- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
Remélem mai utolsó kérdésem:
Külső vinyót szeretnék partícionálni. Nem kell, hogy windows olvassa, csak macen fogom használni. Gondolom HFS+-t csináljak. Megoldható ez a lemezkezelőbe? ott alapból hfs-t csinál, vagy választani kell? Journaled az mit takar? Csak adatot akarok tárolni rajt, nem kell bootolni, vagy ilyenek. Csak a teljes vinyót akarom háttértérnak. Köszi!
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
TheMarci
addikt
válasz RoryBreaker #16952 üzenetére
"Journaling makes file system recovery after a crash (due to lost of power, improper disconnection, software glitch, etc.) faster. It is required for a Time Machine volume, and generally recommended for all others. If in doubt, use it."
Sima Mac OS Extended jó lesz, igény esetén a journaled, case sensitivet igyekezz elkerülni.
Do You Dream?
-
blakey
titán
válasz TheMarci #16953 üzenetére
Mindegyik journaled.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz spacer #16957 üzenetére
Ilyennel:
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
RoryBreaker
aktív tag
Azért vannak problémák ezzel az osx-el Másolok 1-2 mappát pár gigával a rendszervinyóra (ezt a finderben teszem. Tök mind1 mit és hova) és másolás után is marad az ikon az, amikor elkezdi a sávot tölteni, hogy meddig van kész a másolás. Tehát a másolás után nem frissíti az ikonokat valamiért. Lehet, hogy ez azért van, mert másolás után sleep-re kapcsolt a gép és egész éjszaka úgy volt??? Akkor sem lenne mentség, ha ez lenne az oka. Kicsit kiábrándító Persze biztos fogok még találni ilyen hülyeségeket, szóval nem lepődtem meg. Ezzel a jelenséggel más is találkozott?
Másik kérdésem, ha a gyári vinyót SSD-re cserélem, akkor hogy fogok azon is csinálni recovery partíciót? Ha valami gáz van tudjam újratelepíteni. Ez megoldható? Ha igen, mi a módja?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
spacer
aktív tag
válasz RoryBreaker #16962 üzenetére
Több lehetőség is van. De mivel neked 2010 utáni géped van, elméletileg tudod használni az apple internet recovery feature-t.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #16962 üzenetére
Ott valami beállítási para lehet vagy kevés a RAM, ilyen hibával még nem találkoztam, átmásolom és már ikont is váltott. Egyik gépemen, semelyik oprendszerrel nem volt ilyen.a sleep neked hogy van beállítva?
A recovery particíót elvileg a Mavericks már megcsinálja helyetted (ezt nem néztem mert nem érdekel), de ha az a parád, hogy nincs egy telepítő lemezed akkor csinálj egyet. Letöltöd a mavericks-et de nem telepíted majd ez alapján csinálsz egy telepítő pendrive-ot és máris kész a cucc. Nekem mindig van kéznél telepítőm, recovery-t még nem használtam, nwekem ez így a legtisztább, de több lehetőség is van, mint pl. az előző hsz.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz blakey #16965 üzenetére
Kevés a 8G RAM, amikor csak a finder megy? Az elég durva lenne.
Beállítás? Nem tudom mit állíthatnék be ezzel kapcsolatban, de külföldi fórumokon már sokan írták, hogy ez a probléma fennáll. http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1413643A sleepet nem tudom hogy lehet állítani, be van állítva 3 órára és én más beállításhoz nem nyúltam.
De elég elkeserítő, hogy újra kell indítanom a gépet, hogy az ikonok alap helyzetbe álljanak.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #16966 üzenetére
Épp, hogy elég. Viccet félretéve, nekem még nem volt ilyen, egyébként ha mavericks-t használsz akkor még van remény, hogy javuljon, de ha "jobbat" szeretnél akkor próbáléd ki pl. A Snow Leopard-ot (10.6), nekem az tűnik a legjobbnak, Nálam Mavericks fut, de frissíti az ikonokat, hálózaton, közvetlenül csatlakoztatva a gépre, bárhogy.
Nem kell újraindítanod a gépet, ott valam nem frankó, napi szinten 12-13 órát dolgozom, másolgatok és nincs ilyenem, imac-en sem (mid 2011, core i5) és mac minin (late 2012, core i7) sem.
Esetleg az újraindtgatás helyet próbáld meg az alma menü, force quit, finder relaunch-ot.
(#16967) tDr1v3r
Én nem néztem utána, mert nekem nem produkál ilyeneket, de ha bug akkor javítják, de lehet használni, korábbi, bevált op. rendszert is.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz blakey #16968 üzenetére
Én ezt a finderben vettem észre, amikor külső vinyóról másoltam mappákat a rendszervinyóra, és egyszer amikor telepítettem a numberst, akkor pedig az alkalmazások közt ragadt be az ikonja ugyan úgy a progress bar látszott és úgymaradt miután már az ikonnal el is indítottam a numberst.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz blakey #16968 üzenetére
Snow Leopard óta rendszeresen vannak ilyen bugok, nem hiszem hogy kijavítanák egyhamar... de szerintem ez még pont olyan amivel együtt lehet élni, csak esztétikai úgyhogy semmit se zavar lényegében.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
blakey
titán
válasz tDr1v3r #16970 üzenetére
Érdekes, az is, hogy én nem találkoztam ilyennel, pedig rengeteget másolgatok, ide-oda, tegnap előtt 60 GB-ot tettem át és semmi ilyen nem volt.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz tDr1v3r #16970 üzenetére
Persze, esztétikai, igaz, szóval lényegében a működést nem befolyásolja. Csak kiábrándító, idegesítő.
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #16966 üzenetére
Nálam ez a rész nincs kipipálva, évek óta így használom, előfordult, hogy idő előtt leállította a vinyót és megállt a másolás.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz blakey #16973 üzenetére
Ellenőriztem, a másolás megtörtént, a forrás és a cél mappa mérete megegyezik. Csak az ikonja nem frissült. Csak akkor frissül, ha rendszer restart. hiába csukom be, nyitom meg újra a findert. De ahogy most olvasgatom neten, ez sokaknál probléma valamilyen formában, erre van is egy kis alkalmazás ami a finder gombsorhoz bedob 1 refresh gombot. Ha hazamegyek kipróbálom, ahogy olvasgatok nem találtam rá értelmes magyarázatot, vagy megoldást sajnos.
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #16974 üzenetére
Force quit azaz cmd+alt+esc, ez benne van a rendszerben, hátha ez is elég, ezt írtam korábban, hogy kikapcs helyett esetleg ezzel megpróbálhatod. ez is újratölti a dolgokat, egy próbát megér.
Én meg figyelem, hátha előjön nálam is, még nem fordult elő.[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz RoryBreaker #16969 üzenetére
Én is találkoztam már ilyennel (nálam a Dockon levő Application mappán maradt rajta a progressbar), a Terminalba bepötyögött
killall -KILL Dock
mindig megoldotta. (Neked lehet, hogy a killall -KILL Finder fog kelleni, ha Finderben van gondod.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
megema
őstag
Sziasztok!
SFTP-s fejlesztőeszközt keresnék OSX-re. Windows-on a WinSCP + Notepad++ kombót használtam egyelőre, ezt szeretném egy programmal megoldani Mac-en. Mivel nem valami olcsóak az ilyen kaliberű programok, így jó lenne tudni, hogy kinek mi vált be. Pont olyanra lenne szükségem, mint iOS-en a Koder, ha ez segít valamit. Próbaképpen felraktam a TextWrangler-t, de nem az igazi.
Illetve kellene valami normális médialejátszó program is. Mindenki a VLC-t ajánlja, de én igyekszem kerülni, mert se Windows-on, se OSX-en, se iOS-en nem vált be. SMB megosztásról nézek filmeket, és néha gondol egyet és beszürkíti a teljes képet, majd bekockásítja, aztán helyrejön. Visszatekerve minden rendben a film adott pontján. Más lejátszó nem csinál ilyet (iOS-en nPlayer-t, Windows-on kodekekkel felturbózott WMP-t használok). A hálózati cache növelése nem segített. Találkozott valaki hasonló problémával?
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz bLaCkDoGoNe #16977 üzenetére
Köszi, este kipróbálom. De ez a killall finder mit csinál? gondolom becsukja az egészet, a háttérben futást is.
Szóval ha működik is, akkor mindig meg kell csinálni ha ilyen gáz van?Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
blakey
titán
válasz megema #16978 üzenetére
XBMC?
Az első dologhoz nem tudok hozzászólni, nem azon a területen mozgok.
(#16979) RoryBreaker
Elvileg bezárja, de próbáld ki a cmd+alt+esc/Finder/Relaunc-ot, hátha az is elég(#16982) megema
Miért? Teljesen oké a dolog, működik rendesen, de használhatod az MplayerX-t is.[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz RoryBreaker #16979 üzenetére
Igen, csak bezárja. Automatorral lehet rá írni scriptet hogy automatikusan megcsinálja, ha lesz időm meg kedvem akkor lehet csinálok is hozzá egyet neked... azzal pár kattintással elérheted majd ugyanezt ha megint előjönne a bug.
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
megema
őstag
válasz blakey #16980 üzenetére
Bennem is ez vetődött fel, csak kicsit ágyúval a verébre esetnek érzem...
bLaCkDoGoNe: Nem gond, ha nem ingyenes, csak legyen korrekt... Te használod? Bevált?
MPlayerX mindent visz? Mert az értékelései első körben elriasztottak. 1080p mkv több hang és feliratsávval?
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz megema #16978 üzenetére
A Coda tud SFTP kapcsolatot kezelni, de nem ingyenes.
Mediaplayernek én az
MXPlayer-tMPlayerX-et használom.@(#16979) RoryBreaker: Igen, kilövi és újraindítja a Findert.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
blakey
titán
válasz bLaCkDoGoNe #16983 üzenetére
Azt nem androidon használod?
(#16985) M@trixfan
Lehet, de én azt azzal a megoldással szoktam csinálni amit linkeltem, ne kérdezd miért, talán megszoktam.[ Szerkesztve ]
-
M@trixfan
addikt
válasz blakey #16965 üzenetére
Lehet még DiskMaker X progit is használni, automatikusan megcsinál mindent ha van le töltve egy Mavericks install az App Store-ból.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz blakey #16984 üzenetére
Jogos az észrevétel, a betűk jók, de a sorrend nem, összekevertem.
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz bLaCkDoGoNe #16983 üzenetére
Köszi! ha a gépemhez jutok, akkor megpróbálom a dolgokat.
off: látom szereted a nagylátószöget jók a képek!Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz RoryBreaker #16987 üzenetére
-
blakey
titán
válasz megema #16990 üzenetére
A preferences-ben van beállítási lehetőség a Video fül alatt, VLC-ben alapból be van állítva valami, szerintem nem rossz képminőségű.
-
-
blakey
titán
válasz megema #16992 üzenetére
A VLC nem natívban tolja a 24 fps-t,tudtommal, ezért már nem feltétlenül azt kapod amit szeretnél.
-
RoryBreaker
aktív tag
Nem oldható meg valahogy, hogy a mavericks minden szir-szar dologért ne kérjen jelszót? (ami nincs is, csak üres mezőn kell entert ütnöm
A finder ikon nem frissítés amit ma délelőtt tárgyaltunk: az már segít, ha pl az ikon nézet helyett rányomok a listára és utána vissza, akkor már helyesen jelenik meg.
Köszi!
-
TheMarci
addikt
válasz RoryBreaker #16996 üzenetére
Mire gondolsz minden alatt? Nálam csak telepítéseknél kér, vagy bejelentkezésnél.
Do You Dream?
-
blakey
titán
válasz RoryBreaker #16996 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz blakey #16998 üzenetére
köszi!
még 1 kérdés: lehet olyat, hogy windows7 platformról macre távoli asztallal bejelentkezni?
szóval... távoli asztalt szeretnék csak az egyik gép win7, másik osx.
-
biker
nagyúr
válasz RoryBreaker #16999 üzenetére
Persze
Vnc, teamviewer, de kedvencem a remotixElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest