- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #58901 üzenetére
Akkor egy csicska sz*r lett a google sync.
Komolyan vissza sírom, mikor a picasa volt....
És a durva, hogy hiába vagyok Google One előfizető, így sem tudnak megoldást adni a napi több órás sync-re.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
mikrofon
veterán
válasz Speeedfire #58902 üzenetére
Én sem értem miért kellett a Picasa-t megszüntetni. Azzal a szoftverrel nagyon egyszerűen lehetett a szinkronizálást és rendszerezést elvégezni, természetesen azért alap, de elégséges szinten.....
-
Speeedfire
félisten
válasz mikrofon #58904 üzenetére
Na ezaz. Meg némi szerkesztést is lehetett vele csinálni.
Anno nekem még 5 vagy 8mpx rémlik. Azóta rakok mindent ide fel. Igaz nem a legjobb. De ugye megmarad a fotó, bármi legyen is.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
vond
MODERÁTOR
Megint egy off-tenger, de akkor már leírom én is.
Otthoni PC-n aktuális melók (fotó, videó, grafika, web, stb.) egy gyors SSD-n. Kész projektek és archivált nyersanyagok egy HDD-n, plusz egy routerre kötött, és hálózaton megosztott külső HDD-n. Ezeken kívül időnként offline mentés egy másik külső vinyóra.
Valamint van egy 2 terás Google Drive/One előfizetésem is (havi 3590 Ft), amit a biztonsági mentés mellett mindenféle megosztásra is használok.
Most épp ezt az egészet rendszerezem, szervezem, hogy hogyan lenne a legjobb, leggazdaságosabb, és legbiztonságosabb megoldani.
De ha csak simán JPG-eket akarsz tárolni viszonylag jó minőségben a lehető legkisebb ráfordítással, arra tökéletesen megfelel az ingyenes Google Fotók is, ahogy már írták előttem is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
INTELligent
senior tag
válasz KelemenUhr #58898 üzenetére
Igaz, köszi, azt végképp nem tudom, hogy mitől lett olyan. Mondjuk már furán kezdődött, mert az LR az összes képet úgy töltötte be, hogy rommá volt tömörítve (ilyet még nem csinált), így viszont a részleteket sok helyen nem tudtam megnézni. Asszem kitakarítom a cache-t meg amit lehet.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
vond
MODERÁTOR
válasz kovsol #58916 üzenetére
Az is jó buli, sokan használják így. A Google One drágább, de nekem a funkciói és kezelhetősége jobban bejön, így inkább azt választottam.
(#58883) Matska: A székes tetszene, de sajnos zavaróan kevés az alja.
(#58884) KelemenUhr: Az első és a harmadik tetszik. A harmadik kifejezetten jó fotó.
(#58893) INTELligent: A kompókkal egyik képen se vagyok kibékülve, és tényleg nagyon durván rossz néhol a minőség. Hogyan sikerült ilyenre?
(#58856) Sizmael: Csak szólok, hogy jöhetnének már azok a képek.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz INTELligent #58897 üzenetére
Hosszú záridő miért befolyásolná így?
Jpeg képeket próbáltál szerkeszteni? Mert RAW -t így elrontani már külön művészet.May the Force be with you!
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Hosszabb szünet után hoztam pár képet Marokkóból, egyelőre a "tájképeket", természetben készülteket, a városban készültek a következő adag lesz.
Tipikus turistás, buszozás közbeni megállóknál, adott napszakban készült a legtöbb, a sivatagban sem voltak sajnos jó fényviszonyok, ezt sikerült kihozni belőle. Hátha meghozza valakinek a kedvét, nekem nagyon tetszett az ország és a tájak! A Tamron képminősége is ennyit tud, de ez van, ezt vittem el magammal.Album: [link]
A sivatagos képeknél direkt próbáltam többféle színt, nagyon nehéz visszaadni a valós színét, mert nincs viszonyítási alap. Kíváncsi lennék, melyiket látjátok a legvalóságghűbbnek (ilyen szó lehet, hogy nincs ), legjobbnak!
3 kép az albumból, talán a kedvenceim:
Túristásak lettek, de abszolút nem a fotózáson volt a hangsúly.
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Yodafon
senior tag
Hali
Csináltam pár modell?/porté?/akármi fotót egy ismerősömről. Mivel ez volt az első ilyen jellegű fotózásom nem tudom hogy mit rontottam el vagy mire kéne figyelnem jobban. Itt vannak a nyers NEF file-ok:
Valaki tudna véleményt mondani róluk? Melyik jó/rossz miért ilyen, hogy lehetne jobb?
I'm gangsta!
-
*Ropi*
félisten
válasz Yodafon #58923 üzenetére
Van a lányban némi Marylin Monroe, de nem elég ahhoz, hogy a hátán vigye a képeket. Nagyon rossz volt a helyszínválasztás és a látószög, mert folyamatosan kusza mögötte a háttér, fejbe vágja a horizont és mindig kiáll a hajából valami - hol a vár maga, hol egy daru, stb...Ha feljebb emelted volna a kamerát és fentről lefele fotózol, akkor a homogén víz lett volna a háttér és nem maradt volna ennyi indokolatlanul sok holt-, és negatív tér a képeken (az égbolt). A magasan álló nap pedig panda macit csinált belőle az árnyékokkal: az időpont választás sem volt túl szerencsés. A pózokkal lehetett volna segíteni a fény problémáján megfelelő beállításokkal, de ez egy külön regény lenne, most nem megyek bele. A ruhájának az öve elöl megkötve nagyon feltűnő masni, jobban mutatott volna oldalra elhúzva. Többször csonkoltad a végtagjait (félbevágott kéz) is: ízületben sosem vágunk. Így hirtelenjében ennyi...
Egyébként nem rossz alapanyag a lány: egy '20-as évek, vagy "Gatsby" stílusú sorozatba nagyon illene.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
itouchfan
senior tag
Na én írok, nem igazán reagál senki semmire.
Első: nekem hiányzik az épület alja meg a talaj, és felül is szűk, mert épphogy belefér a szobor teteje, amúgy az alapötlet nekem tetszik, hogy keretet adnak a fák.
Második: sajnos nem élesek a madarak, nem jó helyen van a fókusz síkja, így emiatt élvezhetetlen számomra. Sajnos a fények sem jók - téma sötét, háttér világos, legalábbis napsütötte.
Harmadik: talán ez a leghangulatosabb, de ez is inkább játék a mélységélességgel. Ha a belógó szék kevesebbet takarna ki, jobb lenne.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Lassú Víz
addikt
*Ropi*: +1
Azon kívül még...
A legfontosabb, hogy sokkal kevesebb képről kérj véleményt, 5-10 elég. Olyan benyomásom van, hogy a képek döntő többségénél úgy exponáltál, ahogy az élesség megvolt a középső fókuszponton, és nem komponáltad újra. Ebből adódik a *Ropi* által írt csonkolások, negatív terek többsége. A ruha kigombolódott felső gombja és az elővillanó melltartó ebben az esetben képi hiba. Lehetne a koncepció része, de akkor a képnek a szexiségről kell szólnia és merészebben.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
vond
MODERÁTOR
A többieket kiegészítve:
Kb. az összes kép nagyon sok felül, meg általában a komponálások is teljesen esetlenek. A fehéregyensúly is egy csomószor félrement, az expók is sokszor sötétek. Az látszik, hogy még erőteljesen tanulnod kellene a fotózást, ha tényleg érdekel. Tanfolyamon, könyvekből, netes videókból, elismert és tényleg jó fotósoktól, stb.
Ja, és legközelebb tényleg ne 200 képet dobj be ide, hanem csak párat.
-
itouchfan
senior tag
De a lánnyal nagyon jó hangulatú, régies, 20.század stílusú képeket lehetne készíteni.
Marokkó ennyire semmit nem mozgatott meg senkiben?
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz itouchfan #58928 üzenetére
Túl sokat nem lehet a képekhez hozzáfűzni, turistás fotókként szerintem rendben vannak. A színek beállításával nekem is sokszor gondom van, a "WB pipettával rábökök egy fehérnek gondolt területre" néha érdekes eredményt produkál. Megoldás lehetne a Colorchecker Passport alkalmazása ilyen esetben, csak hát az ára mindig meggyőz, hogy tájképnél nem is mindig kell törekedni a 100%-os színhűségre.
Múlt hétvégén volt egy nem tervezett tejútfotózásom, hazafelé tartva megálltam Almágyon. Mák volt, hogy a központi mag pont a templom mögött volt látható ekkor:
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
itouchfan
senior tag
válasz Lassú Víz #58930 üzenetére
Jogos, igen. De legalább VOND-ból előjött, aminek elő kellett.
Fotonhámozó: köszi neked is. Az ég elég furcsa volt kinn, ilyen szürkés, szerintem a rengeteg por/apró homokszemcse miatt, ami száll a levegőben, ez is megnehezítette talán a színek eltalálását.
Ezt Flickr-ön már láttam, és csillagoztam is, szerintem nagyon jó lett!
-
mikrofon
veterán
én "csak" ezt nem értem: "Itt vannak a nyers NEF file-ok"
Így mit szerettél volna véleményeztetni? Mert ez így félkész!
Mert hiányzik a második fele, a képek feldolgozása és kidolgozása. Olyanok mint válogatás, dőléskorrekció, utólagos vágás a kompozícióhoz, fehéregyensúly, expo korrekció. Ráadásul ezek még csak alapok, de ez a minimum. Ez után jönne a lényeg, amitől a portré portré lesz, amitől egyedi megjelenítést kapnak a a képek, amitől a fotók az alanyhoz és a környezethez illő, a hangulatot kifejező művészeti alkotássá válna.Szerintem a nyers adathalmazból dolgozd ki a fényképeket és próbáld meg újra belinkelni a szerinted 10 legjobbat.
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Matska #58935 üzenetére
Rendben, köszi, lehet rápróbálok!
Igen, én is szívesen mennék vissza, már most is. Nagyon sok helyre vissza/el kéne menni, fotózni (is). Most pl. állvány se volt nálam, meg semmi, csak a gép+obi...
-
itouchfan
senior tag
válasz Matska #58937 üzenetére
Szaharában volt napkelte nézés (felkeltem 5:10kor ), ott lehetett volna, de ott meg a napkelte hiányzott hozzá, a felhők mögött kelt fel, és már magasabban bukkant ki. Sajnos előző délután felhős lett az idő, és belekóstolhattunk egy kicsit abba is, hogy milyen lehet egy homokvihar, jó 40-50 km/h órás szél, széllökések voltak, mindenemből folyt a homok és a szemem szabályosan fájt nyitva tartani, szóval kihívás volt visszamenni a sátrakig is, pedig csak 300 m volt kb.
Esetleg este Marrakeshben meg lehetett próbálni, nagyon szép naplemente volt egyszer a piactér mögött, de ott meg nem biztos, hogy mertem volna.
[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz itouchfan #58933 üzenetére
Magyarországon is szokott ilyen lenni az ég amikor afrikai homokot sodor erre a légáramlat. Leginkább napkelte után és napnyugta előtt olyan semmilyen sárgás-szürkés ilyenkor az égbolt.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
mikrofon
veterán
válasz Yodafon #58940 üzenetére
Rengeteg idő és energia kidolgozni ennyi képet jól. így biztos nehezen találsz olyat aki kidolgozza a képeidet.
Ellenben beírod a youtube-on hogy "portrait post processing [használt képszerkesztő]" rengeteg videót találsz, ami alapján elindulhatsz de kezdésnek az is lehet, hogy segít, hogy "tutorial [használt képszerkesztő]" ha az már megy, akkor "portrait post processing "Egyébként ilyenkor javasolt a jpeg készítés és a gyári témák használata... szerintem....
[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz mikrofon #58944 üzenetére
Én először azt írnám be, hogy "portrait shooting tips for beginners" vagy "how to take good natural light portraits".
[ Szerkesztve ]
-
Lefty
addikt
válasz itouchfan #58925 üzenetére
Első: Ez abszolút jogos, viszont ez volt a legtöbb, amit a helyzetből ki tudtam hozni, ugyanis az épület előtt, illetve előttem is ahol álltam szökőkút volt egy rakás emberrel. Hátralépni se nagyon tudtam, így éppen elfotóztam a fejük felett, hogy azért még az épület teteje mindenestül benne legyen és még nézzen is ki valahogy.
Második: Erre jobban fogok figyelni, 49 pontos fókusszal fótoztam itt.
Harmadik: Köszi, ez igazából egy teljesen spontán kép lett, ott kávéztunk aztán fotóztam egyet, megtetszett a téma. Sokat nem gondolkodtam rajta, inkább otthon láttam, hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni.
Köszönöm a tanácsokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest