért még a keményebb VGA-kat is... nem kell ide i7
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz janika1337 #25869 üzenetére
Meghajtja..de egy 6870CFXhez picit kevés, ha arról van szó, hogy "kihajcsae?".
Nekem egyébként abból lett elegem X4 fronton, hogy a több órás stabil stressztesztek ellenére is stabilitási gondjaim voltak indulási anomáliákkal..muszáj voltam váltani, mielőtt beleőszültem volna..
Pedig a B55 előtti FX5000rel nem volt semmi gondom..csak ugye a kíváncsiság..vissza meg már nem akartam lépni..így lett a jóárasított i7..de egy i5-750 is bőven hozza amit én azóta csak úgy hívok: gondtalanság ;p
A Sandyk meg..nos, az olyasmi, mint Schumi/Ferrari meg a Forma1 anno -
janika1337
tag
Én elvakult vagyok, tudom... de szerintem egy 1100T nem lenne rossz 6870cfx-hez bár az nem is x4 már... de mondjon akárki akármit... én imádom a 965-öst és még 1 évig fix, hogy tartom
-
laca000
őstag
válasz Speed® #25865 üzenetére
Értelek én, még az alaplap hagyján de ismeretlen ember össze-vissza húzott processzorát köszönöm nem veszem meg, akármilyen Intel..
Újonnan pedig csillagászati ára van egy Intel procinak, van egy keret amelyből gazdálkodom és abból szeretném kihozni a legjobbat, nem mindenáron és lutri széttuningolt processzort venni a fórumról az biztos, és máshonnan sem.
Alapon használva természetesen elgondolkodnék rajta, emígy nem.Azt hiszem a 965-ös húzása marad.
Mindenesetre köszönöm a hasznos tanácsokat, tényleg!
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Gerisz #25871 üzenetére
Az X2 1 csatit kér, elég hozzá bármelyik lap. Egyébként simán elvan 2.0 X4ben a 6970 is pl., kicsit túl van misztifikálva a dolog..nem a csatolón múlik a CF hatékonysága ezen a szinten. Szóval bőven jó a Sandy CF alá. 1366 halott..
laca000
Én új 2600at linkeltem neked, nem használtat. A 2500K volt használt, de nem szétgyilkolt darab, hanem pretested jól húzható..nem mindegy. Egyébként tényleg azt csinálsz, amit jónak látsz, de ha már valamiért pénzt adsz, az érje is meg..ezért írtam, amit. AM3 fronton újabb X4re költeni neked a szorzózármentes X4 mellett pénzkidobás, a Bulldozer meg még kihagyós a következő steppingig..
Szóval tuningra fel[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
az 5450-es topicban nincs élet ezért bátorkodtam ide jönni kérdezni.
egy ati 5450 1Gb (rendszer memóriából 2Gb) hdmi vga gond nélkül tud full hd tv-re megfelelő minőségben képet küldeni ?
a kérdés lényege az lenne,
elég-e egy ilyen videókártya egy full hd led tv-hez ?Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz ricshard444 #25876 üzenetére
aero
pontosabban...Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz Speed® #25878 üzenetére
Köszi az infót,vhogy nem jutott eszembe megnézni a gyártói oldalt
Igazából csak ezt kell majd tudja,a tv-re rendes képet küldeni.
Ezért nem akarok drágább kártyát venni.Valahol olvastam hogy volt akinek hdmi-s problémája volt hdmi tv-re csatlakoztatással. Remélem az csak egyszeri eset volt
D-sub kábel nem tudom mennyire lenne jó ilyen minőségű adatátvitelre.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
cellpeti
nagyúr
Érdemes lehet ráfizetni egy 5830Extreme-ről egy GTX 460 1GB-osra? Vagy nem ér meg 8-10k-t a váltás!?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
janika1337
tag
Inkább ATI-ra... 6850, 5850.. benne van tuti abban a kereben... de igazából sztem ha még boldogulsz a karival várj egy pár hónapot amíg csillapodnak az árak
[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
válasz janika1337 #25883 üzenetére
köszönöm...gondolom nekem szántad...bajom nincs vele mondjuk,csak kérdés, hogy akkor el tudom-e majd adni
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cellpeti #25882 üzenetére
Nézőpont kérdése..mind a 460, mind a 6850 nagyon korrektül megy, ha alá van pakolva pár +MHz, igazából egyformák. Az 5850 ott kezdődik, ahová ezek OCval érnek, nem egy kategória (mondjuk nem is +10k). Most eladni biztosan jó áron tudod a 30ast..kérdés mit kapsz kipótolva..ne járj úgy, mint én.
-
cellpeti
nagyúr
válasz Speed® #25885 üzenetére
Tavasz végén akarom lecserélni majd, most másra kell. Mit éri meg majd? ahogy hallottam a 6os széria nem lett a legjobb, vagy tévedek? Mondjuk, kihúzom ám az 5830val tovább is, csak 12 hó gari van rá, azért akarnám eladni, mert akkor még jó lóvét lehet érte kapni
-
Cybertrone
veterán
válasz laca000 #25873 üzenetére
Nem olyan egyszerű ám kinyírni egy procit... Kicsit sok az előítélet Az az AMD proci, nem lebecsülendő az erejét, de igencsak karú lesz... de persze ezt majd akkor tudod meg hogyha esetlegesen egy intelles emberrel összeméritek a cuccost!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
laca000
őstag
válasz Cybertrone #25887 üzenetére
Szerintem 1080p-ben az AMD is bőven elég lesz, kétezerakárhyányszázban már vennék Intelt, igen.
Azért az AMD az nem Celeron.
AMD rendszer alatt is fullon játszottam mindennel., nem döcögött a rendszer.lehetőségeim a következők: vagy huszonötezer önjelölt kiskirállyal együtt való szűkölködés vagy pedig egy publikálhatatlan irodalom ezen őrülteknek való terjesztésére
-
ricshard444
veterán
Minden játék megy stabilan ,de az rfactor délután óta kifagyasztja a rendszert 1 percen belül.
Próbáltam Anno 2070el, GTA4el, Saints Row 3al, TDU-val...és nemfagy ki csak rfactor alatt. Már újratettem a drivert is. Mi az oka ennek? Újraindítottam a gépet 20x...[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
ricshard444
veterán
Mintha a driver megutálna volna a játékot...
Vannak dolgok...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cellpeti #25886 üzenetére
Ha én tudnám mi lesz jó vétel tavasszal..de nincs varázsgömböm..
Nincs semmi baj a 6os szériával, a 6850/6950 kifejezetten korrekt.
Az ajándékozós dili idején tudod jó áron eladni, tavasszal necces.
Persze vásárlásra meg pont fordítva igaz ez..szóval sehogy se jó..laca000
Pont fordítva van, mint írtad. Egyre nagyobb felbontás egyre nagyobb VGAlimit..tehát pont növekvő VGAterheléskor lesz semmissé az esetleges CPUlimit. Egyébként tényleg nem lesz drámai a szitu, menni fog mindened maxon, csak akkor bukik ki a limit, ha összeveted egy combosabb procival elérhető eredményekkel az elérteket. -
ricshard444
veterán
Most jó volt a játék 10 percig kiléptem belőle és rá 2 secre fagyott a driver...
Vannak dolgok...
-
janika1337
tag
rakj fel egy 11.11c-t nekem ez oldotta meg a bajomat... tuningtéma... felraktam és 1x nem fagyott ki azóta próbáld ki mindenképpen
-
ricshard444
veterán
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz cellpeti #25895 üzenetére
Ne felejtsd el, ha az lejjebb megy, a tiéd is kevesebb lesz. Főleg tavasszal, az új generáció miatt, ill. az ünnepi dili utáni raktársöpréskor..persze mellé ellensúlynak ott lesz a tré forint meg az emelt tréfa..szerintem senki nem tudja megjósolni, mi mennyiért várható akkor. Én most adtam el, még árában, de megszívtam, mert 2 hét alatt 20+al ment feljebb a kiszemelt 560TI ára..ezért vagyok a topikban, egy 5850 lesz helyette, arra futja az eladott 460/2G árából..persze ez is jobb, pont az OCs 460at hozza..de nem erre vágytam :S
-
sammo
csendes tag
Egy felhúzott 5850-es vga-t ki tud-e hajtani előreláthatólag a következő 1 évben megjelenő játékokban egy i3 2120 vagy inkább egy i5 760-as a gyorsabb?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Már most is van bőven játék, ahol elkél a natív 4 mag, de a 2120 sem lassú..
Viszont a 760 OCzva agyonveri (4GHz szinte garantált..amin brutál gyors), cserébe halott alatta a platform, tehát ha gyorsítani akarsz rajta később, platformcsere..én hasonló dilemmában mégis az 1156 (és egy 860) mellett döntöttem, de Neked kell döntened a saját szempontjaid szerint.Ha minden jól megy, nemsokára megmutathatom, mit bír a 860-5850 páros.
Grave444
Pénteken megyek BPre az 5850ért, aztán tesztelős hétvége..alig várom[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest