- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Sanchez638 #37903 üzenetére
Meg retro feeling, nekem egy socket5- ös gépben van ilyen, meg van egy socket4- es P60 goldcap is de ahhoz lehetetlen lapot szerezni.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
gerlaip
addikt
Egy kis XP install átismétlést kérnék.
Rendszeres problémám Radeon kártyás gépeknél, hogy
1. felrakom az XP SP3-at
2. dX ellenőriz, de rajta van
3 telepítem az alaplapi telepítőt Abit esetében XP-re való nforce 4.27 driver, minden komponensét, kivéve a hangkártya drivert, mert creative van és nem akarom, hogy összeakadjon, hangkártya driver
4. felteszem a creative webupdate drivert
4. Ati driver nem mászik fel, amíg nincs fent a framework .net 2.0, azt telepítem
5. Ati driver 8.3-as CatalystGép első indításánál, nem 85 hertz-en frissít a képernyő, hanem csak 60-on, mintha nem ismerné fel a videókártyát, újra kell indítani.
Mi a francot rontok el?
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
-
gerlaip
addikt
válasz Sanchez638 #37906 üzenetére
sanchezsa: amikor nem frissít megfelelően, akkor nem is indul teljesen megfelelően. drivertől függően vagy be sem lehet menni az ati beállításokba, vagy olyan frissítési értékeket is mutat, amit nem lenne szabad, mert a CRT-m nem bírja, 160hz meg ilyenek.
gban: bocs, félreérthető voltam. én állítom be 85hz-re, és azt is mutatja beindításkor, de láthatóan 60hz-en frissít, az értékek közül pedig olyanokat is bead, amiket a monitor nem is tud, mintha nem ismerné fel a monitort. Restart után műxik rendesen.
DarthSun: ez XP, de winME-nél is volt ilyen probléma.
Kerestem a monitorhoz való driver file-okat, és a megjelenítőnél megpróbáltam azzal telepíteni. Most talán jó, de nem veszek rá mérget. Pár óra múlva újra megpróbálom. Érdekes, hogy restartnál nem jön elő, csak több órás állás után.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
FinalCaleb
tag
...túl drága a GUS? Építsünk magunknak!
Az embert a hitek vezérlik, de a tények mozgatják...
-
frescho
addikt
Ha mar ATI szapulas:
Win 98 alatt 8500le telepites utan eltunt az egerkurzor. Gef2 MX vissza, megint megy az eger. USB-s a draga, de a billentyuzettel kozos vevot hasznal, tehat meg arra sem tudom fogni, hogy az USB a baja. Mint kiderult az eger kurzor nincs csak meg, mert a driver ujra inicializalja valamikor magat es akkor eltunik a pointer. Ket megoldas van:
- Ha mar elindult rendesen a gep, akkor adapter kihuz, visszadug masik USB-be. Ilyenkor felismeri a gep, telepit mindent, csak arra kell figyelni, hogy veletlenul se nyomjunk entert az ujrainditasra.
- Windows 2000 SP2. SP1-el ugyanaz a hiba reprodukalhatohttps://frescho.hu
-
gerlaip
addikt
válasz FinalCaleb #37912 üzenetére
Inkább az a baj, hogy nem lehet kapni...
Frescho (és mindenki): bocs, nem szapulni akartam, csak ez a probléma évek óta kísér (vagy kísért, ahogy tetszik).
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Fenyő
őstag
válasz gerlaip #37911 üzenetére
Én erre a 60 hz-es mizériára úgy emlékszem akkor jött elő Ati karikkal Xp alatt, ha a monitort csak később jutott eszembe bekapcsolni, mikorra már felállt az oprendszer, akkor tényleg csak 60 hz-en hajtotta és csak az újraindítás segített rajta, ha viszont hidegen előtte/egyszerre a géppel vagy legalábbis Xp elindulása előtt bekapcsoltam a monitort, akkor nem volt gond, hogy ez Xp vagy driver specifikus gond fogalmam sincs, mert Linux alatt pl soha nem jelentkezett ugyanazon konfiggal.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
frescho
addikt
válasz gerlaip #37914 üzenetére
Az ATI valahol a 9600-as szeriara tanult meg elfogadhato drivereket csinalni. A 8500LE az elejen sok jatekban a Gef2-kel vetekedett. Kellett nekik jo sok verzio, mire Gef 3-mat is lenyomta. Szerintem innen jon az nvidia jobb drivereket gyart mondas. Persze ez 14-15 eves sztori es azota sok minden valtozott.
https://frescho.hu
-
gerlaip
addikt
Ebben igazad lehet, tényleg akkor jön elő, amikor nem kapcsolom be a monitort, erre nem is figyeltem fel eddig, de tényleg így van.
Köszi a megoldást!frescho: igen, a drivereket sokat hegyezte az Ati, és nagyon jól optimailzáltak, mind teljesítményben, mind régi játékok támogatásában.
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Yutani
nagyúr
Bizony, az utólag bekapcsolt monitort az XP nem szerette, szerintem mindegy volt, hogy ATI vagy NV kártya volt a gépben. Milyen gyorsan megfeledkezünk erről a Win7 és utódai idejében, amikor egy detektálást rányomva rögtön be is állítja a rendszer a felbontást és talán a frissítést is. De ez utóbbit nem tudom, mert mióta Win7-et használok, LCD monitorom van, ott meg nem állítom a frissítést.
#tarcsad
-
-
Nekem a Win98 az NVidia GeForce2MX driver felrakása után egy 85Hz- es CRT monitorra 100Hz- et állított be. Szerencsétlen nem tudott elég gyorsan lekapcsolni és haza is vágta benne a sorvégtranyót. Vihettem javíttatni.Ja és a driver install, restart után állított be ennyit, úgy hogy a monitor végig be volt kapcsolva. A beállított értéket a másik 19"- os 120Hz- et tudó monitoron csekkoltam.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
gerlaip
addikt
Bizonyára így van, mert a monitor csatolómból tényleg hiányzik egy vagy két tű, pedig ez már egy modernebbre cserélt monitor. Kár, hogy nem lehet a kábeleket olyan egyszerűen cserélni, mint az újaknál.
Ez sem volt természetes még 10-15 éve... érdekes.[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
-
-
frescho
addikt
válasz gerlaip #37917 üzenetére
Mara a ket nagy versenyzo egy szinten van. Hol az egyik, hol a masik jobb kicsit, de ez folyamatosan valtozik. Sajnos az AMD-rol ez nem mondhato el, ami nem tesz jot az araknak
gban: Nekem volt 8500le meg P3, majd 2000+-os Athlon mellett, de win 2k alatt. Ott az elejen voltak erdekes jelensegek, de eleg gyorsan jottek mar akkor is a javitasok. Az ara is kellemes volt a kartyanak.
Erdekes, hogy vannak olyan dolgok, amik visszatekintve nem voltak rosszak, de akkor eleg nagy szivasnak eltem meg. Ilyen volt az Athlonom is. K7S5A + cheepo tuning BIOS. Mindenkinek ment, csak nekem nem. Aztan 1 honap alatt sikerult beloni a +25% tuningot es nagyon jol hasitott a 8500LE-vel. Egy 939-es 3000+ valtotta. Szoval visszanezve nem volt rossz vetel, de akkor valahogy elvette a kedvem a Socket A-tol. Mindezt ugy, hogy bar sajat tulajdonu P4-em nem volt, de a melohelyen volt jo par 2.4 HT-s P4, meg a rokonsagban fel tucat celeron. Azokhoz viszonyitva problemasabb volt amig ossze nem raztam. Hasonloan nem tudom ertekelni a Bulldozert, mert az elozetes hype miatt annyira vartam, hogy ahhoz kepest csalodas volt.
Pozitivan emlekszem viszon a K8-ra (939/AM2+) es a Slot 1-re. Ez utobbirol nemsokara irok is egy hosszabb lelegzetvetelu valamit.
https://frescho.hu
-
Fenyő
őstag
Csak Ati kariknál jött nálam elő ez a 60 hz-es bug és csak Xp alatt, minden szál meg van/volt a monitor kábelen, Nv, Matrox kariknál Xp alatt sem jött elő, ill. Linux / 7 alatt Atival sem jelentkezett.
9X alatt nem tudom mi a helyzet, mert akkor még nem használtam Ati karikat (Cirrus/S3/TNT2 volt 9X alatt, azoknál sem rémlik ilyesmi).[ Szerkesztve ]
-
-
krisz67
tag
Egykis NFS
Video: https://youtu.be/Kad4blrhMqM
Kérlek támogassatok minket egy rákattintással, feliratkozással esetleg fb-n való megosztással, köszönjük!
És elnézést a topik gazdátol!
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
Ádyka
őstag
Na beröffent a kis Savage 2000 64 Mb. NF7 + 2400 MHz Barton valami trágya driverrel XP alatt hozott 1906 pontot Mark 2000-ben. Ez jó 1000 ponttal kevesebb mint Yutani eredménye. Nyilván az XP-s driver tovább csökkentett az amúgy sem nagy eredményen. 2k1-ben 821 pont. A lényeg, hogy működik.
Az Aida Viper II Z200-nak ismeri fel. Nyilván Fierynek nem jutott annó minden gyártó Savage 2000-eséből, így az Innó3D ezen kártyája kiamaradt az adatbázisból.Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
-
gban
Közösségépítő
-
gban
Közösségépítő
Megosztanék veletek egy elméletet / megfigyelést.
Egy C2D E2220 (2,4 GHz) és 2 giga ram mellett totál lassúak a videók, és látszik is hogy miért.
Mert egy 40-es lapos Samu van mellette (meg egy ssd, a rendszer villámgyors is, boot pár mp), és arra van téve a böngésző, ott van talán a lapozófájl is, stb.
Vagyis azt akarom mondani, hogy a régi rendszerek online videolejátszása nem a cpu / vga miatt lassú, hanem a tetűlassú hdd-k miatt (is).
Ha valaki késztetést érez rá, próbáljon ki ssd-vel is egy lassú konfigot, ha van rajta sata, hogy gyorsul-e a dolog.
Én is meg fogom nézni, a 40-es helyére be fog ugrani egy 80-as, sokszor gyorsabb példány, talán WD.Postázást nem vállalok.
-
Sanchez638
addikt
-
gerlaip
addikt
válasz quailstorm #37936 üzenetére
A Win10 azt írja rá, hogy veszélyes file, de ezek szerint csak azért, mert nem tud vele mit kezdeni.
Én szoktam töltögetni a softpediáról, nem olyan rossz az.
Ráadásul az Inno Savage 2000 drivert csak ott találtam meg.lámavakond
-
gban
Közösségépítő
válasz quailstorm #37936 üzenetére
Ha a ramod terhelt amúgy is, akkor kell használnia a lapozófájlt.
De ha nem, akkor is pufferel, és ha gyors a neted, akkor nem győzi - ez tuti, látható nagy fájloknál is, kiírja bizonyos progi, hogy a lemez túlterhelt.
És ha túlterhelt, akkor a korábban pufferelt tartalom párhuzamos betöltése, lejátszása erősen szaggatni fog.sanchezsa:nekem 50 Mb/s van, de a fele fölött már simán besokall a samu, tényleg tetűlassú.
Pláne ha egyszerre több dolgot is kell csinálnia.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
quailstorm
nagyúr
válasz gerlaip #37938 üzenetére
nekem a Windows ne írogasson semmit
beépített védelem egy lyukas sajt, de false positive van dögivel
józan és és ESET, 6 éve elegendő
Már leírtam vírusirtó topicban, de Eset után egy McAffee, AVG, Bitdefender maga a rémálom.
Létezni nem hagy és még egy Nero telepítést és szétver.(#37939) gban: ez kétségtelen tény. Nade 2GB RAM mellett egy böngészőfül el kellene hogy férjen.
A swappolást érzem a saját bőrömön, chrome egyre rosszabb, már a 4GB nem elég manapság[ Szerkesztve ]
-
gerlaip
addikt
Nem hülyeség, lehet, hogy az Abit Nf7-s 3200+ Radeon 9800 rendszeren Doom3 akadásait is meggyógyítaná...
qualistorm: Totál igazad van. Rengeteg a fake alarm, rendszeresen le kell tiltanom az AVG-t is. Szerencse, hogy a spyware írtóm általában nem téved...
[ Szerkesztve ]
lámavakond
-
gban
Közösségépítő
válasz quailstorm #37940 üzenetére
Egyetértek nagyjából - sajnos a MS szoftverei nem alkalmasak hogy ténylegesen megmondják, mi a helyzet.
Volt korábban a mizéria, hogy lassú lett az addig jó avast, a többivel is volt nyűg, nem volt normális freeware, akkor próbáltuk többen is a MS Security Essentials-t, majd próbából ellenőriztük 1-2 hónap múlva, meg közben is, néhány tutifix veszélyes linkkel.
Igen sokszor nem szólt, illetve a hdd-n is volt pár nemkívánatos cucc.Nade 2GB RAM mellett egy böngészőfül el kellene hogy férjen.
Egy igen[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
gerlaip
addikt
válasz Sanchez638 #37944 üzenetére
Úbasszus, de igazad van. Azt is mindig szerettem volna.
Megvan a novemberi hardver beruházásom...Szerk.: Fenyő a következőre vonatkozik: köszi a linket!
Mondjuk épp az említett Inno driver ott sincs, de sok más klassz dolog van![ Szerkesztve ]
lámavakond
-
Fenyő
őstag
válasz gerlaip #37938 üzenetére
Ha régi vga-hoz, hangkarihoz kell driver, első körben én Vogons-on szoktam körül nézni.
gban: Ennél sokkalta gyengébb gépen is simán lehet folyamatosan online videót nézni, igaz nem kurrens 7/8/10 Winekkel, azok mégha 32bites verziók is 2 Gb-al és lassú vinyóval bármikor képesek random belassulni nagy vinyóköszörülések közepette (de ezt inkább a Win számára szűkös ram számlára írnám, amiből ha kifut, tetéz a lassú vinyó és az elavult fájlrendszer), szóval vagy bővítesz 4Gb-ra vagy szerzel egy SSD-t vagy ha csak online videónézésre kell akkor bővítés nélkül is meg lehet úszni ha váltasz Linuxra, lájtosabb verziókkal még 1Gb-al is kényelmesen el lehet lenni, ősi vinyóval is.
Amúgy 50MBit-es net, az 6,25 Mb /sec azt röhögve viszi még egy 5400 rpm-es ATA33-as vinyó is.quailstorm: Nálam is 100/50-es Digi van és simán kihajta gyengébb egymagos régi vinyós vas is 93/53-ra 100-as routerrel, de van is egy 3Gigás Prescott kazánom, mindjárt előveszem, lemérem.
[ Szerkesztve ]
-
gban
Közösségépítő
Menjünk sorba.
XP van rajta.
SSD van benne, de 30 gigás, a legtöbb cucc a tetűsamuról fut.
2 ramslot van, egy ddr2, 2 gigával, meg egy ddr1
Vagyis 4 gb kizárt.
Video nézés nem cél, nagyritkán beugrik, bővítés sem cél, csak ami amúgy is megoldható simán, egy másik hdd. Az is legfőképp kíváncsiságból.Szóval az egész eszmefuttatás csak azért volt, mert nem nagyon hangzott még el lassúsággal összefüggésben hogy a hdd teljesen túlterhelt (amit a zöld, "majdnem-u-s jelű" progi jelez is mindig ), pedig ez is egy tényező, és C2D, 2 giga ram mellett is simán belassul a gép, pont emiatt.
És természetesen nem a szekvenciális írás alatt, hanem amikor rángatni kell a fejet erősen, több fájl / folyamat esetében.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Fenyő
őstag
Mondjuk ha 5400rpm-es az a 40Gb-os vinyó akkor azon az Xp sem egy szélvész, viszont ha 7200 rpm-es akkor azon azért illene normális sebességgel mennie, hacsak nem nagyon töredezett, nálam is van 7200-as 80-as vinyó Core2-es gépben, 2gb-val Via Chipsettel , de legalább natív HD3650-es agp-és vgval és az pont ilyen videónézős gép, HD videót is simán viszi akadás mentesen (HBO Go is simán megy rajta), de sok oldal is nyitva lehet rajta, meg sem reccen, igaz nem is Winnel használom, azt valóban visszafogná a lassú HDD/kevés ram/elvault fájlrendszer kombinációja, szóval a Core2-es csak malmozna mellettük ,viszont Linux-al még 64bitessel is kifejezetten pörgős, ezen speciel Fedora 23 Xfce 64bit van.
Ja ezt már a Prescottról írom, páran vagyunk most a neten, így a letöltés csak 87 a 93 helyett;
-
gban
Közösségépítő
Ez is Via lap, első a 40-es samu, második egy régi Kingston 30-as ssd, ugyanabban a gépben:
Mondjuk ez túl lassú akármi is van, megnézem a biost.
Via driver nem hinném hogy kellene.
Vírusirtó közbeszólhatEz alapján driver fent van (lehet, pont ez a baj), angol a szöveg:
Viszont a puffere a hdd-nek csak 2 mega, az az egyik gyenge pont.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs