- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csabyka666
veterán
-
félisten
válasz DarthSun #35661 üzenetére
Tudom. Ráérek, nem sürget senki.
Nemrég egy Win98-as gépet toltam össze meglepően rövid idő alatt úgy, hogy nem is keresgéltem sokat, csak mákom volt (ASRock K7S8X + Barton 2500+@3200+, Radeon 9600xt, Voodoo2, Diamond MonsterSound MX300, SBLive).
Persze a mostani gép jóval nehezebb lesz...Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz DarthSun #35663 üzenetére
Én azért építettem ilyet, mert a legerősebb AMD+ATi gépet akartam, amihez van még Win98 driver.
Olyan játékok futtatására kellett, amikhez nincs patch mai OS-ekhez.
A 9000-es széria az utolsó ATi vonalon win98 támogatással, és a 9600xt a magasabb freki miatt a nagyon régi dx5-6 játékokban legtöbbször a 9800XT nyakán van, és hűteni is egyszerűbb, így ez lett.
A kártyához meg bőven elég egy Athlon XP, így a proci is adott volt.
Aminek ez kevés, az meg elindul a Win8.1-es nagy gépen.Most pedig egy bivaly DOS-os gép jön, ami az aláírásomban is szerepel, mert van pár játék, illetve assembly demo, ami nem, vagy nem jól megy Dosbox alól.
Vehetnék hamar valami P2-est, de ha már építek, akkor olyat rakok össze, amilyen annak idején nagyon szerettem volna.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz DarthSun #35665 üzenetére
29 gép???
Nekem csak a negyedik lesz... Amatőr vagyok.
Persze, kétszobás panelba ennyi is túl sok, ezért próbálkozom mATX-szel, mert abból elfér kettő egymás tetején az asztal alatti rekeszekben.A GUS+SB összehangolás 2000 környékén már ment. Ott egy ACE és egy SB16 működött együtt, teljesen jól.
Nem emlékszem olyanra, hogy trükközni kellett volna, de ha kellett, akkor most is meg fogom oldani; az írásod alapján tuti menni fog.Az egészben az a szomorú, hogy volt egy csomó olyan hardverem, amiért ma nagyon sokat megadnék: Voodoo5 5500, Voodoo3 3500, GUS MAX, GUS ACE, GUS PnP Pro, SB AWE32, AWE64, többféle Sound Galaxy, több Voodoo1 és 2...
Sajnos amikor eladtam őket, akkor nem volt akkora értékük, mint ma, és sajnos úgy gondoltam, hogy majd a dosbox, meg az emulátorok megoldják azt, amit a régi hardverek tudnak.
Sajnos csak 90%-ban volt igazam.Jut eszembe: Egy ASUS Tusl2-C lap manapság mit ér? A P4 korszak vége felé keresett lap volt. Van egy feleslegben.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #35697 üzenetére
A nagy, elülső réz-virág és a kisebb hátoldali réz hűtő együtt jó nehézzé teszi a kártyát.
Amúgy meg csak szép piros, egy NF7-be pont passzol.
Ezt már nem igazán tuningolom, meg akarom őrizni.A legérdekesebb felfedezés az volt, hogy míg az ATI kártyák (pl. a 9500) nem indulnak el, ha nem kötöd rá a plusz tápot, addig ez elindul, csak nem tolja fel az órajeleket és jelez a meghajtó programban, hogy nincs extra delej, tök jó.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #35704 üzenetére
Az én P4-es konfigom jelenleg nem nagyon akar beüzemelődni...
nem ad képet... de már többször eljátszotta velem.. ha az Abit IC7-MAX3 fosta össze magát, akkor én is össze fogom magam...
Van egy csinos házikóm, át akarom építeni a gépet, remélem magához tér... na akkor utána én is letesztelgetekpár kártyát -
csabyka666
veterán
válasz DarthSun #35768 üzenetére
Én csak teszt miatt gondoltam, mert eladásra megy a lap, és az egy jó támpont, ha a 7-es felmegy rá.
Persze akkor már egy kis YouTube-ot megnézek, természetesen SMTube-al.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #35770 üzenetére
Még nem járt le a P3-asok ideje cikk
A win7 egy Tualatinon már elég jól elszaladgál, 512 RAM-al...egészen addíg míg nem nagyon akarsz alkalmazásokat futtatni rajta...
Legyen a Win7 alatt egy 7200RPM-es 80/160-as HDD, és akkor már elég jól elszaladgál ám
Persze egy vírusírtó 2 különböző böngésző, java, meg office felpakolása után már használhatatlan lesz -
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #35792 üzenetére
Jo nagy butasagot csinaltok akkor. El sem tudod kepzelni hanyszor scannelik vegig a gepedet/ip-det naponta. Nekunk 3 ip tartomanyunk van meloba, es latom, hogy mennyit probalkoznak. Azt meg elne hidd, hogy majd a kis desktop routered vagy a panda, avast windows tuzfal harmas kozul barmelyik is befoltozza neked a biztonsagi reseket amire a frissitesek vannak. Tudom, hogy sokszor lassitjak a gepet meg ha beakad meg is cseszheti a rendszert, de nem veletlenul adjak ki oket, es nem is viccbol, vagy hogy teged szivassanak.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
-
gerlaip
addikt
válasz DarthSun #35810 üzenetére
Oké, elfogadom, hogyha jó egy driver, akkor a legújabb is kezeli a legrégebbi hardvert, de kötve hiszem, hogy minden konfigurációs környezetben így lenne. Szóval kutya kötelességük lenne korábbi drivereket a hivatalos oldalon fenntartani, mondjuk egy utolsó tökéletes drivert amit telepíteni lehet Win9X-re, vagy XP-re stb, ami mondjuk elkezelget egy Rage128-at vagy mittudomén. Ez olyan, hogy megvettük az ATi-t, de amit korábban gyártottak annak a supportját leszarjuk, mert azt még nem mi gyártottuk.
lámavakond
-
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #35781 üzenetére
Ezzel a résszel azért kicsit vitatkoznék.. szerintem egy 2,5-ös P4-en már teljesen rendben megy a Win7, ha van mellette legalább 1-1,5GB RAM meg egy gyorsabb HDD...
A fő gépemben továbbra is 4GB RAM van, és a legmodernebb játékokat is tudom vele tolni... tehát ha még szűkösen is, de a 4G RAM még játékokhoz is elegendő
sanchezsa! a SCSI HDD-t a SCSI kártya (BIOS-a) ismeri fel... pl ott van a 95-ös 4 CPU-s Pentium PRO szerverem, a kézikönyve is csak 7GB-os HDD-kről tesz említést, de én 18gigásokat raktam bele, meg 2db 36gigást,minden gond nélkül vette őket
nem hinném hogy akármilyen vezérlőnek probléma lenne felismerni egy 73gigás példányt... -
gban
Közösségépítő
válasz DarthSun #35881 üzenetére
Ebben én személy szerint nem értek egyet
Egyrészt ha nem akarunk, legfeljebb nem megyünk oda.
Másrészt én annak sem örülök amikor tök idegenek csak ezért jönnek ide, hogy meghirdessenek valamit.
A kettőt összevonva pedig: pont jó lenne ha az idegenek oda mennének árról érdeklődni.
És ennek hozományaként: itt sem kell érdektelen cuccokat nézegetni, mert közülünk tuti senki nem akarja majd itt eladni az 1800-as 478as pénégyét 2000-ért, de még 100 Ft-ért sem.
Szóval igazából hasznos lenne, maximum nem pont nekünk, de sanszosan mi nem is annyira érdeklődnénk ott, mi nagyjából ismerjük az ilyen cuccok értékét.
Az 1-2 ritkább darab meg elfér itt simán, akár találunk egy aprót, akár nekünk fut be egy sosemlátott cucc.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
MurdR
veterán
válasz DarthSun #35881 üzenetére
Mi itt szeretnénk látni és megvitatni a retro cuccok árát. Felhívni egymás figyelmét ha valami különlegesség van. Sőt közölni hogy ha van valami eladó, ez a retroban olyan mélyen gyökerezik hogy minden ilyen hozzászólás teljesen szakmai is.
-Igen, de akármerről is nézzük, itt egy viszonylag összeszokott brigád van, a nagyközönségnek is szüksége lehet segítségre, nem mindenki talál ide. A lokál pedig erre ad lehetőséget.
Te/Ti félre értetek engem. Én nem elvenni szeretnék ebből a topicból, csak megnyitni mások előtt is a kapukat, hogy végig gondolja, nem-e porosodik valami a szekrény mélyén, padlás tetején, ami még értéket is képviselhet. Szerinted hány olyan PC/telefon/fényképező kerül kukába, amiért más a fél f.át odaadná?
A nepperek nem ezt a topicot fogják megcélozni, elhiheted.Nem akarunk más topicba járkálni, ráadásul egyéb, érdektelen cuccokból kihámozni a lényegest.
Szíved joga, akkor a Te segítségedre nem fogok számítani, ilyen egyszerű.Valamint sokszor idejönnek mások is akik ilyen irányú segítséget kérnek.
Mivel sokan ide küldjük azokat, amihez mi nem tudunk hozzászólni.Bele kellene venni az első hozzászólásba hogy az adok-veszek ON, aztán nem lenne evvel semmi gond.
Folyamatban, megbeszélem majd az illetékesekkel. De szerintem ez csak úgy működne, ha a Lokálban lenne a topic, nem szakmai részlegen.Ez egy igen különleges topic, ennyi kiváltság a minimum.
Ezt sem vitatja senki, a magam részéről megteszek minden tőlem telhetőt.gerlaip
Érdekes egy retró hardver beárazó topic
Szerintem is, egy próbát mindenképp megér.[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
csabyka666
veterán
válasz DarthSun #35890 üzenetére
A régi cuccokkal az a baj, hogy használati értékük szinte egyáltalán nincs, ezért lesz nehéz beárazni. Marad az ebay módszer: feltenni hihetetlen árakon, aztán vagy-vagy.
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
MurdR
veterán
válasz DarthSun #35890 üzenetére
Ne aggódj, szerintem még annál is bonyolultabb
Pld egy nemrég felbukkant Kyro kártyáról fogalmam sem volt mennyit érhet
Nem törvényszerű, hogy mindennek ismerd az árát.A kollégákhoz képest meg van amit nagyon alul, van meg hogy felülárazok.
Nem vagyunk egyformák. Éppen ezért szeretném, hogy legalább 2 szakavatott legyen, aki a PC részlegen fog tevékenykedni.Jómagam a telefonokat vinném egy kollégával, a konzolra is van egy jelöltem, bár még nem beszéltem vele.
A fotósra ötletem sincs.
Nagyon kezdeti stádium ez az egész, nem is hiszem, hogy 1 hónapnál hamarabb ez elindulna.
Jól össze szeretném szedni a dolgokat, hogy ha elkezdjük, akkor már legyen egy vonal, amit formálni/követni tudunk.MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
válasz DarthSun #35899 üzenetére
Összerakosgatnék én 486-osokat is magamnak, csak akkor meg olyan lenne a lakás, mint egy 90-es évek beli műszaki áruház.
Pár noti még van, amit be szeretnék szerezni, de annak a helyfoglalása nem számottevő.Tim: Oksa, írok is Nekik.
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
-
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #35955 üzenetére
ez az ingyé nem ingyé dolog is relatív... ugye ezek a régebbi cuccok mai szemmel nézve használhatatlanok... így akinek nem kell, lehet nem akar bohóckodni vele elajándékozza... legalább nem a padláson foglalja a helyet... mint pl én nem szarozok az újsággal, kidobom míg más gyűjti és leadja... hiszen lehet belőle pénzt csinálni...
Amúgy meg a jövendőbeli hírdetőknek szemével nézve remélem nem te leszel az ármesterük, mert eléggé lenyomod az árakat ahogy látom -
bacsis
Közösségépítő
válasz DarthSun #35959 üzenetére
most hírtelen nem tudnék előrántani 20-30 rongyot egy P1-es Toshiba Libretto CT1xx-re
de ennek ellenére akkor is tisztában vagyok vele, hogy annak annyi a piaci ára a gyűjtők körében...
az hogy egy hardverre mennyit engedhetek meg, és mennyit ér, nem ugyanaz, de ezt már gban is levezette -
frescho
addikt
válasz DarthSun #35899 üzenetére
Csak level 15? Szerintem kozelebb vagy bacsishoz.
Az hanyas level, ha a 30 nm-es garazs fele, a 12 nm-es dolgozoszoba fele es mostmar egy 20 nm-es raktarhelyiseg is lassan tele van cuccokkal, ezert bacsishoz hordom, neki adom? Asszonynal a turelem overflow rendszeres, ezert csak 2 retro gepet tartok elol.
https://frescho.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest